Şimdi Ara

İşsiz kalan hukukçular [Hukukçular bir gelsin]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
8.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi forumda hep bir muhabbet dönüyor ya bir sürü işsiz hukukçu var vb. bu işsiz kalan hukukçular ankara istanbul marmara gibi kaliteli üniversitelerde eğitim almış kişiler mi? yoksa yüzde 50 yüzde 25 burslu ya da ücretli vb. baba parasıyla okuyan konuşmaktan bile bihaber kişiler mi? bilgisi olan aydınlatsın pls
    not:kendini geliştirme muhabbeti falan yapmayın artık lütfen net sordum.
    not2: dalga geçmek amaçlı değil ciddi sordum

• Okulla alakası yok bu islerin özel devlet farketmez önemli olan niteliğiniz hukuk mezunu olunca kimse sizin lys sıralamanızı sorgulamaz.bu arada konuyu açan arkadas özele gidip konusmayı bilmeyen adamlar demiş asıl istanbul hukukta okuyan arkadaslarım konusmayı bilmiyor ot gibi ineklemekten(lys donemi).simdi de dersleri filan salmışlar ne okula gidiyorlar ne bir sey yapıyolar hicbir sey bilmiyorlar kalıyolar derslerden.okulda yoklama yok ödev yok bildigin açık ogretim yukarıdaki arkadasın dedigi gibi.ingilizcenin i sinden haberleri yok ilkokul 5 ingilizcesi bile yok adamlarda .bilkent koç gibi hukuklar burslu ya da burssuz ezer geçer istanbul hukuğu filan kendinizi kandırmayın. istanbul ya da marmara hukuğa girebildigi halde koçta sıfır burslu olan bir tanıdıgım londraya gitmisti mesela. yani bu geyikleri bırakın artık baba parasıymıs filan bunlar sadece kıskançlık bilkentte baba parasıyla okuyanların cogu istanbul hukuktakilerden daha yuksek puan almıs kisiler.bunu soylerken beni hukukçu sanmayın benim alakam yok sadece hukuk okuyan bir suru arkadasım var bunların hicbirisinde okumadım yani herhangi biriyle derdim yok bu okulların
  • HukukcuKız H kullanıcısına yanıt
    Hukuk okudum işsizim bütün gün evde dizi film izliyorum çok eğlenceli mutlaka hukuk okuyun
  • İngilizce bilen hukukçu zengin olur.
  • Arka arkaya 10 kere hukuk okuyorum dersen issiz kalmiyorsun.
  • Nedense tercih donemi bittigi gibi hukukcular ac kaliyor basliklari da bitti. Hayirdir ins 😄
  • Marmara istanbul gibi üniversitelerden konuşmayı bilmeyen bi adam hariç işsiz insan çıkmaz.%50 dediğimiz olayda okuduğumuz üniversiteye bağlı koçta,bilgide falan okuyup kendimizi geliştirirsek marmara istanbul ile aynı kapıya çıkarız ama gider de aydın da okursak (kendimizi geliştirsek bile) cvde okulu görünce adam fırlatır zaten kağıdı.
    Çok ünlü bi hukuk bürosuyla görüştüm adını vermeyeyim.Adam bana hepimizin bildiği 5 üniversiteyi üstünede 2 tane özel saydı bunlar hariç almıyorum ben dedi
  • İstanbul ankara mezunu olup özel büro açmış sinek avlayan da var. Kirsaldan mezun olup savcı, kaymakam olan da. Baba parasıyla okuyup şirket avukatı olan da var. Biraz çalışma azmi biraz insanlarla iletişim becerisi ve doğru kararlar almak önemli
  • Abbas Güçlü kullanıcısına yanıt
    hocam forumdakilere göre bütün ankara ist mezunları işsiz sağolun cevap için ben de böyle düşünüyorum
  • hocam aklınızdaysa yazabilir misiniz o üniversiteleri?
  • Abbas Güçlü kullanıcısına yanıt
    7-8 seneye doktorlarda issiz? 7-8k mezun veriyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batubinikk

up
  • quote:

Boş yorum işte tıp 7-8 bin mezunla en tercih edilir bölümse hukukun da altta kalır yanı olmaz neden mi?

1-)16 bin kişi barodan vs alınmadıysa 4. Senesini dolduruyor ama emin ol onun kadar mezun yok
    2-)Tıp mezunu bir alanda çalışırsa hukuk mezunu 5 alanda çalışır avukatlık hakim savcı noter kaymakam banka müfettişi vs vs gider de gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: HukukcuKız

up

Alıntıları Göster
    Kendini geliştirebilirsen neden işssiz kalasın ki? Biraz insanın kendinde de bitiyor bence bu.
  • mezun olanlar var da hiç mi emekli olan mesleği bırakan yok ? İşsizlik oranı yüzde 5 diye biliyorum hukukta. Ayrıca çalışma alanı oldukça geniş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

quote:

Boş yorum işte tıp 7-8 bin mezunla en tercih edilir bölümse hukukun da altta kalır yanı olmaz neden mi?

1-)16 bin kişi barodan vs alınmadıysa 4. Senesini dolduruyor ama emin ol onun kadar mezun yok
    2-)Tıp mezunu bir alanda çalışırsa hukuk mezunu 5 alanda çalışır avukatlık hakim savcı noter kaymakam banka müfettişi vs vs gider de gider

Alıntıları Göster
    Hukuk okuyan insan kolay kolay işsiz kalmaz da mühim olan o değil. O kadar zorlukla okuyup da 1000-2000 liraya eşek gibi çalışmak çok da hoş bi şey olmasa gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: melysve

mezun olanlar var da hiç mi emekli olan mesleği bırakan yok ? İşsizlik oranı yüzde 5 diye biliyorum hukukta. Ayrıca çalışma alanı oldukça geniş.
    up
  • quote:

Orijinalden alıntı: melysve

mezun olanlar var da hiç mi emekli olan mesleği bırakan yok ? İşsizlik oranı yüzde 5 diye biliyorum hukukta. Ayrıca çalışma alanı oldukça geniş.
    %50 demişsin de içime oturdu biraz çünkü ben tm3'de 815. yim yani yüksek ihtimal senden çok daha iyi bir sıralamam var ama ingilizce eğitim görmek adına bilkent hukuk %50 burslu yazdım. hatta geçen yıl ilk binle kapattığı için gelip gelmeyeceği bile belli değil. kaliteli diyerek yazdıklarının hepsine bi tarafımı sallayarak girebiliyorum.

normalde böyle şeyler söylemeyi sevmem ama öyle bir yazmışsın ki yok baba parasıyla yok %50 bilmem ne..
  • Aramone A kullanıcısına yanıt
    http://ivdb.gov.tr/mukellef/rekortmenler/avukat2014.php :(((((((
  • quote:

Orijinalden alıntı: von Hohenheim

%50 demişsin de içime oturdu biraz çünkü ben tm3'de 815. yim yani yüksek ihtimal senden çok daha iyi bir sıralamam var ama ingilizce eğitim görmek adına bilkent hukuk %50 burslu yazdım. hatta geçen yıl ilk binle kapattığı için gelip gelmeyeceği bile belli değil. kaliteli diyerek yazdıklarının hepsine bi tarafımı sallayarak girebiliyorum.

normalde böyle şeyler söylemeyi sevmem ama öyle bir yazmışsın ki yok baba parasıyla yok %50 bilmem ne..

Alıntıları Göster
    foruma göre bogaz içi ee hatta gs hukuk bile işsiz kalıyor ama gerçekte işletme okuyan bile iş buluyor (işletme iyi bölüm demiyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

İngilizce hukuk okumanın faydaları neler avrupada'da kabul görüyor musun?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.