Şimdi Ara

ISPARTA 40'NCI P.ER EĞİTİM KOMUTANLIĞI (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.770
Cevap
15
Favori
590.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @antalyam, birliğine katıldıktan sonra büyük ihtimalle ısparta'da kalmadan burdur'a ya da başka bir birliğe gönderilirsin. zira 40. alay devre kaybı acemi asker almaz. ( bizim dönemimizde yani 2008 te bu böyleydi değişmediyse hala böyledir )

çavuşlukta eğitim seviyen ile alakalı olarak öyle görünüyordur. kesin olarak çavuş olacaksın diye bir şey yok. gideceğin yerdeki durumlara göre değişir.

hayırlı olsun.
  • peki nopasaran kardeş değişip değişmiyeceğini nerden öğrenebiliriz ? Sence değişmişmidir devre kaybı alma durumu çok merak ediyorum ? sana nasıl ulaşabilirim tel mail msn herşey olur son günlerim :(
  • Selam arkadaslar? ya benim erkek arkadasim ispartada acemiligini yapiyor dun konustuk ve avci er olarak usta bir. gidiceni soyledi!!!

tam anlamila avci er noluyor?? aciklarsaniz cok sevenirim...
  • avcı eri statüsü olmayan yani her işte kullanabilmek için seçilmiş askerdir .....daha sonra belli olur ne yapıcağı 329 kısa dönem olarak ısparta komando birliğinde acemiliğimi yaptım daha sınra tugay karargah ta usta birliğimi tamamladım askerlik bitteli 4ay oldu hala toparlanamadım desem yeridir bi başkadır ısparta statünü unutursun nöbetler soğuktur kısa dönemin düşebileceği en kötü yerdir ben 3ay saygı nöbeti tuttum sancak nöbeti yani 6saat gündüz 2saat gece :S hiç kıpırdamadan 100 bin lira verseler tekrar yapmazdım o derece düsünün gerisini allah kolaylık versin uzun dönemlerin acemi birliği cok zordur komandoya göre nispeten 40. piyade alayı biraz daha rahattır daha az dayak yer yani herkese hayırlı teskereler 331 lerde bitirdi gitti valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r@mses -- 1 Mayıs 2010; 7:18:42 >
  • Merhaba arkadaşlar.Ben acemi birliğimi 1988/4 tertip olarak Isparta iç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi 40. piyade Eğitim Alayı Komutanlığında yapmış ve 2010 şubat itibariyle bitirmiş biri olarak,kendiminde askere gitmeme günler kala internette yaptığım araştırmalarda çok faydasını gördüğüm(Burda öğrendiğim bilgiler gerçekten çok işime yaramıştı) bu sitede birkaç söz söyleyip,hem asker adayı arkadaşlarımı bilgilendirip yardımcı olmak,hemde endişeli,kaygılı üzgün yakınlarının içini bir nebze olsun ferahlatabilmek isterim.Öncelikle askerlik hakkında,özel anlamda ise 40. piyade alayı askeri olmak hakkında birkaç söz söylemek istiyorum.
    Bende hepiniz gibi askere giderken çeşitli kaygılar taşıyordum.Acaba çok zor mu?Komando olacaksın diyorlar,komando çok zordur,Piyade mi? komando mu?Refüze olmak iyimi,Refüze olursan daha mı rahat edersin?gibi birçok soru aklımı meşgul ediyordu.Gerçi bunun gibi birçok sorunun cevabını burada buldum.Ama gidip görmeden;yaşamadan tam anlayabilmek mümkün olmuyor.
    Öncelikle askerlik tabiki zor bir yer;ama sivil hayattaki insanlara göre zor.Elbette askerlere göre de zor ama hayatta bunun gibi ne zorluklar yaşarız fakat alıştığımız;üstesinden gelebildiğimiz şeyler olduğu için artık bunlar bizim hayatımızda çok olağan şeyler haline gelir,ama bunların hiçbiri askerlik kadar değerli bir görev değildir.Lütfen gözünüzde büyütmeyin.
    Özellikle 40. Piyade alayında acemlik yapan ve doğuda kol askeri olarak görevini yapan askerler hayatlarının sonuna kadar hem aldıkları eğitimden hem yaptıkları görevlerden iftiharla bahsedeceklerdir.Bu onların en büyük onur ve gurur kaynağı olacaktır.Biraz edebiyat gibi oldu ama geçekten bu cümleleri yaşamış biri olarak ve içimden gelerek yazıyorum.
    Evet 40. Piyade Alayı iç güvenlik eğitimi verdiği için zor gerçekten çok zor bir eğitim veriyor.Piyade ismi sizi yanıltmasın burada komando yetiştiriliyor.Günümüzde verilen İç güvenlik eğitiminin anlamı eskideki komando eğitimini de içinde barındıran ondan daha kapsamlı bir eğitim oluyor.

Gelelim refüze olsam nasıl olur;rahat edermiyim sorusuna;
    Refüze olsanızda olmasanızda burada bu eğitimi alacaksınız.Ama refüze olmayıpta kol askeri olarak doğuya tayin olan askerler en güzel askerliği yapan şanslı kişiler olacaklar.Evet dışarıdan bakınca kötü görünebilir,dağlarda gez,tehlikede ol falan.Ben katılmıyorum.Eğitimini güzel almış ve uygulayan askerlerden pkk lılar kaçacak delik arıyorlar.Bırakın onlara saldırmayı.Zaten onlar da bakınca anlıyorlar iyi eğitimli olduklarını.Yaşamış biri olarak soyluyorum.
    Koldaki asker doğuda rahatça görevini yapar çünkü ıspartada mükemmel olarak eğitilmiştir.Ve diger askerler onlara imrenirler doğuda keşke bizde kolda olsaydık derler.Birçok yönden kolda olmak çok daha rahat ve ezilmeden yapılan bir askerliktir.

REFÜZE olanlara gelince onlar da doğu ve güneydoğu anadoluya giderler.Tek farkları kol personeli gibi görev yapmaz Tuvaletçi,Bulaşıkçı,her işe sürülen en çok askerde ezilen kimseler olur.Eee birileri bu vatanı korumak için görev yapıyorsa,onu yapamayanlar yapanlara hizmet ederler.
    Eğer gerçekten ciddi bir rahatsızlığınız yoksa refüze olmayın,Aslanlar gibi askerliğinizi yapın.Önce neden askerlik yaptığımızı hatırlayalım.Annemizin ;kızkardeşlerimizin,eşlerimizin,Nişanlılarımızın namuslarını canlarını korumak için.Bariz örnek IRAK.Onlar korumadı ya da koruyamadı.Her hafta onlarca kişi tecavüze uğruyor,öldürülüyor.Biz pkk ya ve diğerlerine karşı savunmazsak düşeceğimiz durum bu olur.Türk Milleti'nin en büyük özelliği bu değilmi zaten.Biz bütün tarihimizde özgür yaşadık.Bizim gibi kurtuluş savaşı veren başka bir ülke daha bulamazsınız.Kadını Erkeği çocuğu hepsi asker 'hepsi seve seve canlarını verdiler.Biz başka bir millet değilizki askerlikten zorluğundan tehlikesinden korkalım.Kaldıki geldikten sonra endişelerinizin yersiz olduğunu göreceksiniz.
    Sorusu sorunu olan arkadaslar olursa elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım.Biliyorum çok uzattım okuma zahmetine katlandığınız için tesekkürler ayrıca.Yararlı olacağına inandığım için yazdım

• 75 gün önce bende bu tür sorulara cevap arıyordum.
    şimdi acemilik bitti, Isparta da acemilik yapacak arkadaşlara şimdiden başarılar, ve sabır diliyorum.
    Hiçbir eğitimden arazi olmayın, denileni yapın, fizik kondisyonunuzu geliştirin spor yapın hiç olmsa şınav çekin, ciddi sağlık sorununuz varsa paylaşın (fiziki ruhsal).
    Isparta esnafına dikkat edin :) Her sölelene inanmayın,sabırlı olun, uyumlu davranın.
    10. haftanın sonunda karşı dağlara baktığınızda, neler başardığınıza siz bile inanmakta zorluk çekeceksiniz.
    90\2 kardeşler Allah yardımcınız olsun , size ve sevdiklerinize sabır versin.
  • 90/2 1987

Tüm devrelerime şimdiden hayırlı tezkereler yapılan olumsuz genel yorumlara pek aldırıs etmiyorum acıkcası onemli olan cavusunuzun 10başınızın delikanlı olması gerisi katlanabilicek seylerdir.

Beykent üniversitesi hazır yemek ve aşçılık bölümü mezunuyum HACCP, HİJYEN ve bir çok konuda eğitimim var burada yakın zamanda asker zehirlenmeleri yasanmıs bnm sorumda bu konuda olucak acaba acemilikten sonra burda kalabilme şansım olabilirmi meslek secimleri ne denli yapılıyor?
  • arkadaşlar dün itabiryle yerimi öğrendim eğitim kmtnlığı ISPARTA _ size sormak istediğim bir kaç şey var öncelikler forumdan birkaç yazıda gördüğüm için soruyorum oradaki 23 kişilik oluşturulacak tim ile birlikte daha sonradan usta birliğini aynı yerdemi yapıyorsunuz_==) birde otogarda indikten sonra tam olarak nsl birliğie gidip teslim olabiliriz o konudada aydımlatırsanız sevinirim_==)arkadaşlar ehliyetim ve bilgisayar sertifakam var sizce götüreyimmi tavsiye ediyormusunuz_==)son olarakta arkadaşlar ben daha önce bçbreklerden bir operasyon geçirdim yani böbrek taşı bunla ilgili raporlarımda var ama çok şükür bu konuda bir problemim yok bu hususta birşey yapmam gerekirmi teşekkürler
  • Öncelikle hayırlı olsun gülegüle git gülegüle gel.
    Ulaşımı kafana takma orada inzibatlar olacak, yok uğraşmam diyorsan 1 lira verip otobüse biner alayın önünde inersin, buda olmazsa 7 kişi taksiyle anlaşıp 1 lira ya alayın önünde inip teslim olabilirsin. ulaşımdan yana pek sıkıntı yok yani.
    Otogarda işportacılara dikkat edin size bir çok malzeme vermeye çalışacaklar , pazarlık yapın kesene uygun gelirse alırsın yok uymadı dersen askeriyenin içinde kantinler mevcut oradan tenmin edersin. Olumsuz yorumları kafana pek takma yorumlar insandan insana komutandan komutana değişir. Gönlünü ferah tut yemeklerde fena değil yenebilir, ilk zamanlar mırın kırın edilsede sonradan yemeklere alışıyorsun yemelisinde yoksa eğitimlerde yığılıp kalırsın.. şu gerçek ki batıya düşmeyi unutun işiniz bundan sonra doğuyla kendinizi ve ailenizi buna göre hazırlayın hayel kurmayın yıkılırsınız.
    dağıtımların kol olarak yapıldığıda doğrudur. hayırlı teskereler Allah yardımcınız olsun.

• Günde 10 kez sayılırsınız. İctimalardan bıkarsınız. Ha birde sessiz olun ictima olsun , intikal yürüyüşünde olsun , sırada olsun sessizliğe çok önem veriyorlar. 1. tabur 3. bölükte tevfik tekeli ve mehmet ışıklı var. Bunlara dikkat edin tehlikeli uzmanlardır. Efendime söyliyim intikaller başlayınca biraz zorlanırsınız yürümekten. Hele acemi s...k.....n.... yokuşu var. Oraya tırmandırırlar orası bitirir sizi. Ot yolarsınız bol bol geçer zaman işte. Ben bitirdim 90/1 tertip olarak acemiliğimi ıspardata komando olarak. Orda piyadelerde komandolarda aynı eğitimi alır. Piyadeler 8.000 kişiydi. Komandolar 2.000 kişiydi. Tabi refüzeler gittikten sonra. İlk başlarda yatakları birleştirip anca rahat yatabilmiştik sıkışarak. Birde havası çok kötüdür. Sıcağı çok sıcak , soğuğuda çok soğuk. Kulaklarınız su toplayabilir kışın orada. Neyse herşey bitti acemiliği bitirdik. Şimdi Diyarbakır beni bekler. Baba gider diyarbakıra sabırlar gerisine

• 90-1 2tabur 2 bölük 1. takımda yaptım.. Giderken fazla bişey almayın herşey içerde mevcut. Komutanların %98 i çok iyidir ne derlerse yapın herşey sizler için. Meslekçi kalmayı unutun batıyı unutun güneydoğuya gidiceksiniz. Yemekleri büyük şehirlerden gelenler için kötüdür soğuk yağsız tuzsuz makarna sürekli çıkar. Eğitimlerden hiç kaçmayın ilerde çok ihtiyacınız olucak sürekli intikaller gece eğitimleri abuk subuk nedenlerden çarşınızın kitlenmesi herşey başınıza gelicek.23 kişilik tim olarak dağıtım olucaksınız 23 kişinin içinden 5 tane işe yaramaz adam ayrılacaktır iç görevde amelelik yapıcak gittiginiz yerde tuvaletçi kantinci vs. Tim de kalmaya çalışın DEMİR ALAY ruhunu yaşayın.. Türkiyenin en iyi eğitim veren yerine gidiyosunuz. Piyade diye kendinizi üzmeyin İç Güvenlik Tim oluyorsunuz komutanlar tarafından sevilyorsunuz Ayrıcalıklı zor bi askerlik bekliyor gidenleri. Bu arada 3. tabur refize taburudur onlarda güneydoğuya gider tek farkı tek tek giderler. İçeride hiç bitmeyen kuyruklar var telefon,kantin heryerde kuyruk yeni kulubeler yapılıyodu kantinin orda sizler kullanırsınız artık. Alay Komutanımız Albay Mert Karatop İyi bir insandır gidince ondan kahraman evlatlarım sözünü çok duyucaksınız. Bol bol atış yapıcaksınız içinzde sağlık okuyanlar sıhhiye çavuşu olucak elektirk elektronik okuyanlar özellkle 2 yıllık üni. okuyanlar mayın çavuşu olucak. Avcı eriyseniz bi vasfınız yok er olarak yaparsınız. Ehliyet bilgisayar her türlü sertifika hiç bi işe yaramıyor. Buraya girdiyseniz güneydoğuda bulucaksınız kendinizi. Dağıtım yerleriniz,siirt,bingöl,tunceli,hakkari,şırnak,mardin,bitlis,diyarbakır..

90/1 Dağıtım Siirt Pervari.

• 31 AĞUSTOS 2008 'DE ISPARTA İÇ GÜVENLİK EĞİTİM VE TATBİKAT MERKEZ KOMUTANLIPINA TESLİM OLDUGUMDA ORANIN NEKADAR LANET BİR YER OLDUGUNU 10 DAKİKADA ANLADIM... VE ORDA 75 GÜN BOYUNCA RESMEN SANA TECAVÜZ EDİYORLAR... TÜRKİYENİN HİC BİR YERİNDE BUKADAR AGIR EĞİTİMİ OLAN BİR ACEMİ BİRLİĞİ YOK.. BURASI DİREKT OLARAK (REFİZE TABURU HARİC) 1'İNCİ VE 2'NCİ TABURLARI 23 KİŞİLİK TİMLER HALİNDE DİREK DOGUYA VE GÜNEYDOGUYA GÖNDERİYOR... KAÇARI UCARI YOK.. ORASI ZATEN İÇ GÜVENLİK HAREKATI İCİN EĞİTİM VERİYOR.. TAMAMEN GÜNEYDOGU İCİN...

AYAKLARIMIN ALTINDA KOCAMAN YARALAR CIKMIŞTIR İNTİKALLERDEN DOLAYI.. TOPLAMDA 350 KM YAKIN YOL YÜÜRÜDÜK... HELDE BİR İNTİKALLER BAŞLIYORKİ SORMAYIN GİTSİN.. RESMEN ÖLÜYORTDUK... BİRDE BEN TİMDE MG3 NİSANCISIYDIM.. 11,5 KG LİK O SLİAHLA COK YARDIRDIM O DAGLARDA
  • 31 AĞUSTOS 2008 'DE ISPARTA İÇ GÜVENLİK EĞİTİM VE TATBİKAT MERKEZ KOMUTANLIPINA TESLİM OLDUGUMDA ORANIN NEKADAR LANET BİR YER OLDUGUNU 10 DAKİKADA ANLADIM... VE ORDA 75 GÜN BOYUNCA RESMEN SANA TECAVÜZ EDİYORLAR... TÜRKİYENİN HİC BİR YERİNDE BUKADAR AGIR EĞİTİMİ OLAN BİR ACEMİ BİRLİĞİ YOK.. BURASI DİREKT OLARAK (REFİZE TABURU HARİC) 1'İNCİ VE 2'NCİ TABURLARI 23 KİŞİLİK TİMLER HALİNDE DİREK DOGUYA VE GÜNEYDOGUYA GÖNDERİYOR... KAÇARI UCARI YOK.. ORASI ZATEN İÇ GÜVENLİK HAREKATI İCİN EĞİTİM VERİYOR.. TAMAMEN GÜNEYDOGU İCİN...

AYAKLARIMIN ALTINDA KOCAMAN YARALAR CIKMIŞTIR İNTİKALLERDEN DOLAYI.. TOPLAMDA 350 KM YAKIN YOL YÜÜRÜDÜK... HELDE BİR İNTİKALLER BAŞLIYORKİ SORMAYIN GİTSİN.. RESMEN ÖLÜYORTDUK... BİRDE BEN TİMDE MG3 NİSANCISIYDIM.. 11,5 KG LİK O SLİAHLA COK YARDIRDIM O DAGLARDA

DAGITIMIDA YAZIYIM :)) ŞIRNAK / SİLOPİ / HİSAR ÜS BÖLGE KOMUTANLIGI (CUDİ DAĞININ TAM DİBİNDE, 3 AY GÖREV) , ŞIRNAK/ULUDERE/ HABUR II AÜB (9 AY GÖREV)

• quote:

Orijinalden alıntı: hayaletli12

arkadaşlar dün itabiryle yerimi öğrendim eğitim kmtnlığı ISPARTA _ size sormak istediğim bir kaç şey var öncelikler forumdan birkaç yazıda gördüğüm için soruyorum oradaki 23 kişilik oluşturulacak tim ile birlikte daha sonradan usta birliğini aynı yerdemi yapıyorsunuz_==) birde otogarda indikten sonra tam olarak nsl birliğie gidip teslim olabiliriz o konudada aydımlatırsanız sevinirim_==)arkadaşlar ehliyetim ve bilgisayar sertifakam var sizce götüreyimmi tavsiye ediyormusunuz_==)son olarakta arkadaşlar ben daha önce bçbreklerden bir operasyon geçirdim yani böbrek taşı bunla ilgili raporlarımda var ama çok şükür bu konuda bir problemim yok bu hususta birşey yapmam gerekirmi teşekkürler

simdi torunum... ben 88/3 yaptım orda.. yazıda gördüm kışıda gördüm orda.. ilk önce türkiyenin en zor egitim komutanlıgına gidiyorsun...bu 1... ehliyetmiş sertifikaymış nunları uunut... bunlar sana orda lazım olmayacak.... burda 23 kişilik timler olusturlur... bu 23 kişi 75 gün sonunda acemiligin bitiminden sonra hep birlikte dagıtım yerine usta birligine gider (güney doguya) .. orda bu tim sürekli göreve yani araziye yani opreasyona gider... siki tuttunuz :)) bunları yazan deden :)) hemde timin 2. unsur MG-3 nişancısı :))) dua etde mg-3 cğ yapmasınlar seni yoksa cook yardırırsın benim gibi arazide :)) o silahla :)))

• slm arkadaslar öncelıkle gazamız mubarek olsun ..:) ben kayseriden 27.05 son katılım tarıhım ısparta merkez iç güvenlik egt. ve tatb. mrk. kond.egt.A....
    MSN MI EKLEYIN TANISALIM KAYNASALIM......konfej_18@hotmail.com
  • slm arkadaşlar bende bu mayısın 24 nde ısparta iç.güv...40. piy.alayına gidicem acemiliğini orda yapan iki arkadaşımla görüştüm sen ölmüşün dediler ne yap et refize ol dediler kollara faça felan at gitmeden dediler şimdi onlarda iyice aklımı karıştıırdı acaba dediklerini yapsammı
  • 1989/1 tertıp olarak acemı bırlıgımı orada yaptımm..sorusu olan arkadaşlar var ıse cevaplayabılırımm

Ama şunu soylıyımmm bıraz ısınız zor
  • Merhaba kardeşlerim anlasılan o ki biz bittik :) k000ray@hotmail.com ekleyin artık ıspartada gorusuruz kaynasırız orda :)
  • MERHABA ARKDSLAR BENDE ISPARTAYA DÜŞTÜM 29 MAYISTA ORDAYIM AMA YORUMLARA BAKINCA BI TUHAF OLDUM YAA
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.