Merhaba arkadaşlar kardeşimin beklenmedik kötü sonucu üzerine istanbul içindeki bazı hukuk fakultelerini gezip aynı zamanda da hem dh hemde yakın çevremden fikirler alıp birkaç tercih yaptık bana kalırsa 3. tercihinin gelme ihtimali gayet yüksek. Sizlerin de fikirlerini almak istedim. Gezdiğimiz okullardan da bahsetmek istiyorum ilerleyen dönemlerde birilerine belki yardımı dokunur. Özyeğin : İst içinde yeditepeyle birlikte hem eğitim, imkan hem de kampüs olarak en beğendiğimiz okul oldu. En büyük eksisi konumu diyebilirim. And. yakasında oturmamıza rağmen en zor ulaşımı buraya yaptık diyebilirim. Araba dışında okul shuttları aşırı maliyetli ve uzun sürüyor. Özüyü tercih etmemizdeki önemli bir faktör de yakın bir arkadaşımın hem hukuk klübü başkanı olması hemde 4. sınıfa geçmiş iyi bir öğrenci olması oldu. Tercih döneminde de bize bayağı yardımcı oldu. Hem ilk sene için yurt imkanı da sağlıyor özü buda bizim açımızdan bir avantaj. Mef: İnternetten erhan hocanın videoları ve arkadaşımın da övmesi üzerine büyük bir beklentiyle gittiğimiz bir okuldu. Ulaşım olarak and. yakasındakiler marmaray+m2 itü ayazağa+1 otobus yapabilirler. Bir tık uzak olsa da aşırı zor bir ulaşımı yok. Bizim gittiğimiz gündeki akademisyenler özellikle de 2 erkek asistan aşırı iyi,ilgili ve samimi insanlardı. Sanırım prof olan kadın hoca biraz sinir bozucuydu kardeşime hukuk gelmez sana siyaset yaz çap yap gibisinden öneriler verip bayağı bir laf söyledi. Öğrenci kalitesi ve ilgi güzel düzeydeydi. En büyük olumsuzluğu okulun aşırı küçük olması olabilir, hem bir kampüs havası yok hem de bazı zamanlar etkinlik vb şeyler için okulda yer olmuyormus. Hem sosyal hem akademik anlamda sıkıntılı bir durum. Okulu genel olarak beğendik çap imkanları da koçla aynı diyebilirm. Son olarak bizi tercih yardımcısı bir hocanın yanına gönderdiler. Hocayla sadece mef özelinde değil tüm okulları konuştuk bize mefte çap yapmaya değmez arkasına kadir hası yazın gibi akademisyene ters düşen ve mantıklı birşey söyledi. Zaten böyle yapacağımız için birşey değişmiş olmadı ama bu samimiyet için mefi tebrik ediyorum. Kadirhas : Ulaşım olarak marmaray yenikapı+ 1 otobus seklinde yaptık biz. Okul genel olarak güzel bir mimariye sahip, çevresi manzarası gayet tatmin edici. Akademik olarak özü ve hatta meften 1tık alt seviyede diyebilirim ama hem öğrenci kalitesi hemde genel izlenimi gayet tatmin edici. Bunun dışında gezdiğimiz birkaç okulu listeye eklemedik mesela. Oralar cidden her anlamda altta kalıyor diyebilirim. Bize okulu tanıtan öğrenci gayet rasyonel bir şekilde okulu anlattı kendisi mefle arada kalıp kadirhas yazdığını da söyledi. Bu okullar dışında yeditepe ve ist ticaret uni yi gezdik. Yeditepedeki akademisyen çok tatlı biriydi bizimle birebir özel ilgilendi okul hem konum hemde kampüs açısından istanbuldaki en iyi üniversitelerden. Maddi açıdan tam ücretlisini yazamadık diyebilirm yoksa özüdeki arkadaşım olmasa özünün bile önüne yazabilirdik. İst ticarete bir tık umutlu gitmiştik hem maddi açıdan uygundu hemde fena durmuyordu fakat hem öğrenci kalitesi hem okulun fiziki yapısı hem de genel olarak pek hoşumuza gitmedi. Cidden okulu gidip görürseniz saydığım diğer okullarla farkını anlarsınız. Bizi gezdiren öğrenci de aşırı antipatik hatta yavşak biriydi diyebilirim. Kampüsteki öğrenci seviyesi de diğer bölümler nazarında üstteki okullardan bayağı alttaydı. Bunlara ek olarak elle tutulur bau bilgi gibi özeller var onların sadece ücretlileri geldiği için gezmeyi düşünmedik. Medipole kardeşim pek sıcak bakmıyordu. Mefteki hoca da medipoldense kültürü önerince hiç gitme gereği duymadık. Aydın kültür beykent vb klasmandaki okullardan sadece en iyisi olduğunu düşündüğümüz ist ticareti gezip pek beğenmeyince bu okullara gitme gereği duymadık kardeşim de pek istemiyordu zaten. Kardeşimin sıralaması tam olarak 108120 Tercihlerimiz : 1)ÖZÜ HUKUK %50 BURSLU 2020 KONT 150 SIRALAMA 109.834 2021 KONT 162 SIRALAMA 107.618 2022 KONT 150 2)MEF HUKUK %50 BURSLU 2020 KONT 108 SIRALAMA 112.388 2021 KONT 117 SIRALAMA 107.216 2022 KONT 121 3)KADİRHAS HUKUK %50 BURSLU 2020 KONT 118 SIRALAMA 124.314 2021 KONT 133 SIRALAMA 118.474 2022 KONT 140 Herkesin yorumlarını bekliyorum, lütfen 108k ile hukuk yazılır mı aç kalır vb saçma sapan yorumlar yapmayınız. Şahsi görüşüm kadir hasın geleceği yönünde. İlk iki sıra kendi içinde farklı avantajlar barındırıyor mefe gitmek zor ama ucuz özü daha iyi network var yurt var ama totalde bayağı bir pahalı. Kardesimin gönlünden geçen özü annemin mef ilk ikiye bayağı sevinecek gibiyiz. En zor mef gibi geliyor bana fiyatından dolayı. kabaca okul ücretleri özü 102k mef 55k kadirhas 80k hepsi %50 burs ücretleri okullar %70 %80 90 civarı zamlandı diye düşünebilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertovski53 -- 6 Ağustos 2022; 14:25:2 > |
İst içi Hukuk tercih listesi hangisi gelir +ÖZÜ MEF KADİRHAS DEĞERLENDİRMESİ?
-
-
up
-
belki fiyat artışında geri düşer gelir diyorum da gelirse kadir has gelir oda gelmeyebilir
-
Hayırlı olsun. Daha önceki konunuza Kadir Has hakkında bilgi vermek için cevap girmiştim. Özyeğin gelirse çok iyi olur, gerçekten güzel bir okul. Samimi olarak KHAS'ın akademik anlamda MEF'ten aşağıda olduğunu düşünmüyorum, ben olsam ikinci sıraya bizim okulu yazardım çünkü MEF ciddi anlamda küçük bir okul dediğiniz gibi. Yani KHAS bile epey küçükken MEF cidden sıkıntı, en azından bizde ufak da olsa bir kampüs ve iyi bir konum var. Ayrıca Kadir Has gelirse ve daha çok bilgiye ihtiyaç duyarsanız Youtube'da "idilimsi" adında bir kanal var, khas hukukta okuyor. Kendisine ulaşırsanız yardımcı olur her konuda. Yeditepe ve öğrenci profiliyle ilgili yazdıklarınıza benzer şeyler ben de duymuştum. Ticaret zaten hiç ortada olmayan bir okul, iyi yapmışsınız. Sonuç olarak bence güzel tercihler, hiçbiri üzmez diye düşünüyorum. En güzeli Özyeğin olur, umarım gelir.
-
Evet hatırlıyorum orda da bayağı yardımınız dokunmuştu. Bugünkü samimi yorumlariniz için teşekkür ederim. Akademik anlamda asagi yukari ayni kadir hasla mef benle oyle düşünüyorum hem asiri fark olmasa da fiyat hem de meften mezun olup bu sene büro açan bir yakınımız vesilesiyle mefi one yazdık. Kadirhasin kampusu hoştu ogrenci sayısı da az olduğu için az çok yeterli diye düşünüyorum. Manzarası muhtesem buna ek olarak. Mefi one yazma sebebimiz de kadirhas ta hazirlik zorunlu değil ve pek okunmuyormus mefte okuması zorunlu kardeşim hazırlık okumak istiyordu hem rahatlamak hemde ingilizcesini geliştirmek için eklemeyi unutmuşum en temel sebep bu oldu bizim adımıza.
Bakalim gelen her sonuca sevineceğim açıkta kalmasi daha düşük ihtimal diye düşünüyorum.
Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
öncelikle hayırlı olsun hocam umarım en hayırlısı olur, özyeğin bu ünilerin çok ötesinde bence üniyi değerlendirirken genel bakmak lazım sonuçta network kuracağınız insanlar sadece sizin bölümünüzde olmaz diye düşünüyorum
-
özyeğin gelebilir hocam ekonomiye ilgiden
-
Hocam hazırlık zorunlu değil bilgisini size kim verdi? Kadir Has'ta her bölüm için hazırlık zorunlu ve cidden güzel bir hazırlık programı var biraz ağır olsa da. Çok talihsiz bir hata olmuş maalesef yanlış bilgi :/ Rica ederim ayrıca.
-
Okuldaki bizi gezdiren çocuk boyle demisti Allah Allah ben normalde asiri araştıran bayağı da ilgili olan biriyim bu konulara gözden kaçırmadım aslinda. Hocam cidden çok sagolun.
Belki hukuk özelinde zorunlu hazirlik yoktur çünkü bölüm %100 turkce bazi okullarda %30 oluyor ondan dolayi zorunlu hazirlik oluyor. Okuyan çocuk da pek hazirlik okuyan olmuyor demişti.
Cidden çok tuhaf hocam, bildiğim kadarıyla bizde %30 İngilizce ve hukuk özelinde de hazırlık zorunlu, daha geçen dönem aynı sınıfta beraber hazırlık okuduğum hukukçu arkadaşlarım var. Şimdi de emin olmak için videodan kontrol ettim, 26:48'de hukuk bölüm başkanı hoca zorunlu olduğunu belirtiyor. Tanıtım görevlisi arkadaş vahim bir hataya imza atmış, yanlış anlaşılma vs. olmadıysa...
Kadir Has UniversityyoutubeKHAS'ta Hukuk Eğitimi - Prof. Dr. Başak Baysalhttps://www.youtube.com/watch?v=NobR_c_51y4&t=1642s -
Dediğim gibi bu tarz konuları incik cınkık araştıran biriyim hele ki kardeşim söz konusu olduğunda. Demek ki ya gözden kaçmış yada arkadaş bizi yanlış bilgilendirmiş. Tekrardan teşekkür ederim hocam.
-
Up
Hepsi benzer okullar. Khas gelir, Khas daha merkezi konumda eğitimi de tatmin eder şimdiden Ho.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X