benim ayak parmaklarım morarmıştı sabah soğukdan öyle yürüttüler varya böyle bir acı olamaz ya
Şu acemilik bitti ya çok şükür buraya düşecekler düşünsün tertip boşver :)
quote:
Orijinalden alıntı: sagyurek elim yorulmaz sırtımda taş taşımam nese kusura bakma bilader genede sağol yazdığın şeyler için
Sırtımda taş taşımam yazmışsın ama kum veya çakıl taşı taşıyacaksın büyük konuşma
dağıtımların açıklandığı gece bizim koğuşda nasıl ağlama sesleri geliyodu vay be hepsi bitti gitti
quote:
Orijinalden alıntı: emrtkn
quote:
Orijinalden alıntı: tatlıyalansızz
tatlıyalansızın kardeşiYİm herkese slm ısparta 40.alaya piyade iç güv.lik olark yaptım şuan dağıtımdayım.USTA BİRLİĞİM BAYBURT.ısparta için şunları yazayım çok soğuk eğitimleri ağır çok yürüyeceksiniz 4 8 12 16 32 42 km yürüyüşler ve dönem sonu tatbikatı 3 Gün dağda kalacaksınız.allah yardımcınız olsun bu yönden çok zoR.hastalanmamaya dikkat edin.ii yönü komutanları ii sizlere güzel eğitimler verecekler yeter ki almak size kalsın.çok tedbirli gidin üstüne basabasa söylüyorum çok ama çok sğuk -15 -16 derceleri göreceksiniz.kıyafet çok götürün(sağlam eldiven yağmurluk bol iç çamaşır çorap onların verdikleri yetmezzzzzz) botlRINIZ İÇİN silikon keçe aLIN HERŞEYE İsyann edeceksiniz arkadaşlar ama allahınıza dua edin başarabilirsiniz.zor zor hemde çok zor.şimdiden bütün eğitimlere beyinen hazırlıklı olun herkesin doğan güneşi sağsalm hayırlı olsun.hastalıktan korkmayın revire gidin .dağıtımlarınız %100 doğu güney doğu refüze olsanız dahi bile.buarada unutmadan söyleyim dağtımınız tim halinde olacak 23kişiyle 15 ayı bitireceksiniz.dahayazacak çok şey var ama sormak istediğniz bişi varsa cumaya kadar buralardayım;)herkese slm bu VATAN İÇİN HERŞEYE DEĞER......
Aynen bu şekilde arkadaş tüm olayı özetlemiş.Dediklerini uygulayın. Bende dağıtımdayım şu an. Ağrı-Patnos'a çıktı dağıtımım. Hocam sen hangi taburdaydın ?
kardeşim doğru ama beliki şansınız yağver gitmemiş. biz şimdi gideceğimiz için ister istemez hava biraz ısınacak e malum şimdi gidersek bahara 5 yada 10 kalmış olacak. yinede allah yardımcımız olsun
Yaz geliyor şanslısınız diyeceğim ama o kadar kilo çanta taşıyacaksınız. Emir gelmeden gömlek bile çıkartamıyor muşsunuz yazın komutanlar öyle söylüyordu. Yazın mevsiminde o gömleklerle orasını düşünemiyorum. Her yerinizi pişik olur :)
Moral bozmak gibi olmasın oranın gönderdiği yerler belli bizim arkadaşlar hatay'a düştü yani en batı orası. Gerisini aklınızdan silin :)
quote:
Orijinalden alıntı: Aylut
Yaz geliyor şanslısınız diyeceğim ama o kadar kilo çanta taşıyacaksınız. Emir gelmeden gömlek bile çıkartamıyor muşsunuz yazın komutanlar öyle söylüyordu. Yazın mevsiminde o gömleklerle orasını düşünemiyorum. Her yerinizi pişik olur :)
Moral bozmak gibi olmasın oranın gönderdiği yerler belli bizim arkadaşlar hatay'a düştü yani en batı orası. Gerisini aklınızdan silin :)
Usta birliğin nereye çıktı?
Van'a gidiyoruz
quote:
Orijinalden alıntı: Aylut
Van'a gidiyoruz
ne olarak?
Mayı dedektörcüsü. Zaten kolda 2 dedektör 2 mg3 nişancıları ve yardımcıları,roketatar ve yardımcısı,avcı eri sıhhıye havancılar falan var. Ben kolun en önündeki dedektörcüyüm. Ispartada kalma gibi bir olayda yok.
quote:
Orijinalden alıntı: vonaslan
Arkadaşlar ben Ordudan yazıyorum.90/1 sanırım ilk ben yazıorum.galiba brz erken öğrendim yerimi.Şöle yazılanlara bir göz attım.gördüm ki malum yerdeki şemşiye artık acılmaz.Yapcak bişi yok bari hazırlıklı olalım.Bikac sorum olcak görevini burda yapmış olan arkadaşlara. -ilk hafta nasıl geciyor,ne yaptırıyorlar -otogardan indiğimizde ulaşımı nasıl sağlıyacağız -burdan extradan götürmemiz gereken birşey varmıdır.lazım olabilecek -ve en önemlisi lig tv varmıdır
- İlk bir hafta isyanlara bağlarsın keşke gelmeseydim falan diye psikolojik olarak :) - Otogardan biraz yürüyüp otobüse binebilirsin ben öyle yapmştım merkeze gidip caminin ordan bindim. - Hiçbirşey götürmene gerek yok fazlasıyla veriyorlar. - Merkez kantinde lig tv var
Bende ıspartaya gidiyorum Silüste Avcı Eri yazıyo ne iş yapar avcı eri....Bide sporcu lisansım var acaba götürsem mi işe yarar mı..Bilgisi olan biri yardımcı ederse sevinirm. Simdiden tesekkürler
saol teymen:) 26 subat 2010 cuma allahın izniyle ordayız... Bu vatan Bölünmez Bu böyle biline Bu vatan uğruna Hazırız ölmeye Aponun piçleri Sabrımız kalmadı ultrAslan GELİYOR S2kecek ananı.....
arkadaslar oryantasyon eğitime ne oluyor erkek arkadasım bingöle gitti usta birliğini yapmak için 25 gün bu eğitimi alıcakmış sonrada 2.5 ay karakolda görev yapıcakmış bingölde karakolların durumu nasıl alaya göre daha mı iyi yada daha mı kötüdür?
slm ben yeni katıldım foruma eşim ısparta merkeze acemi gitti sıhhıye çavus olarak sizce usta birliğine nere çıkar arayamıor bir kez belki arıyor çok merak ediorum ıspartaya kötü diolar bilen varsa cwp yazabilirmi
quote:
Orijinalden alıntı: mustafa esma
slm ben yeni katıldım foruma eşim ısparta merkeze acemi gitti sıhhıye çavus olarak sizce usta birliğine nere çıkar arayamıor bir kez belki arıyor çok merak ediorum ıspartaya kötü diolar bilen varsa cwp yazabilirmi
%90 doğuya gidecek. Sıhhıye eğitimi alıp timde sıhhıyeci olur. Evet orası zordur. İntikaller cok yorucu
nopasaran arkadaşım yazılarını okudum çok güzel cevaplar yazmışsın ama benim soracağım konu hakkında bir yazı bulamadım kardeşim 40.piyade alayı komando eğitim kom. gitti şuanda yeri belli olmuş 2.tabur 1.bölük 2.takım 5. grup diye geçiyor. Kom.Kıt.ist.çavuş olarak görev yapacakmış bu ne anlama geliyor bide dağıtımda ne olabilir yardımcı olursan sevinirim şimdiden teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: EYLEM_
nopasaran arkadaşım yazılarını okudum çok güzel cevaplar yazmışsın ama benim soracağım konu hakkında bir yazı bulamadım kardeşim 40.piyade alayı komando eğitim kom. gitti şuanda yeri belli olmuş 2.tabur 1.bölük 2.takım 5. grup diye geçiyor. Kom.Kıt.ist.çavuş olarak görev yapacakmış bu ne anlama geliyor bide dağıtımda ne olabilir yardımcı olursan sevinirim şimdiden teşekkürler
öncelikle hayırlı tezkereler.
kardeşinizin aldığı görev olan " Kom. Kıt. İst. " neyin kısaltmasıdır bilmiyorum. Ancak Çavuş olduğuna göre bu aldığı görevde sorumluluğu diğer askerlere oranla daha yüksek olacak demektir. Bu da eğitim durumu ile alakalı bir şey olsa gerek. lise ya da önlisans mezunu sanırım kardeşiniz. dağıtımı da, doğu ve güneydoğu anadolu bölgesine olacaktır. dağıtıma gittiği birlikte de acemilik eğitiminde aldığı görevi devam ettirir.
İyi günler
cevabın için teşekkürler inşallah hayırlısı olur. Allah tüm askerlerimizin yardımcısı olsun...
slm arkadaşlar ben daha çaylak üyeyim :) bana yardımcı olmanızı istiyorum benim durum biraz karışık ve farklı ...Açıköğretim birinci sınıf öğrencisiyim geçenlerde askeriye ye gidip askerlik durumumu öğrenmeye ve sorgulatmaya gittim çıkan sonuş ise bakaya gözüküyomuşum yani gideceğim yer bile çıkmış bayanın sölediğine göre ısparta piyade komando iç güvenlik ve tatbikat yani beni hemen postalıcaklar bi 10 gün içinde...mesala kadın bugün gel dedi yarın doğru birliğine gönderilirsin diyo ben bide devre kaybı olarak gidicem 23 yaşındayım bana yardımcı olursanız çok sevinirim ... ve birde çavuşluk gözüküyo sende dedi bu ne demek şimdiden çok tşk ler sabırsızlıkla bekliyorum istersem okula gidip tecil hakkımıda kullanabilirim ama yinede değişmiyomuş gideceğim yer ?