Şimdi Ara

ISPARTA 40'NCI P.ER EĞİTİM KOMUTANLIĞI (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.770
Cevap
15
Favori
589.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xcrrwwrx

İÇ GÜV.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI KOMD.EĞT.A./ISPARTA MERKEZ banada burası çıktı

Alıntıları Göster
    iç güvenlik eğitimi ve tatbikat merkezi komutanlığı.40.p.eğt.alayı 1.p. eğt. taburu 4.p.eğt.bl. ISPARTA MERKEZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cmax67

iç güvenlik eğitimi ve tatbikat merkezi komutanlığı.40.p.eğt.alayı 1.p. eğt. taburu 4.p.eğt.bl. ISPARTA MERKEZ

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende ıspartaya gidiyorum refüze olmak istemiyorum ama ellerim titriyor ve daha önce kasıktan ameliyat oldum sorun olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal_0387

arkadaşlar bende ıspartaya gidiyorum refüze olmak istemiyorum ama ellerim titriyor ve daha önce kasıktan ameliyat oldum sorun olurmu

Alıntıları Göster
    cevap yokmu.birde sülüste iç güvenlik merkez komando telsiz çavuşu yazıyo .40. falan yazmıyor .ellerimde kalıtsal titreme var kasıktanda daha önce ameliyat oldum .akıbetim ne olur .biri cevap yazsın lütfen
  • Birlik Adı İÇ GÜV.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI KOMD.EĞT.A./ISPARTA MERKEZ

Bana da burası çıktı
    40 niçin yazmıyor. ? Bilgilerini anlatan adamdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmes

Birlik Adı İÇ GÜV.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI KOMD.EĞT.A./ISPARTA MERKEZ

Bana da burası çıktı
    Merhabalar Arkadaşlar,

BANA = İÇ GÜVENLİK EĞİTİM VE TATBİKAT MERKEZ KOMUTANLIĞI KOMANDO EĞİTİM ALAYI ISPARTA / MERKEZ ÇIKTI,

Yorumlardan okuduğum kadarıyla bir çok arkadaş aynı alayın piyade bölümüne düşmüş bu bölümde komando çok az arasındaki fark nedir eğitimlerde ve dağıtımlarda çok farklılık gösterir mi komandolarda piyadeler gibi tim halinde mi oluyor bende manga çavuşu yazıyor üniversite terkim bi yararı olur mu diğer görevlerden farkı nedir sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim herkese hayırlı teskereler.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsever

Merhabalar Arkadaşlar,

BANA = İÇ GÜVENLİK EĞİTİM VE TATBİKAT MERKEZ KOMUTANLIĞI KOMANDO EĞİTİM ALAYI ISPARTA / MERKEZ ÇIKTI,

Yorumlardan okuduğum kadarıyla bir çok arkadaş aynı alayın piyade bölümüne düşmüş bu bölümde komando çok az arasındaki fark nedir eğitimlerde ve dağıtımlarda çok farklılık gösterir mi komandolarda piyadeler gibi tim halinde mi oluyor bende manga çavuşu yazıyor üniversite terkim bi yararı olur mu diğer görevlerden farkı nedir sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim herkese hayırlı teskereler.

Alıntıları Göster
    Allah bidaha düşürmesin. Ne ıspartaya ne 40. bitli piyade alayına ne kaydırma birliğine ne hakkarisine ne askerliğine. Hayatımdan çalınan koca bir 14 ay.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

Allah bidaha düşürmesin. Ne ıspartaya ne 40. bitli piyade alayına ne kaydırma birliğine ne hakkarisine ne askerliğine. Hayatımdan çalınan koca bir 14 ay.

Alıntıları Göster
    ayn tertıp bıdaha ALLAH dusermesın.... ne banyosu var dogru durust ne egıtımı bı egıtım ıcın taaaa 6 8 km marş seklıyle yurulurmu beee yazıkk bu kafayla cok savas kazanırız bız

• quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

ayn tertıp bıdaha ALLAH dusermesın.... ne banyosu var dogru durust ne egıtımı bı egıtım ıcın taaaa 6 8 km marş seklıyle yurulurmu beee yazıkk bu kafayla cok savas kazanırız bız

Askeriyede gördüğüm tek şey beyin yıkayıp askeri 14 ay uyutup evine göndermek. Sözde vatanı korumaya gidiyoruz. Yersen tabi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

Askeriyede gördüğüm tek şey beyin yıkayıp askeri 14 ay uyutup evine göndermek. Sözde vatanı korumaya gidiyoruz. Yersen tabi..

Alıntıları Göster
    Buranın komando alayında bir süreliğine de olsa usta birliğimi yaptım.

Hayatımda gördüğüm en dandik alay. Gece rüyalansanız ihtiyaç banyosu açık olması gereken saatte ya kilitli, ya da suları buz gibi. Normal şartlarda hamama gidiliyordu haftada 1, ama hamamın suyunu hiç sıcak görmedim. Yemekleri inanılmaz derece de kötü. Kantin desen 3-5 ürün dışında bir şey yok. Televizyon desen belli bir bölüğün veya karargahın askerlerinin elinde. Canları istedikleri zaman açıp kapıyorlar. Herkes birbirine yokuş yapma derdinde. Çamaşırını kapıda tanıdık bir asker bulabilirsen dışarıya çıkartıp kuru temizlemecide kendi cebinden yıkatabiliyorsun. Aksi halde aylarca kirli kamuflajlarla dolaşma durumunda kalabiliyordun.

Şükürler olsun usta birliğine katıldıktan 2 ay sonra seçmeler yapıldı. Sivil hayatta büro elemanı olduğum ve mng.çvş. olarak birliğe katıldığım için, tugay komutanı beni orduevine yazıcı olarak verdi. Orduevinde çok daha yoğun bir tempoda çalıştık. Cumartesi-pazar sürekli mesai vardı. Paydos akşam 8 veya 9'u buluyordu. Tugaydakiler gibi uyku fırsatımız olmuyordu. 2 hatta bazen 3 haftada bir çarşı vardı.

Ama banyosu düzgün, sıcak suyu traş olurken bile eksik olmayan, çamaşırlarını istediğin zaman adam gibi makinelerde yıkatabildiğin, şehrin hemen içinde istediğin zaman karşıda ki bakkala veya eczaneye gidebileceğin, kimsenin kimseye yokuş yapmadığı, televizyonu üst devre olunca rahatlıkla istediğin saate kadar izleyebildiğin bir yere kavuşmuştuk. Her şeyden öte Lig tv vardı. Mahkemede görev yapan Aztekler ile, Tugay komutanının postası, şöförü ve yaveri ile kanka durumundaydım. Aynı koğuşta kalıyorduk.

Uykusuz kalmamıza ve koşulları zor olmasına rağmen, 40.Piyade ve Komd.A.Kh. yerine 1000 defa orduevini tercih ederim. En azından o tozlu ve çağın gerisinde ki arazide 15 ay geçirmek zorunda kalmadım. Gerçi Türkiye'de hangi Tugay adam gibi gelişmiş ki Isparta gelişmiş olsun. Ama acemiliğimi yaptığım Kayseri Komd.Tug. bunlardan çok daha iyi durumdaydı. En azından banyosu adam gibiydi.

• quote:

Merhabalar Arkadaşlar,

Eğer acemi birliğinse çok sıkıntılı bir eğitim süreci seni bekliyor. Eğitimi çok ağırdır ne yazık ki. Yemekleri kötü ve banyosu yok. Üniversite terk olman eğer acemiysen bir şeyi değiştirmez. Herkes ile aynı muameleye tabi tutulursun. Çarşısı çok küçük ve kötüdür.

Askerlerin c.tesi, pazar çarşısı olduğunu bildiklerinden, insanlar bile çarşıya çıkmazlar. Komandolar ile arasında bir fark yok. Hepiniz cümbür cemaat intikale gidersiniz. Dağıtımı %90 doğu olur. Komandolar tim haline getirilmezler. Eğer komando olman konusunda fiziksel bir kusurun varsa seni piyadeye kaydırırlar.

Manga çavuşu ise düştüğün yere göre değişir. Birliğe gittiğinde çavuş adayı olarak gözüküceksin ve acemilik bitmeden onbaşı pır pırını yapıştırırlar koluna. Daha sonra usta birliğinde ihtiyaca göre belki çavuş olursun belki olmazsın. Zaten onbaşı ile arasında pek fark yok.Acemi birliği olan bir yere düşersen usta birliğinde, eğitim çavuşu veya mesleğine göre bir göreve verirler. Doğuya düşersen orada da eğitim durumuna ve ihtiyaç durumuna göre bir görev verirler.

Benden sana ek olarak bir tavsiye; eğer usta birliğin Isparta'ya düşerse kendini po**** seçtirme.

• quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

quote:

Merhabalar Arkadaşlar,

Eğer acemi birliğinse çok sıkıntılı bir eğitim süreci seni bekliyor. Eğitimi çok ağırdır ne yazık ki. Yemekleri kötü ve banyosu yok. Üniversite terk olman eğer acemiysen bir şeyi değiştirmez. Herkes ile aynı muameleye tabi tutulursun. Çarşısı çok küçük ve kötüdür.

Askerlerin c.tesi, pazar çarşısı olduğunu bildiklerinden, insanlar bile çarşıya çıkmazlar. Komandolar ile arasında bir fark yok. Hepiniz cümbür cemaat intikale gidersiniz. Dağıtımı %90 doğu olur. Komandolar tim haline getirilmezler. Eğer komando olman konusunda fiziksel bir kusurun varsa seni piyadeye kaydırırlar.

Manga çavuşu ise düştüğün yere göre değişir. Birliğe gittiğinde çavuş adayı olarak gözüküceksin ve acemilik bitmeden onbaşı pır pırını yapıştırırlar koluna. Daha sonra usta birliğinde ihtiyaca göre belki çavuş olursun belki olmazsın. Zaten onbaşı ile arasında pek fark yok.Acemi birliği olan bir yere düşersen usta birliğinde, eğitim çavuşu veya mesleğine göre bir göreve verirler. Doğuya düşersen orada da eğitim durumuna ve ihtiyaç durumuna göre bir görev verirler.

Benden sana ek olarak bir tavsiye; eğer usta birliğin Isparta'ya düşerse kendini po**** seçtirme.

verdiğin bilgiler için teşekkürler anladığım kadarıyla olumlu hiç bir şey yok =) yakalamışken bir kaç soru daha sorayım ne hikmetse 123123123 tane arkadaşım var bir tek ben komando oldum onlardan hiç birşey örenemiyorum,

*Fiziksel sorun demişsin fıtık ameliyatım var ve sol kolum 3 defa falan kırıldı bu bir sorun teşkil eder mi ?
    *Eğer refüze falan olursam ne gibi zorluklar yaşarım ?
    *Yaklaşık 5 senedir çağrı merkezi yöneticiliği ve özel bir şirkette e-ticaret sorumlusu olarak çalışıyorum bi yararı olur mu =)
    *Bana söylebileceğiniz 1 tane iyi bişey yok mu arkadaşlar ya gitmeden piskolojim bozuldu burdaki yorumları okuyunca =)

• quote:

verdiğin bilgiler için teşekkürler anladığım kadarıyla olumlu hiç bir şey yok =) yakalamışken bir kaç soru daha sorayım ne hikmetse 123123123 tane arkadaşım var bir tek ben komando oldum onlardan hiç birşey örenemiyorum,

*Fiziksel sorun demişsin fıtık ameliyatım var ve sol kolum 3 defa falan kırıldı bu bir sorun teşkil eder mi ?
    *Yaklaşık 5 senedir çağrı merkezi yöneticiliği ve özel bir şirkette e-ticaret sorumlusu olarak çalışıyorum bi yararı olur mu =)
    *Bana söylebileceğiniz 1 tane iyi bişey yok mu arkadaşlar ya gitmeden piskolojim bozuldu burdaki yorumları okuyunca =)

Hocam sen önce benim sorduğum soruya cevap ver. Orası acemi birliğin mi yoksa usta birliğin mi?

• quote:

quote:

Hocam sen önce benim sorduğum soruya cevap ver. Orası acemi birliğin mi yoksa usta birliğin mi?

acemi birliğim

• quote:

acemi birliğim

bak şimdi sana madde madde durumunu izah etmeye çalışayım;

* Daha önce ameliyat geçirdiysen ve kırık yaşadıysan büyük ihtimal refizesin.
    * Refüze olursan ekstra bir zorluk yaşamazsın. Ayak işlerini falan bolca yaptırırlar acemi birliğinde. Acemilik kafa olarak rahat, fakat fiziksel olarak çok pis bir dönemdir. Isparta acemiler için pis bir yer bol bol patates, soğan doğratırlar.

Ben mesela Kayseri Komando Tugayı'nda yaptım acemiliği. Orada haftada bir aynı kolda bulunduğun 13 kişilik arkadaşlarınla beraber, yemek mangası olursun. Bir günlüğüne eğitimden yırtar, içtimaya çıkmaz ve yemek ilk geldiğinde sıcak sıcak en iyi tarafından yiyenlerden olursun. Kayseri'nin yemekleri de süperdir. Oranın usta askerlerinin çoğu kaydırma birliği olduğu için, doğuda ki askerlerin standartlarında güzel yemekler gelir. Yemekleri anlaşmalı firmalar yapar. Asker soğana, patatese elini sürmez. Sadece koca bölüğün bulaşığını yığarlar o 13 kişiye. Ama o da Isparta'da gibi tek tek yıkanmaz. Bayağı tazikli su ile yıkanır. Her gün başka bir kol bu görevleri üstlenir. Bütün bölükte 10 kol olduğu için 10 günde bir yemek mangası denk gelir.

Ama Isparta'da usta asker olarak katıldığımda orada ki acemilere inanılmaz derecede acımıştım. Hem doğuya sürüklen hemde, amele muamelesi gör 3 ay boyunca.

* Çağrı merkezi yöneticisi olman acemilikte pek bir işine yaramaz gibi. Sadece daha fazla yazı işi yüklerler. Usta askerler yapmaya üşenir seçer sizi size yaptırır. Belki eğitimden yırtarsın o da belki(!) Usta birliğinde eğer word, excell falan biliyorsan yazıcı olabilirsin. Bunun dışında çağrı merkezi yöneticisiyim deme sadece. E-ticaret sorumluluğunu vurgula ve depo müdürü olduğunu da ekle sana verecekleri formda parantez içinde. Belki usta birliğinde depocu falan olursun. Eğitim durumunuza da lise mezunu(Üniversite 2.yılda terk) yaz. Sorarlarsa 4 yıllık kazanmıştım ama maddi durumlar yüzünden okuyamadım ve çalışmak zorunda kaldım de. Açık öğretime vakit ayıramadım iş temposundan de. Usta birliğinde iyi bir yere düşersen orada sağlam ve kilit bir pozisyon elde edebilirsin belki. Bende işe yaramıştı.

* Askerlik cennette deseler, cennette bile çekilmez. 15 ay zihnini, bedenini, ruhunu, onurunu, gururunu ve canını bir kuruma teslim ediyorsun. Ne bekliyordun ki? Ne yazık ki milletçe askerlik gazına pek inananlardanız. Hiç kimse zorunlu askerlik kavramını sorgulamadığı için bu kadar gencimiz şehit düştü yıllarca.

Orada yapılan muameleyi, askerlik bittikten sonra genelde unutuyoruz. Bu hiç iyi bir şey değil. Ben askere sapa sağlam gittim. Ama belimde rahatsızlık ile geri döndüm. Ne sporu ne eğitimi doğru düzgün yaptırmayı bilmiyorlar ne yazık ki. Ben hayatımda ilk defa şınavın arkasından barfiks veya barfiksin arkasından şınav çekildiğine askerde şahit oldum. Her spordan sonra sakatlananlar cabası.

İyi bir şey olarak şunu söyleyeyim, sağlam arkadaşlıklar kurabilirsin. Askerlikten sonra devam edecek güzel dostlukların olur. Ama arada şeref yoksunu adamlar da çıkar onlara dikkat et. Kusura bakma ama psikolojini hiç bozmayacaksın. Onu askere gitmeye karar vermeden önce düşünecektin Açıköğretim falan diye yıllarca üniyi bitirmeye çabalayacaktın. Bu süre zarfından sonra 30 yaşına kadar okulunu bitirir, gider 5 ay yapar geri dönerdin. Ben de aynı durumdayım seninle. Ünv terk olarak gittim askere poh varmış gibi. Yaptığım aptallığı da askere gittikten sonra farkettim.

• quote:

quote:

acemi birliğim

* Refüze olursan ekstra bir zorluk yaşamazsın. Ayak işlerini falan bolca yaptırırlar acemi birliğinde. Acemilik kafa olarak rahat, fakat fiziksel olarak çok pis bir dönemdir. Isparta acemiler için pis bir yer bol bol patates, soğan doğratırlar.

Ben mesela Kayseri Komando Tugayı'nda yaptım acemiliği. Orada haftada bir aynı kolda bulunduğun 13 kişilik arkadaşlarınla beraber, yemek mangası olursun. Bir günlüğüne eğitimden yırtar, içtimaya çıkmaz ve yemek ilk geldiğinde sıcak sıcak en iyi tarafından yiyenlerden olursun. Kayseri'nin yemekleri de süperdir. Oranın usta askerlerinin çoğu kaydırma birliği olduğu için, doğuda ki askerlerin standartlarında güzel yemekler gelir. Yemekleri anlaşmalı firmalar yapar. Asker soğana, patatese elini sürmez. Sadece koca bölüğün bulaşığını yığarlar o 13 kişiye. Ama o da Isparta'da gibi tek tek yıkanmaz. Bayağı tazikli su ile yıkanır. Her gün başka bir kol bu görevleri üstlenir. Bütün bölükte 10 kol olduğu için 10 günde bir yemek mangası denk gelir.

Ama Isparta'da usta asker olarak katıldığımda orada ki acemilere inanılmaz derecede acımıştım. Hem doğuya sürüklen hemde, amele muamelesi gör 3 ay boyunca.

* Çağrı merkezi yöneticisi olman acemilikte pek bir işine yaramaz gibi. Sadece daha fazla yazı işi yüklerler. Usta askerler yapmaya üşenir seçer sizi size yaptırır. Belki eğitimden yırtarsın o da belki(!) Usta birliğinde eğer word, excell falan biliyorsan yazıcı olabilirsin. Bunun dışında çağrı merkezi yöneticisiyim deme sadece. E-ticaret sorumluluğunu vurgula ve depo müdürü olduğunu da ekle sana verecekleri formda parantez içinde. Belki usta birliğinde depocu falan olursun. Eğitim durumunuza da lise mezunu(Üniversite 2.yılda terk) yaz. Sorarlarsa 4 yıllık kazanmıştım ama maddi durumlar yüzünden okuyamadım ve çalışmak zorunda kaldım de. Açık öğretime vakit ayıramadım iş temposundan de. Usta birliğinde iyi bir yere düşersen orada sağlam ve kilit bir pozisyon elde edebilirsin belki. Bende işe yaramıştı.

* Askerlik cennette deseler, cennette bile çekilmez. 15 ay zihnini, bedenini, ruhunu, onurunu, gururunu ve canını bir kuruma teslim ediyorsun. Ne bekliyordun ki? Ne yazık ki milletçe askerlik gazına pek inananlardanız. Hiç kimse zorunlu askerlik kavramını sorgulamadığı için bu kadar gencimiz şehit düştü yıllarca.

Orada yapılan muameleyi, askerlik bittikten sonra genelde unutuyoruz. Bu hiç iyi bir şey değil. Ben askere sapa sağlam gittim. Ama belimde rahatsızlık ile geri döndüm. Ne sporu ne eğitimi doğru düzgün yaptırmayı bilmiyorlar ne yazık ki. Ben hayatımda ilk defa şınavın arkasından barfiks veya barfiksin arkasından şınav çekildiğine askerde şahit oldum. Her spordan sonra sakatlananlar cabası.

İyi bir şey olarak şunu söyleyeyim, sağlam arkadaşlıklar kurabilirsin. Askerlikten sonra devam edecek güzel dostlukların olur. Ama arada şeref yoksunu adamlar da çıkar onlara dikkat et. Kusura bakma ama psikolojini hiç bozmayacaksın. Onu askere gitmeye karar vermeden önce düşünecektin Açıköğretim falan diye yıllarca üniyi bitirmeye çabalayacaktın. Bu süre zarfından sonra 30 yaşına kadar okulunu bitirir, gider 5 ay yapar geri dönerdin. Ben de aynı durumdayım seninle. Ünv terk olarak gittim askere poh varmış gibi. Yaptığım aptallığı da askere gittikten sonra farkettim.

Alıntıları Göster

• quote:

quote:

acemi birliğim

verdiğin bilgiler için çok teşekkürler bir ek sorum da şu yoruyorum seni ama yapcak bişey yok =)

meslek lisesi çıkışlıyım elektronik bölümü mezunu üniversite 2. sınıfta bıraktım bölümüm endüstriyel elektronik bunu vurgulasam bi artısı olur mu =)

• quote:

verdiğin bilgiler için çok teşekkürler bir ek sorum da şu yoruyorum seni ama yapcak bişey yok =)

meslek lisesi çıkışlıyım elektronik bölümü mezunu üniversite 2. sınıfta bıraktım bölümüm endüstriyel elektronik bunu vurgulasam bi artısı olur mu =)

Hocam acemi birliğinde pek bir artısı olmaz. Olsa olsa bir iş çıkar da eğitimden yırtarsın 1-2 günlüğüne. Ama girişte kayıt esnasında falan orada belirt mesleğini.

Usta birliğinde ise mesleğine ve eğitim durumuna göre bir iş verebilirler. Kazancı olma ihtimalin yüksek ki kazancı olmak çoğu yerde yatıştır. Bunun dışında çavuş veya en azından on başı olacağın için, üst devrelerin sürekli kolluk kilitlerler usta birliğinde.
  • quote:

quote:

Hocam acemi birliğinde pek bir artısı olmaz. Olsa olsa bir iş çıkar da eğitimden yırtarsın 1-2 günlüğüne. Ama girişte kayıt esnasında falan orada belirt mesleğini.

Usta birliğinde ise mesleğine ve eğitim durumuna göre bir iş verebilirler. Kazancı olma ihtimalin yüksek ki kazancı olmak çoğu yerde yatıştır. Bunun dışında çavuş veya en azından on başı olacağın için, üst devrelerin sürekli kolluk kilitlerler usta birliğinde.

Verdiğin bilgiler için teşekkürler 9 mayısta ordayım allah yardımcımız olsun artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmes

Birlik Adı İÇ GÜV.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI KOMD.EĞT.A./ISPARTA MERKEZ

Bana da burası çıktı

kardeşim şimdiden hayırlı olsun diyorum benim acemiligim dün bitti bende iç güvenlik egitim ve tatbikat merkez komutanlıgında yptım bugün evimdeyim 3 tabur 3. bölük 2. takım 143. kolda yaptım dagıtımımız tunceli/ hozata dştü her konuda yardımcı olabilirim sana ben daha dün geldim en taze bilgiler bende
  • quote:

quote:

quote:

Verdiğin bilgiler için teşekkürler 9 mayısta ordayım allah yardımcımız olsun artık.

arkadaşım bagzıları seni korkutmuş yok yemekler kötü falan filan kolunda kırık var refüze olursun bunlar yalan bak sana ne diyorum ben daha dün geldim oradan sana anlatayım

gideceksin general ihsan alper kışlasında içeriye girmeden orada seni ayıracaklar çünkü komandosun sizi diger nizamiyeye götürecekler komando nizamiyesinde oda 40. alayın içinde sonra seni bir güzel soyacaklar aşılarını yapacaklar kamufulajını verecekler giydirecekler sonra hangi tabur hangi bölük oldgunu söyleyecekler oradaki usta askerler sizi alıp bölügünüze götürecek anfinin içinde kol(tim) e ayrılacaksınız komando timleri 26 kişilik olur çünkü hepsi tek tek dagıtılacaklar ben piyadedeydim bizim tim 16 kişilik normal timler 16 refüze timler 26 kişiliktir. kolunu timine ayırdıktan sonra anfinin içinde valizinle birlikte oturacaksın belli bir süre sonra sizi yatak hanelere götürecekler yatagınızı belirleyecekler sonrada yemeginizi yer yatarsınız şunu unutma yat saati 9 kalk saat 5 tir cumartesi pazar kalk saati 6 dır. yemeklere gelelim on numara güzel yemek çıkar yemegi askerler degil özel yemek şirketi yapar yani yemekler çok güzel içeride ekstradan pizza tost köfte döner hertürlü tatlı bisküvi cips dondurma vardır kantinlerde televizyon knusunda televizyonlar hafta içi akşam 5:30 dan sonra açılır akşam 9 a kadar izleniz hafta sonu ise bütün gün açık olur ilk 30 ay sizi sadece yemin törenine agırlıklı olarak egitim verirler ama arada gece egitimleri olur korkma hiç bir zorlugu yoktr oarada sizi branşlara ayıracaklar komandonun silahı hk 33 tür bnu unutma size hk33 verecekler aynı zamanda mg3 mayın dedektörcüsü rpg7(roket atar) havancı sıhhıyeci yaparlar .yaklaşık 2 hafta sadece bu branşların egitimini alırsın yemin töreninden sonra intikaller başlar işte acemilik burada başlar BURAYA DİKKAT size sırt çantaları verecekler onlarla birlikte ilk intikaliniz git gel 12 veya 15 kilometre olacak aliköy diye biyer var ora gidip oradaki tepeler olan kızan sivrisi it durmaz tepesi koru tepe gibi teplerden birine çıkarıp akşam olunca geri döndürürler yaklaşık haftada böyle 3 gün rahat yürürsünüz son iki intikaller ise tatbikat şeklindedir ilki 2 gece 3 gün diger yan büyük intikal orada çok duyarsın bu lafı 3 gece 4 gündür bu iki tatbikattada sizlere kumanya verecekler yaklaşık 7 adet konserve 4 adet 1,5 litrelik su 4 adet meyve suyu 1 adet fruko gazoz 4 adet ekmek reçel çikolata kek gofret ıvır zıvır uyku tulumu komutanlara göre kum torbası kişisel malzemelerin felan olacak çantanda yani yaklaşık 30 kiloya yakın bir yükle yürüyeceksin son intikalde biz 25 kilometre gittik 25 kilometre geldik ama biz okadar şanssızdıkki biz gittigimizde sicim gibi yagmur yagıyordu tatbikat bitim alaya geri geldiginizde saat gece 3 gibi felan lur büyük ihtimalle bütün usta askerler sizi alkışlarla karşılayacaktır bizi öyle yaptılar çok gurur verici birşey bu ondan sonra hemen pançonu uyku tulumunu sırt çantanı yagmurlugunu teslim alırlar yani sana zimmetli olan herşeyi silahın hariç silahını sabahında genel bir temizlik yaptıktan sonra alırlar ondan sonrada dagıtım yerleriniz için izinlerinize çıkarsınız.

merak ettigin her ne olursa olsun sorabilirisin yalan yanlış askerligini orda yapmamış kişilerin söyledigine inanma

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.