Şimdi Ara

İşletim Sisteminin Hangi Diskte Olduğunu Nerden Biliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bir arkadaşımın bilgisayarı hiç açılmıyor, format atacağız. Fakat belgeleri kaybetmek istemiyoruz, bu nedenle sadece işletim sisteminin bulunduğu disk bölümünü formatlayacağız. Bildiğim kadarı ile işletim sistemi normalde C'ye kuruluyor. Sorum şu: İşletim sistemi daha önceden D'ye kurulmuş olabilir mi? Format esnasında işletim sisteminin hangi diske kurulduğunu görme şansımız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumturk -- 16 Ağustos 2010; 10:29:57 >

• tabiki kurulur
  • Cevap için teşekkür ederim ama aradığım cevabı bulamadım.
    Sadece işletim sisteminin bulunduğu disk bölümüne format atacağım. İşletim Sistemi C'de mi, yoksa D'de mi, bunu nasıl bileceğim?
    Bilgisayar hiç açılmıyor...
  • Windows cdsini taktığında sıra sıra bütün bölümele format atmaya çalış(format atma, sadece atıyormuş gibi format seçeneklerine gir) İçinde windows kurulu olan bölüme geldiğinde "bu bölüm üzerinde bir windows yüklemesi mevcut" diye bir uyarı verir. İşte windws yüklü olan sürücü odur. Ona format atarsın.
    Bu dediklerim windows xp için geçerlidir.
  • kurulum ekranında mevcut windows sürücüsüyle birlikte gözükmesi lazım.. Ancak format atmadan önce onarmayı deneyin (repair)

vista da ise ;

• belgeleri kaybetmek istemiyoanız harddiski başka bi bilgisayara bağlayıp dosyaları attıktan sonra format atsanıza
  • quote:

Orijinalden alıntı: system07

belgeleri kaybetmek istemiyoanız harddiski başka bi bilgisayara bağlayıp dosyaları attıktan sonra format atsanıza

O daha iyi bir yol. Ancak hddyi sökmek istemiyorsan windowsu kurarken hddye biçim verme. Direk üstüne kur(cdden boot ederek tabi). Sistem dosyalarını siler. Ancak belgelerimi filn silme. C:/Document and Settings klasöründen bulursun eski dosyaları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Telefonun İşletim Sistemi ne
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşletim sistemi olarak ne kurucaksın
  • format atmak için girdiginde orda gösteriyor ama kuracagın işletim sistemine göre yol gösterebilirim sana
  • Xp kuracağım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.