Şimdi Ara

Istanbul'da Metro kaca kadar var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Almanya'dan tatile gidecegim haftaya. Ilk gün aksam 19:00'da geliyorum ve gelir gelmez otele kapanmak istemiyorum. Aksam üstü cikip esim ile gezmek istiyorum. Yer olarak Sultanahmet civari. Saat kaca kadar ulasim oluyor? Sorunsuz her yere gidebilirmiyim? Tavsiye edebileceginiz yerler var mi kis vakti?

Tesekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta85 -- 16 Aralık 2014; 15:09:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sakulta85 kullanıcısına yanıt
    metrolar gece 12 ye kadar çalışıyor.
    ama bir berlin gibi metro ağı yok tabi..:)

metrobüste gece 12den sonra sabah 6 ya kadar 30 dk bir.

metro haritası için:
    http://www.istanbul-ulasim.com.tr/media/24900/ag_2200px_1546px-01.jpg
  • rom11 kullanıcısına yanıt
    Sagol usta. Iki sorum daha olacak.
    1. Atatürk havalimanindan en hizli Sultanahmet/Sirkeciye nasil gidebilirim ve kac dakika sürer?
    2. Metro icin jeton mu aliyorum, yoksa akbil denilen sey bizim icin de mi gecerli? Akbil aylik abone olunan bir bilet seklimidir, yoksa jeton gibi birsey mi?

en hızlı Metro ve tramvay olur yine.
    ahlden metroya binin, Zeytinburnu ya da Yusufpaşa durağında inip tramvaya geçersiniz.
    eşyanız çoksa Zeytinburnunda inerseniz daha rahat aktarma yaparsınız.
    tahminen 30-40 dk sürer sultanahmet. otelinize bakın tam olarak nerede diye. o durağa yakın inersiniz.
    sultanahmet,gülhane veya sirkeci duraklarında.

jeton geçerli yalnız istanbulkart alın içine para atarsınız kontör/credit gibi.
    metro, otobüs, vapur hepsinde kullanırsınız.
    Istanbul karti nerden bulurum? Topu topuna 5 gün kalacagim. Hocam bi karti iki kisi kullanabilirmiyiz? Her tramvay degistirmem para demek galiba degilmi? O halde iki kisi icin kac para yükleyim karta. 5 günlük. 70 TL yeter mi usta? Tramvay, Metro, Vapur ve Marmaray'da kullanabiliyormuyum karti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta85 -- 16 Aralık 2014; 22:01:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Atatür hava limanında istanbul kart satışı var mı bilmiyorum mutlaka vardır ama nerde bilmiyorum . ama endişe etmeyin her durakta mutlaka jeton makinası var ve her jeton 3 tl yani 2 kişi için 6 tl ama 1-2 binişten sonra mutlaka istanbul kartı alacak bir yer bulursunuz ve o daha ucuz.bir kartı 10 kişi bile kullanabilirsin hocam basıp geçiyorsun sonra arkadakine veriyorsun o da basıp geçiyor. her tramvay değiştirmen veya aktarma yapman ücretli ama çok pahalı birşey değil 70 lira çok fazla mesela bildiğim kadarıyla aylık akbil zaten 70 lira. size 20-30 lira civarı çok rahat yetecektir 5 gün için. kartı heryerde kullanabilirsin.
  • bbossx kullanıcısına yanıt
    Allah razi olsun kardesim. Aksamlari ailecek gidebilecegim yerler olarak neresini tavsiye edersin? Hem gezmek, hem cay icmek, hem yemek yemek icin olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    normalde büfelerde filan var. ayrıca otomatlarda da olması lazım çok detayını bilmiyorum.
    ama istasyonlarda olması lazımdı. ayrıca (1,2,3,5 ve 10 geçişlik) İstanbulKart var ama pahalıya gelir bence.
    orada sorarsın birilerine yardımcı olurlar.

evet tek bir tane istanbulkartla birden fazla kişide kullanabilir. sorun olmaz.
    ilk aldığında sanırım 6 ya da 10 tl kart ücreti var. içinede 20-30 lira atarsın azaldıkça yüklersin.
    fazla yüklemene gerek yok. her yerde dolummatikler filan var.
    evet trde aktarmalar ücretsiz değil. ayrıca kaçakta binemiyoruz.:)
    tüm taşıtlarda geçiyor bu kart.
    Hocam valla sultanahmet tarafını ben pek bilmiyorum. Tahminim öyle yerler var orda fakat sultanahmet-topkapı tarafları daha çok gündüz gözüne gezilecek yerler gibi geliyor. Keşke biletinizi sabah alsaydınız otele gider yerleşir sonra öğlen 1-2 gibi çıkar heryeri gezerdiniz. Şimdi akşam 19.00 da gidince hem gezeceğiniz yerler ve saat sınırlı olur hemde otele fazladan birgün yatma parası verirsiniz.
    Cok yardimci oldun, sagol var ol. Sorun degil zaten, sorarim havalimaninda.

Orasi öyle ama ucacagim yerden ucak yoktu ögle vaktine. Aksamlari da genel olarak güvenilir yerler neresidir? Sonucta kis vakti, hava erken karariyor.
    Araba kiralayipta günümü yolda gecirmek istemiyorum, tüm gün tramvay, metro ile yolda olacagim icin soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta85 -- 16 Aralık 2014; 23:34:00 >
    Valla hocam ne desem yalan olur akşam oralara sadece 1 kere gittim ramazanda orucumu açmak için gayet hareketli kalabalıktı yani aile için uygundu. Fakat şimdi nasıl bilmiyorum belki de ramazan diye öyleydi ama dünyanın heryerinden gelen turist ilk önce sultanahmet diyor oraya gidiyor orda otellerde kalıyor yani çok sorun olacağını düşünmüyorum. ama gece çok geç vakte kalmamanızda fayda var.
    Eyvallah usta. Sagolasin.

Karacaahmet Sakirin Camii'ne nasil gidilir sirkeci veya eminönünden, bilgin varmi? Metro, marmaray ilk tercihim.
    Ayrilik Cesmesine Marmaray ile gitsem, orada aninda Taksi bulabilirmiyim Karacaahmet icin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta85 -- 17 Aralık 2014; 19:09:53 >
    brikaç alternatif var..
    marmarayla kadiköy(ayrılıkçeşme) durağına gidersin. sonra otobüsle karacaahmet tarafına gidersin.
    metrodan çıktığında natilus avm tarafına değilde diğer çıkıştan çıkarsın zaten otobüs durağını görüceksin.
    oradan geçen otobüslerin hemen hemen hepsi oradan geçiyo. söförede sorarsın zaten.

diğer türlü vapurla kadıköye geçersin oradan otobüsle zeynep kamil yada karacaahmet tarafına giden otobüslere binersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rom11

brikaç alternatif var..
    marmarayla kadiköy(ayrılıkçeşme) durağına gidersin. sonra otobüsle karacaahmet tarafına gidersin.
    metrodan çıktığında natilus avm tarafına değilde diğer çıkıştan çıkarsın zaten otobüs durağını görüceksin.
    oradan geçen otobüslerin hemen hemen hepsi oradan geçiyo. söförede sorarsın zaten.

diğer türlü vapurla kadıköye geçersin oradan otobüsle zeynep kamil yada karacaahmet tarafına giden otobüslere binersin.
    iki tane istanbul kart alın.indi bindilerde kar edersiniz.aylık 70 değil 170 lira ve bir biniş 2.15 lira ve boğaz geçişlerinde çift ücret alır günde kişi başı en az 10 indi bindi yapacaksınız.hesabınızı ona göre yapın.
    Sagol bilgiler icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta85 -- 18 Aralık 2014; 9:54:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakulta85

Sagol bilgiler icin
    istanbul kart; belediye otobüsleri, vapurlar, metrobüs, hızlı tramvay ve deniz otobüslerinde geçer.
  • sahrı S kullanıcısına yanıt
    Tesekkürler

• Istanbul'da hangi Adaya gitmeli? En güzel yer hangisi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.