Şimdi Ara

işsizlik maaşı :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ilgili arkadaşlarımdan yardım rica ediyorum...

1 ocak 2013 itibariyle işten çıkarıldım, 2 ocakta işkur a işsizlik maaşı için başvurdum, ama dün sgk ya gittiğimde sigorta çıkışımın hala yapılmadığını söylediler, eski patronumu aradığımda ulaşılamıyor, sigorta çıkışım da yapılmadığı için işsizlik maaşı alamıyorum,

ne yapmalıyım?
    ve ne kadar süre içinde işkur dan haber gelir?

bilgisi olan arkadaşlar cvp versin lütfen

• Kardeşim öncelikle işinden olduğun için adına üzüldüm. Umarım en kısa sürede daha sağlıklı mutlu ve verimli çalışabileceğin bir ortamda çalışmaya devam edebilirsin.

1 Ocak 2013 te işten çıkarıldığına göre 16 Ocak 2013 tarihinde işkur a müracaat edip işten çıkarıldığın tarihten itibaren olacak şekilde işsizlik maaşından yararlanabilirsin.
    İşverene uygulanan yaptırım doğrultusunda sigorta çıkışını en geç 10 iş günü içerisinde işkura yapmakla yükümlüdür. Eğer yapmaz ise dilekçe ile işkura başvurup işlemin onaylanması halinde yine 1 Ocak 2013 ten itibaren olacak şekilde işsizlik maaşını alabilirsin.

Geçmiş olsun. Hakkında hayırlısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Kardeşim öncelikle işinden olduğun için adına üzüldüm. Umarım en kısa sürede daha sağlıklı mutlu ve verimli çalışabileceğin bir ortamda çalışmaya devam edebilirsin.

1 Ocak 2013 te işten çıkarıldığına göre 16 Ocak 2013 tarihinde işkur a müracaat edip işten çıkarıldığın tarihten itibaren olacak şekilde işsizlik maaşından yararlanabilirsin.
    İşverene uygulanan yaptırım doğrultusunda sigorta çıkışını en geç 10 iş günü içerisinde işkura yapmakla yükümlüdür. Eğer yapmaz ise dilekçe ile işkura başvurup işlemin onaylanması halinde yine 1 Ocak 2013 ten itibaren olacak şekilde işsizlik maaşını alabilirsin.

çok teşekkür ederim, o zaman pazartesi günü işkur a gideyim tekrar, çünkü patron açmıyor telefonumu ve ortalarda yok hiç

• quote:

Orijinalden alıntı: Feyza_35

quote:

Kardeşim öncelikle işinden olduğun için adına üzüldüm. Umarım en kısa sürede daha sağlıklı mutlu ve verimli çalışabileceğin bir ortamda çalışmaya devam edebilirsin.

çok teşekkür ederim, o zaman pazartesi günü işkur a gideyim tekrar, çünkü patron açmıyor telefonumu ve ortalarda yok hiç

Rica ederim ama ayın 16sından itibaren gitmenizi tavsiye etmiştim. Sıkın dişinizi hakkınızı elbet alacaksınız.

• quote:

Merhaba, ilgili arkadaşlarımdan yardım rica ediyorum...

1 ocak 2013 itibariyle işten çıkarıldım, 2 ocakta işkur a işsizlik maaşı için başvurdum, ama dün sgk ya gittiğimde sigorta çıkışımın hala yapılmadığını söylediler, eski patronumu aradığımda ulaşılamıyor, sigorta çıkışım da yapılmadığı için işsizlik maaşı alamıyorum,

ne yapmalıyım?

Patrona ulaşamıyorsan muhasebecisini ara çıkışını muhasebecide yapabilir
  • quote:

quote:

quote:

Rica ederim ama ayın 16sından itibaren gitmenizi tavsiye etmiştim. Sıkın dişinizi hakkınızı elbet alacaksınız.

tamam 16 sından sonra gideyim, ama sebep nedir detaya girer misiniz

ve birşey daha duydum çevremden,

sigorta çıkışımı işveren 3. maddeden yaparsa maaş hakkım yokmuş, 4. maddeden yapması gerekir diyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: aybarsata

quote:

Merhaba, ilgili arkadaşlarımdan yardım rica ediyorum...

ne yapmalıyım?

Patrona ulaşamıyorsan muhasebecisini ara çıkışını muhasebecide yapabilir

şube kapandı, kimse yok ortada

patron da telefonu kapatmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feyza_35 -- 11 Ocak 2013; 16:51:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendis Maaşları
    16 yıl önce açıldı
    Muhasebeci maaşı ortlaması
    11 yıl önce açıldı
    MÜHENDİS MAAŞLARI
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güzel kardeşim,

-Sen işten çıkarıldığında eline işten çıkarılma kağıdı verildi mi verilmedi mi? (verilmiş olmalı) (bunun diğer nüshası işkur a gider)
    -Son 3 senedir sigortalı çalışıyor muydun (başka işyerleri dahil)?
    -İşten çıkarıldığın iş yerinde son 4 aydır sigortalı olarak çalışıyor muydun?

Bu kriterlere uyuyorsan işsizlik maaşı olarak asgari ücretin %80 i kadar bir ücret maksimum olacak şekilde işsizlik maaşı alabilirsin.

16 sında gitmeni tavsiye ediyorum zira yeni yıl ilk ayı işlemler biraz rötarlı yapılır işkurda bu yüzden.
  • quote:

Güzel kardeşim,

-Sen işten çıkarıldığında eline işten çıkarılma kağıdı verildi mi verilmedi mi? (verilmiş olmalı) (bunun diğer nüshası işkur a gider)
    -Son 3 senedir sigortalı çalışıyor muydun (başka işyerleri dahil)?
    -İşten çıkarıldığın iş yerinde son 4 aydır sigortalı olarak çalışıyor muydun?

Bu kriterlere uyuyorsan işsizlik maaşı olarak asgari ücretin %80 i kadar bir ücret maksimum olacak şekilde işsizlik maaşı alabilirsin.

16 sında gitmeni tavsiye ediyorum zira yeni yıl ilk ayı işlemler biraz rötarlı yapılır işkurda bu yüzden.

son 3 yılda 600 gün ssk primi ödenmiş olmalı ve son 4 ayda 120de 120 gün prim ödenmiş olmalı

evet, bu şartlar mevcut şuan, ama bana ne işten çıkış bildirgesi verildi, ne de bir çıkış imzası attırıldı...
    büro kapandı, son maaşımı alamadım, patron da piyasada yok

• O zaman bunu bu şekilde nakletmen lazım işkura . Sen dolandırılmışsın resmen. Bu yüzden hemen bu şekilde bilgilendir onlar gerektiği gibi seni yönlendirir zaten.
  • peki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.