Şimdi Ara

Başka şehirde araba kullanabilmek için ruhsat sahibi mi olmak gerek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, başlıkta yeterince durum anlatılamıyor ama ben kısaca şöyle özetleyim.

kullandığım araba abimin üzerine ve kendisi askere gitti. 15 ay yok.

ben başka bir ilde üniversite okuycam İnşallah.

sormak istediğim

1) şimdi ben bu arabaya kasko yaptırabilir miyim.kardeşi olmam yeterli olur mu yoksa illaki araç sahibi mi istenir.

2) diyelim ki bir kaza vs oldu (Allah korusun) zorunlu trafik sigortası ile falan ödeme işlemleri olduğunda ruhsat sahibi mi olmalı

3) yanlış bir yere park etsem ve arabayı çekseler.Arabayı tekrar alabilmek için ruhsat sahibi mi gereklidir.

Yani uzun lafın kısası ruhsat bende ama ruhsat sahibi olan abim askerde.o olmadan ben başka bir şehirde araba kullanabilir miyim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• soruların ayrıntılı hukuki cevaplarını bilemiorum ancak notere gidip abinizle birlikte bu konularla ilgili bir vekalet almaniz ,en azından 15 ay lik bisey gibi.mantıklı olabilir.
    en azından içiniz rahat olur

• quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

soruların ayrıntılı hukuki cevaplarını bilemiorum ancak notere gidip abinizle birlikte bu konularla ilgili bir vekalet almaniz ,en azından 15 ay lik bisey gibi.mantıklı olabilir.

@gyrmann cevabın için öncelikle teşekkür ederim.Keşke askere gitmeden önce yaptırsaydık bunu aklıma hiç gelmedi o telaşla.

kendisi askere gideli daha 1 hafta olmadı yani daha acemi birlik. Kolay kolay dışarı çıkmasına izin vereceklerini sanmıyorum.Benim okulda 1 ay içinde başlayacak.

şimdi içinizde bu kadar mı lüks takılıyosun otobüs,dolmuş neyine yetmiyor diyenler olabilir ama ben bu arabaya hastalık derecesinde bağlıyım yani ayrılamam.Bi çıkar yolu falan var mıdır bu konuda bilgili ve tecrübeli olan arkadaşlar eminim vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 9 Eylül 2007; 16:20:32 >

• arkadasinda dedigi gibi sana vekalet vermesi gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: silverstar68

quote:

soruların ayrıntılı hukuki cevaplarını bilemiorum ancak notere gidip abinizle birlikte bu konularla ilgili bir vekalet almaniz ,en azından 15 ay lik bisey gibi.mantıklı olabilir.

@gyrmann cevabın için öncelikle teşekkür ederim.Keşke askere gitmeden önce yaptırsaydık bunu aklıma hiç gelmedi o telaşla.

kendisi askere gideli daha 1 hafta olmadı yani daha acemi birlik. Kolay kolay dışarı çıkmasına izin vereceklerini sanmıyorum.Benim okulda 1 ay içinde başlayacak.

şimdi içinizde bu kadar mı lüks takılıyosun otobüs,dolmuş neyine yetmiyor diyenler olabilir ama ben bu arabaya hastalık derecesinde bağlıyım yani ayrılamam.Bi çıkar yolu falan var mıdır bu konuda bilgili ve tecrübeli olan arkadaşlar eminim vardır...

abinizin ilk dişari izninde yada yemın torenınde bulundugu sehire gidip bi noterden vekalet almaniz gerekicek sanırım.

• quote:

quote:

quote:

abinizin ilk dişari izninde yada yemın torenınde bulundugu sehire gidip bi noterden vekalet almaniz gerekicek sanırım.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

rica ederim.dediim gibi asıl sorularınızın hukuki cevaplarını tam bilemiyorum.nerede vekalet gerekir nerede gerekmez die ancak vekalet olursa işiniz rahat olur.
    şimdiden kolay gelsın,abinize de hayırlı teskereler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amin teşekkür ederim

Allah vatani görevini yapan herkesin yardımcısı olsun.
    quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

rica ederim.dediim gibi asıl sorularınızın hukuki cevaplarını tam bilemiyorum.nerede vekalet gerekir nerede gerekmez die ancak vekalet olursa işiniz rahat olur.
    şimdiden kolay gelsın,abinize de hayırlı teskereler

• 1. ve 3. maddeler için elinizde başkasına da ait olsa ruhsat olması yeterli. Soyadınız da tutuyor zaten sorun olmaz.
    2. madde için araç sahibinin imzası şarttır yoksa sizde vekalet olmalı.

Bu arada kaskoda tek sürücü indirimi olmamalı, ona dikkat edin.
  • Bütün maddelerede de ruhsat sahibi olmanız gerekmez. Ruhsatın siz de olması yeterli. Yıllardır, araba kullanırım (farklı şehirde), arabaların bütün ruhsatları babamın üstünedir. Birçok kez çevirmeye girdim hiç sorun olmadı.

Bir kere de kaza yaptım. Polis ruhsatla ilgili, bu adam kim, neden senin üstüne değil diye soru bile sormadı, kısacası sorun olmadı. Trafik sigortası ile ödeme işlemlerinde de kaza yapan kişi önemli değildir. Trafik sigortasında kimin ismi yazıyor ise ona göre işlem yapılır. Siz arabanızı yaptırısınız karşı tarafın sigortası öder, karşı tarafın hasarı var ise siz sadece trafik sigotası poliçenizi verirsiniz ya da onlar anlaşmalı bir servise giderler, geri kalan işlemleri sigortanız halleder.

Olay net ve açıktır: Başka şehirde araba kullanabilmek için ruhsat sahibi mi olmak gerek . Hayır, ruhsat sahibi olmanıza gerek yok.

• Deejay'in cevapları aynen doğrudur. Tüm saydıklarınız 8 yıllık ehliyet sahibi olduğum süre içinde başıma geldi, ruhsat babamın üzerineydi, hiç birinde birşey olmadı.

Ayrıca burası Türkiye, burada gerekirse ruhsat sahibi olmanız gereken yerde bile işinizi halledebilirsiniz; misal OGS'yi ruhsat sahibi alabileceği halde, ben sadece babamın kimlik fotokopisini göstererek aldım. Ama tabi siz benim dediğimi yapmayın, nizam ve kurallara olabildiğince uyun.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar içime su serptiniz

Gönül rahatlığı ile kullanabilirim anlaşılan. İnşallah sorun çıkmaz.
  • Benim kullandığım arabam babamın üzerineydi polis hatalı park yüzünden arabayı çekiciyle götürmüş.Arabayı geri alabilmek için ruhsat sahibinin olması gerektiğini söylediler.Ruhsat falan bendeydi ama para etmedi.Babam başka şehirde falan olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum.En iyisi vekaletname almak.
  • Trafik araca el koyarsa,
    Araba çalınırsa,
    Kasko dahilinde tamir görür veya onarılırsa v.b...
    Ruhsat sahibinin gelmesi gerekir.

Ruhsat sahibi olmadan arabayı sürebilirsiniz. (Misal; ikinci el taksitle adamın birinden satış vaadli sözleşme ile aracı almışsınızdır, adama olan borcunuz bitince ruhsatı devir alacaksınızdır. Bu yasaldır. Taksitleriniz bitinceye değin ruhsat adamın üzerine kayıtlı kalmak zorundadır)

Sürüş esnasında kaza yaparsanız araç sorumlu tutulmaz, siz sorumlusunuzdur. Dolayısıyla ruhsat bilgisi sadece tutanakta yer alır, sigorta şirketi tazminini araçtan değil, aracı süren sürücüden tahsil eder. Kaza yaptınız, 8/8 kusurlusunuz mesela, sigortanız adamın hasarını ödemek zorundadır ama araç ruhsatı sizin adınıza değilse araca el koyamaz. Sadece sizi mahkemeye verir.

Kaskoda tek sürücü indiriminiz varsa ve o sürücü haricinde kaza yapan çıkarsa o indiriminiz yanar.

• quote:

Orjinalden alıntı: SS-Sturmbannführer

Benim kullandığım arabam babamın üzerineydi polis hatalı park yüzünden arabayı çekiciyle götürmüş.Arabayı geri alabilmek için ruhsat sahibinin olması gerektiğini söylediler.Ruhsat falan bendeydi ama para etmedi.Babam başka şehirde falan olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum.En iyisi vekaletname almak.

2 defa arabam çekildi (babamın üzerine ruhsat) ruhsat yanımda olmadığı halde (arabanın torpido gözündeydi) plakayı söyleyerek aracı hiç sorun çıkmadan aldım. Araç kimin diye sormadılar bile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Belash

Kaskoda tek sürücü indiriminiz varsa ve o sürücü haricinde kaza yapan çıkarsa o indiriminiz yanar.

Tek sürücü indiriminiz varsa ve araçla başkası kaza yaptı ise, masrafın (tek sürücü indirimi olan ksımını) %10 'nu siz ödersiniz.. Yanı kasko hasarı karşılar ancak %10 gibi bir kısmı da size ödettirir.
  • arabanın markası modeli ne merak ettim ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.