Arkadaşlar ben 4 yıllık herhangi bir üniden işletme ya da uluslar ilişkiler bitirip yedek subaylıktan üsteğmen olabilir miyim şimdiden çok teşekkür ederim iyi akşamlar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İşletme bitirsem subaylığa başvursam üsteğmen olur muyum?
-
-
Kantinde teğmenden albaya kadar apoletler satılır. İsterseniz kendinizi albay bile ilan edebilirsiniz.
Şaka bir yana, üsteğmen olabilmek için 3 yıl teğmen olarak görev yapmanız lazım, yani tek şansınız iç veya dış kaynak muvazzaf subay alımlarına başvurup orduya katılmak.
Yedek subaylar,
Sınıfına göre 4 veya 10 hafta eğitim alır.
Yemin sonrası 8 ay asteğmen rütbesiyle görev yapar.
Daha sonra teğmenliğe terfi eder, 1-3 ay civarı görev yapar ve terhis olur. Zaten son 30-40 gün izinle geçer.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bırakmayacam ordan devam edecem ha ne zaman bırakırım Azrail kapımızı çaldığında 🤠. Yanı ben herhangi bir 4 yıllık sayısal eşit ağırlık ya da Sözelden bitirsem yedek subaylığa gidebilirim de mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intel E8600 -- 30 Haziran 2021; 7:44:26 >
O zaman şansa çıkacak bir yedek subaylık yerine ya yaşınız tutuyorsa MSÜ'ye girip ya da 4 yıllık Fakülte bittikten sonra kpssye girip (alt limit 60 ama ne kadar yüksek olursa o kadar iyi) dış kaynak muvazzaf subay alımına başvurabilirsiniz.
Yedek subaylık çıkması şans meselesi. Hele ki işletmenin şansı daha da düşük.
Yedek subaylık olayı şans. 4 Senelik üniversite bitirip ardından KPSS çalışarak SUTASAK subay olabilirsin tabi senin gireceğin sene hangi sınıf/branş açılır bilinmez.
-
Bu siyasal bilimler kamu yönetimi olur mu peki?
Uluslararasıiliskiler ya da siyasal bilimler ve uluslararasi iliskiler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X