Şimdi Ara

Kan ve İdrar Tahlili ile bir kişinin kanser hastasi olduğu anlaşiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
53.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayirli aksamlar arkadaslar soruyu sordum ciddi bir konu lutfen bilen arkadaslar yorum atsin simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir radyoloji teknikeri olarak cevaplayayım
    Hayır.Hastanın radyolojik incelemesi yapılmadan anlaşılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

Bir radyoloji teknikeri olarak cevaplayayım

Radrolojik inceleme derken hocam? Biraz daha aciklayabilir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

Bir radyoloji teknikeri olarak cevaplayayım

Radrolojik inceleme derken hocam? Biraz daha aciklayabilir misiniz

Patoloji diye biliyorum hocam. Parça alınır patolojiye gider alınan kitle iyi huylu ya da kötü huylu yani kanser olabilir. Kan ve idrarla sadece değerler görülüyor ihtimal doğuyor diye biliyorum ben

• Olabileceği anlaşılabilir
  • Tahliller temiz ise endişelenmeye gerek yok yani eğer kanser olsaydı kan tahlilinde bir değer baya yüksek veya çok az çıkar. Ancak tahlillerde anormallik durumu bile kanseri belli etmez kanser tanısı bütün ihtimaller araştırılarak konur. Yani ufak bir gripte bile kan değerleri anormal olabilir.

• Tümör markerları var çoğu kanser tipleri için kullanılan belirteçler onlara bakılabilir ancak asla kesin tanıyı göstermez sadece olabileceğini söyler
    Kesin tanı için biyopsi ile patoloji sonuca bakılır ve radyolojik görüntülerden gerekirse yararlanılır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tam kan testi ile birşeylerin ters gittigi anlasılabilir. Pataloji en son yapılan işlemdir.
    İlk önce kan sayımı,
    Kan sayımında bir anormallik varsa mr, pet bt vs
    Bunlardan çıkan sonucla Allah göstermesin kitle tesbit edilirse, endoskopi ile ulaşılabilir birşeyse parça alıp patolojiye gönderilir. Gelen sonuclada tedavi şekillenir. Cerrahi, ilaç (kemoterapi) yada ışın (radyoterapi) tedavisi ile..
    Annemin hastalıgı kan sayımında karaciger enzim degerleriyle ortaya çıkmıştı.
    Bir anormallik varsa mutlaka mr'a girin..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaB0

Tam kan testi ile birşeylerin ters gittigi anlasılabilir. Pataloji en son yapılan işlemdir.
    İlk önce kan sayımı,
    Bunlardan çıkan sonucla Allah göstermesin kitle tesbit edilirse, endoskopi ile ulaşılabilir birşeyse parça alıp patolojiye gönderilir. Gelen sonuclada tedavi şekillenir. Cerrahi, ilaç (kemoterapi) yada ışın (radyoterapi) tedavisi ile..

Hocam kan ve idrar tahlili yaptirdk doktor butun degerler normal dedi bir sorun yok allah muhafaza dimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pardaillan'

Tahliller temiz ise endişelenmeye gerek yok yani eğer kanser olsaydı kan tahlilinde bir değer baya yüksek veya çok az çıkar. Ancak tahlillerde anormallik durumu bile kanseri belli etmez kanser tanısı bütün ihtimaller araştırılarak konur. Yani ufak bir gripte bile kan değerleri anormal olabilir.

Aynen hocam banada öyle söylediler tahlillerde bir sorun yok çok şukur ama işte ben biraz sıkınti yapiyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pardaillan'

Tahliller temiz ise endişelenmeye gerek yok yani eğer kanser olsaydı kan tahlilinde bir değer baya yüksek veya çok az çıkar. Ancak tahlillerde anormallik durumu bile kanseri belli etmez kanser tanısı bütün ihtimaller araştırılarak konur. Yani ufak bir gripte bile kan değerleri anormal olabilir.

Aynen hocam banada öyle söylediler tahlillerde bir sorun yok çok şukur ama işte ben biraz sıkınti yapiyorum

Bir dönem bende böyleydim en ufak bir ağrıda hemen doktora koşar kan tahlili vs yapardım tahliller temiz çıksa bile sürekli aklımdan ya yanlış baktılarasa ya bir hata olduysa diye sürekli düşünürdüm bir zaman sonra düşünmemeye başladım şimdi geçti çok şükür sana tavsiyem bu konularda internete bakma çünkü intrnete baş ağrısı yazarsın beyin tümörü çıkar veya karın ağrısı yazarsın apandistten bağırasak kanserine kadar her şeyi çıkarır. Geçmiş olsun

• quote:

quote:

Tam kan testi ile birşeylerin ters gittigi anlasılabilir. Pataloji en son yapılan işlemdir.
    İlk önce kan sayımı,

Hocam kan ve idrar tahlili yaptirdk doktor butun degerler normal dedi bir sorun yok allah muhafaza dimi?

Yüksek ihtimal birşey yoktur hocam, geçmiş olsun...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

İlk önce kan sayımı,

Yüksek ihtimal birşey yoktur hocam, geçmiş olsun...

Cok tesekkurler hocam persembe gunu kontrol var bakalim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.