Şimdi Ara

İşlemcim sürekli 2.69ghz (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemcim oyun oynarken de boşta çalışırken de 2.69 ghzde sabit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helog -- 15 Eylül 2022; 0:40:22 >

• https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/87716/intel-core-i75700hq-processor-6m-cache-up-to-3-50-ghz/specifications.html

İşlemci baz frekansında çalışıyor görünüyor. Biostan turbo ayarı kapanmış olabilir. Ya da windows güç ayarlarından tam performans olarak seçip deneyiniz.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Yüksek, nihai, dengeli hiçbir plan ayarın düşmesini veya yükselmesini sağlamıyor. Razer Cortex yükleyip core açtığımda da değiştirmiyor. Eke şu an aktif olan planın işlemci kısmını atıyorum.

Edit: Sistem yapılandırmasından çekirdek ayarını 4 yapmıştım 0 a çektim şu an da stabil olarak 3.48 ghz. Ek olarak en yüksek işlemci durumu ayarı açılmış durumda işlemci güç yönetiminde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helog -- 14 Eylül 2022; 22:33:38 >

• helog H kullanıcısına yanıt

O zaman biostan turbo vb bir başlık altında bir ayar kapalı gibi duruyor. Boştayken hızın düşmesi speedstep ile sağlanıyor diye hatırlıyorum.

• Hocam i3 2330m laptopum vardı. 2.1ghz sabit çalışıyordu. Güç ayarlarından 700mhz kadar çekebiliyordum ama.
    Problemi babam pencereden atarak çözmüştü laptopu.

Şaka bir yana bu problemden hiç kurtulamayabilirsiniz.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Pcyi fırlatmama gerek kalmadı dediğiniz ayar ile halloldu. Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.