Şimdi Ara

İstanbul’dan Ev Satın Alanların Parası mı Çok, Matematiği mi Zayıf ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
5
Favori
9.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iorfa

istanbul için 10 senedir emlak balonu diyor koskoca prof. olmuş akademisyenler. Hatta 2009 senesinde en geç bir sene içinde emlak balonu patlayacak sakınnnn ev almayın diyen bir emlak uzmanı gazeteci abimizi dinleyenler bugün ne küfürler ediyor bu arkadaşlara bilemiyorum....
    İstanbulda merkezi yerlerde emlak balonu falan patlamaz evler hala doyuma ulaşmadı merkezde boş arsa yok arsayı bırak ağaçlık alan kalmadı!!

Neyse örnekler verelim 2009 yılında emlak uzmanı gazeteciyi değil 70 yaşındaki dedesini dinleyen genç yatırımcı 150 bin liraya 25 yıllık içi dökülen bir apartman dairesi alır kadıköy erenköyden, bugün o evi 400 bin liraya 2 günde satar üstelik bu 3 sene içinde ekstradan kira geliri de işin bonusu olur.

Çok yakın bir tarih , aylarla ölçülen bir örnek daha verelim yazın sadece 4 ay önce kozyatağı baytur konutlarında 1+1 50m2 odacıkdan bozma daireyi 315.000 tl ye alan baloncu bugün üstelik kış ayında 355.000 tl ye evini satabilir.

Yerim böyle balonu

şehir çevresine inşa edilen yarı hapishane siteleriçin yorum yapamayacağım ancak nezih semtlerde fiyatlar düşmez 2001 de düşmedi 2007 de düşmedi. Kriz olsa bile düşmez durabilir ama düşmez.

kira çarpanı diye bir şehir efsanesi var ekonomistlerin kitaba bakarak yorumladıkları ancak atladıkları bir nokta var , istanbul kendi içinde bilinen ekonomi dışı bir şehir yapılanmasına sahip. Big bang gibi durdurulamayan bir genişleme hızında örneğin New york da %1-3 arası değişen yıllık konut fiyatları "+ -" si istanbulda yılda +%40 lare varan anormal oranlarda değerleniyor çünkü evler hala ucuz doyum noktasına ulaşmadı veya prof un tabiriyle balon. Ben balon falan olduğunu henüz düşünmüyorum.

ben bu goruse katiliyorum. zaten iyi olan, oturmuş olan siteden git al evini. ama adamin kenarindaki gece kondu mahallesini photoshopla orman yaptigi sehir merkezine 40 km otede desperate house wife tarzi siteden ev alip tum birikimini omrunu buraya adamak sikinti...

• quote:

Orijinalden alıntı: In God We Trust

quote:

Orijinalden alıntı: kuros

quote:

Ticaretten anlamayan bu kadar çok insanın olması beni hep sevindiriyor gelecekte rakipler azalıyor demek ki...Emin olun 10 Milyon liraya ev alan adam memurdan daha akıllı.Ayrıca bu işler arz-talep meselesi siz milyon liralık bir daireyi standart bir aparman dairesi sanıyor olabilirsiniz ama öyle değil.

ticaretten anlama anlamama kismi soyle...

...

Hayatı memurlara göre kimse düzenlemiyor kimse memurlara göre de ev var.

oldukça aciklayici olmuşsunuz...

Nickiniz tasiyan tasiyan para biriminin en kucugunden 10000 tane gdpsi olan ülkeden zaten topu topu 56000 rakibiniz vardi...

o yüzden ben de sikinti olmadigi konusunda hem fikirim...

selametle...

• Sorun şu ki istanbul tr nin bir kenti olmaktan çıkıp tr istanbulun bir kenti olmaya gidiyor.işçisi,memuru,dilencisi ilgili ilgisiz herkes bu kente geliyor fiyatlarda şiştikçe şişiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ticaretten anlamayan bu kadar çok insanın olması beni hep sevindiriyor gelecekte rakipler azalıyor demek ki...Emin olun 10 Milyon liraya ev alan adam memurdan daha akıllı.Ayrıca bu işler arz-talep meselesi siz milyon liralık bir daireyi standart bir aparman dairesi sanıyor olabilirsiniz ama öyle değil.

...

Nickiniz tasiyan tasiyan para biriminin en kucugunden 10000 tane gdpsi olan ülkeden zaten topu topu 56000 rakibiniz vardi...

selametle...

Şuan istanbulda 10 liralık araziye 1 liralık ev yapılıyor bu Ali Ağaoğlunun sözü ve çok doğru.Dilenciye sorsan 10 lira müthiş para der memura sorsan 100.000 lira müthiş der ama bana göre 1.000.000 lira para değil belki.O paraya ev alırım umrumda olmaz kenar mahallelerde 0 apartman daireleri 100.000 liradan başlıyor 30.000 Tlye tapusuz gecekondu da var İstanbulda.Bir mal alırken onu alamayacak güçte iseniz alıp almamanın mantık durumunu asla anlayamazsınız.Bana göre Ferrari almak normaldir Maserati ile kıyaslarım ama sen hayatında en yüksek 30.000 TLlik arabaya binmişsindir gelip enayiye bak Maserati almış ben onun yerinde olsam 15 tane clio alırım dersin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

...

selametle...

Şuan istanbulda 10 liralık araziye 1 liralık ev yapılıyor bu Ali Ağaoğlunun sözü ve çok doğru.Dilenciye sorsan 10 lira müthiş para der memura sorsan 100.000 lira müthiş der ama bana göre 1.000.000 lira para değil belki.O paraya ev alırım umrumda olmaz kenar mahallelerde 0 apartman daireleri 100.000 liradan başlıyor 30.000 Tlye tapusuz gecekondu da var İstanbulda.Bir mal alırken onu alamayacak güçte iseniz alıp almamanın mantık durumunu asla anlayamazsınız.Bana göre Ferrari almak normaldir Maserati ile kıyaslarım ama sen hayatında en yüksek 30.000 TLlik arabaya binmişsindir gelip enayiye bak Maserati almış ben onun yerinde olsam 15 tane clio alırım dersin.

forumdaki paylaşımlarına şöyle bir göz gezdirdim. geleceğe dair büyük hayalleri olan bir gençsin belli ki.

bir başlığında da belirttiğin gibi bu ülkede para kazanmak için nasıl yollara başvurulması gerektiğini yazmışsın.

dediğim gibi selametle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

...

selametle...

forumdaki paylaşımlarına şöyle bir göz gezdirdim. geleceğe dair büyük hayalleri olan bir gençsin belli ki.

bir başlığında da belirttiğin gibi bu ülkede para kazanmak için nasıl yollara başvurulması gerektiğini yazmışsın.

dediğim gibi selametle

Aksine gelecekle ilgili büyük hayallerim yok.Sadece hayatım dışarıdan güzel gözüküyor.Başka bir konuda da babamı anlatmıştım nasıl çobanken zengin olduğunu.Babam namusuyla çalışan bir insan.

• İnsanları suçlamamak gerekir, doğal afetler olmadığı sürece minimum oranda zarar edecek tek yatırım ev almaktır.Birde ülkemizde evlerin pahalanmasının bir diğer nedeni evin ulaşıma gitmesi gerekirken ulaşımın yeni yapılan evlere gitmesidir.
  • 800 bin-1 milyona daire alıp 2 bin lira kirayla evin parasını çıkarmaya çalışmak bana göre değil. Bekleyen bekler saygı duyarım. İşin üstüne düşecekseniz al-sat ya da kentsel dönüşüm alanlarından eski daire alıp yıkılıp yenisini bekleyerek, biraz daha fazla risk alarak daha büyük getiriler mümkün. Ama uzun vadede mantıklı ve araştırarak yapılmış bir arsa-arazi yatırımının getirisi hiç bir yatırım aracıyla mukayese kabul etmez. Hele ki bizim gibi gelişmekte olan bir ülkede.
  • Millette para var

• Arsanin az oldugu yerlerde fiyatlar pahali oluyor ne bekliyordun ki

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

bende aynı şeyi ıphone alanlar için düşünüyorum

Super
  • Yeni projelere bakınıyorum ; amacım al sat yapmak.Tabi şirkete göre lokasyona göre değişir fakat henüz inşaat aşamasında 1+1 200 civarına aldıktan sonra bittiğinde 300-400 civarına satmayı planlıyorum bakalım.

Ayrıca diğer alternatifim de Tuzla Aydınlı dan 1+1 almak.Aslında Ataşehir merkezinde 1+1 düşünüyorum ama 350-400.000 1+1 için fazla rakam.

Henüz yazmışken sorayım ; sizce 350.000+ verilir mi 1+1 70-80 m2 Ataşehir merkezinde eve ? Aidatinı da sorgulamak lazım tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Yeni projelere bakınıyorum ; amacım al sat yapmak.Tabi şirkete göre lokasyona göre değişir fakat henüz inşaat aşamasında 1+1 200 civarına aldıktan sonra bittiğinde 300-400 civarına satmayı planlıyorum bakalım.

Ayrıca diğer alternatifim de Tuzla Aydınlı dan 1+1 almak.Aslında Ataşehir merkezinde 1+1 düşünüyorum ama 350-400.000 1+1 için fazla rakam.

Henüz yazmışken sorayım ; sizce 350.000+ verilir mi 1+1 70-80 m2 Ataşehir merkezinde eve ? Aidatinı da sorgulamak lazım tabi.

Kısa vadeli al-sat düşünüyorsanız Ataşehir pek para kazandırmaz. Aidatlar 250 civarı 1+1 lerde yanılmıyorsam. Ataşehir'in hemen diğer tarafı düşünülebilir, Şerifali bölgesi. Orda baktınız mı bilmiyorum ev ama Finans Merkezine yakın olan kısımlar bence Ataşehir'den daha fazla prim yapar ilerde. Şu an daha ucuza alabilirsiniz. Ataşehir bölgesinin primde tepe noktası Finans Merkezi projesinin bütün unsurlarıyla tamamlanması olur. Bütün devlet ve özel sektör birimleri bölgeye taşınır. Birbirini tamamlayan iki ana metro hattı tamamlanır, bu da minumum 8-10 senelik bir süreç. Bu süre sonunda Ataşehir'de konuşulan m2 fiyatları 10.000$. Olur mu olmaz süreç gösterecek ama 2-3 sene bekleyip satmak şu an için çok üst düzey getiri sağlamayabilir. Beklentiniz nedir tabi onu da bilmek lazım. Daha kısa vadeli Kurtköy ve Tuzla Aydınlı bölgeleri düşünülebilir. O bölge son 5-6 senede çok gelişti ve gelişmeye de devam edecek gibi görünüyor. Ancak uzun süreli bir yatırım planlıyorsanız hiç biri Ataşehir ve çevresi kadar kazandırmaz.

• yok al sat yaparsam zaten şerifali ya da tuzla civarına bakarım.Zira Ataşehir merkez zaten yer kalmadı.
    Aslında amacım Ataşehir merkezden bir ev almak.300-400 civarından aşağı olmadığı için de hani önce değerlenecek bir yer alıp satarak Ataşehir merkezden alma fikiri geldi hemen.Ama tabi 2-3 yıl bekleme olayı var neler olur o sürede neler..
    Tuzla Aydınlı çok aklıma yatıyor ,ama uzak.Arabada yok bu büyük sıkıntı..Ama zaten oradan konut aldıktan sonra şimdilik oturmayı düşünmem sadece kiralık amaçlı alırım.Uzun vadede getirisi de olacak tabi.

Ataşehir Andromeda ve Aydınlı Adres Lobi arasında gidip gelmekteyim .Adres Lobi için 100 civarı rakam verilir..Ama Andromeda için 350-400 civarı ?? İşte tüm soru bu.

bu arada bu kadar yazdım not da düşmem gerek :Ataşehir merkez ısrarım 2.bir ev olarak yine Ataşehir'i düşünüyor olmam yakınlığı bakımından.Sonra iş yeri yakınlığı.

Şerifali taraflarına baktım ama oralarında çevresi sıkıntı.Gecekondular arasında rezidans binalar..Hatta öyle yerler var ki gecekondu arasından dolaşmak zorunda kalınıyor.Gece vakitlerinde büyük sıkıntı olur.
    O civarlardaki yeni projelere de bakındım 1+1 300 gibi bir fiyatla başlamakta.Oraya 300 vereceğime Ataşehir merkezi tercih ederim daha iyi.
    Ayrıca hemen Ataşehir ATA çarşı civarına bakındım ; 15-20 yaşındaki evler için bile 300-350 isteniyor.Bu durumda 3-4 yıllık Andromeda evleri hiç de pahalı gelmiyor bana.

• Yazıların cogunu okudum. Goruslerim su sekilde:

1- Evet İstanbul'da fiyatlar pahalı ama cogu is kolunun merkezi de İstanbul. Yani para kazanılmak isteniyorsa İstanbul'da olunması lazım.

2- İstanbul'da fiyatlar cok yuksek, ayni fiyatlar baska buyuk sehirlerde daha iyi kalitede veya yuksek metrajda ev almak mumkun.

3- Ben hala ev alma surecinde emlakci ile calisilmasının onemini savunanlardanım. Bunun bircok nedeni var, ilgilenenler bu yazıyı okuyabilir:
    http://blog.emlakdevri.com/dogru-emlak-danismanini-bulma

4- İstanbul'da çalışma sürecinde kirada oturup para biriktirmeye çalışıp daha sonra şehir dışında taşınıp ev almak mantıklı gibi gozukuyor. Veya burada çalışırken burdan bir ev almaya çalışıp daha sonra satıp başla şehirden o parayla bir yer alıp taşınmak.

• şerifali bölgesinin hangii tarafları tavsiye olunur mesela ? Tatlısu Mahallesi iyi mi ?
  • Ayrica bir soru daha : finans merkezi atasehir ataturk mahhlesinde yapilmiyor mu ? Bu durumda nasil serifali daha merkezinde kaliyor ki anlamadim sonra yapilacak metroya da uzak kalacak sanirim

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Ayrica bir soru daha : finans merkezi atasehir ataturk mahhlesinde yapilmiyor mu ? Bu durumda nasil serifali daha merkezinde kaliyor ki anlamadim sonra yapilacak metroya da uzak kalacak sanirim

Cevap yok mu ?
  • Daha merkezi yerde kalan bölge tabiki Batı Ataşehir bölgesi. Ancak Şerifali'den Finanskent bölgesine bağlantı yolu yapılacağını duymuştum ki bu durumda çok mantıksız değil. Geçen gün 2023 e kadar yapılması planlanan metro hatları yayınlandı. Çok detaylı incelemedim ama Ataşehir'den geçip Ümraniye bölgesine devam etmesi planlanan hat Şerifali'ye yakın bir bölgeden geçiyor. Ama daha öncede paylaştığım gibi Batı Ataşehir en merkezi konumda o bölgede ve düzenli yapılaşmaya sahip, bunlar yatırım için olmazsa olmaz şeyler. Şerifali düzlük bir alan değil, engebeli arazi binalar ve çevresinin kötü gözükmesine sebep oluyor. Son fiyatlara baktım Şerifali'ye de Ataşehir kadar para isteniyor sizin dediğiniz gibi , bu yatırım yapmak için mantıksız. Bir de Finanskentle tem bağlantı yolu arasında nerdeyse finanskentin toplam alanı büyüklüğünde bir arsa daha var. Orası büyük bir inşaat firmasının diye duydum. Onlar da yakında projeye başlarlar diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler yorumunuz için.
    Evet aynen çok mantıklı değil o kadar para verip ulaşım sorunu olduğu ve çevresinin de gecekondu olduğu bir yerde ev almak mantıklı gelmiyor bana.Ama bakalım bu yaz gidip iyice bakacağım bakmadan olmaz.

Ataşehir de fiyat olarak en mantıklı yerler Atatürk mahallesi gibi.Oralarda gözüme kestirdiğim daireler var.

Şu aşamada bekleyeceğim ev işi aceleye gelmez .Yatırım için aklıma yatan tek yer Tuzla Dumankaya projeleri ki fiyatı uygun gelişime çok açık..Bir de Trendist Ataşehir bekliyorum bakalım nasıl olacak ?

Sonrasında da Ataşehir doldu taştı zaten yer kalmadı.Doğu Ataşehir tarafı var Acarlar sitesi,Türkiş blokları civarı ama oralara daha kentsel dönüşüm gelecek vss..3-5 yıl sonra oraya da başlarlar gökdelenler dikmeye.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.