Dövizden dönüşümlü kur korumalı mağduriyet
Geçtiğimiz aralık ayına kadar TL hesabımı 2 senedir kur korumalı yapmıştım. Geçtiğimiz aralıkta bittiği söylendi. bende tamamen bitti zannedip dolar a geçmiştim. Ocaktan beri döviz hesabındaydı para. Vadeli yüzde 1 ile her ay babam gidip devam ettiriyordu dolar vadelisini. Yani 9 aydır vadeliye yatırıyorduk yüzde 1 den doları. 1 hafta önce dövizden dönüşümlü kur korumalının devam ettiğini öğrendim. Yüzde 35 veriliyormuş faiz oranı. Ocaktan beri yüzde 10 arttı dolar. Ocak ayından beri yani 9 aydır hesabıma göre yüzde 17 kaybımız var. yani kur korumalıya yatırsaymışız. Müşteri temsilcime neden bilgi vermedin diyorum. Ben bilgi vermiştim bu konuyla ilgili diyor. Halbuki gerçekten vermedi. Zaten böyle birşey olduğunu bilseydim kesin geçerdimki Tl olarak 2 senedir zaten kur korumadaydım. Bu mağduriyetin bir kısmının karşılanması mümkün mü sizce? Başvurabileceğim bir yer var mı?
Oyuncu koltuğu tavsiyesi. Xdrive mı hawk mı?
Xdrive fırtına ve hawk fab 4 arasında kaldım. Xdrive fırtınayı deneme fırsatım oldu. Fena koltuk değil gibi. Aradığım rahatlık. Sırt kısmı önemli benim için. Uzun süre oturunca belim ağrıyor. Ne kadar dik olursa arkaya doğru sallanmazsa o kadar iyi benim için. Öne doğru hafif eğilsem de sırtta bir destek olmasını tercih ederim. Aslında en rahat ettiğim koltuk arabamın koltuğu. Mümkün olsa söküp masa başına uygun bir şekilde düzenlemek isterim. Hangisini önerirsiniz acaba?
Mirastan hangi bankada para var?
Dedemiz vefat etti. Uzun süre oldu vefat edeli. Yalnız dedemiz yaşlı olduğu bizimde tam bilemediğmiz belki kendisinin parası olduğu bir banka olabilir. hangi bankada ne kadar parası var öğrenebileceğimiz bir yol var mı tek tek her bankaya başvurmadan.
1,5 ay oldu koku duyumun çoğu gitti gibi geliyor
1,5 ay önce coronaya yakalandım. Hafif semptomlarla atlattım şükür. Tadda bir sıkıntı yok ama koku çok az geliyor. %70 gitti koku bana göre. Geri gelir mi? Ne yapmak lazım burna bişiyler damlatanlar var ama bilemedim ne yapacağımı.
Corona karantina bitti boğazda yumru yutkunma sorunu?
Corona testim positifti. 3 hafta oldu positif çıkalı. 1 hafta öncede karantinam bitti. Karantinam bittiğinde hiç semptomum yoktu. 2 gün önce boğazımda bir yumru yutkunma sorunu başlayıp giderek ilerledi. Göğsümde bir yanma sızı var. Ama öksürüğüm yok. sağlık ocağı dotoruna gittim. Reflü olabilir diyerek reflü şurubu verdi doktor. Gerçekten reflü müdür sizce? Başka birşey olabilir mi? Bilgisi olan cevap verebilir mi?
Corona karantina bitti boğazda yumru yutkunma sorunu?
Corona testim positifti. 3 hafta oldu positif çıkalı. 1 hafta öncede karantinam bitti. Karantinam bittiğinde hiç semptomum yoktu. 2 gün önce boğazımda bir yumru yutkunma sorunu başlayıp giderek ilerledi. Ama öksürüğüm yok. sağlık ocağı dotoruna gittim. Reflü olabilir diyerek reflü şurubu verdi doktor. Gerçekten reflü müdür sizce? Başka birşey olabilir mi? Bilgisi olan cevap verebilir mi?
Alanin aminotransferaz ALT değeri uçuk çıktı
Alanin aminotransferaz (ALT) (Serum/Plazma) değeri 1-50 arasında gözükmesi gerekirken 270 çıktı bende. Baktım biraz karaciğer ile ilgili sıkıntı olabilir yazıyor. Bilgisi olan var mı birde bu kadar yüksek çıkan oldu mu arkadaşlar aranızda?
Korona pozitif kan sulandırıcı veriliyor mu?
Babam hastaneye gitti corona testi olmak için orda ona ilaç ve kan sulandırıcı vermişler. Sonradan corona testi positif çıktı. Eve ekip geldi banada test yaptılar benimde positif çıktı ertesi gün. Benim içinde bir ekip geldi sonradan. Bana sadece ilaç verdiler. Bana niye kan sulandırıcı vermiyorsunuz dedim. Orda bişiyler dediler anlamadım. Ben 38 yaşındayım. Biraz araştırdım internette kan sulandırıcı iyi geliyor yazıyor. Coronanın pıhtılaşma yapabileceğinden söz ediliyor internette korktum bende. Benim yaşlardaki kişilere kan sulandırıcı veriliyor mu verilen var mı arkadaşlar içinizde? Bilgi verebilecek var mı bu konuda?
800 TL ye kadar ekran kartı tavsiye eder misiniz?
|
Tek 16 Gb lık mı Çift 8 Gb lık mı?
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 39
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 20.056 (Bu ay: 104)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Notebook - Ultrabook