Şimdi Ara

İstanbul'da En Ucuz iPhone Aksesuarları Nerede ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
7
Favori
18.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eger 10 gun beklerim derseniz focalprice.com var.Bir suru cesit var ve kargo bedava.5 adet 10 adet alirsaniz indirimde var.5 adet ekran filmi siparis ettim on arka ve arkasi uc parca toplam 7 dolar tuttu 3 adet bumper siparis ettim 0.2 mm tus kismi acik tam istedigim turden oda 6.81 dolar tuttu.31 ocakta siparis ettim o gun kargoya verdiler takip kodunda urun cinden teslim alinmistir yaziyor bakalim bu haftasonuna dogru gelir sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar istanbulda ucuz aksesuar bulmanız cok zor bu verdigim sitelerden alın 20 gun icinde geliyor ücretsiz kargo hemde ben bir cok kez alışveriş yaptim cok cok uygun fiyatlar bir kere daha sorun yaşamadım istanbulda 1$ dan bile daha ucuza aldıkları ekran koruyucuları 10,15,20 tl arası ben 10tl ye 10 tane alıyorum bence hiç kaziklanmayin derim.
    www.dx.com
    www.aliexpress.com
    www.focalprice.com

• quote:

Orijinalden alıntı: serif61
    tahtakalede tahtakale is merkezi var on kapisindan girip arka kapisindan cikiyorsun kapidan cikinca sola donuyorsun sagda hemen yemekci var onun yanindaki handan aliyorlar toptancilar su an han in adini hatirlamiyorum ama bende ordan aliyorum kocaman bir han telefon aksesuari satiyor.

Almam gereken iPhone aksesuarları vardı, serif61 arkadaşın tarif ettiği adrese gittim bugün, fiyatlar gerçekten de çok uygun. Bütün bir han telefon aksesuarları satıyor, genellikle iPhone aksesuarları. Toptancı olarak çalışıyorlar ancak perakende satışları da var. Bu arada adı "Hasırcılar İş Hanı"ymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

quote:

Orijinalden alıntı: serif61
    tahtakalede tahtakale is merkezi var on kapisindan girip arka kapisindan cikiyorsun kapidan cikinca sola donuyorsun sagda hemen yemekci var onun yanindaki handan aliyorlar toptancilar su an han in adini hatirlamiyorum ama bende ordan aliyorum kocaman bir han telefon aksesuari satiyor.

Almam gereken iPhone aksesuarları vardı, serif61 arkadaşın tarif ettiği adrese gittim bugün, fiyatlar gerçekten de çok uygun. Bütün bir han telefon aksesuarları satıyor, genellikle iPhone aksesuarları. Toptancı olarak çalışıyorlar ancak perakende satışları da var. Bu arada adı "Hasırcılar İş Hanı"ymış.

isini gorduyse sevindim adini biliyordum ama aklima gelmiyordu oraya yakin bir han daha var telefon vb elektronik icin elran batarya board ne ararsan var oralar benim ugrak yerlerim olmus surekli giderim :-)

• Teşekkürler serif61, işimi gördü gerçekten. İstanbul dışında yaşayan birisi olarak İstanbul'a gelmişken şuraya bir uğrayayım dedim. Yaşadığım şehirde alacağım fiyatın neredeyse üçte biri fiyatına aldım bütün aksesuarları.. ;) Haber verdiğin için sağol..
  • Biraz hort olacak ama Google'da bu konu çıktı, buraya yazayım.

Focalprice'tan 21 Şubat'ta ücretsiz normal posta ile (kayıtı, taahhütlü) bir gönderi yapılmıştı, bir sürü ufak aksesuar, kılıf, film vb. almıştım.
    Bugün elime ulaştı, yani sadece 6 günde Hong Kong'dan Türkiye'ye geldi, şok oldum desem yeridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

Biraz hort olacak ama Google'da bu konu çıktı, buraya yazayım.

Focalprice'tan 21 Şubat'ta ücretsiz normal posta ile (kayıtı, taahhütlü) bir gönderi yapılmıştı, bir sürü ufak aksesuar, kılıf, film vb. almıştım.
    Bugün elime ulaştı, yani sadece 6 günde Hong Kong'dan Türkiye'ye geldi, şok oldum desem yeridir.

Site cok hizli gonderiyor ama benimki 23 gunde geldi.20 gun gumrukte yaziyordu genel mudurluk dedemlerin handaydi indi konustu o gece istanbul yazdi bi gun sonra dagitim yazdi diger gun elimdeydi.

• Yurtdışından gelen ürünlerin posta süresi gerçekten çok farklılaşıyor, beklenenden çok daha az sürede de gelebiliyor, aşırı geç de.. Benim de Aliexpress'ten verdiğim sipariş en ucuz ve en yavaş posta kanalını seçmeme ve sitedeki açıklamasında bile ulaşma süresi için bir ay belirtilmesine rağmen 12 günde gelmişti ürünüm. Bir hafta da gümrükte bekledi ama orası ayrı konu tabi.. Ancak bir paketin içinde birden çok ürün olması sorun yaratmadı mı gümrükte?.. Bana gelen pakette kutu üzerinde 75 Euro'nun altında fiyat yazılmasına, gift olarak işaretlenmesine rağmen gümrük memurlarıyla sorun yaşadım. Ürünü internetten araştırıp kendilerince daha yüksek bir fiyat belirlediler, zorla gümrük vergisini ödettiler, beni uğraştırdılar kıl adamlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: iPhoneDalton
    Site cok hizli gonderiyor ama benimki 23 gunde geldi.20 gun gumrukte yaziyordu genel mudurluk dedemlerin handaydi indi konustu o gece istanbul yazdi bi gun sonra dagitim yazdi diger gun elimdeydi.

6 gün tabi çok istisnai bir durum, 20-25 günden önce ben de beklemiyordum.
    Muhtemelen öyle bir zamana denk geldi ki, kalkan uçağı yakaladı ve Türkiye'de de şansa hızlı işlem gördü.

Yalnız bu sefer teslim ederken taahhütlü olduğu için imza aldılar, eskiden imza almıyordu postacı.
    Belki Focalprice standart takipli yerine, taahhütlü takipli gönderdiyse Türkiye'de işlenmesi ve dağıtıma çıkması hızlı olmuş olabilir.
    Bunu bir sorayım, bakalım postaya verirken neyi farklı yapmışlar.
  • quote:

Ancak bir paketin içinde birden çok ürün olması sorun yaratmadı mı gümrükte?.. Bana gelen pakette kutu üzerinde 75 Euro'nun altında fiyat yazılmasına, gift olarak işaretlenmesine rağmen gümrük memurlarıyla sorun yaşadım. Ürünü internetten araştırıp kendilerince daha yüksek bir fiyat belirlediler, zorla gümrük vergisini ödettiler, beni uğraştırdılar kıl adamlar..

Balonlu bir zarf içinde göndermişler, biraz kabarık olmasına rağmen hiç sorun olmadı.

Zaten Focalprice alışmış, gönderdikleri zarfın matbaada basıldığı belli. Üzerinde "ağırlık 0,6 kg, bedeli 12 USD" yazıyor.
    Bu ağırlık ve bedel konusunu standarda bağlamışlar herhalde :)

Mesela aynı zaman Sunsky'dan sipariş vermiştim, tamam ilgileniyorlar ama 1 malzeme eksik hala postaya bile verilmedi.

• Balonlu bir zarf ile kastettiğiniz nedir?.. Bu arada ürün daha ağır ve daha pahalı olsa da bahsettiğiniz ağırlık ve bedeli mi yazıyor Focalprice? Ayrıca eğer öyleyse bunu siz mi talep ettiniz yoksa Focalprice gümrük sorunu yaşanmaması için böyle birşey yapmayı kendisi mi alışkanlık haline getirmiş? Ben gümrükte sorun yaşadığımda ürün kutusundan fatura çıksaydı ve fatura tutarı kutu üzerindeki fiyatla aynı olsaydı onu belge olara kabul ederdik ve kendimiz fiyat biçmek zorunda kalmazdık dediler. Gerçekten de öyle yaparlar mıydı bilmiyorum fakat bundan sonraki alışverişlerimde sadece kutu üzerine yazmalarını değil, aynı zamanda kutu üstündeki tutarda bir fatura koymalarını rica edeceğim yurtdışından alışveriş yapacağım kişiye ya da siteye. Focalprice kutu içerisinde ya da üstünde fatura gönderiyor mu ve bu faturanın gerçek tutardan daha düşük yazılması konusunda yardımcı oluyor mu?

• quote:

Balonlu bir zarf ile kastettiğiniz nedir?.. Bu arada ürün daha ağır ve daha pahalı olsa da bahsettiğiniz ağırlık ve bedeli mi yazıyor Focalprice? Ayrıca eğer öyleyse bunu siz mi talep ettiniz yoksa Focalprice gümrük sorunu yaşanmaması için böyle birşey yapmayı kendisi mi alışkanlık haline getirmiş? Ben gümrükte sorun yaşadığımda ürün kutusundan fatura çıksaydı ve fatura tutarı kutu üzerindeki fiyatla aynı olsaydı onu belge olara kabul ederdik ve kendimiz fiyat biçmek zorunda kalmazdık dediler. Gerçekten de öyle yaparlar mıydı bilmiyorum fakat bundan sonraki alışverişlerimde sadece kutu üzerine yazmalarını değil, aynı zamanda kutu üstündeki tutarda bir fatura koymalarını rica edeceğim yurtdışından alışveriş yapacağım kişiye ya da siteye. Focalprice kutu içerisinde ya da üstünde fatura gönderiyor mu ve bu faturanın gerçek tutardan daha düşük yazılması konusunda yardımcı oluyor mu?

Balonlu zarf, adı gibi iç yüzeyinde baloncuk olan zarf. Google Resimler'de aratabilirsiniz.

Ben Focalprice'a sadece genel olarak 50 Usd altı bir bedel belirtmelerini ve
    paket üzerine Non-Commercial. For Personal Use (ticari değildir, kişisel kullanım içindir) yazmlarını istemiştim.
    Ama onlar standart olarak üzerinde düşük bedel yazan kendi zarflarını kullanmışlar, güzel de yapmışlar.

Mesela Sunsky'a verdiğim sipariş için, site üzerinden faturanın nasıl olmasını istediğinizi kendini bile ayarlayabiliyorsunuz !
    Şu isimler, şu adetler yazsın, şu fiyat yazsın, açıklamalar şunlar olsun gibi, sonra faturanın kopyasını bile PDF olarak veriyor.
    Ama onlar da mesela "China Post ile normalde 15 USD fiyat yazarız, fatura vermeyiz, ama istersen veririz" dediler.

Siz hangi şehrin gümrüğünde sorun yaşadınız bilmiyorum ama ben İstanbul Anadolu Yakası'ndayım,
    Çin'den bu şekilde gelen ilk siparişim değil ve balonlu zarf içinde olduktan sonra, üzerinde düşük bedel olduktan sonra
    hiç sorun yaşamadım. Ama mesela kutuya koyarlarsa dikkat çekebilir ve içi incelenebilir.

Tutar konusu şöyle, kağıt üzerinde 75 Euro/Usd sınır olabilir ama insiyatif memurda. Gerçek bedeli bu değil derse gümrüğe tabi olabilir.
    Size yine hesap yaptırıp, vergi alıp ürünleri vermişler. Eğer DHL, TNT vb. kurye ile gelseydi, gümrükçü kullanmanız gerekirdi
    ve masraf daha da artardı.

Bana sorarsanız, takipli posta ile balonlu zarf içinde, faturasız gelmesi en iyi yöntem.

• Yine bu konuya focalprice'ı övmek için geldim :)

Son siparişimde (80 Usd değerinde, çok sayıda iphone ekran koruyucu, aksesuar, kablo vs) 16 Mayıs'ta Hong Kong postasına (ücretsiz, ama takipli) verildi ve bugün teslim oldu. Son 2-3 siparişte bu tekrar ettiği için, artık sitenin hızlı çalıştığı test edildi onaylandı.

Anladığım kadarıyla eğer Pazar-Pazartesi sipariş verirseniz ve Salı gününe kadar postaya verirlerse, o haftasonu Hong Kong'dan çıkıyor ve ertesi hafta sonuna kadar teslim ediliyor.
  • Guncel cekelim spg kilif toptan nereden bulabilirim istanbul ici

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.