aradı az önce konuştuk,çıkmamış intikale.spor istirahati olanları gece 11 e kadar amfide bekletmişler yani seninki de çıkmamıştır öznur..şimdi de alay iştimasına gitcekti eğer nişanlın aramadıysa zor biraz araması cnm ya çok yoğunmuş çünkü bugün orası..bu arada ben de başaranda oturuyorum başaran okulunun hemen yanında,komşu çıktık galiba:):)laila 1.tabur sağlıklı askerlerin bulunduğu tabur yani eğitimleri çok ağır biryer,başka birşey bilmiyorum allah tüm askerlerimizin yardımcısı olsun ve onları korusun...
benimkide aradı :D az önce 10dk falan oldu arayalı revire çıkmış hastalanmış bu akşam 12ye kadar serbestmişler iştimalardan sora tabi :D yarında full serbestmişler akşam gene arıcam dedi aşkım :D komşu çıktık bende başarana yakınım ben pancarlık camiinin orda oturuyom yada şöle sölim eski cmrtesi pazarı caddesinin orda :D komşu çıktık cidden he
quote:
Orjinalden alıntı: LaiLa20
qamse cok saol aradım o numarayı buldum verdiler adresini nopasaran ve süpürman size bişey sormak istiyorum.. 1.tabur 1.bölük 11.kol nasıldır. bilgi verirseniz cok sevınırım
eer yardımcı olabildisem ne mutlu bna
bu arada nopasaran 3.bölük 3.tabur nasıl yany hany bazılarına çok zor fln yaptırıolar bu bölükle ilgili birşey biliyo musun bide 15 ay içerisinde kaç kere izine gelebiliyolar en az ve en çok kaç gn durabiliyolar bilen war mı ?
herkese iyi seneler. umarım 2009 hepiniz ve hepimiz için özlemleri dindiren bir yıl olur.
qamse ben 3. taburun diğer taburlara göre hep daha şanslı oldugunu düşünmüşümdür. böyle düşünmemim sebebini daha önce de yazmıştım.
3. tabur 1. bölükteydim 3. tabur 3. bölük de de cok sevdiğim arkadaslarım vardı ve hepsi terhis oldular çoktan. onların anlattıkları kadarıyla özellikle ölük astsubayı ve bölük komutanı gerçekten şeker gibi insanlarmış. eğitim konusunda refüze askerlerin de içinde olduğu kollar ve takımlar olduğu için eğitim konusunda da öyle çok fazla zorlayan bir üslupları yok bildiğim kadarıyla.. 3. tabur askeri bence her türlü rahat eder. kendi taburunun net cafesi olan başka hiç bir tabur yok mesela :) kendi kantini, kendi gazinosu olan başka tabur yok..
15 aylık askerlik süresinin 1 aylık süresi kanuni izin. 30 günlük kanuni izni vardır her askerin.
npasaran çok teşkkür ederim yany orda rahat eder diyosun =) inş. öle rahattır net cafe diosun istedikleri zaman girebiliolar mı ki böle sorular soruorum ama bilmiorum yany saçma soruosam söle =) bide mesela ddin ya 30 günlük izni var die normlade 11 mart 2010da gelicek izinleri kullanarak gene aynı günde gelir dimi yany gününü geciktiriyo mu
arkadaşlar bu arada çok seviniceiniz bi haberim var yany bn çok sevindim askerliğin 12 aya inme konusu tartışılıyo mecliste ve inme ihtimali çok yüksekmiş eğer öyle birşey olursa bizimkileride etkiliyo bu 12 aylık süreç bizimkilerde 15 ay yerine 12 ay yapıcaklar eer böle bişi kabul edilirse
quote:
Orjinalden alıntı: qamse
npasaran çok teşkkür ederim yany orda rahat eder diyosun =) inş. öle rahattır net cafe diosun istedikleri zaman girebiliolar mı ki böle sorular soruorum ama bilmiorum yany saçma soruosam söle =) bide mesela ddin ya 30 günlük izni var die normlade 11 mart 2010da gelicek izinleri kullanarak gene aynı günde gelir dimi yany gününü geciktiriyo mu
rica ederim. istedikleri zaman giremezler elbette. izin verildiği sürece girebilirler. tabi yogunluk fazla oldugu için beklemesi gerekir falan. e askerlik zaten tam bir bekleme yeri. gün gelir kantinde, gün gelir telefonda, içtimada, banyoda, tuvalette beklersin. en önemlisi şafak beklersin falan (:
normalde askerlik 14 ay + 1 ay izin.
izinlerin hepsini kullanırsa 15. ay da evinde oluyor izinlerini kullanmazsa 14. ay evinde oluyor.
npasaran çok teşkkür ederim en önmli sorularımı cvpını snde buluyorum çok saolll =)
quote:
npasaran çok teşkkür ederim en önmli sorularımı cvpını snde buluyorum çok saolll =)
rica ederim qamse çavuş :p
gamse iletini okudum ve şuanda sewinçten uçtum.gerçi böyle söylentiler herzmn oluyo ama ben yine çok ümitlendima.Allah acısın bize ve onlara.
quote:
arkadaşlar bu arada çok seviniceiniz bi haberim var yany bn çok sevindim askerliğin 12 aya inme konusu tartışılıyo mecliste ve inme ihtimali çok yüksekmiş eğer öyle birşey olursa bizimkileride etkiliyo bu 12 aylık süreç bizimkilerde 15 ay yerine 12 ay yapıcaklar eer böle bişi kabul edilirse
nopasaran sen bu 12 aya düşme meselesi hakkında ne düşünüyosun.Olabilir mi dersin?
rica ederim qamse çavuş :p
ee artık çavuçta olduk =) oda çavul bnde çavuş =)
quote:
Orjinalden alıntı: glyzn
gamse iletini okudum ve şuanda sewinçten uçtum.gerçi böyle söylentiler herzmn oluyo ama ben yine çok ümitlendima.Allah acısın bize ve onlara.
quote:
eet hep böle söylentiler oluyo ama askerdekiler aradı bu sefer onalr söledi bizede tvde sölemişler bide heralde komutanlarıda bahstmiş bide heralde yany bu sefr iş biras daha ciddi sanırım bnde çok sefindik böle olmayada bilir ama inş. böledir ve olur bnde çok ümitlendim allah hepimize ayrdım etsin inş. 12 ay olur
keşke düşse be canlarım ama eniştem asker benim konuştum ben onunla dedikodusu bile yok dedi..bence ümitlenmeyin siz önünüzü kış tutun da yaz gelirse sevinirsiniz..düşmez bu ülkede askerlik benim nişanlım yüksekokul mezunu 2005 ten beri yüksekokul mezunları için 9 ay askerlik olcak denilip duruyor ama daha bir icraatlarını görmedik..çok zor dimi kızlar beklemek?az önce düşündüm de nişanlımı 21 gündür görmüyorum bu benim için mucize biz her an birlikteydik çünkü:(allah hepimize sabır versin,tüm askerlerimize de güç kuvvet versin..
HEPİMİZİN YENİ YILI KUTLU OLSUN....
gamze sen nerden duydun bu haberi?birinden mi yoksa meclis tvden haberlerden fln mı?
askerdeyken sürekli böyle söylentiler çıkardı. sivilde de çıkabiliyor demekki. ben tsk nin mevcut siyasi koşullar ve her an için ülkeyi tehdit eden terör belası dış ülkeler için önemli bir silahken askerliğin süresinde bir kısaltmaya gideceğini düşünmüyorum. ülke gündeminde de şu an sizin de takip ettiğiniz gibi yerel seçimler ve kriz varken, böyle bir duruma ihtimal veremiyorum.
ama gönlüm isterki bu kadar uzun olmasın süre elbette...
dualarımız ortak, inşallah diyorum tabi.
quote:
Orjinalden alıntı: az_8784
nerden gelceksin öyle 21 saatte ya?
trabzondan ısparta 21 saat sürüyo otobüsle
noparasan 1.tabur 4.bölük hakkında da bişiler söyleyebilir misin ??
bende nopasaran gibi düşünüyorum tabi inş öyle bişey olur ama hıc kendımı umutlandırmıyorum bence sızde 15 aymıs gıbı hazırlayın kendınızı 12 ay duserse daha iii olur ben oyle yapıyorum ......