Şimdi Ara

Dövizden dönüşümlü kur korumalı mağduriyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz aralık ayına kadar TL hesabımı 2 senedir kur korumalı yapmıştım. Geçtiğimiz aralıkta bittiği söylendi. bende tamamen bitti zannedip dolar a geçmiştim. Ocaktan beri döviz hesabındaydı para. Vadeli yüzde 1 ile her ay babam gidip devam ettiriyordu dolar vadelisini. Yani 9 aydır vadeliye yatırıyorduk yüzde 1 den doları. 1 hafta önce dövizden dönüşümlü kur korumalının devam ettiğini öğrendim. Yüzde 35 veriliyormuş faiz oranı. Ocaktan beri yüzde 10 arttı dolar. Ocak ayından beri yani 9 aydır hesabıma göre yüzde 17 kaybımız var. yani kur korumalıya yatırsaymışız. Müşteri temsilcime neden bilgi vermedin diyorum. Ben bilgi vermiştim bu konuyla ilgili diyor. Halbuki gerçekten vermedi. Zaten böyle birşey olduğunu bilseydim kesin geçerdimki Tl olarak 2 senedir zaten kur korumadaydım. Bu mağduriyetin bir kısmının karşılanması mümkün mü sizce? Başvurabileceğim bir yer var mı?

• mavi5555 M kullanıcısına yanıt
    Tabi ki mümkün değil hocam, temsilciniz her yeni finansal ürünü size aktarmak zorunda olmadığı gibi yatırım danışmanı olmadığı için sizi de yönlendiremez.

Ha ama doğrusu nedir diye sorarsanız, temsilciniz gerçekten portföy takip eden birisi olsaydı bu durumda en azından sizi uyarması beklenebilirdi.

Çalıştığınız şubeyi hatta bankayı değiştirmenizi öneririm. Kendi temsilcim adına konuşacak olursam tavsiye niteliği taşımasa bile her türlü farklı finansal yatırım hakkında beni bilgilendiriyor.

Dediğim gibi banka bu konuda bir sorumluluk üstlenmez.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt

merhaba, sizin kullandığınız banka hangisi acaba farkındalık için soruyorum

• iDoctor kullanıcısına yanıt

Hocam müşteri temsilcisi birazda portföyü yönetmekle sorumlu değil midir?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.