Şimdi Ara

Istanbul'a alışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 gündür Istanbul'dayım. Arkadaşim yerleşmem için yardım etti ve bugün Ankara'ya döndü. Daha üc saattir tekim açıkçası ve içime öküz oturdu resmen. Sudan çıkmış balık gibiyim şu an :/
    Ankara'dan sonra fena zor geldi bu sehir.

• bende istanbuldan ankaraya gideceğim acaba en çok hangimiz zorlanacak:)
  • Faores F kullanıcısına yanıt
    Bir ay sonra tekrar konusalim hocam :) hala ayni duygular icerisindeyim
  • BİR ANKARALI OLARAK DAHA 2 GÜNDÜR BIKTIM BURDAN NE KALABALIK YER BURASI HER YER İNSAN GÖLBAŞI NE GÜZEL YERMİŞ YAW MEMLEKET GİBİSİ YOK HARBİDEN
  • 18 yıldır İstanbuldayım ben alışamadım.
  • yav gölbaşının nesi güzel keko doldu her yer
  • LockdownKawhi L kullanıcısına yanıt
    doru da hocam mis gibi dağlık arazi tertemiz hava her yer it köpek kedi kaynıyor mis gibi doğal her yer
  • Bursa'dan İstanbul'a yerleşeceğim benziyor bizim buraya hızlı alışırım inşallah
  • Sende kendimi gördüm. Ben de bu yıl İstanbul'a okumaya gidecek bir Ankaralıyım. Ne halt edicem, para nasıl yetecek hiç bilmiyorum.
  • Hocam 1-2 yıldır İstanbul’da oturuyorum.Kendim de Anadoludan gelmiş biri olarak 3 önerim olacak:

-Hızlı yürüyün,yavaş yürüyene içlerinden söverler.Gerçi şimdilerde ben de sövüyorum yavaş yürüyenlere,o yüzden anlayabiliyorum.

-Metro,metrobüs,tramvay gibi araçlara binerken kimseye acımayın yoksa binemezsiniz.Zaten 1-2 hafta sonra onların da size acımadığını anlarsınız.

-Eğer ki aktarma yapacaksanız ve nereye gideceğinizi bilmiyorsanız kalabalığı takip edin.%90 doğru yere götürürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019Rank1 -- 13 Eylül 2018; 11:15:20 >
  • Başlarda öyle hissedersin sonra yavaştan alışırsın :)
  • İstanbul'a alışamazsın çünkü stabil bir şehir değil anadolu illeri gibi. sürekli değişim, sürekli yenilik bir şeyler. ayak uydurabilirsin ancak
  • Bağdatlı Ruhi kullanıcısına yanıt
    Bursanın neresine benziyor Allah aşkına? Heykel atatürk caddesi bile istanbulun sıradan bir işlek caddesine kafa tutamaz. Bursanın tek kalabalığı yazın kumla veya mudanya tarzı yerler o da akşamdan akşama. İstanbul cehennem gibi sabah akşam varoş mahalleden zengin mahalleye kadar her yer kaos içinde. Üsküdar eminönü beşiktaş falan saymıyorum bile.
  • Hocam valla ben de ilk yalnız kaldığımda bir garip olmuştum hatırlıyorum. Alışmak fazla sürmedi ama. Asıl mesele kaybolmamak trafi, iett, yandex navigasyon gibi uygulamaları indir önce telefonuna ki önerim trafidir. Boş vaktin varken hemen bir müzekart çıkar geçen sene 20 liraydı. Çoğu yerde geçerli oraları bi gez. Özellikle beyazıt çemberlitaş sultanahmet gülhane sirkeci Eminönü hattında gwzilecek çok fazla yer var değerlendir. Özellikle bu çevrede toplu taşıma yerine ayaklarını kullan cüzdan ön cepte olsun ama ne olur ne olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Massidynamic

Bursanın neresine benziyor Allah aşkına? Heykel atatürk caddesi bile istanbulun sıradan bir işlek caddesine kafa tutamaz. Bursanın tek kalabalığı yazın kumla veya mudanya tarzı yerler o da akşamdan akşama. İstanbul cehennem gibi sabah akşam varoş mahalleden zengin mahalleye kadar her yer kaos içinde. Üsküdar eminönü beşiktaş falan saymıyorum bile.
    İstanbula gidince pek yabancılık çekmiyorum hocam sıradan şehir kalabalığı gibi geliyor tek farkı daha fazla turist var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 13 Eylül 2018; 1:31:47 >
  • İstanbula komşu şehirlerden istanbula gidicem ben bile şu son birkaç gün üst üste istanbula gidince zorlandım. Fazlasıyla kalabalık. Çok darladı beni. Bazen diyorum ki İstanbul gezmek için güzeldi yaşamak için değil 😂
  • 2019Rank1 kullanıcısına yanıt
    Hahahah doğma büyüme İstanbulluyum tespitler güzel
  • Haahahahhahahhahhhhaaa... "Istanbul'un kurtlu suyunu icen bir daha Istanbul'u birakamaz." derdi 100-150 yillik Istanbullu bir tanidigim. Icinden cikamayacaginiz bir cehenneme hosgeldiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gesamtkunstwerk -- 13 Eylül 2018; 12:45:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bağdatlı Ruhi

İstanbula gidince pek yabancılık çekmiyorum hocam sıradan şehir kalabalığı gibi geliyor tek farkı daha fazla turist var

Alıntıları Göster
    O gördüğün araplar turist değil hepsi kalıcı 😂😂
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019Rank1

Hocam 1-2 yıldır İstanbul’da oturuyorum.Kendim de Anadoludan gelmiş biri olarak 3 önerim olacak:

-Hızlı yürüyün,yavaş yürüyene içlerinden söverler.Gerçi şimdilerde ben de sövüyorum yavaş yürüyenlere,o yüzden anlayabiliyorum.

-Metro,metrobüs,tramvay gibi araçlara binerken kimseye acımayın yoksa binemezsiniz.Zaten 1-2 hafta sonra onların da size acımadığını anlarsınız.

-Eğer ki aktarma yapacaksanız ve nereye gideceğinizi bilmiyorsanız kalabalığı takip edin.%90 doğru yere götürürler.
    Oha sanki biri bana new york tarif ediyormuş gibi hissettim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.