Çok yapmak istediğim ama maaşından dolayı tercih etmeyeceğim bölümdür. Yurt dışı imkanı yok, maaş da az. Hukuk ve avukatlıktan bahsetmiyorum Hakimlik ve Savcılıktan bahsediyorum. Tam bana göre bir meslek diyorum ama parası az. Hayalleri gerçekleştirecek kadar bir maaş almıyor. Yine Ekonomiye veya İşletmeye kalıcaz yeani. |
Savcı olmak isteyip de maaş kaygısı çekenler
-
-
Savcılık zaten maaşı için okunacak bir bölüm değil. Tutku gerek tıp(kı+1) gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tutku tutku nereye kadar reisim de dediğiniz gibi maalesef. Dünyayı gezme gibi hayalleri olan insanlar için biraz normal olmayan bir bölüm. Tıp da ondan kötü.
-
Ekonomi,işletme okuyunca ne kadar alıyorsun ki savcı maaşını az buldun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
maaşı mı az 10 yıllık hakim savcı olanlardan 20nin altına kazanan çok az hakim-savcı var
-
plazada 5k maaşla çalışınca savcı maaşının düşük olmadığını kavrarsın
-
Yurtdışında yl falan yapar dolar bazında kazanılırsa daha yüksek olacağını düşünüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: popstarberkutSavcılık zaten maaşı için okunacak bir bölüm değil. Tutku gerek tıp(kı+1) gibi
twiterda da baya denk geliyorum, bu gibi yorumlara hekim gönülülük için yapılan meslek olması gibisinden o yüzden maaşlarını artırmamak gerek ve azaltması gerek yönünden
çok saçma buluyorum bu gibi şeyleri
sen eğer hekime az para verirsen hekim bakacağı hastaları mı düşünsün yoksa bu ayki kira yetişecek mi, borçlarının taksitini ödeyebilecek miyim acaba bu gibi şeyleri mi düşünsün
-------------------
hekime iyi ücret verilmesi gerekir ki (sadece hekim değil diğer meslekler için de geçerli) hekim sadece işini konsantre olsun ama ülkemizde çok düşük ücretlere çalışıyorlar maalesef
-
Yl ve doktora yapılıp yurt dışında öğretim üyeliği veya MBA dan sonra yurt dışında bir şirkette işe girilince bence dolar bazında da kazandığından ek olarak Alım gücü vs derken çok daha iyi bir hayat sürersin bence.
-
Kadın doğum uzmanı ol kanka.
Ya da yurtdışında eğitim almış bir yönetmen olabilir paranın taaa yapıyorlar :))
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
iktisat(ekonomi) iyi yerde okursan hem türkiye içinde hem de yurtdışında çok iyi kazançlara ulaşabilirsin
sen de duymuşsundur aldıkları ücretleri bence iktisat<3<3
-
Ben çok para kazanırım diye ekonomi, işletme okuyan duymadım hiç,zaten hiçbir meslek çok para kazanmayı vadetmez sen o meslekte çok iyi,tanınan biri olursan çok para kazanırsın o yüzden sevdiğin, istediğin mesleği seçmen daha mantıklı bence
quote:
Orijinalden alıntı: tonodias
Kadın doğum uzmanı ol kanka.
Ya da yurtdışında eğitim almış bir yönetmen olabilir paranın taaa yapıyorlar :))en fazla malpraktis kadın doğumcularda maalesef tüm malpraktis ameliyatların %80ınını oluşturuyor diyorlar
çoğu hekim lehine sonuçlansa da o süreç hekimi gerçekten yoruyor ve malpraktisleri ödeyeek kadar da kazanamıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Kasım 2021; 23:16:17 > -
Zaten sevdiğim şey de bu hocam. Ekonomi ve İşletmeyi de çok seviyorum fakat Savcılığın ağırlığı falan da beni cezbetmiyor değil. Yine de eco ya da işletme düşünüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıiktisat(ekonomi) iyi yerde okursan hem türkiye içinde hem de yurtdışında çok iyi kazançlara ulaşabilirsin
sen de duymuşsundur aldıkları ücretleri bence iktisat<3<3
Öyle hocam. Hayırlısı artık belki Türkiye'de değişen şeyler olur fiyatlar ucuzlar ekonomi iyi yönetilir ve 10 bin Liranın da değeri çok olur.
-
Hocam siz beni fazla ciddiye aliyorsunuz :)
Ama okuma sureci fazla mesakkatli maastan once sirf o surecleri atlatmak icin bile asgari de olsa bi istek gerek
merak ve istek olması gerek özellikle 4. sınıfta insan meraklı olması bile meraklı oluyor çevresinde yakınlarında olan hastalıkların tüm aşamlarını ayırınıcı tanısını tedavisini kliniklerini görünce insan merak ediyor gerçekten
---------
ama sonunda düşük maaş olması meraklı insanı bile soğutur, çünkü insan varlığı hep geleceği düşünmek zorunda geleceğini düşünmeyen insan yoktur ve ona göre planlar kurması gerek, geleceği karanlık meslekte de en ilgili ve meraklı insan bile bu motivasyonu sağlamakta güçlük çeker
-------
aaa ama hastaneden falan insanları muayene edip tanısını koymayı başarınca da senden mutlu kimse olmuyor ve büyük de tatmin sağlıyor artık ben bu işi başarabiliyorum diyorsun
o tarafı baya eğlenceli ya da kafanda bir hasta tasarlayarak çalışmak da baya eğlenceli
zaten ilgisi merakı olmayan kişi baya zorlanır bu konuda
-
ben de savcılığı çok istiyorum ama beni korkutan şey parasından ziyade doğunun ücra yerlerinde çalışmak
Aynen kardeşim savcı maaşı çok az
Öncelikle kendimi tanıtayım.Kendimi bildim bileli savcılık hayaliyle yaşadım ben.Ortaokuldan tut şu an okuduğum Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine kadar.Bu meslek için eşit ağırlığa geçtim,bu meslek için okul değiştirdim daha sayamayacağım bir süre fedakarlık yaptım.Neden bu mesleği seçtiğimi veya neden seçilmemesi gerektiğini madde madde sıralayım.
1) Üstteki arkadaşın da dediği gibi parası için seçilecek meslek değil yorar adamı.Maaşının da Türkiye standartlarına göre benim için yeterli olduğunu da belirtmek isterim.
2)Yurt dışı hayalim yok
3)Serbest avukatlık, noterlik gibi özel sektörde çalışmak istemiyorum bunun için Ankara Hukuk yazdım zaten yoksa İstanbul Hukuk veya Özyeğin,Bilgi,Bahçeşehir gibi özel üniversitelerde tam burslu yazardım.
4)Mesleki statüsü, saygınlığı beni cezbediyor ayrıca kendi kişisel özelliklerime en uygun mesleğin bu olduğunu düşünüyorum.Sizin de kendi kişisel özelliklerinize uygun meslekler seçmenizi öneririm.
Uzun lafın kısası ben bu mesleğe gönül verdim ve hayalime ulaşma yolunda emin adımlarla devam ediyorum,edeceğim de...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
plazada 5k maaşla çalışınca savcı maaşının düşük olmadığını kavrarsın |
Savcılık zaten maaşı için okunacak bir bölüm değil. Tutku gerek tıp(kı+1) gibi |
Benzer içerikler
- lise diplomamı kaybettim
- kendi bürosu olan avukat ne kadar kazanır
- en zor deneme yayınları
- 1 paragraf sorusu kaç dakikada çözülmeli
- 11.sınıf matematik soru bankası önerileri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X