Şimdi Ara

İşletme bitirsem subaylığa başvursam üsteğmen olur muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 4 yıllık herhangi bir üniden işletme ya da uluslar ilişkiler bitirip yedek subaylıktan üsteğmen olabilir miyim şimdiden çok teşekkür ederim iyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kantinde teğmenden albaya kadar apoletler satılır. İsterseniz kendinizi albay bile ilan edebilirsiniz.

Şaka bir yana, üsteğmen olabilmek için 3 yıl teğmen olarak görev yapmanız lazım, yani tek şansınız iç veya dış kaynak muvazzaf subay alımlarına başvurup orduya katılmak.

Yedek subaylar,
    Sınıfına göre 4 veya 10 hafta eğitim alır.
    Yemin sonrası 8 ay asteğmen rütbesiyle görev yapar.
    Daha sonra teğmenliğe terfi eder, 1-3 ay civarı görev yapar ve terhis olur. Zaten son 30-40 gün izinle geçer.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Ben bırakmayacam ordan devam edecem ha ne zaman bırakırım Azrail kapımızı çaldığında 🤠. Yanı ben herhangi bir 4 yıllık sayısal eşit ağırlık ya da Sözelden bitirsem yedek subaylığa gidebilirim de mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intel E8600 -- 30 Haziran 2021; 7:44:26 >
  • Intel E8600 kullanıcısına yanıt

O zaman şansa çıkacak bir yedek subaylık yerine ya yaşınız tutuyorsa MSÜ'ye girip ya da 4 yıllık Fakülte bittikten sonra kpssye girip (alt limit 60 ama ne kadar yüksek olursa o kadar iyi) dış kaynak muvazzaf subay alımına başvurabilirsiniz.

Yedek subaylık çıkması şans meselesi. Hele ki işletmenin şansı daha da düşük.

• Yedek subaylık olayı şans. 4 Senelik üniversite bitirip ardından KPSS çalışarak SUTASAK subay olabilirsin tabi senin gireceğin sene hangi sınıf/branş açılır bilinmez.

Bu siyasal bilimler kamu yönetimi olur mu peki?

Uluslararasıiliskiler ya da siyasal bilimler ve uluslararasi iliskiler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.