arkadaşlar benim bilgisayarıdma şuanda 8gb ram var bunlar: ocz reaper 2x2gb kit 1066mhz kingstone 800mhz soğutmasız 2x2gb kit şimdi bu şekilde oc siz kullanırken sanırım kingstoneler fazla bi ısınma yapmıyor, ama kendime sunbeam işlemci soğutucusu aldım ve oc yapmaya kararlıyım ama ramlerden sorun yaşanmasın diğe ocz nin aktif ram soğutucusunu aldım şimdi bu oc işinini yaparken ramlerin farklı mhz lerde olması sorun yaratırmı? vedeişlemciyi oc ederken ramlerin mhz sini yükseltmek mi düşürmek mi doğrudur ve yükseltirsem kingstoneler sıcaklık sorunu verirmi(p5q delux ve q6600 kullanıyorum kasaya uzay montajı denebilir)
8 gb 1066 ve 800 mhz lik ramlerle istedigin sonuca cıkamassın bu kesin
bence kıngstonları cıkar vista kullanmıyorsan bir espirisi yok zaten
sonra sogutucunu tak ufaktan denemelere başla
vista 64bit kullanıyorum ama ram leri çıkarma şlansım yok çünki gündelik kullanımda 7.6gb civarındaki kısmı silkroad isimli bir oyun a ve bot a gidiyor kalan 400mb de gom isimli medya oynatıcıya ayırıyorum aslıdna çok iddialı bi oc denemesi yapmayacam sadece denemiş olmak istiyorum ama 1066 lık ve 800lüklerin hızlarını ayrı ayrı ayarlayamızo onu düşünüom:S
şu anda zaten 1066 mhz ramlerin tahminen 800 de çalısıyor
timinglerinide tahmin etmek hiç zor degil söyleyeyim 5 5 5 18
madem birazda olsa oc istiyorsun yavas yavas fsb ye yükselt voltage verme bastan
cıkabildigin kadar yüksege cık voltajsz sonra stabilite programları ile kas biraz 64 bit vista ile oc konusunda büyük basarı bekleme
eger stabil degilse ve o voltajda sadece acıyoosa ufaktan voltaj ver
pcı ex 100 e sabitle kesinlikle madem oyuncusun
başkada bişi yok kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme