Şimdi Ara

İstanbul'da araba kullanmanın incelikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • istanbulda araba şu şekilde kullanılır.

1. arabayı otoparka güzelce park edilir.
    2. taksi, dolmuş, otobüs, tramvay, metro türü araçlara binilir.
    3. istenilen yere gelince inilir.

bu kadar basit.
  • Bir elin surekli kornada olsun en ufak bir tehlikeli durum hisettiginde cekinmeden bas kornaya.
    Arkadaslarin soyledigi gibi cekingen kullanma, atik ama dikkatli ol.
    Isiklarda gecis hakki senin de olsa kontrol etmeden gecme.
    Gozun surekli ilerideki trafigin akisinda olsun trafik aniden durabilir.
    Mumkun oldugunca sık aralıklarla aynalarını kontrol et her an herseye hazırlıklı ol.
    Trafikte kimse ile dalasma, ya sabır deyip gec.
    Halk otobuslerine, minibüslere, kartal sahin tarzi otomobillere, ticari araclara karsi dikkat katsayini ikiye cikar.
    Yoldaki cukurlara, ters egimli virajlara karsi dikkatli ol.
  • İstanbul’da araba kullanmak nasıl farklı değilmiş. Hele bazı arkadaşlar dünyanın her yeriyle aynı demiş. Konuyu açan arkadaş otomobil mekaniği üzerine bir soru sormadı sanırım. Yoksa dünyanın her yerinde vites debriyaja basarak değiştiriliyor elbette. Ancak bir düşünün, İstanbul şehir içinde 10 km yol alırken kaç defa debriyaj kullanıyor, kaç defa aynalarınızı kontrol ediyor, kaç defa korna çalmak, kaç defa sinyal vermek, ışıkta durmak vs. zorunda kalıyorsunuz. Bunları bu kadar sayıda yaptığınız kaç şehir var dünyada. Benim bildiğim onu bulmaz. İstanbul’da yol az, araç ve kişi sayısı fazla olduğundan trafik yürümüyor, yürümeyince insanların sinirleri geriliyor, sinirleri gerilince kural ihlali oluyor, kural ihlali olunca kaza oluyor, en küçük bir tampon sürtmesi polis gelip raporunu tutana kadar tüm İstanbul trafiğini etkileyebiliyor. Sinyal vermeden, sağına soluna bakmadan dönen sürücüler Anadolu kentlerinde ben de gördüm ama, İstanbul’da olup biten bunun çok ötesinde. Buradaki tek kelimeyle ”kaos”.

• Istanbul surucusuyum yaklasik 3.5 sene fln oldu. Ve sehir disina ciktigimda her ne kadar abuk sabuk kullansada 34 plaka gordum mu rahatliyorum. nedenise Adamin yapacagi haraketleri biliyorum. ama mesela 16(bursa) 20(denizli) 45(manisa) 06(ankara) Falan geldi mi onume tirsiyorum; Hayir Kuralci suruyorlar lafim yok ama trafikte koordine haraket etmek gerekli. yani sen en sol seritte gidiyorsun ama baktin hizin falan en sol a gore degil sag seride gececeksin. Aynaya bakmayip Kurallara gore benim seridimin hizi ondan fazla kirarim uzerine falan dersen. Bol bol yan kapilarini yaptirirsin. Cunku en sol seridi isgal ediyorken sen arkandaki sikilip Sagindan gecmeye calisiyordur.(ben bunu yukarida saydigim plaka kodlu araclar tarafindan cok yasadim genelde adamlar ne de olsa yavas gidiyordur diyip honk diye saga kiri veriyor)

Ve bunun gibi dahasi yani istanbul da arac kulanmanin kurali bir tanedir. Trafige uyum saglamak. ve relax olmak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

Istanbul surucusuyum yaklasik 3.5 sene fln oldu. Ve sehir disina ciktigimda her ne kadar abuk sabuk kullansada 34 plaka gordum mu rahatliyorum. nedenise Adamin yapacagi haraketleri biliyorum. ama mesela 16(bursa) 20(denizli) 45(manisa) 06(ankara) Falan geldi mi onume tirsiyorum; Hayir Kuralci suruyorlar lafim yok ama trafikte koordine haraket etmek gerekli. yani sen en sol seritte gidiyorsun ama baktin hizin falan en sol a gore degil sag seride gececeksin. Aynaya bakmayip Kurallara gore benim seridimin hizi ondan fazla kirarim uzerine falan dersen. Bol bol yan kapilarini yaptirirsin. Cunku en sol seridi isgal ediyorken sen arkandaki sikilip Sagindan gecmeye calisiyordur.(ben bunu yukarida saydigim plaka kodlu araclar tarafindan cok yasadim genelde adamlar ne de olsa yavas gidiyordur diyip honk diye saga kiri veriyor)

Ve bunun gibi dahasi yani istanbul da arac kulanmanin kurali bir tanedir. Trafige uyum saglamak. ve relax olmak.

Çok doğru söylemişsin arkadaşım. İstanbul'da ve Kayseri'de araç kullanan biri olarak diyorum ki İstanbul'da önümdeki adamdan çekinmiyorum çünkü adam her an hazırlıklı gözü sürekli aynada. Ama Kayseri'de sağdan geçmek fln çok tehlikeli. Adam benim hızım nası olsa fazladır diyip aynaya fln bakmadan atlıyo sağ şeride. İmzama yazdığım olay yüzündn nerdeyse arkadan giriyodum birine. Milimle kurtardım. Ama İstanbul'da sağdan geçmek bi kültür. Kimse de bi şey demiyor. Polisler bile.

• Heinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Yalnız o sıkışık trafikte en soldayız diyelim sağda benzinlik var. Oraya girecez. O yoğunlukta nasıl şerit değiştiriyolar? Galiba en iyi yöntem arabanın burnunu kırıp arkadakinin durmasını sağlamak? Trafikte öyle yapanları gördüm.
    Çok acemice oluyor sdanırım sorular ama. Acemi bi şoför değilim. Arabayı da çok seri ve soğukkanlı kullanırım. Yalnız bu gibi şeyler biraz kafamı karıştırıyor.
  • Sadece dikkatli olmak yetiyor. En onemli sart diger arkadaslarinda dedigi gibi Gozunu aynadan ayirmamalisin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: powercar

Heinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Yalnız o sıkışık trafikte en soldayız diyelim sağda benzinlik var. Oraya girecez. O yoğunlukta nasıl şerit değiştiriyolar? Galiba en iyi yöntem arabanın burnunu kırıp arkadakinin durmasını sağlamak? Trafikte öyle yapanları gördüm.
    Çok acemice oluyor sdanırım sorular ama. Acemi bi şoför değilim. Arabayı da çok seri ve soğukkanlı kullanırım. Yalnız bu gibi şeyler biraz kafamı karıştırıyor.

yak sag sınyali anında şerit deıstır bos oldugu zaman tabi ama yakar yakmaz deıstır sorada korna yersen dersin sinyal yaktım ya genelde turk mılletı bu yontemı kullanıyor

• ben testini resmen yaptım

geçeen sen eiş amaçlı günde 500km hergün yol yapıyorduk
    devamlı bir 1. köprü bir 2. köprüden kaaarşıya geçip geçip durduk

gps lerle falan tüm ekipleri takip ettik

trafik oluşmaya yakın ilk duran şerit sol (çünkü hızlı akan tepki ilk onda oluyor)
    sağ şerit bir süre daha akmaya devamm ediyor
    ama ne yaparsanız yapın fark maksimum 100m falan oluyor buda kozyatağı fsm girişi arasında yani
    yaktığın benzine emeğe değmez

diğer test silivri istanbul
    trafik yoğun ama hız an an 80-160 arası değişiyor
    bir araba sağdan hep 80-90 arası gitti
    diğer araba hep sollama sağlama sollama 160km yapabiildiği yerlerde yaptı

sonuç:.. gişelere aynı anda vardılar
    tek fark birindeibre çok az aşağı indi
    diperinde çeyrek depo gitti
    ikiside aynı model araçtı

quote:

Orjinalden alıntı: malazlar

nasıl kanıtladın bunu
    bende dikkat ediyorum bu tip seylere bazen avantajlı oluyo bazen dezavantajlı
    bide bazı noktalarda fix akan şeritler oluyor
    en çıldırtıcısıda manyak gibi kasıyosun akan şeritler en sağlar şunlar bunlar
    bi bakıyosun 10 dk önce yanından geçtiğin teyze aynı hızla aynı şeritten senin yanına geri geliyor

quote:

Orjinalden alıntı: esik1

kesinlikle boş bulduğun şeride dalma yoğun trafikte çünkü sana hiçbir artı sağlamıyor.(test edilmiş ve ve doğruluğu tarafımdan kanıtlanmıştır.)

• boş taksinin arkasında dolu taksinin önünde durma

adamlar piskopata bağlıyo müşteri yokken yavaşca sağdan gidiyo birini görünce ne bi sinyal ne bi kaldırıma yanaşma hiç birini yapmadan küt diye yolun ortasında duruyo. biraz yakınsan taksiye arkadan dokunursun..

müşteri alınca ise sanki yol tem miş gibi gaza asılıyo ve olan müşteriyi bırakıp yenisini bulmak için son gaz ne kural ne şerit ne ışık dinlemeden gaza basıyo...

• auhauha ewt benim de basima geldi, cidden mantigim almiyor ayni seritte yanindan gayet yavas bir sekilde geciyor :)

quote:

Orjinalden alıntı: malazlar

nasıl kanıtladın bunu
    bende dikkat ediyorum bu tip seylere bazen avantajlı oluyo bazen dezavantajlı
    bide bazı noktalarda fix akan şeritler oluyor
    en çıldırtıcısıda manyak gibi kasıyosun akan şeritler en sağlar şunlar bunlar
    bi bakıyosun 10 dk önce yanından geçtiğin teyze aynı hızla aynı şeritten senin yanına geri geliyor

quote:

Orjinalden alıntı: esik1

kesinlikle boş bulduğun şeride dalma yoğun trafikte çünkü sana hiçbir artı sağlamıyor.(test edilmiş ve ve doğruluğu tarafımdan kanıtlanmıştır.)

• valla topiği hiç okumadım sadece başlığı gördüm ve girdim
    hiç kimseyi yermeye ve germeye de niyetim yok sadece bir kaç şey söylemek istiyorum

ben hiç istanbulda araba kullanmadım ama istanbullular Bodrumda çok araba kullanıyor (yada kullanmaya çalışıyor)oradan bir fikrim var.

şimdi sayalım bakalım
    kırmızıda geçerken gördüğüm sadece ambulanslar ve 34 plakalar sebebini çözemedim doğru düzgün duranı yok denecek kadar az
    ya İstanbulda kurallar farklı yada bütün renk körleri tesadüfen aynı yerde buluşuyor her seferinde .

saçmasapan yerlerde ,hatta geçmenin gerçekten kumar olduğu yerlerde bakıyorum tapa gaz bakıyorum aaaa ne tesadüf yine 34.

Bodrum şehir içini bilirsiniz belki yada bilmeyenlere söyliyim merkezde her yol tek yöndür bakıyorum ters yönde giden araçlar hep 34 neden hiç 35 yada başka plaka olmazz anlaması güç

hadi düz gidiyorsun sırayla adam sellektörle yolistiyor yav kardeşim zaten 30 la gidiyoruz ve bodrum merkeze 30 bile hızlı ve yol vermenin imkanı yok ne yapayım müfettiş gadget ın arabası gibi arabamı yukarı kaldırıp sana aalttan mı yol vereyim :) ne istiyorsun anlamıyorum

bu gibi olaylar hareketler anlamsızca şeyler işte.

2 seçenek geliyor aklıma bu insanlar ya istanbulda gerçekten kurallara ve insanlara çok saygılı buralara gelince bi rahatlıktanmıdır nedir kural tanımıyorlar.
    yada hep böyle ve İstanbul trafiği acayip bişey.

Şunuda merak ediyorum
    azıcık duraklasanda birini indirsen yada eşya falan indirmek istesen hemen bir 34 arkanda daaaaaaatttt
    yaw kardeşim orada kamp kuracak değiliz gideceğiz elbet 1 dk duruver acelen ne
    tv den gördüğümüz kadarıyla istanbulda hiç trafik sıkışmıyor ve bekleme olmuyor zaten alışmamışlar heralde :) !!!

Bodruma gelme amacınız belli güzel bir tatil için , biraz relax olup rahatlamak için peki bu tatil ve rahatlamak için gelinen yerde bu acele ne ve nereye ne yetiştiriyorsun anlamıyorum kırmızıda dur önündekini birazcık bekle biraz daha saygılı ol hem daha rahat gidersin hem daha relax olup kendi kendini sinir etmezsin :)

neyse daha çooooookk olay varda boşverin fazla ütülemeyelim lafım kimseye değil sadece bu şekilde davrananlara onlar zaten kendilerini biliyorlardır hadi eyvallah.

• Türkiye trafiği için söylenmiş bir sözdür her zaman hatırlarım hem yayalar hem sürücüler için geçerlidir.

Her kırmızıda dur ama her yeşilde geçme
  • istanbul trafiğine daha 1 sefer girdim ben izmirde oturuyorum ben 1 hafta kaldım pek fazla zorluk çekmedim ben
  • taksicinin minübüsçünün otobüsçünün blöfünü sallama yardır
    ama sarı dolmuş blöf yapmaz, çunki o herifler aynalara hiç bakmaz enterasan bi şekilde

edit : ha bide nasıl kullanırsan kullan ama ambulansın peşine takılma, hakketen insanlık dışı bi hareket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malazlar -- 28 Ağustos 2006; 1:38:29 >
  • yaw boşver araba kiralama işini,hepsi çakal olmuş çarpacak adam arıyorlar,başına iş alırsın...
    quote:

Orjinalden alıntı: powercar

Arkadaşalr yaklaış 1 senedir araba kullanıyorm. İstanbul'da öğrenciyim. Ara sıra orada da arab kiralayıp kullanmak istiyorum. İst'te arab kullanmanın incelikleri yazabilir misiniz? Özellikle şerit değiştirme? Sıkışık trafikte yapılması gerekenleri fln?
  • İstda Arabamı sürüyosun allah yardımcın olsun ...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.