Şimdi Ara

Istanbul Bilgi Üni. Hukuk Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul Bilgi de okuyan veya orda okuyan tanıdigı olan varsa üni hakkında bilgi verebilir mi?
    Hukuk yazmayı dusunuyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi: Yorumlar ve Genel Bakış

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türkiye'nin saygın hukuk fakültelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Fakülte, teorik bilgiyi pratik uygulamalarla harmanlayarak öğrencilere kapsamlı bir hukuk eğitimi sunmayı amaçlamaktadır.

Fakülte Hakkında

• İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 1996 yılında kurulmuştur.
    • Fakülte, Türk hukuk sistemine ve uluslararası hukuka odaklanmaktadır.
    • Öğrencilere, hukukun çeşitli alanlarında uzmanlaşma fırsatı sunulmaktadır.
    • Fakültenin güçlü bir öğretim kadrosu ve modern tesisleri bulunmaktadır.

Eğitim Programları

• Fakülte, dört yıllık bir Lisans Hukuk Programı sunmaktadır.
    • Program, hukukun temel ilkelerinden uzmanlaşmış alanlara kadar geniş bir konu yelpazesini kapsamaktadır.
    • Öğrenciler, staj ve araştırma fırsatlarından yararlanabilirler.

Öğrenci Yorumları

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunları genellikle olumlu yorumlar yapmaktadırlar. Öğrenciler, fakültenin akademik kalitesinden, öğretim kadrosundan ve öğrenme ortamından memnun olduklarını belirtmektedirler.

Ücretler

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin ücretleri, diğer özel hukuk fakültelerine benzer seviyelerdedir. Ücretler, öğrenim yılına ve öğrencinin statüsüne göre değişebilir.

Sonuç

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, hukuk alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için uygun bir seçenektir. Fakültenin güçlü akademik itibarı, deneyimli öğretim kadrosu ve modern tesisleri, öğrencilere kapsamlı bir hukuk eğitimi sunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Bilgi hukukta okuyorum, hazırlıkla beraber bu sene üçüncü sınıfa geçtim. Tercih yapacağım dönemde Koç hariç her vakıf üniversitesinin hukuk fakültesi tutuyordu. Ben de Özyeğin, Bilgi, Bahçeşehir, Yeditepe arasında kalmıştım. Hepsine teker teker gittim ancak Bilgi'nin sektördeki yeri diğerlerine nazaran daha iyiydi. Legal500'de yer alan iyi hukuk bürolarındaki avukatların CV'lerini üşenmeden incelemiştim, vakıf üniversiteleri arasında en çok Bilgi mezunu var idi. Bunun yanı sıra o dönem TBB'nin hazırladığı "en iyi hukuk fakülteleri" sıralamasında ilk 10'da vakıf üniversitesi olarak sadece Bahçeşehir ve Bilgi yer alıyordu. İstanbul'da avukatlık yapan birçok kişiyle görüşmem neticesinde de ağırlıklı olarak Bilgi önerildi. İyi hukuk bürolarındaki yaz stajlarında da genellikle Bilgi ve Yeditepe öğrencilerine denk geldim. Dünyanın en büyük hukuk firmalarından Baker & McKenzie'nin Türkiye ayağı olan Esin Hukuk Bürosu'nun partnerlerinde de birkaç Bilgi mezunu var. Kısacası sektörel açıdan Bilgi'nin konumu gayet iyi, beni de en çok tatmin eden kısım bu idi. Eğitimi de çok iyidir. İmkânlar, kariyer günleri, hukuk kliniği gibi özellikler açısından da iyidir. Ben memnunum, başka üniversitelerden memnun olmayıp bizim okula geçenler de oluyor. Vakıf üniversiteleri arasında İstanbul'da Koç, Bilgi, Yeditepe, Bahçeşehir, Özyeğin haricinde hukuk fakültesi önermiyorum. İlla ki başka iyiler de vardır lâkin bunların klasmanı diğerlerinden elbette daha farklı. Tercih yaptığım süreçte Bilgi diğerlerine nazaran daha öndeydi benim için.

• DenizOncel D kullanıcısına yanıt
    Hocam bende Özyeğin,Yeditepe,Bilgi arasında kaldım ama bi türlü seçim yapamıyorum.Bilgi benim için ilk sıradaydı ama ekşide Bilgi üni. hakkında cok kötü yorumlar okudum iyice ticarethaneye döndüğü yazılmış
    Yeditepe hakkında da diğer ünilere göre 2 kat fazla ders olduğu normalde seçmeli olan derslerin yeditepe de zorunlu olduğu bu yüzden aşırı zor olduğu söyleniyor
    Çok kafam karıstı hangisini öne yazacam bilemiyorum
  • EzelBayraktarr E kullanıcısına yanıt
    Mezunları araştırırken eski mezunları araştırmayın, yeni mezun olmuş öğrencileri araştırın mutlaka. Eski dönem mezunlarının durumu yanıltıcı olabilir.
  • EzelBayraktarr E kullanıcısına yanıt
    Bilgi de çok zorluyor, bu yüzden kalan birçok arkadaşım var. Hazırlığı da zor, hazırlıkta kalan arkadaşım da oldu. İnsanlar zorlandığı ve neticesinde de kaldığı için üniversiteye tekrar para ödemeyi ticari kaygılarla ilişkilendiriyor. Temelinde hepsi bir ticarethane bana kalırsa, Yeditepe de aynı Bilgi de aynı. Ticari kaygıların güdülmesi nitelikli ve kaliteli hizmeti de beraberinde getiriyor. Akademik personelden tut da idari personele kadar hepsi senin sorunlarınla ilgileniyor, yardımcı olmaya çalışıyor. Devlet üniversitesinde okuyan kuzenim geçen sene telefonla üniversitenin hiçbir idari birimine ulaşamıyordu bile. Memur kafasıyla ne rekabet artar ne nitelik artar. Beni müşteri olarak görmeleri, onların sorumluluğunu ve bana verecekleri hizmetin kalitesini arttırıyorsa müşteri olarak görülmeyi tercih ederim.
    Merhaba burslu bilgi hukuk yazıp yazmamak konusunda çok kararsızım. Akademik kadronun iyi olduğunu biliyorum ama okulun sahip değişikliği haberleri medyaya biraz kötü yansıması ve bazı kişilerin sosyal ortamının pek de iyi olmadığını söylemesi kafamı karıştırmakta. Açıkçası eski prestijinin kalmadığını da duydum. Siz ne düşünüyorsunuz? Girdiğiniz sene belki daha iyidir ama bu sene olsa yine tercihiniz aynı mu olurdu?
  • larasave L kullanıcısına yanıt
    Aldığımız eğitimde ve üniversitenin verdiği hizmette hiçbir değişiklik olmadı. Laureate bünyesinde bir üniversiteydik, şimdi el değiştirdi lâkin Laureate ile hâlâ birçok anlaşma devam ediyor. Yani hiçbir değişiklik olmadı diyebilirim. Akademik olarak hâlâ eski kalitesinde ve nitelikli mezunlar vermeye devam ediyor. Ortamı konusunda size biraz hak verebilirim fakat hukuk fakültesi öğrencileri daha farklı diğer fakültelere göre. Her türden insanın kendine uygun ortamı var, bunları çok kafanıza takmayın.
    Peki, teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.