Şimdi Ara

İşsiz kalan hukukçular [Hukukçular bir gelsin] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
8.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim bilkente falan lafım yok dandik ünilerden bahsediyorum yazdığım okullar dünya standartlarında bu arada araştır bi istersen ilk 500 içerisinde hepsihttp://www.ntv.com.tr/egitim/dunyanin-en-iyi-500-universitesinin-10u-turk,8JWmRzK590SUW5tOnUiW2g
    edit: haberin fotoğrafında istanbul üniversitesi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HukukcuKız -- 23 Temmuz 2015; 13:54:34 >

• HukukcuKız H kullanıcısına yanıt
    Genelleme yapmadım dostum zaten
  • Benim bulunduğum şehirde(küçük bir şehir) 200 avukat var kahvelerde bütün gün oturan bütün gün çay okey den başka bir şey yapmayan avukatlar var Ankara hukuk mezunu bi avukata sordum onlar kıbrıs mezunu yatarak mezun olmuşlar diyordu.

Tabi Kıbrıstan veya özel ünilerden mezun olan herkes işsiz kalacak diye bir durum yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavukjack

quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

%50 demişsin de içime oturdu biraz çünkü ben tm3'de 815. yim yani yüksek ihtimal senden çok daha iyi bir sıralamam var ama ingilizce eğitim görmek adına bilkent hukuk %50 burslu yazdım. hatta geçen yıl ilk binle kapattığı için gelip gelmeyeceği bile belli değil. kaliteli diyerek yazdıklarının hepsine bi tarafımı sallayarak girebiliyorum.

normalde böyle şeyler söylemeyi sevmem ama öyle bir yazmışsın ki yok baba parasıyla yok %50 bilmem ne..

İngilizce hukuk okumanın faydaları neler avrupada'da kabul görüyor musun?

evet bilkent hukuk mezunu olup fransada avrupa insan hakları mahkemesinde avukat olan var. burası dünyanın belki de en üyük hukuk yapılanması. google'ın avukatlarından bilkent hukuk mezunu var, bunun dışında yurtdışındaki şirketlerle iş yapan firmaların avukatlığını sadece ingilizce hukuk terminolojisini iyi bilen avukatlar yapabilir buna ise uluslararası avukatlık diyoruz.

@HukukcuKız
    bu okullar tabiki de köklü okullar ama türkiyede bilkentle karşılaştırabileceğiniz okullar bellidir: boğaziçi, odtü, galatasaray, koç falan. tutup da istanbul üniversitesini bilkentle karşılaştırmak doğru olmaz.

edit: verdiğin sıralamalar çok bir şey ifade etmiyor. mesela kriterlerden biri üniversitenin ne kadar tarihi olduğuysa tabiki istanbul üniversitesi önde olacaktır ama hadi bir de hoca kalitelerine bakalım. ankara hukuktaki iyi hocaların çoğu son yıllarda bilkente, istanbuldakilerin de çoğu son yıllarda koça geçti çünkü daha çok imkan sunuyorlar özel oldukları için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi von Hohenheim -- 23 Temmuz 2015; 14:08:06 >

• Hukuk okuyanların tıp bölümüyle kendilerini kıyaslaması gülünç. Hukuk şuan açıköğretim tarzıdır açık ve net. Yılda 2ya da 4 kere okula gidip sınava girmek yeterli. Ayrıca 5 okul falan şuan geçmez mezun olduktan sonra eğer çevren varsa ve yırtıksan!! önün açık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FormulaSyon F kullanıcısına yanıt
    bırakın şu çevre muhabbetlerini çevren varsa tabi bir şeyler yapabilirsin ama kötü avukat olduğun zaman o çevren de işe yaramaz ayrıca ankara mezunu yüksek hakim tanıdığımla bizzat konuştum ankara mezununu piyasa havada kapar dedi hakimler/savcılarda zaten genel olarak bu saydığım üç üniversitede yoğunlaşmıştır özel ünilerin ise hakim/savcılık başarısı yok denecek kadar az:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HukukcuKız

hocam aklınızdaysa yazabilir misiniz o üniversiteleri?

Bu söylediğim hukuk bürosu baya üst düzey kişisel davalara değil kurumsal davalara bakıyor.
    Galatasaray,Ankara,İstanbul,Marmara,Koç,Bilkent aklımda kalanları.Genelde Aydın,Arel seviyesinde üniversiteleri cvlerde görünce çöpe basıyorum dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okulla alakası yok bu islerin özel devlet farketmez önemli olan niteliğiniz hukuk mezunu olunca kimse sizin lys sıralamanızı sorgulamaz.bu arada konuyu açan arkadas özele gidip konusmayı bilmeyen adamlar demiş asıl istanbul hukukta okuyan arkadaslarım konusmayı bilmiyor ot gibi ineklemekten(lys donemi).simdi de dersleri filan salmışlar ne okula gidiyorlar ne bir sey yapıyolar hicbir sey bilmiyorlar kalıyolar derslerden.okulda yoklama yok ödev yok bildigin açık ogretim yukarıdaki arkadasın dedigi gibi.ingilizcenin i sinden haberleri yok ilkokul 5 ingilizcesi bile yok adamlarda .bilkent koç gibi hukuklar burslu ya da burssuz ezer geçer istanbul hukuğu filan kendinizi kandırmayın. istanbul ya da marmara hukuğa girebildigi halde koçta sıfır burslu olan bir tanıdıgım londraya gitmisti mesela. yani bu geyikleri bırakın artık baba parasıymıs filan bunlar sadece kıskançlık bilkentte baba parasıyla okuyanların cogu istanbul hukuktakilerden daha yuksek puan almıs kisiler.bunu soylerken beni hukukçu sanmayın benim alakam yok sadece hukuk okuyan bir suru arkadasım var bunların hicbirisinde okumadım yani herhangi biriyle derdim yok bu okulların

• Michio KaKu M kullanıcısına yanıt
    önceki cevapları okumamışsınız benim lafım bilkente koça falan değil oraların burssuzunun bile yüksek sıralamadan aldığını biliyorum diğer üniversitelere benim lafım 150 bine girip zorla gönderilen tiplere ayrıca 'hukuğa' değil 'hukuka' :)
    edit:konuşmayı bilmiyor falan demişsiniz de siyasetçilerin birçoğu istanbul ankara mezunu kitlelere karşı konuşan insanlar bunlar o sizin arkadaşlarınızın sorunu bence:)

https://ankarahukuk.wordpress.com/ankara-hukuktan-mezun-unluler/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HukukcuKız -- 23 Temmuz 2015; 14:55:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HukukcuKız

şimdi forumda hep bir muhabbet dönüyor ya bir sürü işsiz hukukçu var vb. bu işsiz kalan hukukçular ankara istanbul marmara gibi kaliteli üniversitelerde eğitim almış kişiler mi? yoksa yüzde 50 yüzde 25 burslu ya da ücretli vb. baba parasıyla okuyan konuşmaktan bile bihaber kişiler mi? bilgisi olan aydınlatsın pls
    not:kendini geliştirme muhabbeti falan yapmayın artık lütfen net sordum.
    not2: dalga geçmek amaçlı değil ciddi sordum

Alan çok geniş. Sadece avukat, hakim yada savcı olunmuyor. Akademisyenlikten tut noterlik , diplomatlık veya kaymakamlık gibi farklı seçeneklerin oluyor. Biraz da senin kendine hangi mesleği yakın gördüğün önemli, bu kadar seçenek varken işsiz kalma muhabbetlerinin yapılması da mantıklı değil. Elbette kişinin kendisini geliştirmesi gerek yoksa hiçbir yerde hiçbir şekilde tutunamaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hukuk firmasi is basvurusunda oncelik hangi okuldan mezun oldugun degil ingilizce bilginmis

Edit:kuzenimin girdigi firma da boyleymis kocaman plazada calisiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Av. Harvey Specter -- 23 Temmuz 2015; 15:11:07 >
  • Evet baba parası yiyen dandik üniversiteler Ankara'dan daha iyi çünkü İngilizce biliyorlar.
    Vah yazık gerçekten düşünceye bak sanki Türkiye dışında iş yapacak. Helal olsun aslanıma AİHM havada kapar seni İngilizce sonuçta!

• İşini iyi yapan aç kalmaz ben bunu bilir bunu söylerim

• Av. Harvey Specter kullanıcısına yanıt
    her iş başvurusu için geçerli değil bu sanırım yukarıda bir arkadaş görüşmüş ilk önce okula bakıldığını belirtmişler (genelleme yapmayın)
  • Açıköğretim diyen arkadaş okula gelmeden sadece sınava girip dersleri geçenler kimlermiş ben de taktik alayım söyle de. devam zorunluluğu aslında mevzuatta vardır ancak gelenek haline gelmiş hocalar tarafından yoklama falan alınmaz ama dersleri takip etmediğiniz zaman geçmeniz çok zordur.

• melysve M kullanıcısına yanıt
    Ya bunlar İngilizce biliyor ya direkt geçiyorlar hocam sıkıntı yok.

• up
  • Ya nerden mezun olursan ol hukukçu işsiz mişsiz kalmaz gelmeyin böyle laflara rakip eleme çabalarına kanmayın. Hukuğu yazmayıp iktisat okuyup mu iş buluscan sanki..hukuk bu boru değil

• hiç hukuk mezunu akraban ya da tanıdığın filan yok mu?
  • Ben özel bir ünide hukuk okuycam sebebiyse babamın avukat olması ve çalışabilceğim bir büro olması el altında yoksa cidden hukukta öyle hemen başlayıpta iyi paralar kazanmak pek olası değil (hakim savcilik sınavını kazanırsanız o başka)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.