Şimdi Ara

işletim sistemi bilgisayarıma ağır geliyor olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, çok eski olmasa da eski bir laptopum var. i5 işlemcili, 1 tane onboard + 720m nvidia ekran kartı falan var. Oyunlarda kasar kasmaz çok önemli değil ama artık internete girmeye çalışırken bile bir çaba sarf ediyorum. Windows 10 64bit kullanıyorum. İşletim sistemi yüzünden bilgisayarımın hızı bu kadar düşmüş olabilir mi ?işletim sistemi bilgisayarıma ağır geliyor olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegErim -- 26 Ocak 2020; 21:43:57 >

• Sanmıyorum hocam sisteminiz windows 10 için gayet yeterli duruyor. Tekrardan temiz bir kurulum yapmayı deneyin.
  • Böyle yüzeysel bir mesaja çok uzun cevap yazmak gerekiyor ve telefondan yazmak beni öldürüyor :)

Donanım bilgisi yok disk mekanik mi SSD mi?

Günlük kullanımda sıcaklık değerleri nedir?

En son termal macun uygulaması ve fan temizliği ne zaman yapıldı?

Windows ne zaman kuruldu?

Ve bunun gibi bilgiler olmadan biri çıkar SSD der biri temiz kurulum der biri macun der der ha der,

Önce marka model verip donanımı eksiksiz anlatın, sonra sorunu anlatın.

Windows uzun süredir kullanılıyor ise geçmiş dosyalar gereksiz saklanan Windows dosyaları yuzunden internette gezinirken bile anlık takılma donma yapabilir bu düşük ihtimal, derler ya sistem şişmiş diye işte o şişme bu,

İkinci ihtimal mekanik disk ve mekanik disk sorunu, Windows 10 kullanırken SSD şart günümüzde, mekanik disk kullanıyorsan HD tune ile diskin sağlıklı olup olmadığına bakın,

Aida64 yükleyip gpu seçeneği seçili şekilde stres test yapın termal sebeplerden dolayı sıcaklık yükselince donanım kendini kısıyor olabilir sıcaklığı sabitlemek için buda perfirmans kaybı,

Pil arızası olabilir, pil donanımlara gereken performansı veremediği için olabilir bunları bulmanız gerek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ssd takviyesi yaparak sisteminizi önemli oranda rahatlatabilirsiniz , birde temizlik ve termal macun yenilemesi yapın, en ekonomik ve basit çözümler bunlar, bunun dışında o bilgisayar İçin çok fazla para harcamanızı önermem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.