Şimdi Ara

işlemcim yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

8gb ram
    gtx1050ti 4gb
    i5 3470 3.2 ghz

işlemci yükte 78 dereceyi gördü ve bu sıcaklıklarda oyunlar dehşet kasıyor fps 60dan bir anda 10a 15e düşüyor ve çok takılmalar meydana geliyor sistemde başka bir sorun olduğunu düşünmüyorum işlemci boştayken bile 55 derece şuan sistemin boşta olduğu sıcaklıkları ss olarak yükledim  işlemcim yanıyor

sizce sorun ne olabilir ne yapmalıyım

• Termal macunu yenileyin ve fanın tam oturduğundan emin olun.
  • ÜSTAT XEON kullanıcısına yanıt
    kardeş açtım fanı kontrol ettim termal macun bildiğimiz toz gibi kalmış parmağımı sürttüm elime toz geçti resmen bide fan ayakları kırılmış yeni fan alıp macunlayıp sürmem gerekiyor gibi önerebileceğin bir işlemci fanı var mı bide her işlemci fanı her işlemciye uyar mı
  • Ucuza kaçma adam gibi kule tipi al yillarca kullan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asig kullanıcısına yanıt
    kule tipi düşünüyorumda şuan okul falan olduğu için param yetmiyor bugün 30 liraya akasa diye bir şey aldım termal macun falanda vardı üstünde şuan 40 derece :)
  • svchost.exe bak kaç ram kaplıyor çok kaplıyorsa hızlı getirmeyi kapat internetten bulursun. Termal macun yenile büyük ihtimal kavrulmuştur sıcaklıktan under clock yaparsan işine yarayabilir iyi günler
  • ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkundirenci

kule tipi düşünüyorumda şuan okul falan olduğu için param yetmiyor bugün 30 liraya akasa diye bir şey aldım termal macun falanda vardı üstünde şuan 40 derece :)

Bence en az 120MM PWM fanlı kule tipi bi soğutucu alman çok daha iyi olurdu. Ama almışsın artık, tahminimce o soğutucnun fanı PWM bile değildir. Kafan ütülenirse şaşırma.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    aynen öyle kafayı ütülüyor bir kaç ay idare etsin kuleyede geçerim inşallah :)
  • 78 derece kötü bir seviye değil ki. 105 güvenli olarak limit değer, 90'ı geçirtmemek lazım ama uzun vade için. Hyper 212 Evo soğutucu ile MX-4 macun öneriyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.