Şimdi Ara

İşletme seçmek aptallık mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Maliyeyi bi kaç kişiden daha duymuştum, detaylı bir araştırma yapayım o zaman. Sıralamaları da düşükmüş. Siz bunda da Ankara Üniversitesini mi öneriyosunuz?
  • Arifiye Öğretmen Lisesi
  • Morven71 M kullanıcısına yanıt
    Hocam Ankara Üniv. Seçkin bölümlerin hepsinde kalitelidir. Devlet isterseniz tek geçerim. (Ödtü , Boğaziçi vs hariç )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kardeşim yeditepe iyidir fakat odtü kktcde kesinlikle tam burslu okumanı tavsiye ederim
  • IronTurkMan kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam çok sağolun yardımlarınız için.
  • Kaiross K kullanıcısına yanıt
    Odtü kıbrıs yerleşkesinin farkı nedir? Ücretli burslu olayı falan var bi de onu anlayamamışımdır hiç?
  • Odtü iktisat tutmasına rağmen gitmiyorum hocam ankara odtü vsyi bırakın boun koç gsü bilkent dışında iş yok neredeyse macera aramayın

• Çok kolay karar değiştirmişsin. Benim konumu uplamıştın ordan hatırlıyorum seni. Birincisi vazgeçmene anlam veremedim,ikincisi bu gsü bilkent dışı çöp diyen tayfaya. İibf her zaman çok açık. Evet işletme sene de 20000 mezun veriyorda bana 2. Dil demiyorum bak sadece adam akıllı kaç kişisi ingilizce biliyo diye sor 200 300 derim. Kararından vazgeçme ama yeditepe için çok olumlu şeyler duymadım öğrenci profilimin moron olduğu söyleniyor. O imkan konusunu da araştırdım bu arada,vakıfların göz boyamasından başka bir şey değil. Zaten yazacağın devletlerde kötü değil.

Bu arada hukuk olsun çamurdan olsuncu tayfaya sesleniyorum torpiliniz yoksa hakimlik kolaylıkla göremeyeceksiniz.

• Sakın odtu kkk falan yazma sıralamana yazık edersin , öneren arkadaşada soruyorum burdan istanbulda okumak varken kıbrısı önermek ne alaka acaba , işletme sosyalk isteyen bir meslek kıbrısta ne kadar sosyal olabilirsin

• Aslangur A kullanıcısına yanıt
    Şuan yazılanlarla direk vazgeçmedim tabii ki. Günlerdir ailemle baş etmeye çalışıyorum ama onlar da aynı kafada ve değiştiremedim bi türlü tam tersi ben manipüle oldum. İnternette de çok iyi şeyler okumuyoruz işletme hakkında genel olarak ailemin üstüne bi yerden sonra gidemedim bende. Aile desteği olsaydı buralara bakmazdım zaten çalışıp elbet bi şeyler yapabilceğimi düşünürdüm ama maalesef işte. Çıktıktan sonra avukat,psikolog,öğretmen gibi adı olan bi mesleği tercih etmemi istiyorlar.Haklılar aslında. İdealistliğe yer yok ülkede belki de kabul etmeliyiz.
    Sakaryada okuyacağım diyorsun, orada ne gibi bir çevre yapabileceksin? Bunu da düşünmen lazım. Kendi yerini açmadıktan sonra, ya da sağlam referansla sağlam bir şirkete girmedikten sonra seçeceğin mesleğin çok + sı olacağını zannetmiyorum. Kendin bilirsin yine de, üstüne düşersen iibf tabiki çok güzel. Tabiki avukatlık psikologlukta çok iyi. Karar sana kalmış birazda

Kardesim valla o olayı bilmiyorum ama farklı ülkelerden gelen insanlarla tansırsan işletmede ilerleyebiliceğini düşünüyorum
    Karar bana kalmıyor maalesef dediğim gibi. Yok Sakarya da okuyacağım demedim hukuk orası tutuyor yazsam orası olucak ama yazmayı düşünmüyorum zaten. Haklısındır söylediklerinde ama işletme konusunda daha fazla diretemicem sanırım aileme karşı. Psikoloji falan bakınıcam işte bi şeyler. Senin de yazılanlardan şevkin kırılmasın yahu istedikten sonra yapılır bi şeyler bence de.
    Aynen bak senin puan aralığında psikoloji daha mantıklı diye düşünüyorum dediğim sebeplerden dolayı.

Ben atatürk iö sınırındayım hukuk için, psikoloji ve pdr bakıyodum ama maalesef gelmez bana dedim iibf yöneldim ilgimde olduğu için. Hayırlısı diyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Morven71

Arifiye Öğretmen Lisesi

oradan mezun çok arkadaşım var :D dostum buradaki kimseyi dinleme, kendi içinde ne varsa onu uygulamaya bak. eğer sakaryada hukuk okursan ömrün sakaryada geçer. bir daha dışarı çıkamazsın. öncelikle bunu düşün. hayatını burada mı geçirmek istiyorsun? hukuk şuan insanların gözünde garanti meslek olarak gözükebilir fakat her insana göre değil. kendi işin olduğu için farklı bir uğraşın olacak. eğer işletme okumak istiyorsan, durma çünkü yüksek bir ortalama ile mezun olduğunda işsizlik gibi bir durumun olmayacak. sana tavsiyem yeditepenin yanına bilgi ve bahçeşehir uluslararası ilişkileri yazman çünkü bu işletme, iktisat uluslararası, ilişkiler gibi bölümler mezun olduğunda aynı kapıya çıkıyor. bilgi ve bahçeşehirin ismi daha reputable.

üniversitenin kapısından geçmemiş insanlar tavsiyesi de bu kadar olur. adam maliye yazdırmaya çalışıyor. aile, malum parti teşkilatından olmadığı sürece, devlete zor girersin. yeminli müşavir olmayı kolay zannediyorlar.

Evet ben de öyle düşündüm. Aynen öyle senin için psikoloji pdr gelmemesi daha hayırlı olmuştur belki ilgin olan alana gidiceksin. Siz karar verdiniz mi üniversiteye?
  • Siz hangi lise? Hukukla alakalı söylediklerinin hepsine katılıyorum. Burda kalmak istemediğimi biliyorum ve hukuk yazmıcam zaten. Bilgi özellikle sözel bölümlerde ünlüymüş sanırım. Onlara da bi bakıyım ama burdaki insanlara göre direk karar vermedim tabii ki. Ailem de bu kafa da olduğu için işletme ya da ui yazmam biraz zor gibi bakalım
    Marmara ing ilk tercihim. Kadir has'ı düşünüyordum 2 ye ama devlete diretmeye karar verdim. İstanbul üni 2.tercihim, 3 e ise hacettepe düşünüyorum 4 kadir has artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Morven71

Siz hangi lise? Hukukla alakalı söylediklerinin hepsine katılıyorum. Burda kalmak istemediğimi biliyorum ve hukuk yazmıcam zaten. Bilgi özellikle sözel bölümlerde ünlüymüş sanırım. Onlara da bi bakıyım ama burdaki insanlara göre direk karar vermedim tabii ki. Ailem de bu kafa da olduğu için işletme ya da ui yazmam biraz zor gibi bakalım

şuseal mezunuyum ben
  • Hocam benim üniversite seçimi için ne diyosun sıralama 45500

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.