İstanbul'da özel üni yazıcam ama devam zorunluluğu istiyorlar %70 oranında. Çalışmadan taksitleri ödemem mümkün değil, çalışsam devamsızlıktan kalıyorum. Özel ünide okuyanlar devamsızlık konusunda okul adıyla bilgi verebilir mi arkadaşlar, çok memnun olurum. |
İstanbul'da Üniversite Okumak
-
-
Dersleri 3 güne toplayıp yarı zamanlı çalışabilirsin, derslerin hocalarıyla konuşabilirsin, yerine başkasına imza attırabilirsin.
-
Derslerin günlerini ben belirlemiyorum, okula bağlı tamamen. Yarı zamanlı iş bile olsa okul saatleri içinde oluyor genelde hocam. Henüz kimseyi tanımıyorum, nereye gideceğim de belli değil. Eğer bir tercih yapar da kazanırsam taksitleri ödemek zorunda kalacağım ama ve o zaman iş bulamazsam daha kötü olur hocam.
-
Genelde ilk dönem dersleri okul verir sonra sen seçersin. Ders seçme haftası olur, hoca falan seçersin.
İlk dönem kimseyi tanımaman normal o konuda yapacak bir şey yok.
Bu yüzden ilk dönem belki hafta sonu çalışabilirsin ya da akşamları. Tabi bunu okulla beraber yürütebilirsen.
-
O zaman okumayacaksın kardeş. Yok öyle hem ayranım dökülmesin hem .... ....sin. -
O Hangi özel üniversite ve taksit tutarları ne kadar çalışarak ödemeyi düşünüyorsunuz ( yargılama veya hesap sorma değil sadece Bilgi edinme ) İstanbul da ki hayat pahalılığı kiralık ev bulma vs gibi zorlukları da göz ardı etmeyin lütfen. -
quote:
Orijinalden alıntı: captain_turkiyeGenelde ilk dönem dersleri okul verir sonra sen seçersin. Ders seçme haftası olur, hoca falan seçersin.
İlk dönem kimseyi tanımaman normal o konuda yapacak bir şey yok.
Bu yüzden ilk dönem belki hafta sonu çalışabilirsin ya da akşamları. Tabi bunu okulla beraber yürütebilirsen.
Şu an yaptığım iş hafta içi ve sabahları, hocam. O yüzden şimdi tercih yapıp kayıt yaptırırsam akşamları veya hafta sonu iş bulma garantim yok. O sıkıntı biraz.
-
Aptal aptal konuşmak için para mı veriyorlar sana? Belli ki senin ayranın dökülmüş, terbiyesiz herif.
-
Hocam, dün 29 Mayıs Üniversitesine gittim, 28 bin lira %50 burs ücreti vardı ama devam konusunda tolerans göstermiyorlar. İstanbul'da ailemle yaşıyorum, o yüzden kira ve fatura konusunda problemim olmayacaktı, zaten bu yüzden burada okul yazmayı düşündüm. Özel okulların hepsi mi devamsızlık konusunda bu kadar katı? Çalışan kişilere yardımcı olan bir yer yok mu?
-
Özel üniversite bilmem ama üniversitelerde ki genel durum hoca bazlı olur . Bazı hocalar devamsızlık umursamaz ( özel üniversiteleri bilemem pek ama ) genelde biz de lab dersleri için devam zorunluluğu çok katı onun dışında hocalar pek önemsemiyor veya önemsese bile ufak tefek tolerans gösteriyor mesela yasal sınır 4 hafta ise 6 hafta olunca laps diye bırakmazlar ama manyak olur 4 hafta +1 derste de bırakabilir dediğim gibi o aksiyonu hoca ile almanız lazım . -
Hocam, ben üniversite okurken bizim hocalar hiç sıkıntı yapmıyordu.
-
değmez boşuna başka şehirden geliyorsan hiç girişme -
Yok be hocam ya, İstanbul'dayım. Şimdi Medipol Üniversitesi ile görüştüm, onlar da devamsızlık konusunda yardımcı olmuyorlar. YÖK böyle bir karar mı aldı, anlamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çirkinlik Ne Kadar Kolay -- 22 Temmuz 2022; 10:6:17 > -
Gelişim üni ile görüş orada devamsızlığı ipleyen pek yok. Birde sana devam zorunluluğu diye sekreterlik belirtir ama önemli olan aldığın derslere giren hocalardır. Hoca sıkıntılıysa her türlü bakar özellikle proflar ve doçentler sıkıntı oluyor. Onun dışında yard doç ve öğr grv pek sıkıntı çıkarmaz. Tabi bunların arasında da cins tipler olabiliyor. En kötü birine yemek ısmarla benim yerime imza atar mısın de geç. -
o zaman çalışacaktın devlet üniversitesi kazanacaktın
-
ikinci öğretim yaz
-
Dersi aldığın hocaya bağlı bizde ilk seneden sonra devam zorunluluğunu takan hoca yoktu.
Sınavı geçiyorsan hakkınla geçiyorsun zaten devamsızlık çok ilkel gereksiz bir şey -
Maalesef yok hocam, olsa önceliğim oydu zaten.
-
Hem işe gidip hem 10 sene sonra sıfır temelle sınavdan bu puanı almama takılmayıp böyle yorumlar yapılınca hoş olmuyor.
-
Elbette öyle hocam, ben üniversite okurken bölüm başkanı profesör hocamız, “Ben yoklama almam, gelmezsen dersleri kaçırırsın, senin kaybın olur,” derdi. Keşke herkes öyle olsa.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Dersi aldığın hocaya bağlı bizde ilk seneden sonra devam zorunluluğunu takan hoca yoktu.
Sınavı geçiyorsan hakkınla geçiyorsun zaten devamsızlık çok ilkel gereksiz bir şey |
Benzer içerikler
- donmuş bira içilir mi
- savaş durumunda evde bulunması gerekenler
- dolgu acıtır mı
- klacid kullananların yorumları
- diş teli ile mr a girdim
- bim karavan
- telegram indirim kanalları
- vtouch nedir
- walmart dolandırıcılığı
- türk çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X