Şimdi Ara

İstanbul'da Öğrenci Akbiline Yaş Sınırı Getirildi: 30 Yaş Üstüne Sadece Yüzde 10 İndirim Olacak! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
1
Favori
6.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha bedava kart nedir indirimli kart nedir bilmeden ahkam mı kesiyorsun ? Niye enayi olasın sende okusaydın sende devletin ve belediyenin vermiş olduğu indirim hakkından yararlansaydın.

Her yaşta öğrencilik olur o iş kimsenin tekelinde değil kanunlarımız bunu söylüyor!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Svideoz kullanıcısına yanıt

Sende okusa mıydın?  Hala kayıtlı olduğum yl var. Ben hakkım olmasına rağmen öğrenci kartı kullanmıyorum da senin gibi bedavacıyı niye finanse edeyim? Bedavayı da bilirim indirimliyi de. Kartlaşmış biri okuyormuş ta indirim istiyormuş. Yok indirim falan paran varsa binersin.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Vah ki ne vah daha BEDAVA ve indirimli arasındaki muazzam farkı idrak edememişsin YL okusan kime ne fayda... 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 8 Ağustos 2024; 11:50:22 >
  • Olan 30 yaş üstü, marmaray kullanıp, örgün eğitime gidenlere oldu. Özel okul parasına denk gelecek nerdeyse. Toplu taşıma genel olarak çok yüksek..bedavacilar yüzünden bize kitleniyor bu iş. Kaldirsinlar bütün indirimleri bedavalari, tam bilete %50 indirim yapsınlar. Öğrenci indirimini de 18 20 yaş yapsınlar. Bütün masraf yükünü bolsunler. Şu an bütün masraf yükü tam akbil basanlarda. İnsan enayi gibi hissediyor kendini.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    40 liraya 4 çeşit yemek yerken de, "bu şoşyal dimoharat bilediyelerrr" diye ünlüyor musun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukların sütünü keserken, otobüse, suya zam yaparken, öğrencinin indirimli kartını kısıtlarken, yeşil kartlılara koşulsuz bayram yardımı vermezkende sosyali demokratlıktan emare yok gibi . Çocukları, öğrencileri , emeklileri çok düşünüyorsunuz yağ.

Ama sizin önceliğiniz sokak köpekleri gibi; onu da düşündüğünüz şüpheli, 20 yıldır barınak yapmamışsınız gibi.  

ya sen, 30 yıl çalışıp prim ödemiş emeklilere, "maaşları yeterli" diyen hesapmışsın. ben de normal biri sanmıştım seni. nick ini değiştirsen de , ülkenin içine eden partiyi savunmak için kılıktan kılığa girdiğini açık ediyorum. iflah olmaz akboy.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Belli belli. 30 yaşını geçip hala aöften medet uman ben değilim. Otobüse binerken tam ücret ödersin bunları hatırlarsın. Şöförün yerinde ben olsam otobüse sokmazdım paran yoksa öl der giderdim.

• Mavi ay satışına devam diyorsun yahni. 

Dimyatta ki pirince giderken evde ki bulgurdan edeceksin vatandaşı. Sen önce nasıl düzelteceğine dair yazılı taahhütname ver. Hayaller Paris; gerçekler Nairobi.  

Halka belediyeler mi bakacak yoksa hükümet mi? Sizin sosyal dayanışma vakıfları, aile bakanlığı ne işe yarıyor? Belediye bakacaksa vergiyi oraya verelim sizin hükümette parayı nereden bulursa bulsun. Belediye bakmayacaksa süt falan ne varsa kessin yardım alanlar devletin kapısına yığılsın.

Yeşil kartı veren senin bakanlığın sen bakacaksın. Elektriğe de siz zam yapıyorsunuz. Süt desen kaymakamlıktan kime bir kutu süt gitmiş? Barınak zımbırtısını ise kanunu çıkarırken belediyelere mi danıştın? Kafana göre maliyet ve iş yüklüyorsun?

• Onu sosyal yardım yapıyoruz diyen; sosyali demokrat belediyelere söylemeniz lazım.

Sosyal olmayan belediye mi kaldı? Bu işi başlatan akpli belediyeler olmasın? Belediyeler bu işi yükleniyorsa bakanlık ne işe yarıyor? Gereksiz, bütçe ziyanı yapan kurumlar.

• Sosyal yardım bütün dünyada var ; kimin yaptığı da önemli değil. 40 sene önce de vardı. Gerçek ihtiyaç sahibine; yardım yaparak bir nebze derdine derman olandan Allah Razı olsun.

Önemli olan nokta denetim; suistimallerin önüne geçer.

• istanbul trafiği daha artınca pişman olacaklar bu karara.

Öyle yuvarlak cevap verme. Belediye ve bakanlık ikisi de ayrı bütçeli ayrı taraftadır. Biri yerel yönetim biri merkez idaresi. Bakanlık bütçesini neye harcadığını bir göstersin. Bakanlığın asli görevi buyken niye belediyeye kalıyor. Madem öyle vergiden aslan payını belediyeler almalı.

Sosyal yardım bütün dünyada var, 40 sene öncede vardı demekle olmuyor. Önceden tepeden tırnağa herşeyle belediyeler ilgilenmezdi. Yardımlar bu kadar da çeşitli değildi. Belediyenin asli görevi sosyal yardım değildir. Öyle olsaydı valilikteki sosyal yardım ve dayanışma vakfı ne işe yarar? Herşeyle belediye ilgileniyorsa merkez idaresinin taşra teşkilatındaki illerdeki bakanlık elemanları, vali, kaymakam neye yarar?

• Onu sorunun muhataplarına sormanız lazım. 

Misal; 40 liraya 4 çeşit yemek veriyor diyen arkadaşa; neden veriyor diye?  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 8 Ağustos 2024; 14:0:49 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Pardon ibb yada devlet bize baksın diyen mi oldu?

Yaşım 45 baltaya sap olmadığımızı kim söylüyor? Müzisyenim ama geçim şartları yüzünden bu zam benim için büyük külfet.

Adaletli olunacaksa yaş sınırı olmadan tüm öğrencilere %50 indirimli olması yada herkese tam fiyat olması gerekir. Bir grup insan kayrılırsa işte orada ciddi sorunlar ortaya çıkacaktır.

Biliyor musun baba parası çok güzel bir şey, böyle ye ye bitmiyor sorma ama daha tatlı bir şey var siz aöfçülerin parası. Pandemi zamanında sınavlarınızdan az tıngırdamadık.

Bu arada biraz kitap okumanı falan önereceğim, malum sosyal devleti halen daha beleşçilik sandığına göre. Birde halen daha en basitinden devletin bile öğrencilik imkanları için belirli şartlar belirlediğini ve bunları uyguladığını anlamadığın için daha fazla uzatmıyorum.

30 yaşını geçmiş, öğrenci akbili peşinde koşanlar olarak ağlamaya devam edersiniz artık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

Bencede bu kafa yapısıyla uzatma zaten... 

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.