Arkadaşlar elimde i5 işlemci var ve ben bu işlemciyi 1 senedir kullanmadım üzerinde bulunan sarı tellere bakarak bozuk olup olmadığını nasıl anlarım isterseniz işlemcinin resimlerini çekip atabilirim yardımlarınızı bekliyorum ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
İşlemcinin bozuk olup olmadığını göz ile kontrol ederek anlamak pek mümkün değildir. Ancak işlemci üzerindeki pinlerde eğilme, bükülme, kırılma yoksa bunun dışında diğer yüzeylerinde herhangi bir darbe ve benzeri bir durum yoksa işlemcinin sağlam olduğuna kanaat getirebilirsiniz. Kaldı ki işlemciler en son arıza yapacak donanım parçalarıdır. Bilgisayardan söktüğünüzde işlemcinin çalıştığına eminseniz, ve sonradan bir müdahale olmadıysa işlemciniz çalışıyor demektir.
evet sökmeden enceçalışır durumdaydı akşam üzeri ben sizlere işlemcimin resimlerini çekip atıyım ona gore bi bakalım bozuk mu
Tabi ki nasıl isterseniz, ancak resim atmadan siz de anlayabilirsiniz. İşlemci pinlerine farklı açılardan bakın, tüm pinlerin simetrik olarak aynı hizada olması gerekiyor.
simetrik ama tepeleri ezilmiş gibi duruyor halbuki çıkardıgımda bir kağıda sardm ve hiç düşmedi bişeyede tosturmadım resimdeki gibi[
sizce çalısırmı k.bakmayn kameramda kötü ama
osi09trO
kullanıcısına yanıt
Resimler pek net olmasa da gözle görülebilen bir deformasyon yok gibi görünüyor. Resimlerden yola çıkarak kesin bir sonuca ulaşmamız mümkün olmamakla birlikte işlemciler, kolay kolay arızalanmayan bir donanım parçası olduğundan çok büyük bir ihtimal sorunsuzdur. Zaten çıkarttıktan sonra herhangi bir darbeye maruz kalmadığını da belirtmişsiniz. Ancak aklınızdaki soru işaretlerinin gitmesi açısından işlemciyi bir anakarta takarak kontrol etmeniz en doğrusu olacaktır.
peki elimdeki bu i5-3470 işlemciyi bu resmini attıgım sisteme sahip bilgisayarıma atabilirmiyim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme