Şimdi Ara

İspanya'dan bugün geldim. SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
6
Favori
2.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ablamın düğünü için 7 gün boyunca İspanya'da bulundum. Puertollano, Madrid ve Toledo şehirlerini gezme şansım oldu. Puertollano Madrid'e yakın ufak bir kasaba. Madrid zaten İspanya'nın en büyük şehri. Toledo ise tarihte islam, hristiyanlık ve museviliğe ev sahipliği yapmış tarihi bir bölge. Kısaca İspanya hakkında gözlemlerimi anlatayım;

Eksileri;

-Yemekler, sürekli Tapas denilen bizim meşrubatla ortaya söylediğimiz meze türü şeylerle besleniyorlar. Domuz faktörü de eklenince baya aç kaldık oralarda.
    -Ev temizliği, eve ayakkabılarla giriyoruz, bana hoş gelmedi bir de tuvaletlerde taharet musluğu yok, tuvalet kağıtları karton gibi temizlenmiyor bile

Artıları;
    -Baskıcı bir toplum yok Madrid'de herkes başına buyruk. Sevgililer sokaklarda özgürce öpüşebiliyor. "keraneye çevirdiniz lan burayı!" diyen krolar yok anlayacağınız. İnsanlar rahat rahat giyinebiliyor, kızlar istediği kadar kısa etek giyiyor, kimse dönüp bakmıyor bile insanlar bu konularda rahat. rastalar sokaklarda rahat rahat gezinebiliyor yine ters ters bakışlar olmadan.
    -Aşırı sıcak kanlı insanlar istediğiniz şekilde Hola diyerek bir insanla tanışabilmeniz mümkün kimse sizi terslemez. Kibir oranı yok denecek kadar az insanlarda.
    -Kesinlikle Türkiye standartlarına göre yaşam kalitesi çok çok yüksek. Öyle alışmışım sokaklarda rahat rahat gezmeye geçen gece Esenler'e gelince rüyadan uyandım birden, yine otobüs firmalarından bizi çekiştiren kapkara insanları gördükten sonra... Neden dışarıda bir üniversite kazanmadım diye düşünmüyor değil insan.
    -Sabah 9'da dükkan açılır 3'ten 5'e kadar siesta arası herkes dükkanları kapatıyor istisnasız. Akşamda 8-9 dedinmi dükkanlar kapanır. Bizim esnaf müşteri kaçmasın diye 10 lara kadar dükkanı açık tutar ama sosyal hayat falan kalmaz.
    -Yola yaya olarak azıcık feyk at arabalar hemen önünde durur geçmen için. Ben böyle bir şey görmedim. Madrid'den havaalanına giderken e5 gibi bir karayolundan geçtik inanın 1 tek korna sesi duymadım. Hayret edilecek birşey. Millet yolda durup durup yolcu falan indiriyor havaalanında arkada 1 ton sıra oluyor, 1 Allah'ın kulu kornaya basmaz mı arkadaş be.

Başıma gelen bir olayı anlatayım. Madrid'te bir parkta yürürken yorulduğum için bankta oturan bir siyahinin yanına oturdum. İlk önce İspanyolca birşeyler söyledi anlamadım, Türk'üm deyince sevindi falan. Biraz muhabbet döndü Sigara içiyor musun falan dedi ben dedim yok, ondan sonra sooo do you wanna some weed orrr dedi orada koptum. anlamayanlar için bana ot satmak istedi. yani sadece ot almak isteyenler o elemanın yanına oturuyormuş. millete ıslık falan öttürüyor bende tezgahın önünü kapatmayayım abi hayırlı işler deyip kalktım oradan.

Aklıma gelirse yine eklerim ama Türk kültürünü seven hatta oraya önyargılı giden birisi olarak diyebilirim ki Türkiye'de ki hayat hayat değil arkadaşlar. Hakikaten yaşamayı çok iyi biliyorlar. Bulunduğum 7 gün süresince ne stres yaşadım ne birşey. Saç dökülmelerim azaldı resmen. İlerde imkanım olursa orada yaşamak çok isterim. Aklında sorular olan varsa sorabilir...

Boğa koşusu olayı var birde. Biz Puertollano'dayken boğa koşularına denk geldik. Bende 2 bira içip koşmaya karar verdim, maksat tecrübe. Neyse girdik ringe 10 tane genç falan var bekliyoruz kapıların açılmasını. Kapılar sonunda açıldı boğa arenada koşuşturmaya başladı. Onu içerdeki profesyoneller koşu alanına çıkardı. Bende g*t korkusuna koşmaya başladım ama rahat koşulacak sanıyorum. Meğerse boğanın ilk koşusunda sadece profesyoneller koşarmış. Çünkü enerjisi en fazla olduğu zaman ilk koşusu olurmuş. Herneyse koşmaya başladık ama boğa deli gibi salyalarını akıta akıta geliyor. Herkes yanlara falan kaçtı arkama bir döndüm boğa ile aramda 6-7 metre var ama deli gibi geliyor. Hass*ktir diye bağırdım hemen can havliyle yandaki çitlerin birisine atladım ama elim ayağım titredi. Daha sonra boğalar yoruldu zaten rahat koştu millet kalabalıklaştı falan zaten.

Daha fazla resim ekleyeceğim konunun gidişatına göre. Özellikle ufak bir kasaba olan Puertollano'da çok güzel anılarımız oldu onlarla ilgili ekleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moritanyalı -- 21 Eylül 2012; 15:58:11 >

• Bu konu tutar.Daha çok SS bekliyoruz.
  • istemiyorsan gelmeyebilirdin. neden bu kadar kasıyorsun, kimse seni zorla tutmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

istemiyorsan gelmeyebilirdin. neden bu kadar kasıyorsun, kimse seni zorla tutmuyor.

okuyomuş burda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suratınıda ekle

• Abi her şeyden önce Biz de gittik Madrid Toledo Barcelona

Korna sesi yok adamlar Yaya yeşil yandı mı 1 tane araba geçmiyor ayrıca yaya yolunu kullanırsan zınk diye duruyorlar . Taksiler çoğunlukla mercedes .

Toledo çok güzel bir şehir gerçi küçük işte Müslümanlara karşı yapılan kale falan satılan şeyler güzel ama çok pahalı . Kılıç kalkan 400-1000 euro falandı .

Domuz eti çok ama biz de sözlükten ezberledik domuz eti olmasın her girdiğimiz yerde ilk cümlemiz buydu

ADamlar aşırı derece de özgür kim ne der takıntıları yok sokakta istediklerini yapıyorlar . MEtro ları zaten acayip güzel kolay herkes yardımcı oluyor .

Müslüman çok Arapçanız varsa da yaşarsınız orada Bim gibi bir mağazaları var . 7 katlı her şey var

Biz Toledo ya hızlı trenle gitmiştik. Yani Tur la gidersen hele ailecek gidince acayip para harcıyorsun bir de Taksi kullanınca .

Kendin gidersen hem geziyorsun hem tecrübe hem ucuz

Nou Camp a da gitmeni öneririm zaten Santiago Stadıyla Nou camptaki kupaları toplasan Türkiye deki tüm kluplerin kupalarından daha fazladır .

Her turnuvanın kupasını almış adamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 21 Eylül 2012; 13:37:18 >

• 2. resimde parmakla göstermen çok cool olmuş helal olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha fazla ss atarsan.
  • Benim babam da İspanyadan geçen ay geldi. Yaşam standartları kesinlikle Türkiye'den yüksek demişsin babam farklı yerlerdeki çöp kutularını takip etmiş 1 saatte bir çöpü 10 kişi karıştırıyor demişti.Ülke batışta, millet krediyle borca batmış durumda yaşam standartlarının pek parlak olduğu söylenemez filan demişti.Tek taraflı düşünmeyelim lütfen.
  • RESERVED
  • yerimi alayim

• Nerde kaldınız otel falansa kaça kaldınız bide ulaşım fiyatları nasıl?
  • quote:

istemiyorsan gelmeyebilirdin. neden bu kadar kasıyorsun, kimse seni zorla tutmuyor.

Ya sev ya terketçi geldi.

Yaşadığın güzel olaylar varsa anlatsan fena olmaz

• Önlerden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

Abi her şeyden önce Biz de gittik Madrid Toledo Barcelona

Korna sesi yok adamlar Yaya yeşil yandı mı 1 tane araba geçmiyor ayrıca yaya yolunu kullanırsan zınk diye duruyorlar . Taksiler çoğunlukla mercedes .

Toledo çok güzel bir şehir gerçi küçük işte Müslümanlara karşı yapılan kale falan satılan şeyler güzel ama çok pahalı . Kılıç kalkan 400-1000 euro falandı .

Domuz eti çok ama biz de sözlükten ezberledik domuz eti olmasın her girdiğimiz yerde ilk cümlemiz buydu

ADamlar aşırı derece de özgür kim ne der takıntıları yok sokakta istediklerini yapıyorlar . MEtro ları zaten acayip güzel kolay herkes yardımcı oluyor .

Müslüman çok Arapçanız varsa da yaşarsınız orada Bim gibi bir mağazaları var . 7 katlı her şey var

Biz Toledo ya hızlı trenle gitmiştik. Yani Tur la gidersen hele ailecek gidince acayip para harcıyorsun bir de Taksi kullanınca .

Kendin gidersen hem geziyorsun hem tecrübe hem ucuz

Nou Camp a da gitmeni öneririm zaten Santiago Stadıyla Nou camptaki kupaları toplasan Türkiye deki tüm kluplerin kupalarından daha fazladır .

Her turnuvanın kupasını almış adamlar

Evet onu unutmuşum, yola azıcık feyk at arabalar hemen önünde durur geçmen için. Ben böyle bir şey görmedim. Madrid'den havaalanına giderken e5 gibi bir karayolundan geçtik inanın 1 tek korna sesi duymadım. Hayret edilecek birşey. Millet yolda durup durup yolcu falan indiriyor havaalanında arkada 1 ton sıra oluyor, 1 Allah'ın kulu kornaya basmaz mı arkadaş be.

Hava alanından geçirebilseydik Elendil'in kılıcını alaccaktım Toledo'dan. 104 euro muydu neydi.

@1. Selim;
    cool çıkma gibi bir derdim yoktu orada zaten fotojeniklikte benden kötüsü olamaz. oradaki cansız manken Fas'lıydı sohbet falanda ettik onunla yani. Öyle poz verince bende aynısını yapayım dedim.

Yeni fotoğraflar ekleyeceğim.

@Selket
    Evet dilenci sayısı fazla ama çoğunu mülteciler oluşturuyor. Ekonomi kötü belki ama yaşam standartları kesinlikle daha yüksek. Adamlar çalışmadığı için ekonominin gidişatı normal açıkçası.

@Einheitsfront

Madrid'in taksim meydanı sayılabilecek Sol durağına çok yakın Hostel'de kaldık. 3 kişilik odalarda günlük 15 euro. Fiyat ve mevkiisi gerçekten çok iyiydi. İsmi Hostal Villar araştırabilirsiniz gayet de lüks fiyatına göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moritanyalı -- 21 Eylül 2012; 13:45:48 >

• Bende çok yer gezdim ülkemizde sorunlu olanlar veya insanlara hayatı zindan eden gürüh hep belli kesimlerden çıkıyor ne yazıkki.Bunları ortak özelliğide hep aşırı çok çocuklu ailelerde yetişmiş olmaları.Aile terbiyesi herşey diye boşuna demiyorlar gerçekten.
  • quote:

La kıskanma çalış seninde olur her ülke türkiyeden iyidir.Nefret ediyorum bu ülkeden sanane ? imkan olsa bende yurt dışına gidicem.Sen kalıp vatanı kurtarabilirsin
  • Faydalı konu bulunsun

• kaça maloldu dostum bu seyehat ?
  • Yüzünü saklama bence.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.