Şimdi Ara

İşlemciyi Hep Tam Kapasite Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Notebook Hardware Control programını kullananlara ve donanım ehillerine bi sorum var.

çok ağır bir uygulama çalıştırmadıkça benim makinamın işlemcisi 998mHz 'de çalışıyo (nhc'den gördüğüm kadarıyla) ama ben buna kıl oldum, her zaman 1.83'de çalışsın istiyorum

bu notebook hardware programının işlemci hızı seçeneklerinde "cpu speed: high performance" diye bi opsiyon var. bunu açtım, makina şimdi daha hızlı, herşeyi 1.83'de yapıyo herşey güzel, ama şimdi aklıma takılan; donanımsal açıdan bu olayın bi sakıncası var mı??
    yani işlemci normalde ekstra bi durum olmadıkça full kapasiteyle çalışmıcak şekilde ayarlanmış.. ben bunu değiştirdim.

konuyla alakalı bilgisi olan arkadaşların yorumlarını beklerim..
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 30 Ağustos 2007; 11:18:56 >

• teorik olarak o işlemcinin o hızda çalışmasının hiç bir zararı yok fakat yüksek mhz daha fazla ısınma ve soğutma sistemlerinin daha çok çalışması ve daha fazla güç tüketimi demek. bu dezavantajlarının, dışında zarar verecek bir şey değil yaptığınız.
  • o degerlerin arasında işlem yogunluguna göre işlemci hızını degiştiren degişken bi secenek olacak ben onda kullanıyorum.ama yüksey hızlarda sürekli calıştırmak duran arabaya son gaz vermeye benziyor en hızlı halındede durarkende hep max çalıştırmak ısınma güç tüketimi artışı gibi - ler getirir işlemcinin standart önründende bi parca yiyebilir.
  • Isı dan baska bir dezavantajı yok notebook da 1.86 ghz zaten çok ağır programlar çalıştırmıyorsanız gereksiz normalde
  • konuya up çekiyorum.benimde masaüstü pcm var normalde işlemcisi 3.0ghz ama yüksüz 2.4 ghz çalışıyor bende bunu hep 3ghz çalıştırmak istiyorum acaba o program olur mu?
  • Aradan 7 yıl geçmiş, vay arkadaş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

Aradan 7 yıl geçmiş, vay arkadaş...

masaüstü pcm var kardeş ağır bir işlem gelince işlemciden vıaan diye ses geliyor sanırsam bu 3.00ghz ye gecme sesi.yani ben hep öyle çalışsın istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.