Halkla ilişkiler denince çok korkunç şeyler canlanıyor kafamda. En mantıklısı hala marka iletişimi gibi geliyor onun içinde de zaten halkla ilişkiler dersleri var gibi. Çok teşekkürler önerileriniz için ama tekrardan. |
İşletme yanına ikinci üniversite 2 yıllık bölüm tavsiyesi (2. sayfa)
-
-
Boun yüksek tedavi edecektir hocam kolay gelsin 👍🏻
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Halkla İlişkiler okuyup veri bilimine kayabilirsin diye önermiştim. Çünkü ona yönelik dersler var. Marka İletişimi de güzeldir. İkisinden birini seçsen pişman etmez diye düşünüyorum.
-
YTÜ %30 İşletmeden Boğaziçi YL yapmak için gerekenler:
3.5 ve üstü ortalama - Tercihen 3.8 ve üstü
90+ ALES - Tercihen 95 ve üstü
BUEPT C veya IELTS 7 puan
İyi bir niyet ve referans mektubu
Güçlü bir hedef seçimi
Konulara hakimiyet
Mülakatta kullanılan retorik
Bunlar YTÜdeyken kolayca halledilebilir ama azim olmadıktan sonra yapılması zor. Genelde diğer üniversitelerden Deprem, Biyomedikal veya Atatürk İlkeleri bölümlerine kayma çok fazla oluyor. Nedeni de belli zaten, bu bölümlerin Boğaziçide Lisans eğitimi yok. Çoğunlukla içeriden alıyorlar demek oluyor bu.
-
Halkla ilişkilerin içeriğine çok bakmamıştım. Öyle bir durum var ise düşünülebilir. Şimdi bakacağım.
-
Tedaviye bak kanser son evre hastaya kanserini tedavi ediyorum ama son evre vereme sahip olacaksin diyor resmen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Verem aşısı var ama kanser aşısı yok
-
Hocam sizi ben çok rahatsız ettim fakat belki bilginiz vardır diye bir önlisans bölümünü daha sormak isterim. Şu an baktım çoğunun ders programlarına, aslında marka iletişiminin de çoğu dersi bizim işletme bölümünün ders programında seçmeli olarak alabileceğim dersler, kurumsal itibar, tüketici davranışı falan olsun. Onun yerine bambaşka dersler ve yetenek seti verme olasılığı olan Web Tasarımı ve Kodlama bölümü var. Bu bölüm ile ilgili bilginiz var mıdır? Okunacaksa bu daha makul gibi. Fakat bu da çok bağımsız duruyor işletmenin yanında. Bir kombinasyon yapılır mı bilmem.
-
Bence ikinci üniversite yerine ortalamayı iyi tutmak, staj yapmak, part-time çalışmak çok daha yararlı.
-
Hocam zaten asıl olay onlar dediğiniz gibi. Onları da yapmayı düşünüyorum zaten. İşletme öyle bir bölüm ki hepsini yapabilecek zaman bulabilirsin zorlarsan. Bir tane çok külfetsiz ama yetkinlik kazanabileceğim önlisans bölümü arıyorum. Pastanın üzerine çilek niyetine bu sadece.
-
Genelde bilişim teknolojileri ile ilgili bölümleri açıktan okumak zordur. Materyaller yeterli gelmez çünkü. YTÜ zaten seçmeli derslerle istediğin alana yönelebileceğin bir üniversite. Nasıl marka iletişimi derslerini alabiliyorsan Web Tasarımı derslerini alarak ta kendini geliştirebilirsin.
-
Hocam yok ya, bizim iibf de müfredat değişikliği oldu. Bu dediğiniz kodlama dersleri genelde sosyal seçmeli veya üniversite mesleki seçmeli dersleri içinde geçiyor. Benim orada bir sürü ders intibakım var şu an. Sadece mesleki seçmeli alabiliyorum. Onlarda da genelde işletme ile ilgili seçmeli dersler var.
-
O dersleri sanki mesleki seçmelide de görmüştüm. Şimdi sitesine giremiyorum da. Galiba çökmüş. Ama sen öyle diyorsan doğrudur.
-
Hocam merhaba bende işletme okuyorum. Hazırlık sınıfına başladım. Anadolu üniversitesi sivil hava ulaştırma işletmeciliği bu bölümü açıktan okumak istiyorum. İleride havalimanında felan işe başvurursam işime yarar diye düşündüm mantıklı mı sizce ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam olmadı bundan sonraki yarıyıl alırım eğer böyle bir durum varsa ancak ytü'den alsam bile diploma tarzında bir şey verilmeyeceği için sıkıntı. En azından elimde bu konuya ait bir diplomam olması daha iyi olur diye düşünüyorum. İşin sonunda marka iletişimi veya web tasarımı kodlama bölümlerinden birine kayıt olup. Yandan kolayca okurum. Olmadı üstüne kurslara falan da yazılırım gibi.
-
Hocam mutlaka fayda sağlar ancak daha faydalı bir bölümde seçebilirsin. İşletme zaten tek başına bu konuda sana bi yeterlilik sağlar gibime geliyor ama bilgim yok tam.
-
Daha iyi hangi bölüm seçilebilir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sivil hava ulaştırma işletmeciliği istediğiniz şey için aslında sizin dediğiniz gibi en ideali fakat herhangi bir kötü durum olması durumunda alternatiflere yönelmek için lojistik ve dış ticaret gibi bölümler de daha fazla seçenek var. Devlet falan lojistik bölümü için kadro falan açıyordu bildiğim kadarıyla.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X