Şimdi Ara

İşlemcim yanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemcimi yeni temizlemiştim (termal macunu değiştirmedim) bugün stok fanı çıkardım tekrar taktım sıcaklık boşta 70 dereceye çıktı herhalde termal macundan bu yğzdne yeni termal macun öneresi bekliyorum f/p önceden 40 dreceydi ısı.
    Bide siz eski termal macunu ne ile temizliyorsunuz?

• up
  • kullanmadığın parfüm varsa bir pamuk ya da peçeteye sık onunla sil :) ondan sonra macun sıkacaksan incecik olacakmıs yani metal kapak görünmeyecek kadar.
  • Aynı sorun bendede vardı kardeş.Günlerce araştırma yaptım ama bi sonuca ulaşamayınca en sonunda işlemci fanımı değiştirdim ve şimdi yükte bile 40-45 derece civarı..Eskiden 90 dereceydi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Eski macunu iyice temizlediniz mi? Soğutucuyu iyice oturttuğunuzdan emin olun..

eski macun tavsiyeside bekliyorum ehrhald evatandaki 9 tlliği alacğaım başka öneri varmı soğutucuyu otutrttum hiç oynamıyor iyice sıktım ama macun kurumuştu simsiyahtı :)
  • up
  • 70 dereceden bir şey olmaz benim işlemcim 96-98 dereceydi boşta, fanı değiştirdim şimdi boşta 35 dereceyi geçmiyor. Stok fandan kaynaklanıyor, macun olmaması da etkiliyor ama fanı değiştirmeni tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemcim çok ısınıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kürşat.

70 dereceden bir şey olmaz benim işlemcim 96-98 dereceydi boşta, fanı değiştirdim şimdi boşta 35 dereceyi geçmiyor. Stok fandan kaynaklanıyor, macun olmaması da etkiliyor ama fanı değiştirmeni tavsiye ederim.

peki i3 530 işlemcili soket 1156 lga sokete uygun ve düzgün bir fan önerir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chorumluum

quote:

Orijinalden alıntı: Kürşat.

70 dereceden bir şey olmaz benim işlemcim 96-98 dereceydi boşta, fanı değiştirdim şimdi boşta 35 dereceyi geçmiyor. Stok fandan kaynaklanıyor, macun olmaması da etkiliyor ama fanı değiştirmeni tavsiye ederim.

peki i3 530 işlemcili soket 1156 lga sokete uygun ve düzgün bir fan önerir misin?

Bütçene bağlı ben V8 kullanıyorum çok memnunum ancak pahalı bir fan, sen bütçeni belirtip konu aç işlemci bölümüne orda yardımcı olurlar sana.
  • Adam demis 98 derece sorun olmaz ne demek 98 derece ben temizleyip takınca tam takamamısım islemci 80 derece diye anakart hata verip kapanıyor oha be.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar benim de bi sorunum var işlemcim i7 yeni aldım kasayı.. xigamet takalım daha iyi soğutur dediler ve taktılar ancak pc kendini kapadı yani yanlış taktılar diye düşünüyorum sonra bir kez daha taktılar tamam oldu bu deyip yolladılar beni. tamam ilk gün sorun yoktu cünkü sadece program yükleyip oyun yükledim lakin 2.günümde oyundayken, oyuna girerken, güncelleştirme+setup yaparken error vermeye başladı "warning!!! cpu temperature 88 santigrade" diyor ve daha sonra programlarla ve biostan baktım hiçbir işlem yapmadıgımda 40-45 'C civarlarında normal değil diye biliyorum. xigamet i iyi takamadılar mı? yoksa beni mi kandırdılar? intel işlemci fanı mı daha iyi yoksa xigamet gaia sd1283 mü?
  • uyarı alıp duruyorum bazen 72 'C de bazen daha fazla ama en fazla 88^C i gördüm kapatmadı ama kendini lütfen yardımcı olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Adam demis 98 derece sorun olmaz ne demek 98 derece ben temizleyip takınca tam takamamısım islemci 80 derece diye anakart hata verip kapanıyor oha be.

vbende temizledim taktım hocam ama tam takmış olmam lazım çünkü hiç sallantı bile yok ama termal macun kupkuru olmuş birazdan alacağım vatandaki 9 tllik olanı ;)
  • Benim macun 6 yıldır aynı kupkuru cpu hala 40 derece
  • quote:

Adam demis 98 derece sorun olmaz ne demek 98 derece ben temizleyip takınca tam takamamısım islemci 80 derece diye anakart hata verip kapanıyor oha be.

Benim anakart da aynı şekildeydi cpu ve anakart 95-98 arasıydı böyle 2 ay kullandım. Fanı değiştirip macunu yenileyince düzeldi şimdi 35'i geçmiyor ikisi de.
  • Kasa fanın iyimi. Yani şu şekil olmalı
    kasanın arkasından sıcak hava atılıp ön tarafından temiz hava çekilmeli.Bu şekilde yapmalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Werder55

Kasa fanın iyimi. Yani şu şekil olmalı
    kasanın arkasından sıcak hava atılıp ön tarafından temiz hava çekilmeli.Bu şekilde yapmalısın

Sadece arkada fan var bide gpu ve cpuda kasanın yan tarafında da bir ızgara deliği var zaten ufak exper kasa
  • quote:

Benim macun 6 yıldır aynı kupkuru cpu hala 40 derece

Açmadan önce benimde öyleydi çıkardım fanı (stok) tekrar taktım fırladı demek ki ayırmayacak mışız :D
  • quote:

quote:

Açmadan önce benimde öyleydi çıkardım fanı (stok) tekrar taktım fırladı demek ki ayırmayacak mışız :D

Ben ayırdım

• quote:

quote:

quote:

Ben ayırdım

Bilmiyorum o zaman birazdançıkarım iftarı yaptık :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.