Şimdi Ara

İşi olmayan insanlardan GSS borcu istemeleri çok saçma değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim gibi bir sürü insan var bu ülkede. Eskiden okula gidemeyenler işsizdi. Ama şimdi her yere okul ve bölüm açtılar. İşsizlik oranı arttı. Eğitim kalitesi düşük.. haliyle böyle.

Her neyse, işi olmayan insanlardan GSS borcu almak çok saçma. Hastaneye bile gitmiyorum.
    Aylık kazancı olmayan adam nerden ödeyecek,
    Bu bence bir saçmalık.

• Saçma.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 17 Ekim 2018; 12:33:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.. Az daha T.C yi bile kaldırıyorlardı her yerden.. Neyse o konulara girmeyelim :)
  • Saçmalığın daniskası. Ama nedense benim tüm borcum silinmiş yaklaşık 700TL idi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam siz işe girmiştiniz ne oldu o
  • İşi olmayan insanlardan GSS borcu istemeleri çok saçma değil mi?

Ödemiyorum ulan bunu da sileceksiniz seçim zamanı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl silindi hacı, bi yolu yordamı varsa söyle de bizimki de silinsin.. 1 kere ödedim zaten toplu bi şekilde, şimdi birikti yine.
  • ThePassenger T kullanıcısına yanıt
    Bıraktım kardeşim o işi..

Gelişebileceğim öğrenebileceğim bana faydası olacak bir iş değildi.
  • Ada Türk kullanıcısına yanıt
    Çalışmayan adamın borçlarını iptal etseler... Önce iş verin insanlara, sonra istersiniz borç vs varsa

Yaptıkları çok saçma. Adalet denen kelime nerdeyse hiç bir ortamda yok.(okul hayatı, çalışma hayatı vs.)

İlla millet bir şeyler yapabilmek için torpil mi bulsunlar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Nasıl silindi hacı, bi yolu yordamı varsa söyle de bizimki de silinsin.. 1 kere ödedim zaten toplu bi şekilde, şimdi birikti yine.

Aga bu borcu yatıran kişi. Çok saf veya iyi niyetlidir.

Benimki çoğu kez silindi.

Tavsiyem yatırmayın. Düdükleyecek adam arıyorlar kime geçirirsek kardır hesabı.

• hereiam kullanıcısına yanıt
    Genel sağlık sigortalılarının 25 yaşından önceki prim borçlarının tahsilinden vazgeçilmesi
    07.06.2016 Kategori: 2016 Sirküleri
    Sirküler No: 1867

6704 sayılı Kanunun 19.uncu maddesi ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa geçici 69 uncu madde eklenmiş olup bu maddede “Bu maddenin yayımı tarihinden önce 60.inci maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki genel sağlık sigortalılarının 25 yaşını doldurdukları güne kadar olan genel sağlık sigortası primlerinin tahsilinden vazgeçilir. Bu maddenin yayımlandığı tarihe kadar söz konusu süreler için ödenmiş olan primler iade ve mahsup edilmez.” hükmü yer almaktadır. Söz konusu hükümle ilgili Kurum tarafından 17 Mayıs 2016 tarih ve 2016/9 nolu Genelge yayımlanmıştır.

Genelgeye göre;

1-) Geçici 69.uncu Madde Hükmüne İstinaden Genel Sağlık Sigortası Prim Borçlarının Tahsilinden Vazgeçilecek Olan Sigortalılar.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60.ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında (kısmi süreli 60/g dahil) genel sağlık sigortalısı sayılıp tescil başlangıç tarihi bu_ maddenin yürürlüğe girdiği 26/4/2016 tarihinden önce olan kişiler yararlanabilecekler. Söz konusu kişilerin, geçici 69 uncu maddenin yürürlük tarihinden önceki dönemleri kapsayan ve 25 yaşını geçmemek kaydıyla, 25.4.2016 (dahil) tarihinden önceki ödenmemiş prim borçlarının tahsilinden vazgeçilecektir.

2-) Geçici 69.uncu Maddenin Yürürlük Tarihinden Önce Genel Sağlık Sigortası Prim Borçlarını 6552 Sayılı Kanuna Göre Yapılandırmış Olanlar.

Kanunun 60.ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki genel sağlık sigortalısı olanların 25 yaşını doldurdukları güne kadar olan genel sağlık sigortası primlerinin 6552 sayılı Kanuna göre peşin ödeme seçeneği ile yapılandırılmış ve ödenmiş olması halinde, ödenmiş olan primlerin iade veya mahsup edilme imkanı bulunmamaktadır. Genel sağlık sigortası prim borçlarının taksit seçeneği ile yapılandırılmış olması halinde, öncelikle ödenmiş olan taksit miktarları 6552 sayılı Kanun hükümlerine göre yapılandırılmış borçlarına en eski aydan başlamak üzere aktarılacak, sonra 25 yaş öncesi döneme ait olup ödenmemiş prim borçlarının tahsilinden vazgeçilecek, geçici 69 uncu madde kapsamına girmeyen ödenmemiş prim borçları için ödeme planı daha önceden tercih edilen taksit sayısına göre Kurumca sistem üzerinden resen güncellenecektir. Güncellenen ödeme planları Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri / Sosyal Güvenlik Merkezlerinden alınabilecektir.

3-) Geçici 69 uncu Madde Hükümlerinden Yararlanamayacak Kişiler.

60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki genel sağlık sigortası tescil başlangıç tarihi, geçici 69.uncu maddenin yürürlük tarihi olan 26/4/2016 tarihinden sonra olanların, bu madde hükümlerinden yararlanma imkanı bulunmamaktadır.

Tescil başlangıç tarihi geçici 69.uncu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce olup kapsama giren prim borçlarının tamamını daha önceden ödeyenlerin bu madde hükümlerinden yararlanma imkanı bulunmamaktadır. Kapsama giren prim borçlarının bir kısmını ödeyenler ise ödenmemiş prim borçlan için bu madde hükümlerinden yararlanabileceklerdir. Prim borçlarının tamamım ya da bir kısmını ödeyenlerin daha önceden ödedikleri prim tutarlarının, kendilerine iadesi ya da geçici 69.uncu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonraki genel sağlık sigortası primlerine veya başka bir kapsamdaki prim borçlarına mahsup edilmesi mümkün değildir.

4-) Geçici 69 uncu Madde Kapsamındaki Kişilerin Sağlık Hizmetlerinden Yararlanmaları.

Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı olup geçici 69 uncu maddesine göre prim borçlarının tahsilinden vazgeçilen genel sağlık sigortalılarının, Kurumca sağlanan sağlık hizmetlerinden ve diğer haklardan faydalanabilmeleri için; Kanunun 67.inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi gereğince sağlık hizmet sunucusuna müracaat tarihinden geriye doğru bir yıl içinde 30 günlük prim ödeme gün sayısının olması ile (b) bendi gereğince de tahsilinden vazgeçilen prim borcu hariç 60 günden fazla prim ve prime ilişkin borcun bulunmaması şarttır.

5-) Diğer Hususlar.

5510 sayılı Kanunun 60.ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki genel sağlık sigortalılarının, tescil tarihleri üzerinde değiştirme ya da silme işlemi yapılmayacaktır. Ayrıca anılan madde hükümlerinden yararlanmak için başvuru şartı aranmayacak olup, il müdürlüklerince herhangi bir işlem yapılmaksızın MOSİP sistemi üzerinden Kurumca otomatik olarak işlem yapılarak söz konusu primlerin tahsilinden vazgeçilecektir.

Genel sağlık sigortalıları, güncel borç bilgilerini Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinden / Sosyal Güvenlik Merkezlerinden öğrenebilecekler ya dawww.turkiye.gov.tr adresindeki e-Devlet uygulamasında yer alan “Genel Sağlık Sigortası Tecil ve Prim Borcu Sorgulama” ekranından görüntüleyebileceklerdir.

Kuruma genel sağlık sigorta prim borcu olanların söz konusu genelgeyi gözden geçirmelerini önemle hatırlatırız.

Bilgilerinize sunarız.

Ş.A. Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A773460ED -- 18 Ekim 2018; 13:57:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hiç ödemedim siliniyor durduk yere

• Bu nasil is benimki silinmesi gerekiyordu yanlislik olmus dediler silinmedi 800kusur borc var allah belalarini versin

• Ben değil borca her yere okul açılmasına bile karşıyım istanbul izmir ankara gibi yerlere yığınla okul açılıyor ama köydeki ufak cocuklar okula gitmek için 2 3 km yok gidiyor. Şehirlilerin gözünü doyurmaktan bıkmadılar. Okul felan açmasınlar. İnsanların zaten okula ihtiyacı yok eğitime yatırım yapılmaya ihtiyaçları var. Amaa yoookkk onlar gitsin camiileri savunsun okey ona birşey demiyoruz ama elindeki camiiyi bile yıkıyor. Yakında inanç temelini kaldırıp onun yerine alışveriş merkezi yaparlarsa şaşırmam.
  • Saçmalık değil diyor ki sen kimle yaşıyorsun ailenle diyelim 3 kişi misiniz ev de para kazanan kim diyelim baban eve giren paraya bakılıyor ve bir kişi çalışıyor asgari ücretin altında ise kazanç eve giren kalan iki kişinin babanın sigortalı olduğunu varsayıyorum neyse kalan iki kişinin diğeri de annen haliyle babanın sgk sından yararlanıyor yasa olarak geriye sen kalıyorsun ve asgari ücret 1604 tl eve giren para 3 e bölünüyor asgari ücrette üçe bölünüyor babanın parası asgari ücretten düşük olduğu için sen gss ödemiyorsun sistem seni bu şekilde koruyor amaaaaaaaa ever 4 5 6 k para girenler çok ülkemizde kimse ev de çalışmayacak ama aynı zamanda geçinecek internet başında sabahlarak kadar benim gibi tüneyecek ise demek ki o evin geliri yüksek kimisi anasının emekli maaşını alıyor anasını evinde bakıyor ek gelir kimisi tarladan geliyor kimisi ev de parfüm satıyor telefon satıyor kaçak olarak gibi gibi ek gelir sahibi herkes ve ek gelir sahibi ki çocukları da piyasada bir Dünya iş var yok demesin biz iş beğenmeyen toplumuz masa başı iş olsun 8 17 olsun cumartesi pazar olsun ve 3 4 k üstü olsun isteyince haliyle herkes işsiz oluyor o yüzden bu sistemin dışında kalıyorsanız diyor ki sistem gel kardeş gss seni öper.

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Pes artık

• cokbaska kullanıcısına yanıt
    Pesine pesssssss..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

Pes artık
    blokla geç hocam.
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Hacı, borç siliniyor mu ki?
    Ben sadece eklenen faiz siliniyor diye biliyordum, bilsem yatırmazdım şahsen.
    Bize kitliyorlar, doğudan elektrik vs parası almıyorlar böyle adalet olmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.