Şimdi Ara

Korona pozitif kan sulandırıcı veriliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babam hastaneye gitti corona testi olmak için orda ona ilaç ve kan sulandırıcı vermişler. Sonradan corona testi positif çıktı. Eve ekip geldi banada test yaptılar benimde positif çıktı ertesi gün. Benim içinde bir ekip geldi sonradan. Bana sadece ilaç verdiler. Bana niye kan sulandırıcı vermiyorsunuz dedim. Orda bişiyler dediler anlamadım. Ben 38 yaşındayım. Biraz araştırdım internette kan sulandırıcı iyi geliyor yazıyor. Coronanın pıhtılaşma yapabileceğinden söz ediliyor internette korktum bende. Benim yaşlardaki kişilere kan sulandırıcı veriliyor mu verilen var mı arkadaşlar içinizde? Bilgi verebilecek var mı bu konuda?

• Koronavirüste kan sulandırıcı verilmemesi gerekiyor. Sadece koronavirüs değil, yüksek tansiyon riski bulunduran tüm hastalıklarda bu çok önemli.

• Tansiyon aleti alıp ölçülün. Tansiyonunuz yüksekse bir sağlık kuruluşuna başvurun,
    • Oksijen metre alıp ölçülün. Oksijeniniz düşükse bir sağlık kuruluşuna başvurun,
    • Bunun haricinde hiçbir ilacı asla ezbere kullanmayın.

Forumda çok ciddi bir troll yükü var ve moderatörler görmezden geliyor ne yazık ki. Bu bilgi karmaşasına ortam sağlayanları esefle kınıyorum.
  • Hastaneye yatan hastalara veriliyor. Bakanlık rehberinde de aspirinle ilgili şöyle bir şey var:

Tanı konulması ile birlikte 100mg/gün aspirin verilmesi ile hastalığın akciğer hasarı
    ilerlemesinde azalma olduğunu bildiren çalışma olmakla birlikte doğrulaması
    yapılmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkalen Fosfataz -- 12 Mart 2021; 18:37:40 >
  • Alkalen Fosfataz A kullanıcısına yanıt
    Bu doğru; çünkü hastanede verilecek ilaçlar kamuoyunda "kan sulandırıcı" denilince insanların bildiği ilaçlardan değil. Kulaktan dolma ezbere ilaç tavsiyesi olmaz.
    Şayet, 3. sırada kullanılacak ilacı ilk seferde kullanmış oluruz. Sağlığımız riske girer.
  • Ben pozitifim ama evde benim aileme test yapılmadı rahatsizlandigi zaman hastahaneye gidip kendileri test yapsın denildi var mı böyle bir şey

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.