Arkadaşlar bir tanıdığım linux işletim sistemli bir dizüstü almak istiyor ancak teknolojiks'te bunu alıp kendiniz başka birşey kurarsanız garanti'den çıkar demiş.
İsterseniz ben 200TL ye ayarlayabilirim. Eğer bizden alırsanız demiş. Sanki güzellik yapıyormuş gibi. İşletim sistemi kurup fatura edeceksin işte, ne ayarlaması.
Neyse, durum bu. biz linux ile genel dizüstüne başka birşey kurunca garanti dışı mı bilen var mı?
aslın da yok öyle şey istediğini kurarsın orjinal gelse bile onu silip başkasını kurarsın ama türkiyede bu işi servisler çok değiştirip kendi kafalarına göre bir şeyler yapıyorlar.Garanti dışı felan diyorlar alsın arkadaşın windows 7 yada başka os kursun servise gideceği zaman da komple format atıp boş olarak yollar.En iyisi alacağı markanın srvisini arasın daha ayrıntılı bilgi alabilir.(çünkü servislere göre değişen bir durum bu)
bende öyle düşünmüştüm zaten. dedim servislik birşey olursa tekrar içine ilk linux'u kurar yollarız. kimse birşey diyemez dedim.
neyse ben bi packard bell i arayayım bakayım ne diyecekler. bu yüzden bu teknosa, bimeks'e falan kıl oluyorum işte. kafadan sallama eleman alıyorlar. garip garip yönlendiriyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: levent.kirca
bende öyle düşünmüştüm zaten. dedim servislik birşey olursa tekrar içine ilk linux'u kurar yollarız. kimse birşey diyemez dedim.
neyse ben bi packard bell i arayayım bakayım ne diyecekler. bu yüzden bu teknosa, bimeks'e falan kıl oluyorum işte. kafadan sallama eleman alıyorlar. garip garip yönlendiriyorlar.
bu durum kafama takılmıştı.detaylı bi cevap alamamıştım.... packard bell var bendede servisten bi cevap verirlerse hocam buraya yazarsan sevinirim..
tabi ki.
internette araştırdım. genel kanı yok öyle birşey yönünde, hatta bu servis ya da firma ile alakalı değil yasadaki garanti koşulları ile alakalıdır diye yorumlarda var.
yani servis'in cevabınıda yok sayan bir yorum oluyor. neyse ankara bölge yetkili servis'e mesaj çekmiştim, cevap bekliyorum hala.