gamze sen nerden duydun bu haberi?birinden mi yoksa meclis tvden haberlerden fln mı?
bnde zaten kndimi 15 aya alıştırdım allhın izniyle gidip gelicekler. bn askerden duydum yany bnm sefgilimin yanında burda bi komşunun oğlu gitti o ehrgün arıyo falan ddi tvyi islediniz mi bu akşiam işte indirme ihtimali konuşuluo komutanlarda sölemiş heralde ama tvde konuşuln bişimiş çünkü onlar tvdn izlemişler
herkesin yeni yılı kutlu olsunn..tabi onlarsız ne kadar hoş bir yıl başı gecesi geçirdiniz bilmiyorum ama ben dua ediyorum inşallah 2010 dan önc gelmiş olurlarrrrrr:):):)
iletini okuduktan sonra hiç ümidim kalmadı.O kadar da haklısın kii...
quote:
Orjinalden alıntı: nopasaran
askerdeyken sürekli böyle söylentiler çıkardı. sivilde de çıkabiliyor demekki. ben tsk nin mevcut siyasi koşullar ve her an için ülkeyi tehdit eden terör belası dış ülkeler için önemli bir silahken askerliğin süresinde bir kısaltmaya gideceğini düşünmüyorum. ülke gündeminde de şu an sizin de takip ettiğiniz gibi yerel seçimler ve kriz varken, böyle bir duruma ihtimal veremiyorum.
ama gönlüm isterki bu kadar uzun olmasın süre elbette...
dualarımız ortak, inşallah diyorum tabi.
quote:
Orjinalden alıntı: glyzn
iletini okuduktan sonra hiç ümidim kalmadı.O kadar da haklısın kii...
quote:
Orjinalden alıntı: nopasaran
askerdeyken sürekli böyle söylentiler çıkardı. sivilde de çıkabiliyor demekki. ben tsk nin mevcut siyasi koşullar ve her an için ülkeyi tehdit eden terör belası dış ülkeler için önemli bir silahken askerliğin süresinde bir kısaltmaya gideceğini düşünmüyorum. ülke gündeminde de şu an sizin de takip ettiğiniz gibi yerel seçimler ve kriz varken, böyle bir duruma ihtimal veremiyorum.
ama gönlüm isterki bu kadar uzun olmasın süre elbette...
dualarımız ortak, inşallah diyorum tabi.
ya valla bana böle bi haber geldi siiznle paylaşmak istedim kimseyi ümitlendirip hayal kırıklığına uğratmk istemm bn size konuşuluo ddm keşke olsa aa her sene başka bişi diolar fkt hiçbiri gerçekleşmiyo
gamse sen yine de bizimle paylaşmaya devam et.Bugünler başka türlü geçmez böyle böyle ümitlerle geçicek işte...
paylaşırım ama böle şelerle sizide ümitlendirmk istemiorum ama bu konuyu nedn bilmiorum ama çok güveniorum belkide istediim için kndimi kandırıorumdur ümitlendirdiim hrkestn özür dilerim.!
galatasaraylı olarak ilk defa aziz yıldırıma hak verdiğim için 4 gün cezalıydım ne oldu askerlik mi düşüyormuş
bilmiiyoruz yany kesn bişiy yok ama 12 aya düşürilicücek die konuşuluyo
boş verin inanmayın hersene aynı muhabbet çıkıyo ileride duyardınız genelkurmay başkanı anneler gününde asker annelerin süpriz yapacak diye askerlik düşücek diye bir sürü dedikodu çıkar ama er maaşına zam yaparlar boşuna ümitlenmeyin 15 aydan aşyası orduyu zor duruma sokar
er maaşı mı o ne oluyo peky :S
quote:
Orjinalden alıntı: qamse
askere verilen ücret en son erlere 15 tl onbaşılara 30tl çavuşlara 45tl idi birde kritik iller tazminatı var buda bizim zamanıızda 100 tl idi ama bu sadece doğuda krtik yerlerde görev yapılanlara verirler
Selam Herkeze Bende 40ncı Piyade Er Eğitim Alayı Piyade Çavuş Taburunda yapmıştım askerliğimi. 2 sene önce... Usta birliğide Sarıkamış'dı.. Umarım şu anda orda askerlik yapan arkadaşlar sarıkamışa düşmez...
quote:
Orjinalden alıntı: süpürman
quote:
Orjinalden alıntı: qamse
askere verilen ücret en son erlere 15 tl onbaşılara 30tl çavuşlara 45tl idi birde kritik iller tazminatı var buda bizim zamanıızda 100 tl idi ama bu sadece doğuda krtik yerlerde görev yapılanlara verirler
her ay askerlere bu ücret mi verilio peky yany acmilik yapnlarda alıyolar mı bu parayı
quote:
Orjinalden alıntı: BL@CKBeRRY
Selam Herkeze Bende 40ncı Piyade Er Eğitim Alayı Piyade Çavuş Taburunda yapmıştım askerliğimi. 2 sene önce... Usta birliğide Sarıkamış'dı.. Umarım şu anda orda askerlik yapan arkadaşlar sarıkamışa düşmez...
neden sarıkamış çok mu kötü yany nden böyle sölediniz :S
yeni bi haber duydum bunu tv söledi eer askerde olan sefgililerinizin yada nişnlılarınızın abisi şehit düşmüş ise kardeşleri askere gitmeyebilir kendi isteklerine göre askere alınıp alınmıcaklarmış
acemidede veririler ama ya sonuna denk gelir yada usta birliğinde alır zaten pek bişey değil
hmm tmm çok saol bize göre bişi deil aa orda her bütçeden insa avr bazılarına göre çok para bnm sefgilimde çavuş ona bişi deil ama başka çabvuşu çok etkiler yany bilemeyis
MRB ARKADASLAR YA BIRI BANA YARDIMCI OLABILIRMI YEMIN TORENINE GİDİCEM TERSLIK OLDU ARABAYLA GIDICEKTIK OLMADI SIMDIDE OTOBUS FIRMASI BULAMIYORUM METRO SEFERLERINI KALDIRMI KAMIL KOC DOLUYMUS PAMUKKALEDE SEFERLERINI KALDIRMIS BASKA VARMI BILDIGINIZ GÜZEL OTOBUS FIRMALARA ISPARTAYA GIDEN......