Şimdi Ara

İstanbul'da Öğrenci İçin Hangi Kartlar Gerekli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu Yıl İstanbul'da Okuyacağım.Öğrenci Olarak Hangi Kartları Almalıyım.Duyduğum Kadarıyla AKBİL Kartı Gerekli...Ne Bileyim Paso Falan Varmı?Metrobüs,Otobüs,Metro Gibi Taşıtlar İçin gerekli kartlar var mı?Ben Antalyanın İlçesindenim Böyle Şeyleri Görmedğim için Bilmiyorum Yardımcı Olur Musunuz?

Bir De Bunları Neredn temin edebilrim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metekanat -- 10 Eylül 2010; 22:43:48 >

• akbil kalkmak üzere zaten istanbulkarttı sanırım ondan alman gerek onu da paso alırsan zaten istanbulkart olarak geliyor...

o kart bütün taşıma araçlarında geçerli herbiri için ayrı karta gerek yok...
  • istanbulkart 200 giriş 50 lira duydum bende bu sene istanbuldym..
  • öğrenci aylık 55 lira 200 geçiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScHuMaG -- 9 Eylül 2010; 0:06:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScHuMaG
    öğrenci aylık 55 lira 200 geçiş

ben böyle bir sey duymadım bu istanbulkartta mı böyleymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.r.v.

quote:

Eski adıyla Akbil yeni adıyla İstanbulKart'ta böyle. Aylık doldurursanız tabi. Onun dışında 85 kuruş öğrenci, 1.5 tl tam basar.
    Her toplu taşımada kullanılabilir tek bir kart yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peiz!

quote:

quote:

Eski adıyla Akbil yeni adıyla İstanbulKart'ta böyle. Aylık doldurursanız tabi. Onun dışında 85 kuruş öğrenci, 1.5 tl tam basar.
    Her toplu taşımada kullanılabilir tek bir kart yeterlidir.

ben bir öğr.ist.karta sahibim zaten ama normal olarak doldurup bittiğinde tekrar doldurtuyorum. diğer dediğiniz aylık 200 basımlık için ne yapmak gerekiyor özel bir şey olarak?

• karta para yüklerken aylık istediğinizi söyleyip 55 tl verin, 1 aylık 200 kullanım hakkına sahip olun.

Onun dışında İstanbul' a yeni gelip istanbulkart almak isteyenler vakıfbank' a 10 tl yatırıp iett web sitesinden formu doldursunlar sonra da belirtilen yerden gidip kartlarını alsınlar.
  • Burada Akbil Kalkmış Demişsiniz Ama Arkadaşın Biri Geçenlerde Akbil Almış.Madem Kalktı veya Kalkacak Neden hala Akbil Veriyorlar?

İstanbulda Belirli Bir Yere Gidip Bir Form Doldurup Parayı da Vereceğim Adres Yok mu?
    Bir de Okuldan Bu İşler halledilmiyor mu?
  • akbil normal kullanıcılarda devam ediyor.
    sadece indirimli kullanım hakkına sahip olanlara(oğretmen,yaşlı,oğrenci,gazi vs. ) verilen yeni pasolar RFID yani temassız kart(DIT kart kısaca) özelliğine sahip olduğundan AKBİL denen metal takılmıyor. sadece kart okuyucuya yaklaştırıyorsunuz.
    parayıda pasoya dolduruyorsunuz
  • yanıtlar için teşekkür ediyorum (: bir soru daha, bu aylık 200 metrobüste falan da geçerli mi acaba, metrobüs farklı olabiliyor çünkü mesela metrobüste aktarma falan yapmıyor.
  • quote:

yanıtlar için teşekkür ediyorum (: bir soru daha, bu aylık 200 metrobüste falan da geçerli mi acaba, metrobüs farklı olabiliyor çünkü mesela metrobüste aktarma falan yapmıyor.

Tabikide. Onlarda da 1 alıyor yine. Aylık pakette aktarma olmaz zaten. Olsa nasıl olacak 0.5 mi alacak

Bazı otobüsler var, istanbulun 2 yakasında iş yapan vs. örneğin 500A. Buna bindiğinde 2 bilet düşer hesabından.
  • quote:

yanıtlar için teşekkür ediyorum (: bir soru daha, bu aylık 200 metrobüste falan da geçerli mi acaba, metrobüs farklı olabiliyor çünkü mesela metrobüste aktarma falan yapmıyor.

aylık doldurursan aktarma yapamazsın zaten. karşıya geçen otobuslere binmediğin sürece her taşıtta 1 kredi düşer. karşıya gidenlerde 2 tane düşer.
    otobus dediğime bakma, metro tranvay metrobus finiküler vapur arabalı vapur vs. herşeyde kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.