Şimdi Ara

İşsizlik--üni okumak cok gereksizmis (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
3.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kpss kasıp memur ol.85-86 puanla anadolunun herhangi bir yerinde memur olabilirsin istanbulda bankalarda sürünmekten iyidir.5 sene yaşadım ben de yıldız teknik mezunuyum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Hocam bende yıldız iktisatı kazandım bu yıl hazırlıktayım henüz bölüme geçmedim eğitimi iyimi yıldızın?

• Şimdi eğri oturup, doğru konuşmak lazım. Kusura bakmayın dost acı söyler. Bu gün devlet memuru olsanız, size "aileniz nerede? Oraya tayin yapalım" diyeceklerini mi sanıyorsunuz? Öğretmen olsanız, doğunun en ücra köşesine atayacaklar, hem de 4.000TL'den daha az alacaksınız, Polis-Asker olsanız keza muhtemelen alakasız bir şehre atanacaksınız. Devlet bile kıdem ve tecrübe esasına göre atama yaparken, özel sektör İstanbul demiş çok değil bence. 24 yaşına gelmiş insansınız, artık korkak davranmaya gerek yok, İstanbul'da adam yemiyorlar ve kimse açta kalmıyor.

Ben dahi, birçok arkadaşım iş hayatına İstanbul'da atıldık, atılmak zorunda kaldık. Hem de sizin aldığınız maaşın altıydı. Fakat İstanbul bize iyi bir CV, hem de tecrübe verdi. Diğer İllerde 10 yılda edinebileceğimiz tecrübeyi, orada 3-4 yılda edindik. Ev konusunda da bulursunuz ev arkadaşı, kalırsınız beraber. İş öğrenene kadar bu durumu staj gibi değerlendirmek lazım. Yok ben rahatıma düşkün biriyim diyorsanız da, oturup şansın size gülmesini bekleyeceksiniz. Hayat artık zor, ekmek aslanın ağzından ineni çok oldu, elinizde böyle bir şans var ve siz anlamsız korkularla bu şansı es geçiyorsanız, daha çok ağlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: sangoro

Hocam bende yıldız iktisatı kazandım bu yıl hazırlıktayım henüz bölüme geçmedim eğitimi iyimi yıldızın?
    İibf nin eğitimi nasıl bilmiyorum ama kızları çıtır ve efsane
    Bizim mühendislik fakültesindeki kızlar son sınıfa yakın top sakal bırakıyorlardı
    Davutpaşa kampüsü de efsanedir keyfini çıkar bolca..

• Kardeşim YTÜ Makine mezunu. 3.40 ortalaması var. B2 İngilizcesi, B1 Almancası var. 2 farklı barajda staj yaptı (birisi tübiderin projesi altındaydı). 2. yılı da işsiz geçti. Şimdi KPSS'ye hazırlanıyor. 1-2 yerden iş teklifi geldi, tatili yok, yemeği yok, suyu yok, yolu yok ve asgari ücret !!

Ben ikinci üniversitemi okuyorum, mezuniyetime 1 yıl kaldı ve korkuyorum. Eski üniden ev arkadaşım Kocaeli Bilgisayar mezunu onunda işsiz 3. yılı, Elektronik haberleşme ıspartadan arkadaşım var o da internet kafede çalışıyor, 2 yıllık progoramlama yazılım bitiren arkadaş var pazara çıkıyor limon, çorap, oyuncak satıyor, İnşaat mühendisi kuzen var onunda bu yıl boş geçti. Sadece tıp okuyan arkadaşım mezun olduğu gibi iş buldu Çanakkale'de.

Böyle başarılar bölümler ile bile işsiz kalınıyorsa biz ne yapacağız ? Ben kardeşim kadar iyi de değilim. Yaşlar ilerledi iyice. Askerliği, şuyu buyu var.

Bazen diyorum bir sanayide, ticarette, hizmet sektöründe ilerleseydik şimdiye düzenimizi oturtmuştuk.

Liseyi bile açıktan bitiren arkadaşım var. Attı kendini taksiye, şimdi kredi ile evini çekti, ufak tefek bir araba çekti, annesine bakıyor bir yandan. Bende de bir yaş küçük (kardeşimle yaşıt). Bütün ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor. Yaptığı tek şey günde 7-8 saat direksiyon sallamak. Çocuk çim gibi çocuk, sıfır sıkıntı. Şu sınav haftaları dinden imandan çıkıyorum. Böyle banal bir işim olsun bütün gün çekici demire vurup dalıppp gideyim istiyorum uzaklara.

Taksici arkadaş sağlam yer içer de hani, harcaması da var çocuğun... Buna rağmen birikimini de yaptı. Biz okuyan tayfa alayımız işsiz. Boşuna okuduk, boşuna. Tıp, diş, eczacılık vs gibi bir kaç garanti alanı okumuyorsan eğer bu ülkede ki diğer bütün üniversite ve bölümler zaman geçirmek, askerliği ertelemek için birer bahane.

• hangi üniversiteden mezunsunuz hocam ?
  • Antikaruh kullanıcısına yanıt
    kardeşinizin B1 Almancası varsa Almanya’nın yeni göç yasasını araştırsın mutlaka, youtube de aratsın mesela, birçok youtuber bu konuda içerik hazırladılar. B1 Almancası olan yüksek okul mezunu kişilere mart 2020 itibariyle 6 aylığına Almanya’ya gelme ve iş arama imkanı verecekler. B1 Almancası varsa iş bulamaması mucize olur, ben kardeşinizin yerinde olsam Daimler, WV yada BMW’nin linkedin deki ilanlarına bakıp başvuru yapardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 3 Şubat 2020; 2:27:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Düz liseye gittim. Ortaokulda su gibi konuşuyordum. Uzaylı gibi bakıyordu millet bana nasıl diye? Ama tabi biz armut piş agzıma düş stili çalışmadık 7-8 yaşında elimde sözlük kelime ögrenirdim ben oynadıgım oyunları anlayabileyim diye Şu an çevirmenim. Ama benim seni suçlamamam lazım. Lisede İngilizce Ögretmeni(!) ne bilmedigi kelmeleri ben söylüyordum. ODTÜ'de okuyup iş konuşmaya gelince iki kelimeyi bir araya getiremeyenleri biliyorum. Onu geç Mütercim tercümanlık bölümünde sınıfın yarısı lise seviyesinde bilmiyordu İngilizceyi Gramer bile yok adamda. Yani malzeme ortada. Çok da yadırgamamak gerek.

Alıntıları Göster
    Bir sorun olduğunu sizde kabul ediyorsunuz sadece sizin konuşmanız bir başarı değildir. Aksine bu çok kötü bir olay. Tamam öğrenciler tembel olabilir kendine bir şey katmak istemeyebilir.Ama 12 yılda hiç bir şey öğretmez bu okullar ?

• Kendim üni öğrencisiyim

şu an düz polis 6 bin

bekçi 5 bin maaş alıyor

üniyi bırakmayı düşünüyorum okuduğum bölüm İngilizce öğretmenliği ve yurtdışına beni çıkarıp hayatımı kurtarmadığı sürece 4 yıl okumak benim için çöp gider hiç okumadan polis olurum daha iyi
  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Hocam bende kızım zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: sangoro

Hocam bende kızım zaten
    Pardon hocam o zaman
    Yıldız iyidir çok şey katar insana.davutpaşa kampüsünden çıkmak istemezsin.ben kaç gece kütüphanede uyumuştum hey gidi günler..

• quote:

Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

Bir sorun olduğunu sizde kabul ediyorsunuz sadece sizin konuşmanız bir başarı değildir. Aksine bu çok kötü bir olay. Tamam öğrenciler tembel olabilir kendine bir şey katmak istemeyebilir.Ama 12 yılda hiç bir şey öğretmez bu okullar ?

Alıntıları Göster
    Valla biz de geçtik sıralardan. Aynı egitim sisteminden geçtik. Ben hariç ögrenmek için çabalayan 1-2 kişi olurdu 30 kişilik sınıfta. Sistem iyi degil ancak ögrenciler ondan 2 kat daha kötü. Ögrenmek istemeyen insana hiçkimse zorla kafasına bilgi tıkamaz. Kendi dilimizde okuyup anlamada PISA testlerinde sonuncu geliyoruz. Var bir problem yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 3 Şubat 2020; 16:37:10 >

• Millette zannediyorki liseyi bitirip hayata atılanların hepsi zengin oluyor çoğu ömür boyu yevmiye usulü günde 100-200 tl arası ağır şartlarda çalışıyor 40 yaşlarına geldiklerinde bitiyorlar polyester döküm boya bu sektörlerde çalışanlar kesin astım hastası oluyor ileri seviyesi koah anlatsam kitap olur hepsini gördüm o ticarete atılıp zengin olanlarda ticari zeka var sende zaten o zeka olsa okumazdın okusan bile işsiz kalmazdın ticari zekası olan insanlar girişken olur ünideyken işini ayarlar bu zekaya sahip olmayıpta yok ticarete atılsaydım şöyleydi böyleydi diyenlerin ağzına kürekle vurmak istiyorum kolay değil çeklerin elinde patlıyor söz namustur olayı bitmiş tahsilat zor batan batana rekabet çok ticaret kolay değil bir işletmeyi çevirmek işletmeyi okumaktan daha zor.

• Antikaruh kullanıcısına yanıt

kardeşiniz iş buldu mu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.