Şimdi Ara

ISPARTA 40'NCI P.ER EĞİTİM KOMUTANLIĞI (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.770
Cevap
15
Favori
589.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ılerı derece bı hastalıgın yoksa cok ıyı bıldıgım 1.tabur 2.bolukte 2takımda bı arkadas belfıtıgıydı ve ustune usluk mg3 nısancısı yaptılar 11 kg sılah verdıler gıttı albaya sıkayet ettı..daha sonra aldilar elinden silahi....bazi seylerde umursamaz oluyorlar bana sorarsan revir haklarini 30.gunden sonra kullanmaya basla....isin zorlugu ozaman basliyor...ilk 1 ay silah sok tak....yuru babam yuru sonra brans egitimleri 30 gun gecr sonra basliyor zorluk....ayriyetten sana bi ipucu vereyim....RDm icin kapida size pskolojik danismanlik dan adamlar geliyor dovme jilet ameliyatin varmi diye sen var dersen dosyanin ustune S haziyhor sorunlu dihye aradan 15 20 gun gecince seni RD/m ye sevk edihyorlar orda binbasi karsina aliyor egerki iyi sallarim diyorsan xanax lsterol ivir zivir kullaniyorum falan filan diye yardir seni sevk eder ordanda etimesgut a etimesguttan da silah kullanamaz ve nobet tutamaaz raporu aliyorsun...500 kisilig bolugumde 8 tane rdm vardi 3 u mardin mrkeze dustu 1 i aydin soke 1 edirne biri amasya..biride tekirdag hemde kaydirma birlikte degil....krtardilar ama tabiki bunlari yaparken vicdanin el verihyorsa hyap...ne insanlar var cok kalabalik olcaksaniz ilk 1 hafta selam dur selam al...ivir zivir kayit yaptir parmak izi sonra olursem verasetim kime diye imzalattikca imzalatihyorlar daha sonra silahlari da alip yardiriyorsunuz ilk 1 hafta dedigim gibi cok zor olacak ama takma ... bu dediklerimide unutma.....sonra alisinca herkes birbirine super geciyor ve kol basi olmaya bak....yada takim sorumlusu...haftada cift carsi karisan eden cok yok sadece evrak islerini yapiyorsun bide sevdirirsen 75 gun guzel gecer ben simdi 10 40 da elaziga ucaga biniyorum bidaha zor cevap veririm dagitimim bingole kigiya dustu insallah yayladereye gecis yaptirmazlar hakkimizda hayirlisi olsun kendine iyi davran

• quote:

Orijinalden alıntı: russkiibubble

ılerı derece bı hastalıgın yoksa cok ıyı bıldıgım 1.tabur 2.bolukte 2takımda bı arkadas belfıtıgıydı ve ustune usluk mg3 nısancısı yaptılar 11 kg sılah verdıler gıttı albaya sıkayet ettı..daha sonra aldilar elinden silahi....bazi seylerde umursamaz oluyorlar bana sorarsan revir haklarini 30.gunden sonra kullanmaya basla....isin zorlugu ozaman basliyor...ilk 1 ay silah sok tak....yuru babam yuru sonra brans egitimleri 30 gun gecr sonra basliyor zorluk....ayriyetten sana bi ipucu vereyim....RDm icin kapida size pskolojik danismanlik dan adamlar geliyor dovme jilet ameliyatin varmi diye sen var dersen dosyanin ustune S haziyhor sorunlu dihye aradan 15 20 gun gecince seni RD/m ye sevk edihyorlar orda binbasi karsina aliyor egerki iyi sallarim diyorsan xanax lsterol ivir zivir kullaniyorum falan filan diye yardir seni sevk eder ordanda etimesgut a etimesguttan da silah kullanamaz ve nobet tutamaaz raporu aliyorsun...500 kisilig bolugumde 8 tane rdm vardi 3 u mardin mrkeze dustu 1 i aydin soke 1 edirne biri amasya..biride tekirdag hemde kaydirma birlikte degil....krtardilar ama tabiki bunlari yaparken vicdanin el verihyorsa hyap...ne insanlar var cok kalabalik olcaksaniz ilk 1 hafta selam dur selam al...ivir zivir kayit yaptir parmak izi sonra olursem verasetim kime diye imzalattikca imzalatihyorlar daha sonra silahlari da alip yardiriyorsunuz ilk 1 hafta dedigim gibi cok zor olacak ama takma ... bu dediklerimide unutma.....sonra alisinca herkes birbirine super geciyor ve kol basi olmaya bak....yada takim sorumlusu...haftada cift carsi karisan eden cok yok sadece evrak islerini yapiyorsun bide sevdirirsen 75 gun guzel gecer ben simdi 10 40 da elaziga ucaga biniyorum bidaha zor cevap veririm dagitimim bingole kigiya dustu insallah yayladereye gecis yaptirmazlar hakkimizda hayirlisi olsun kendine iyi davran

saolasın hocam verdiğin bilgiler için. benim fıtık henüz başlangıç aşamasında zaten bana herhangi bir engeli şu anda yok. kendimde söylerim zaten refüze olmak istemediğimi.

hayırlı tezkereler sana. sağsalim git gel inş.

• kamil koçtan ayın 26 sı 23:30 istanbul-ısparta arabasına biletimi almış bulunuyorum. :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 92/3 ler kurban bayramında evdeymiş
  • 12.08.2008 - 24.02.2009 tarihleri arasında acemi birliğimi ısparta 40. piyade eğitim alayı 3. tabur 4. bölükte 4. takımda yaptım usta birliğimi 51'inci Motorlu Piyade Tugayi Tunceli / Hozat yaptım. yazılanları okuyunca eski günler geldi. şimdi alay nasıldır bilmiyorum ama bizim zamanımızda yemekler çok kötüydü aç kalıyorduk her gün. normalde manga komutanı olarak 2. tabur 4. bölüktü ama girişte beni refize edip 3. tabur 4. bölüğe mayın dedektör operatörü yaptılar sonra hafif makineli tüfek nişancısı oldum. ama usta birliğimi bölük yazıcısı olarak bitirdim. askerlikte herşey nasip antalyaya refize olan arkadaşların çoğunun dağıtımıda doğuya çıktı refize olmak doğuya gitmekten kurtuluş değil yani anlayacağınız. herkese hayırlı teskereler.
  • zor dostum zor hemde cok zordurrrr
  • ıspartada ilk çarşı .

1. tabur 3. bölük 2. takım tank savar nişancısıyım. yemekhane özelleşti yarın özel şirketin yemeklerini yiycez. pazartesi iç güvenlik ve gece eğitimleri başlıyo. son 1 ay ıspartada.
  • Isparatadan refüze olmak aşırı koydu bana 92/3 tertip olarak panik atak sağlık sorunum yüzünden refüze edilmiştim birazda abartarak refüze isteklisiydim ayrılınca üzüldüm.

Tim olarak askerlik yapmak herkeze nasip olmaz bence 16 arkadaş 15 ay beraber olmak:.
  • MERHABA HERKESE HAYIRLI TESKERELER OĞLUM BURDUR 58 PİYADE AALAYINA GİTTİ BİR GÜN SONRA ISPARTA 40 PİYADE KOMANDOYA ALMIŞLAR TİME OĞLUM MENÜSKÜS AMELİYATI GECİRDİ YANBAĞLARDANDA AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR ORDA REFÜZE EDERLERMİ BİLĞİSİ OLAN LÜTFEN CEVAPLASIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: selo19681968

MERHABA HERKESE HAYIRLI TESKERELER OĞLUM BURDUR 58 PİYADE AALAYINA GİTTİ BİR GÜN SONRA ISPARTA 40 PİYADE KOMANDOYA ALMIŞLAR TİME OĞLUM MENÜSKÜS AMELİYATI GECİRDİ YANBAĞLARDANDA AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR ORDA REFÜZE EDERLERMİ BİLĞİSİ OLAN LÜTFEN CEVAPLASIN

Timde olmasına engelse 40.piyade 4.takımda refüze alırlar.Ordan doğuya düşse bile yorucu bir askerlik yapmaz.
  • quote:

MERHABA HERKESE HAYIRLI TESKERELER OĞLUM BURDUR 58 PİYADE AALAYINA GİTTİ BİR GÜN SONRA ISPARTA 40 PİYADE KOMANDOYA ALMIŞLAR TİME OĞLUM MENÜSKÜS AMELİYATI GECİRDİ YANBAĞLARDANDA AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR ORDA REFÜZE EDERLERMİ BİLĞİSİ OLAN LÜTFEN CEVAPLASIN

Refize edilir kesin. Antalya yada konya gibi yere gönderilir. Rahat askerlik yapar içiniz rahat olsun.

• yardımın için teşekkürler
  • durdurda söylemiş ameliyat oldum dizden iç yan baglar yırtık demiş hiç bişey dememişler ıspartada kontrole sokarlarmı
  • Burdurda söylemiş menüsküsten ameliyat oldum dizden iç yan baglar yırtık demiş hiç bişey dememişler ıspartada kontrolde bakarlarmı keşke sivilde yaptırsaydık ameliyetı
  • quote:

Burdurda söylemiş menüsküsten ameliyat oldum dizden iç yan baglar yırtık demiş hiç bişey dememişler ıspartada kontrolde bakarlarmı keşke sivilde yaptırsaydık ameliyetı

Ispartada refize olur kesin fakat orda durumunu anlatmalıki hemen göndersinler. Rica ederim.

• 1990/3 Isparta 40.Alay İç Güvenlik 2.Tabur 4.Bölük 2.Takım 135.Kol
    Bingöl 49.Tugay 8.Bölük 3.Kol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080pHD -- 26 Eylül 2012; 23:17:12 >
  • herkese selamlar hayırlı teskereler daha öncede yazmıştım oğlum burdur 58 piyadeye gitti pazar günü pazartesi oğlumun degişine göre isimlerini almışlar ve siz ısparta komandoya gideceksiniz demişler oğlum şöför adayı diye gitti bilği sahibi yaparsanız memnun olurum hemen gittikleri gibi secerlermi
  • ıspartada acemilik bitti. biz bir yandan şanslıydık bayram nedeniyle 55 gün yaptık acemiliği, öbür yandan 75 günlük eğitimi 55 güne sıkıştırınca bizim için baya bir yorucu oldu.

92-4 lerinde yerleri yaklaşık 10 gün sonra belli olucak. aranızda ıspartaya düşende olucak. size tavsiyem sakın korkmayın, aksine orada acemiliğinizi yapacağınız için grur duyun. diğer yerler ileriye dönük olası bir savaş ihtimaline göre eğitim alır, siz ise şimdi ki şartlara göre doğu ve g. doğuda ki terör ile savaşmak için eğitim alırsınız.

diğerleri antalyada, istanbulda mutfakta yaptığı askerliğin anılarını anlatır, siz ise dağda üs bölgesinde hudut hatlarında vatanı nasıl koruduğunu girdiğin çatışma ve aldığın kelle anılarını göğsünü gere gere anlatırsın.

eğitimlerinizde kulağınız ve kafanız başka yerde olmasın uzmanların ağzından çıkan tek kelime gideceğiniz yerlerde sizin hayatınızı kurtarabilir.

refüze olmaya çalışmayın ciddi bir rahatsızlığınız yoksa. he illa olcam dediniz bir kere revire çıktınız ama refüze etmedilerse katılıştan bir hafta sonra komutanlar soruyo zaten varsa refüze olmak isteyen şeref yoksunu şimdi çıksın diye.

refüzelerde doğuya gidiyor ve onlarda bizim aldığımız eğitimin aynısını alıyor.

içeriden bahsedicek olursak ilk girişteki kayıt sigorta iğne giyindirme işlerini halkettikten sonra bölüğünüz takımınız ve kolunuz belli oluyor. sizde katıldığınız bu koldaki sizinle birlikte 16 kişi 15 ay beraber yapıyorsunuz askerliğinizi.

kolun içindede can dostu sistemi kuruluyor. bu candostları hiç bir zaman ayrı gezmiyo. kafasında kaçtane saç var onu bile bileceksiniz. can dostunuza bir şey olursa size soruluyor.

geri kalanı heryerde olan bilgiler. dediğim gibi korkmayım aksine grur duyun çünkü siz askerliğinizi asker gibi yapıcaksınız.

yemekler kötü denmiş, bizim dönemimizde yemekhane özelleşti yemekler çok iyi seviyede. sanki lokantada yemek yiyormuşsunuz gibi.

bu arada benimde dağıtımım yüksekovaya çıktı. ayın 30 unda yola çıkıyorum.

• öncelikle merhaba arkadaslar ısparta 40.alay iç güvenlik gidicekler arkadasların beni iyi dinlemesini istiyorum ben yaklasık 7 gün önce geldim. giriş tarihim 24.08.2012 çıkış tarihim 19.10.2012 1992/3 tertipler 55 gün yaptık normalde 75 gün ama kurban bayramına denk geldigi için 55 gün yaptık. bizi bayram kurtardı sizi Allah kurtarsın neyse arkadaslar ben size bilgileri vericem orda burda duyduklarınızın hiç birine inanmayin en yakın zamanda ben geldigim icin benim söylediklerimi iyice okuyun
    gidiceğiniz gün içerde evraklarınızı imzalatcaksınız,daha sonra sigorta için 20tl ödiceksiniz Allah korusun şehit olursanız 20 milyar olan sigarta ailenize verilecek, oradan iğne wurulmaya gidiceksiniz 2 kolunuzdan'da iğne wurulcaksınız, daha sonra size alışveriş sepeti vericekler içlerine askerlik ile ilgili bütün eşyaları vericekler onun icin yanınza fazla birşey almayın ben yanımda 1 valiz gittim çıkışta 2 valizle çıktım :) herneyse kıyafetleri verdikten sonra taburunuz ve bölüğünüz için belirli sıralara geçiceksiniz benimkisi 2.tabur 3. bölük bunun gibi herkez ayrılacak, daha sonra sizi bölüklerinize getircekler ilk 1-2 hafta takımlar belli olmıcak yani ilk 1-2 hafta baya sıkıntı çekiceksiniz yatıcağınız koğuşlarınız belli olmıcak bi oraya bi buraya gidiceksiniz, yattığınız yataklar çok kirli 1 hafta sonra çarşaf wericekler ilk 10 gün banyo yapmıcaksınız felaket toz war çok toz yutcaksınız yaklasık 2 haftadan sonra takımlarınız belli olur her tim 17 kişiden oluşuyor hepinizin branşları farklı, takımlar belli olduğunda yatıcağınız koğuşlarda belli olıcak, banyo günleri salı ve cuma, yemin törenine kadar çarşı izniniz yok yemin törenine kadar sürekli uygun adımda yürüceksiniz sağa dön sola dön selam wer uygun adımda yürü,neyse 2 hafta sonra hepinize silah verilcek silahınıza sahip cıkın her boş kaldınızda silahınızı temizleyin çünkü atış zamanlarında tutukluk yapmasın gece ve gündüz atışlarınız olıcak, daha sonraki haftalarda branş dersleriniz başlıcak mesela benim SHH.CVS(Sıhhiye cavus) ben mesela ilk yardım dersi alıyordum sizinde branşlarınız hangisi ise o branşın dersini alıcaksınız, bölükte fazla asker olursa belli bı kısmı antalya'ya refize oluyorlar sakın antalya güzel diye çıkmayın oraya gidenler hep geri hizmet oluyor tugalet temizlersiniz, yemekhanede bulaşıkçı v.b kötü işler yaptırırlar, her bölük 4 takımdan oluşuyor 1. takım 2. takım 3. takım 4. takım her takımda 5 tane kol var, benimkisi 3.takım 101 koldu, herneyse 4. takımdaysanız kendinizi başka takımlara geçirmeye çalışın yada sakın 4. takıma geçmeyin çünkü 4.takım refize takım 4. takım 140 kişiden olusuyor diğer takımlar 80 kişi o yüzden kalabalık olan takımlar çok kötü 1 kişi bile olmayınca bütün takımı bekletiyorlar ve dağıtım olduğunda herkez ayrı ayrı yerlere düşüyor. 1.takım 2.takım 3. takımda olun bu takımların hepsi timlerden oluşuyor timde olan takım yani 16 kişi dağıtımda neresi düşerse hepiniz oraya gidiyorsunuz bu sizin için daha iyi olur
    yemin töreninden sonra intikaller başlıcak davraz dağına çıkıcaksınız 8 tane intikal oluyor. sırtınızda 30 kilo yük oluyor 1. intikal 4km yol yürüyorsunuz 2. intikal 8 km 3. intikal 16 öyle öyle daha sonraki intikallerde 30km kadar yürüyorsunuz artık ayaklarını kopıcak yürümekten bağırıcaksınız gelmedikmi daha diye, gece saat 1'de yola bi çıkıcaksınız sabah 5'e kadar hiç mola vermeden yürüceksiniz ilk intikaller kolay sabah çıkıyorsunuz öğlen geliyorsunuz daha sonraki intikaller öğlen gidip aksam geliyorunuz, aksam gidip sabah geliyorsunuz, ve en sonki intikal 3 gün dağda kalıyorsunuz
    kadrolu askerler var hepsine dikkat edin hepsi hırsız paranıza sahip çıkın, dolaplarda önemli eşyalar bırakmayın dolaplar çok kötü kitli bile olsa asılınca hemen dolap açılıyor
    komutanlar telefon sokman yasak görürsem mahkemeye veririm diyorlar ama inanmayın, içeriye telefon sokun gece yatarken mesajlasınırsınız komutan yakalasa bile çıkınca tekrar veriyor telefonu
    neyse arkadaşlar aklıma bukadar bilgiler geliyor, benim bu yazdığım dışındaki hiç bi bilgilere inanmayın hepinize şimdiden kolay gelsin

• İÇ GÜV.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI KOMD.EĞT.A./ISPARTA MERKEZ banada burası çıktı
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.