Şimdi Ara

İstanbul'da Öğrenci Akbiline Yaş Sınırı Getirildi: 30 Yaş Üstüne Sadece Yüzde 10 İndirim Olacak! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
1
Favori
6.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elbette böyle bir sınırlama, şekil şemal zorunlu tutulamaz kimseye de diretilemez! TÜKODER de gerekeni yapmış insan hakları ve eşitlik ilkesine aykırı olması sebebiyle bu garabet kararı yargıya taşımış. Kısa zamanda bu yanlış hesap bağdattan dönecektir. Chp böyle garabet kararlar ve zam yağmurlarıyla bindiği dalı kesmeye devam edecek mi göreceğiz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Svideoz kullanıcısına yanıt
    Neyin sınırlanması, neyin zorunluluğu ? Ne saçmalıyorsun yav. Basit şekilde belediyeyi sömürüyorsunuz halen daha yok eşitlik yok adalet.

30 yaşına gelmişsin ve abonman peşinde koşuyorsan burada sende bir sıkıntı vardır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sen bu kafayla tükettiğimiz havayı sömürüyorsun asıl sorun burada! Yazılanı anlamamak için kırk takla atıyorsun. Abonman peşinde koşturanlara lafın yok bana mı lafın geçeceksin o işleri.

Yukarda sana "ibb bugüne kadar bizden 250tl yi hibe yardım olarak mı aldı" diye sordum ona bile cevap verecek kapasiten yok demekki...

"EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI"

Belediye meclisi tarafından alınan kararla öğrenci yaşına göre ayrım yapılmasının hukuken kabul göremeyeceği, Anayasanın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesine aykırı olduğu, bu maddeye göre herkesin kanun önünde eşit sayıldığı aktarılan açıklamada, öğrenci tanımında yaş sınırı olmadığının, 30 yaşından sonra eğitim kurumunda öğrenci olanların indirimden yararlanamamasının ayrımcılık olduğunun, bir öğrencinin yaşının diğerine göre daha genç ya da yaşlı olmasının ayrımcılık konusu yapılamayacağının altı çizildi.

Açıklamada, vatandaşların 30 yaşın üzerinde de eğitimlerine devam ettiği belirtilerek, "Vatandaş sınav kazanacak, tüm harçlarını yatıracak, öğrenci kimliğini alacak ama siz belediye olarak bu kimliği, 30 yaşın üzerinde ise kabul etmeyeceksiniz. Hangi yasaya veya hukuka göre? Eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağı 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu'nun 3. maddesinde 'Herkes, hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden yararlanmada eşittir.' hükmü yer almıştır. Kanun kapsamında ayrıca yaş temellerine dayalı ayrımcılığın yasak olduğu vurgulanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) ayrımcılığı "objektif ve makul bir neden olmaksızın, aynı durumdaki kişilere farklı muamelede bulunmak" olarak tanımladığını, Milli Eğitim Temel Kanunu uyarınca "eğitim ve öğrenim gören öğrenciler şehir içi toplu ulaşım hizmetinden indirimli olarak faydalanır" hükmünde de yaş ayrımının yer almadığı vurgulanarak, "İndirimli İstanbulkart'tan yararlanan öğrenciler arasında yaş temelli bir ayrıma gidilmesi yukarıda bahsi geçen mevzuat hükümlerine aykırıdır. Bu uygulama aynı zamanda tüketicilerin evrensel hakkı olan eğitilme hakkı ihlalidir, hak gaspıdır." değerlendirmesinde bulundu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 7 Ağustos 2024; 11:4:7 >

• Svideoz kullanıcısına yanıt
    Dedi açık öğretim okuyan boş insanın birisi.

30 yaşında bir haltı becerememişsin, abonman peşinde koşuyorsun. Gelmiş birde kopyaladığı yazıyı atıyor. Halen daha 250 TL ödediği içinde kendini haklı görüyor.

Zaten şu açıköğretim işini de bir anlamadım gitti. Millet kıdem atlamak, abonman yaptırayım, üniversite mezunu gözükeyim diye 40 takla atıyor. Sözde hepsi okumak, yersen.

Sana üç kuruşun peşinde koştuğun hayatında başarılar.

• zaten şu açık öğretim komple kalkmalı herkes üni mezunu olmamlı bitirmek zor yetenek istemeli her önüne gelen bitiriyor sonra üni mezunuyum masa başı yatış memuriyet iş isterim diye tribe giriyorlar,birde oyle senelerce işsiz kalıyorlar ömürleri gençlikleri bitiyor.

bir çok içi boş üni meslek edindirme kurslarına dönmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Ağustos 2024; 19:59:36 >
  • Kafası boş olan karşısındakini de kendi gibi görebilir çok doğal karşılıyorum. Ancak dediğim gibi aynı havayı soluduğum içinde hicap duyuyorum.. Madem 3 kuruş neden ibb bunun peşine düştüde garabet bir karara imza attı durumları o kadar mı vahim? Üç kuruş dediğin ayda fazladan 1163tl yapar baba parası yiyen tipler gelip burada ahkam kesemez..! Kimin açıköğretim okuduğunu kimin ikinci öğretimde olduğunu değerlendirmekte sana düşmez! İnsanlar maaşlarını zar zor yettirmek için kırk takla atarken senin gibi empati yoksunlarının bunu anlamasını beklemek imkansız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 7 Ağustos 2024; 17:39:25 >
  • Yaşlılara da kısıtlama getirilmeli. Adamın/kadının durumu yoktur eyvallah... Devlet fazlasını da yapsın. Ama parası olan taşlılar için bedava taşıma kabul edilemez. Bu uygulamalar toplumu da bozuyor.

• Daha bugünden çeşitli bahanelerle (özelliklede parayı bahane ederek), "sen öğrenci olursun sen olamazsın, anneler yardım alır siz bekar yada çocuksuz kadınlar yardım alamazsınız" diyerek insanları kategorize etmeye kalkarlarsa, gelecekte ülkenin başına geldiklerinde çekeceğimiz var demektir. Bu yaptıklarını farkındaysanız akp yapmadı!!!Ancak akp ile yarıştıkları konu tüm hizmetlere zam üstüne zam koymak.

Ulan kırk yıl düşünsem CHP için bunları söyleyeceğim aklıma gelmezdi cidden yazık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 7 Ağustos 2024; 21:51:57 >
  • Ne güzel insanlarsınız Z kuşağı..Savaşılmış kazanılmış haklar için mucadeleye karşı çıkıp 30 yaşa da emekliye de düşmansınız.Normal memlekette gençler kendi hakları için savaşırken bizimkilerin maşallahı var her hakka düşman. O düşman olduğunuz haklar son toplu örgütlü bilinç gösterebilenlerin zamanlarından kalma.Kendinize herşeyin en kötüsünü bu kadar layık görmeyin isterim.

Sizin de suçunuz değil tabi.Sizler ilk defa her gelen neslin bir öncekinden daha iyi imkanlara sahip olduğu zincirin bozulduğu ilk örneksiniz...İlk defa evlatlar babalarindan daha iyi imkanlar içine düşmedi.Boomerlar için kötüsünü dilemenizi de anlamiyor değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 7 Ağustos 2024; 21:33:8 >
  • Umursamaz empati kuramaz eşitlik için savaşmak çaba harcamak yerine kraldan çok kralcı olan kafasını telefonlarına gömmüş bir nesil elbette içlerinde bu tanıma uymayan gençlerde var ancak çoğunluğu bu şekil ne yazıkki...

• tafesan T kullanıcısına yanıt

o haklar mantık çerçevesinde olur abd ab de kimse 40 yaşında emekli olmak 30 yaşında belediye sömürmek için eylem yapmaz.

• Ne güzel Ekrem İstanbul'da metroya internet koymuş helal olsun, bizim çağdışı Mansur Yavaş'ın yönettiği Ankara'da bırak interneti doğru dürüst çalışan belediye otobüsü metro yok Ankara taş devrini yaşıyor resmen.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

O mantık nedir? 29 yaşında öğrenci olur ama 30 da olmaz demek mi? 6701 sayılı kanunu hiçe sayan bir yaklaşım mı mantıklı?

Sömürmek derken biz mi belediyeyi sömürmüşüz??? sen halktan yana mısın belediyeden mi hiç adaletten yanayım deme hak ise ya tüm bedavalar kalkacak yada her hizmet eşit ücretli olacak! Şimdi belediye 30 yaş altı da 1413tl ödeyecek dese eminim ki asla işinize gelmezdi. Herhangi bir alanda bir grup yada zümreyi kayırıp diğerini ötekileştirirseniz bunun tahmin edilemez negatif sonuçları olur göremeyecek kadar kör mü oldunuz merak ediyorum...

• Kimse kusura bakmasın, 30 yaşla beraber, anne karttır,yaşlı karttır, sosyal karttır,.beleş karttır,.virt karttır, zırt karttır bunlar kalkmadan 30 yaşı kaldirmasi saçma olmuş. Senelerdir metrobüs kullanırım. Hayatımda sadece bu sene öğrenci oldum, oda kısa sürdü. Her gün metrobuste dünya kadar beleşe binenleri gördükçe sinir oluyorum. Senelerce en pahalı tarifeden akbil bastim, metrosuna tramwayina, marmarayina, metrobüsüne. Senelerce herkes 70 yaşında bile öğrenci akbili bastı. Benmiydim ulan bu devletin enayisi. Kaldırıyorsa hepsini kaldırsın inaniyim zarar ettiğine. Sadece 30 yaşı kaldırmak olmadı. Ya hepsini kaldırsın, herkes tek fiyat, öğrenci yaşı 24 yapsın. Yada herkese eşit davransın. Sırf bu yüzden bile artık bunlara oy vermem. Şimdi nasıl olsa bidahaki seçimde belediye adayı olmucak, Cumhurbaşkanı da artık aday olmucak, garanti cumhurbaskani veya her ne haltsa ona geçerim diye belediye işini sallamaya başladı. Marmaray otobüsü kaldırıldı, 15 dk da gelen otobüs 45dk Lara çıktı. Sikayet ediyosun oto cevap geliyor. Bu adam yeni tayip malesef. Benden oy felan alamaz artık.

• safakss kullanıcısına yanıt

Bu zat benim en büyük hayal kırıklığım oldu..hani ulaşım ücretsiz olacaktı hani herşey çok güzel olacaktı her şey güzel olacak kısmı kendilerineymiş meğerse...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 7 Ağustos 2024; 23:59:37 >
  • Gerçekten sürekli açık öğretime yazılıp öğrenci akbili alanlar için ağlama duvarına dönmüş konu.

Sosyal devlet = beleşçilik
    Belediye = Sömürge kapısı

Görenler bayağı serzenişte bulunmuş. Darısı diğer bedava uygulamaların başına.

Kafamızın boş olduğuna karar verenler boş teneke gibi bayağı çok ses çıkarıyor.

Çok basit bir şey var, devlet seni 30 yaşına kadar öğrenci olarak görüyorsa ve buna göre çeşitli sınırlandırmalar belirlendiyse bütün öğrenci ayrıcalıkları buna göre sınırlandırılacaktır. Çok ağlamak istiyorsanız hükümete ağlayında öğrencilik yaşını arttırsın. Sizin anlayacağınız en basit neden bu olur herhalde. Burada okuyan ve ihtiyaç sahipleri hariç ki bu oran belki %5 falandır, geri kalanınız kendi çıkarınız için çığırtkanlık yapıyorsunuz.

Sabah ve mesai saatinde otobüs, metro ve metrobüs kullananlar bunları net bir şekilde görüyor.

Bu arada şeyde güzelmiş;

Açık öğretim okuyan öğrenci ile üniversitede okuyan öğrencinin öğrencilik eşitliği. Adalet ve eşitlik kavramları da bayağı karışmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 8 Ağustos 2024; 0:42:54 >

• samuray_x S kullanıcısına yanıt

Baba parası yiyen karşısındakine beleşçi diyen bir velet cidden komiksin...

Sosyal devleti de çok yanlış anlamışsın ciddi idrak problemin var!

• Tam bilet basan biz enayi miyiz? Bende 40'a merdiven dayadım yl yapıyorum ama gidip öğrenci kartı almadım. Hatta 30 yaşındaykende almadım.

Ne bedavacısı bitti ne indirimcisi. Yaşlı kart, anne kart, öğretmeni, kamu çalışanı... Bitmiyor. Tatil köyleri, yazlıkların olduğu ilçelere otobüs var. Otobüs komple dolu normalde çift bilet ama otobüsün çoğu 65 yaş üstü. Sırf zararına çalışıyor. Seferler azaltılınca hemen şikayet ediyorlar. Adam başı 5-10 lira istesen yarısı binmeyecek. Otobüsle 110 km yol gidiyorlar 1 lira vermiyorlar. Nerede var böyle bir sistem?

Bedavanın olduğu yerde hak yeme vardır. Öğrencilikte her yaşta olmaz. Lisans 28, yüksek lisans 30-31 olsun. Sonrası tam bilet. Yaşlı kartları da komple bedava olmamalı. Tam bilet basan asgari ücretli enayi mi? Bu insanlar sizi mi finanse edecek? Sonra trafikte niye bu kadar araç var? Niye arabalarda tek kişi var? Niye trafik motorsiklet doldu diyorlar. Sizinle uğraşmamak için toplu taşıma kullanmıyorlar bu kadar basit.

• İndirimli bilet ile bedava bilet aynı değil; sorun bedava binenlerde. Adamın otomobili var; 3-4 tane evi var, utanmadan gidip ücretsiz ulaşım kartı alıyor. Bunlara gelir testi yapılmalı. O zaman öğrenciye bursta verilmesin.

Öğrencilikte yaş sınırı mı var ki kısıtlama yapılıyor; adam isterse 20 yaşında isterse 50 yaşında öğrenci olur kimseyi ilgilendirmez. Kapalı okula giden öğrenci; açık okula giden öğrenci olmuyor mu?

Açıköğretime gidenin yükü daha az; bina, elektrik, su, ısıtma, personel masrafı yok. 

Bu sosyali demokrat belediyeler; sanatsal etkinlik düzenlemiyor mu? Canı konsere gitmek isteyen o zaman bilet parasını da cebinden vererek gitsin.

Bu sosyali demokratlar; yetim maaşı adı altında kadın diye, çalışmadan birgün prim ödemeden 20 yaşından 80 yaşına kadar bedavadan maaş alınmasının yasaklanması içinde önerge verecekler mi? Ya da kadın erkek eşitliğini savunuyorlarsa; erkek çocuklarında alması için çalışacaklar mı?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.