Şimdi Ara

İsmail Kartal'ın taknik anlayışı ve oyun okuma yetenekleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -RAUL

Mancini'nin diğer takımlarında her maç farklı 11 oynadığını gördün mü veya Zabaleta'yı sol beke döndürdüğünü falan?

Çoğu oyuncudan farklı pozisyonlar denedi tabi bu oyuncu değeriyle de alakalı City'de hepsinin yedeği mevcuttu.Ama Mancini'den bu kadar kararsızlık kimse beklemiyordu örneğin.Her hoca kapalı kutudur bence.
    2 ofansif bek
    Yaşlı Emre
    ve ofansif Diego

üstüne üstlük 3 kanat oyuncusuda aslında kanat oynama özelliği yok direk forvet oyuncusu..

Bence bu kadroya çeki düzen verecek bir hoca değil devre arası gelmeden başka biri gelir yerine.
  • Bir tek ligde oynuyorsunuz.Taktiksel bir deha olmasına gerek yok motive edip gazı verirse şampiyon olursunuz.Sonra avrupaya gideceğiniz için aziz yıldırım yollar bu adamı yabancı biri gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 senede 16 td gelmiş. Hepsi konulmuş hala ismail ne yapar diye soruyorsunuz.

Hadi mourinho geldi.. en fazla bir sene kalır. Seneye gönderilirdi.

TD olmak çok büyük mesele değil. Yılmaz Vural fatih terim gibi sokakta görsem kro diyeceğim adamlar td işte.

• Mehmet Yıldız, Musa Aydın, Sezer Badur, Muhammed Ali, Hayrettin Yerlikaya, Kaptan Hakkı, Akın Vardar..

Şampiyonluk mücadelesinde bulunan bu oyuncular hep Ismail Kartal sayesinde o günleri yaşadı. Bu oyuncuları Sivas'a getiren Ismail Kartaldir

• quote:

Orijinalden alıntı: TikDiyenTüleyman

Mehmet Yıldız, Musa Aydın, Sezer Badur, Muhammed Ali, Hayrettin Yerlikaya, Kaptan Hakkı, Akın Vardar..

Şampiyonluk mücadelesinde bulunan bu oyuncular hep Ismail Kartal sayesinde o günleri yaşadı. Bu oyuncuları Sivas'a getiren Ismail Kartaldir
    Sivas'ı süper lige yanlış hatırlamıyorsam Mehmet Yıldız ve Muhammed Ali'nin insan üstü performansı çıkartmıştı, hatta 2 yada 3 sene hep Süper Ligin eşiğinden döndük...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_23

Beyler burası Türkiye ligi ve bahsettiğimiz takımda Fenerbahçe yani teknik direktörsüz çıksa zaten ilk 3'te yer alır.İsmail Kartal'da 90'lardan beri işin teknik içerisinde bulunuyo.Ersun Yanal'ı Arsenal nasıl patates etmişti hatırlayın.CL'de maça çıkmamış adamla Arsenal'i elemeye kalkarsanız adamlar sizi patates eder ama Türkiye'de şampiyon yapar adam.Aynısı İsmail Kartal içinde geçerli CL'de gruplarda filan olsaydık 0 çekerdik bu hocayla ama ligde çok korkulacak bi durum yok.

O senin beğenmediğin,arsenalin patates ettiği takımın Teknik direktörü ersun yanal zamanında gençlerbirliği ile uefa da fırtınalar estiriyordu.Ayrıca başımıza mourinhoyu getirsen de arsenal bizi patates ederdi,sorun ersun da değil takımda ki futbolcularda.Yani o yüzden bu işleri geçeceksin.

• *Topa sahip olmayı amaçlayan
    *Hızlı kontra atağa çıkan
    *Topu kaybettiği anda şok pres yapan
    *Rakibi hataya zorlayan
    *Ortalama 115 km koşan
    *Forvet ile defans arasında 25 metre mesafe bulunan
    *Yardımlaşmanın üst seviyede olduğu
    *Ortalama 500 tane isabetli pas yapan

Böyle bir taktik anlayış bekliyorum ben İsmail Kartal'dan.

• quote:

Orijinalden alıntı: -MamadouNiang-

*Topa sahip olmayı amaçlayan
    *Rakibi hataya zorlayan
    *Ortalama 115 km koşan

kardeş ancelottiden bahsetmiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MamadouNiang-

*Topa sahip olmayı amaçlayan
    *Rakibi hataya zorlayan
    *Ortalama 115 km koşan

her td oyle oynamak istiyor ztn, aykutun anlattiklarida barcaydi yaptiklari yimpas yozgatspor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

Sivas'ı süper lige yanlış hatırlamıyorsam Mehmet Yıldız ve Muhammed Ali'nin insan üstü performansı çıkartmıştı, hatta 2 yada 3 sene hep Süper Ligin eşiğinden döndük...

senin mantığına göre emenike ..sow..Diego insan üstü performans sergilerse bu sene kesin şampiyonuz.. benim görüşüm futbolcuyu oynatan teknik adamdır..futbolcuya gerekli antrenman proğramını hazırlarsan ..maaşını zamanında verirsen..sabah tesislere gelirken mutlu bir şekilde gelmesini sağlarsan futbolcudada potansiyel varsa insan üstü olur.. önemli olan teknik adamın teknik..taktik becerileri.. ama senin bu yorumun beni rahatlattı..demekki arap İsmailin sessiz duruşu altında bir potansiyel var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradoks01

quote:

senin mantığına göre emenike ..sow..Diego insan üstü performans sergilerse bu sene kesin şampiyonuz.. benim görüşüm futbolcuyu oynatan teknik adamdır..futbolcuya gerekli antrenman proğramını hazırlarsan ..maaşını zamanında verirsen..sabah tesislere gelirken mutlu bir şekilde gelmesini sağlarsan futbolcudada potansiyel varsa insan üstü olur.. önemli olan teknik adamın teknik..taktik becerileri.. ama senin bu yorumun beni rahatlattı..demekki arap İsmailin sessiz duruşu altında bir potansiyel var.

Benim mantığım değil Sivas süper lige çıkana kadar neredeyse TRT'de ki bütün maçları izlemiş biri olarak söylüyorum sana, kıl payı kaçırdığımız şansların ne kadar salakça gittiğini bilsen İsmail'in hoca olmasını istemezdin, Mehmet ve Muhammed dememin sebebi de bu iki forvet süper lige çıktığımız sene insan üstü oynadı.

Ayrıca evet futbolcu sahada iyi oynayınca TD'de kazanıyor. Bak bize Burak'ın kaçırdığı gollerle şampiyonluktan koptuk, şuan belkide hala Mancini vardı takımın başında.

• JessieJ J kullanıcısına yanıt
    yani sen diyorsun ki kadro çok iyiydi ve futbolcular insan üstü oynadı buna rağmen az kalsın çıkamıyorduk?
  • quote:

quote:

quote:

Benim mantığım değil Sivas süper lige çıkana kadar neredeyse TRT'de ki bütün maçları izlemiş biri olarak söylüyorum sana, kıl payı kaçırdığımız şansların ne kadar salakça gittiğini bilsen İsmail'in hoca olmasını istemezdin, Mehmet ve Muhammed dememin sebebi de bu iki forvet süper lige çıktığımız sene insan üstü oynadı.

Ayrıca evet futbolcu sahada iyi oynayınca TD'de kazanıyor. Bak bize Burak'ın kaçırdığı gollerle şampiyonluktan koptuk, şuan belkide hala Mancini vardı takımın başında.

İsmail Kartal'ın taknik anlayışı ve oyun okuma yetenekleri

puan tablosu senin söylediklerini hiç söylemiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ersun Yanal döneminden daha iyi defans yapacağımızdan, saçma sapan goller yemeyeceğimizden ve derbilerde başarılı olacağımızdan eminim (gaz faktörü) eminim. Ama genel anlamda başarı gelir mi bilemiyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Forever1907

Ersun Yanal döneminden daha iyi defans yapacağımızdan, saçma sapan goller yemeyeceğimizden ve derbilerde başarılı olacağımızdan eminim (gaz faktörü) eminim. Ama genel anlamda başarı gelir mi bilemiyorum?

Aziz Yıldırım olduğu sürece hocanın kim olduğunun önemi yok, takım şampiyon da olabilir belki ama
    uzun vadeli bi başarı yakalanması neredeyse imkansız
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Diyorum ki İsmail'in katkısı çok değil, 2 sene zaten lige çıkmaya çok yaklaştık (özellikle 2003 senesi) takım oturdu üzerine İsmail geldi ama takımda zaten çok çok iyi oynayan adamlar vardı, buna rağmen son 10 hafta çok saçma puanlar kaybettik, hemde saç baş yolacak cinsten... Dediğim gibi Süper Lige çıkana kadar 3-4 sene bütün Sivas maçlarını izledim ilk yarıda açtığımız farkı son 10 hafta zora soktuk.

Ayrıca İkinci ligde takımını şampiyon yapan hocalarla genelde devam edilmez, Süper lige çıkan takımlar yeni hoca alır bu büyük genellikle böyledir, genelde ikinci lig hocaları şamp. olsa bile gene ikinci ligde bir takıma gider... İşte böyle arkasında Aziz gibi olanlarıda Fener gibi bir takımda şans bulur... Sonra yeri gelir takımın başına kukla olarak koyarlar, ipleri Başkannızda...

• quote:

Orijinalden alıntı: he_man

quote:

Orijinalden alıntı: Forever1907

Aziz Yıldırım olduğu sürece hocanın kim olduğunun önemi yok, takım şampiyon da olabilir belki ama
    uzun vadeli bi başarı yakalanması neredeyse imkansız

Alıntıları Göster
    1_) Çok iyi bir teknik ekip.
    2_) Mükemmel bir otorite ve disiplin.
    3_) İyi bir motivasyoncu ve disiplin.

Bu üçü gerek. Neden ?

Teknik adamın öyle über teknik ve antreman tekniklerine ve bilgisine sahip olması şart değil. Kloop dışında bakın mesela. Zaten bu adamların ekiplerinde bir kaç iyi antreman biliminden anlayan antrenör,kondisyondan anlayan kondisyoner ve rakibi ve oyuncuları analiz eden analiz uzmanı var.Ona kalanda bu raporları değerlendirip gerekene karar vermek. Onun dışında önemli olan oyuncuların oynamak için bir nedeni olması.4 neden vardır bunun için =

1_) Profesyonel iş ahlakı - Bu bizim ligin oyuncusunda yok.
    2_) Belirli bir amaç- 4. yıldız olur uzun süre rakibin şampiyon olması gibi. Buda her sene olacak şey değil.
    3_)İyi Motivasyoncu - Bu her hocada olmayan bir özellik. Ama hocada olması gereken bir şey.
    4_) Korkutan bir otorite- Bir başkasıda bu oyuncuları korkutacak . Oyuncu iyi oynamadığında onu izleyen sinirli bir gözün olduğunu bilecek.

Yani bu özelliklerden en az ikisi olması lazım. Ve son olarakta belkide en can alıcı noktası başkanla ilişkisi. Başkan herşeyi teknik direktöre bırakacak . Oyuncuya yüz vermeyecek. Yoksa oyuncu (selçuk,volkan,emre,bekir,topuz) gibi allem ve kallem eder hocayı yollar ve yatarlar. Ama başkan herşeyi td ye bırakırsa td ya otoriteyi kurar yada kolundan tutum tekmeyi basar oyuncuya diğerlerinede ibret olur. Belki böyle byle iyi çalışma ve iş ahlakını öğrenirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hank Rearden

16 senede 16 td gelmiş. Hepsi konulmuş hala ismail ne yapar diye soruyorsunuz.

TD olmak çok büyük mesele değil. Yılmaz Vural fatih terim gibi sokakta görsem kro diyeceğim adamlar td işte.

Hak veriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boylum

quote:

Orijinalden alıntı: Hank Rearden

16 senede 16 td gelmiş. Hepsi konulmuş hala ismail ne yapar diye soruyorsunuz.

Hak veriyorum.

Alıntıları Göster
    Millet laf ediyor ama Aykut Kocaman zamanında avrupa maçlarını çok rahat izliyordum. FB topü kontrol eder, fazla pozisyon vermezdi..Ersun Yanal da bu değişti, dan dun uzun toplar, Sow, Emenike alıp gidecekte gol atacak kafası...

İsmail Kartal dediği gibi iki sistemi birleştirebilirse iyi şeyler olur..Önce savunma ve topu tutmak önemli..Adam gibi top çevirip, seri oynayabilmek önemli...Göreceğiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Millet laf ediyor ama Aykut Kocaman zamanında avrupa maçlarını çok rahat izliyordum. FB topü kontrol eder, fazla pozisyon vermezdi..Ersun Yanal da bu değişti, dan dun uzun toplar, Sow, Emenike alıp gidecekte gol atacak kafası...

İsmail Kartal dediği gibi iki sistemi birleştirebilirse iyi şeyler olur..Önce savunma ve topu tutmak önemli..Adam gibi top çevirip, seri oynayabilmek önemli...Göreceğiz

Ersun Yanal ile Avrupa'da maç yapamadık ki, Aykut Kocaman'ın ilk senesini de biliyoruz, hem ŞL'den hem UEFA'dan elenmişti ön elemede. Ersun Yanal ilk ön elemeyi geçti hiç değilse.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.