Şimdi Ara

İstanbul'da araba kullanmanın incelikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşalr yaklaış 1 senedir araba kullanıyorm. İstanbul'da öğrenciyim. Ara sıra orada da arab kiralayıp kullanmak istiyorum. İst'te arab kullanmanın incelikleri yazabilir misiniz? Özellikle şerit değiştirme? Sıkışık trafikte yapılması gerekenleri fln?

• Sadece ve sadece aynalara dıkkat et yeter. Ist. trafıgınde oyle okusler varkı. Sag serıtten glıp sola anı dalıs yapıo ve hısını dusurup onunusde seyretmeye baslıo. Arada ufacık bı ara gorsun oraya araba sokmaya calısıo. Anıden ara sokaklardan cıkıo... Saymakla bıtmes. Dıkkatını dagıtmassan bısey olmas.
  • kesinlikle boş bulduğun şeride dalma yoğun trafikte çünkü sana hiçbir artı sağlamıyor.(test edilmiş ve ve doğruluğu tarafımdan kanıtlanmıştır.)
  • Dostum saymakla bitmez. Sen en iyisi İstanbul'da araba kiralayıp gezmeyi boşver; sinirlerini yıpratma boşuna; deniz araçlarına bin gez, daha güzel geçer günler
  • nasıl kanıtladın bunu
    bende dikkat ediyorum bu tip seylere bazen avantajlı oluyo bazen dezavantajlı
    bide bazı noktalarda fix akan şeritler oluyor
    en çıldırtıcısıda manyak gibi kasıyosun akan şeritler en sağlar şunlar bunlar
    bi bakıyosun 10 dk önce yanından geçtiğin teyze aynı hızla aynı şeritten senin yanına geri geliyor

quote:

Orjinalden alıntı: esik1

kesinlikle boş bulduğun şeride dalma yoğun trafikte çünkü sana hiçbir artı sağlamıyor.(test edilmiş ve ve doğruluğu tarafımdan kanıtlanmıştır.)
  • İstanbul diye gözünde büyütme. Yok bi farkı. İst'da başladım araç kullanmaya. Bursa ve Adapazarı'nda da kullandım işim gereği... İstanbul'da araç kullanmak daha kolay geldi valla... En sıkıntılı yanı bence şu: sıkışık trafikte yarım metre yarım metre ilerlemek gerekebiliyor ve de eğimli yollarda yukarı doğru... Ayrıca park yeri bulmak başka bir sorun ama sen kiralayıp gezicem diyorsun; bu seni çok üzmez heralde.. RONNIE'nin belirttiği gibi, her yerden çıkabilecek cinslere dikkat et, yoluna bak, mümkünse de o cinsler gibi değil de efendi gibi kullan...
  • İstanbul'da trafik daima sağdan akar aklınızda bulunsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • istanbulda araç kullanmanın inceliği diye bişey yoktur herkez kendi kuralını kendi koyar trafiğe bigir anlarsın
  • sıkıştırılmak istemiyorsanız , ofansif sürüş sergilemek zorundasınız. kibarlık istanbulda artı değil - hanesinde .. sizi sıkıştırana yol vermek yada tırsıp direksiyonu ters yöne kırmak yerine , direksiyonu üzerinize kırana doğru haiff kırıp gaz verip kornaya asılmak burada tek çözüm. aksi taktirde o güzergahta bir çok kişi size aynı hareketi çekecektir. Bir ekre böle bir ofansifliğe girerseniz , sizin önünüze kıran pek olmayacaktır.. Defansif sürüş en doğrusu ama istanbulda değil. sizi yavaş yada temkinli gören herkes nasolsa durur nasolsa tırsar die üzerinize kırıyor... O yüzden psikoğatın önde gideni olursanız kaza yapma riskiniz ne gariptir ki bu ilde düşmektedir... kaptırmış geliyor izlenimini verip , her an durmaya hazır bir sürüş bu il için en iisidir... kısaca demek istediğim çevrenize saygı duyarak sürerseniz burda kaza kaçınılmaz... çevrenizi terörize ederek sürerseniz kaos içinde yerinizi buluyorsunuz. abartmadan ve kontrolü bırakmadan ofansif sürüş sergilerseniz kaza yapmassınız ( acemiler için önermiyorum, tecrübeli arkadaşların çoğuda zaten böyle sürüyordur sanırım )

• google video dan getaway istanbul yaz.karşina cikan klibi izle.
    ozman ist da nasil araba kullnılır iice anlıyor insan
    şaka bir yana o klibi izlerseniz goreceksiniz ki gercekten de ist da insan hayatini hice sayan soforler var.
    evet cok iyi reflexlere vede gozlre,deli gibi cesarete vde iyi araba kullanma yetisine sahip insanalr ancak bunlarin yeri yollar,trafik değil,ozel parkular pistlerdir.
    oncelikle ist da sinirlenme.herzman sakin olmaya çaliş.taksi ve dolmuslara dikkatli ol.vede otbuslere.
    arkadaşlarında dediii gibi aynalarını cok iyi kullan.
    zaten soole bir saat 7 trafii yaşaa,eve don,kendini yuk taşimiş gibi yorgun hissedersin.zamanla alisiliyor tabii ancak surekli dikkat etmek gerekiyor.
    burdan birdaha herkesi trafik te saygılı olmaya çağırıyorum
    lutfen arkadaşlar,bayanlari sıkıştırmayalım,birbirimize saygı duyalim,ambulanslara,itfaiye araclarina yol verelim.ist u çekilmez hale getirmeyelim

• bence de aynalar çok önemli.
    ben gibi boğaz köprüsünde gişilerde açıkgözlülük yapıpta gişelerin önünde sıraya girmeye çalışma
    aynalardaki kör nokta çok önemli.
    bazen araç senin yanında tam sollayacak oluyor fakat aynada gözükmüyor.
    onun için şerit değiştireceğinde aniden karar varme bi kaç sniye aynaya bak.

bunu dışında çok dikkatli olman gerekiyor.
    kırmızı ışıkta sarı yanar yanmaz yürü tabi en öndeysen.
    yoksa yeşil ışıkta 1 saniye bile beklesen bütün küfürleri yersin.

selam ile...
    ha bu arada ben istanbul da oturmuyorum fakat neredeyse her ay gelip gidiyorum iş icabı.
  • çOK ŞERİTLİ VE TRAFİĞİN YOĞUN OLDUĞU YERLERDE KESİNLİKLE EN

SAĞ ŞERİDİ TERCİH ET. dAHA İYİ AKIYOR. Müşterisi içinde olan

taksilere dikkat et, hep sağdan giderler.

Yalnız trafik olmayan akıcı trafikte çok şeritli yollarda en sağı tercih etme.

Heleki soldaki araçtan sakın ola daha hızlı gitme,sağdan araba çıkması

olası..

Sonuncusu ise solundan sağından anlık trafiğin açılması nedeni ile

hızlanan arabalara uyup sakın ola şerit değiştirip gaza basma. Göreceksin

1-2 km sonra trafik tekrar tıkanmış ve seni geçen arabaların hepsi ile

yanyana gelmişsin. Boşuna benzin harcamış olursun.

Örnek topkapıdan şirinevlere E5 i düşün. Merterde birden trafik hızlanır. 2

km ilerde merter yokuşunda herkes yine yanyana...bir ara açılır gibi

olur,millet şerit değiştirir, bakmışsın ki seni geçen arabayla şirinevler

girişinde yine yanyanasın..

• aynen katılıyorum arkadasım cunku dar yerlerde mıllet hemen sagdan ara sokalara falan dalıyor onlar daldında otomatıkmen senın onun acılıyor:D ve gordugun ambulansın hemen arkasına gec cabuk gıdersın tırafıkte yoksa hıcbı sansın yok aynı sekıl aynalarınada aıkkat et derım
    quote:

Orjinalden alıntı: ernx

İstanbul'da trafik daima sağdan akar aklınızda bulunsun
  • bi kere kurallara kesinlikle uymayacaksın...

yayageçitlerinde sakın durma.... ( bu ülkede yaya geçidinin ne anlama geldiğini bilmeyen öküzler olduğu sürece yaya geçitlerinde durursan arkadan bi hayvanın çarpması çok olası)

yeşil yandığında direk gaza asılma .....renk körü çok trafikte ...max 30 saniye beklese işine geç kalıcak vatandaşlarımız var..

hız limitine uyma...( 50 limit olan yerde (( radar var tabelası vardı)) 2 şeritli yol..sağdan 50 ile gidiyorum adam gelmiş sellektör yapıyo arkadan ..hey allam.. )

tırların kamyonların solundan geçerken sellektör yap ve korna çal mümkün olduğunca....(ayna kullanmayı bilmez bu arkadaşlar pek)

ya aslında aç trafik kural kitabını...ne yazıyorsa tersini yap..o zaman mükemmel sürücüsün istanbulda...15 gün önce litvanyadaydım....herşey kurallara göre ..yemin ediyorum araba kullanamadım.. dedim böle trafik mi olur..ne adrenalin ne bişey...60 diyosa atmış..dur diyosa dur...ne stres ne küfür ne sinirlerin bozuluyo....bize ters öyle trafik....kurallar insanlar için...istanbul hayvanat bahçesinde kurallar geçersizdir her alanda

• quote:

Orjinalden alıntı: header

bi kere kurallara kesinlikle uymayacaksın...

yayageçitlerinde sakın durma.... ( bu ülkede yaya geçidinin ne anlama geldiğini bilmeyen öküzler olduğu sürece yaya geçitlerinde durursan arkadan bi hayvanın çarpması çok olası)

yeşil yandığında direk gaza asılma .....renk körü çok trafikte ...max 30 saniye beklese işine geç kalıcak vatandaşlarımız var..

hız limitine uyma...( 50 limit olan yerde (( radar var tabelası vardı)) 2 şeritli yol..sağdan 50 ile gidiyorum adam gelmiş sellektör yapıyo arkadan ..hey allam.. )

tırların kamyonların solundan geçerken sellektör yap ve korna çal mümkün olduğunca....(ayna kullanmayı bilmez bu arkadaşlar pek)

ya aslında aç trafik kural kitabını...ne yazıyorsa tersini yap..o zaman mükemmel sürücüsün istanbulda...15 gün önce litvanyadaydım....herşey kurallara göre ..yemin ediyorum araba kullanamadım.. dedim böle trafik mi olur..ne adrenalin ne bişey...60 diyosa atmış..dur diyosa dur...ne stres ne küfür ne sinirlerin bozuluyo....bize ters öyle trafik....kurallar insanlar için...istanbul hayvanat bahçesinde kurallar geçersizdir her alanda

komik ama doğru
    ağlanacak halimize gülüyoruz

• quote:

Orjinalden alıntı: ernx

İstanbul'da trafik daima sağdan akar aklınızda bulunsun

+345345
  • abi sen hatta yazan herkes naaptınıs yaaa istanbulda araba kullanmak kadar kolay bi olay varmı, tek zorluk orda hayat çok hızlı olduğu ve herkes bir yerlere yetiştiği için trafikde çok hızlı, o yüzden nispeten arabasına hakim, arabasının sınırlarını bilen bir adam olmak gerekiyo, bazıları istanbulda trafik sağdan akar demiş bence kesinlikle yanlış, RONNIE bazen öyle öküzler oluyoki demişin ama sizin istte gördüğünüz öküz sayısını 100 de ye vurursan aynı 100 de ankarada normal araba kullanana denk gelir yani bizde hemen hemen herkes öküz, kimse yol vermez geçirmez tepene çıkar, ya neyse bir ankaralı olarak istanbulda araba kullanmak (gideceğin yolu biliyosan) çok kolay, sinyalini düzgün ver, aynalarına bak (en önemlisi bu kurye motorlara emniyet şeridi serbest olduğu için sağından kaptırıp geçebiliyor) ve azcık gaza asıl.
    quote:

Orjinalden alıntı: RONNIE

Sadece ve sadece aynalara dıkkat et yeter. Ist. trafıgınde oyle okusler varkı. Sag serıtten glıp sola anı dalıs yapıo ve hısını dusurup onunusde seyretmeye baslıo. Arada ufacık bı ara gorsun oraya araba sokmaya calısıo. Anıden ara sokaklardan cıkıo... Saymakla bıtmes. Dıkkatını dagıtmassan bısey olmas.

• Yapma arkadaşım, İstanbul tehlikeli memleket, yol vermedin diye adamı

çekip vuran tipler var burada. Ne kadar ankara zor desen de trafik

olmayan , halkının % 50 si memur olan ve sabah 7 buçukda bile

sokaklarında in cin oynayan bir şehiri istanbulla karşılaştırmak çok

mantıklı değil...

Şöyle diyim en iyisi , burada insanlar genelde hazmedemediklerinden

daha zengin. cebinde 5 kuruş oldumu ne trafik dinliyor ne yasa...

Eğitimsiz ama cebinde para bol olan çok tip var burada...

Yani ankarayı bilmesem, hayatımın 13 yılı ankarada; ilk,orta ve lise

geçmiştir. Bir 11 yıldır da üniversite ile beraber istanbuldayım.

Ankara ile istanbul ne yazık ki kıyas bile kabul etmez...
    quote:

Orjinalden alıntı: lord of chaos

abi sen hatta yazan herkes naaptınıs yaaa istanbulda araba kullanmak kadar kolay bi olay varmı, tek zorluk orda hayat çok hızlı olduğu ve herkes bir yerlere yetiştiği için trafikde çok hızlı, o yüzden nispeten arabasına hakim, arabasının sınırlarını bilen bir adam olmak gerekiyo, bazıları istanbulda trafik sağdan akar demiş bence kesinlikle yanlış, RONNIE bazen öyle öküzler oluyoki demişin ama sizin istte gördüğünüz öküz sayısını 100 de ye vurursan aynı 100 de ankarada normal araba kullanana denk gelir yani bizde hemen hemen herkes öküz, kimse yol vermez geçirmez tepene çıkar, ya neyse bir ankaralı olarak istanbulda araba kullanmak (gideceğin yolu biliyosan) çok kolay, sinyalini düzgün ver, aynalarına bak (en önemlisi bu kurye motorlara emniyet şeridi serbest olduğu için sağından kaptırıp geçebiliyor) ve azcık gaza asıl.
    quote:

Orjinalden alıntı: RONNIE

Sadece ve sadece aynalara dıkkat et yeter. Ist. trafıgınde oyle okusler varkı. Sag serıtten glıp sola anı dalıs yapıo ve hısını dusurup onunusde seyretmeye baslıo. Arada ufacık bı ara gorsun oraya araba sokmaya calısıo. Anıden ara sokaklardan cıkıo... Saymakla bıtmes. Dıkkatını dagıtmassan bısey olmas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 25 Ağustos 2006; 1:30:55 >

• İncelik mincelik yok birader. geçtiğin güzergahlarda hangi saatte hangi şerit akıcı oluyor bir kaç geçişten sonra anlarsın. İstanbulda araba kullanmanın dünyanın başka bir yerinde kullanmakla farkı yok.
  • yavaş gitme . sürekli sıkıştırırlar seni.

hızlı da git demiyorum ama aracını seri kullan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.