Şimdi Ara

İstanbul’dan Ev Satın Alanların Parası mı Çok, Matematiği mi Zayıf ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
5
Favori
9.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eyoruk

Teşekkürler yorumunuz için.
    Evet aynen çok mantıklı değil o kadar para verip ulaşım sorunu olduğu ve çevresinin de gecekondu olduğu bir yerde ev almak mantıklı gelmiyor bana.Ama bakalım bu yaz gidip iyice bakacağım bakmadan olmaz.

Ataşehir de fiyat olarak en mantıklı yerler Atatürk mahallesi gibi.Oralarda gözüme kestirdiğim daireler var.

Şu aşamada bekleyeceğim ev işi aceleye gelmez .Yatırım için aklıma yatan tek yer Tuzla Dumankaya projeleri ki fiyatı uygun gelişime çok açık..Bir de Trendist Ataşehir bekliyorum bakalım nasıl olacak ?

Sonrasında da Ataşehir doldu taştı zaten yer kalmadı.Doğu Ataşehir tarafı var Acarlar sitesi,Türkiş blokları civarı ama oralara daha kentsel dönüşüm gelecek vss..3-5 yıl sonra oraya da başlarlar gökdelenler dikmeye.

Slm....Trendist-Ataşehirden fiyat alabildinizmi?

• Hayir aramak lazim aramadim ama sanirim insaat satislari bitmis yani ilk elden satislar icin gec kalindi gibi.ya emlakci ya da maketten alanlardan satisa cikarilacak bu durumda da fiyat artar
    Sitesinde 290 dan baslayan fiyatlar diyor .
    Sanirim 1+1 ler 60-70 m kareli 350 den baslar malesef..
    Aslinda soyle 1+1 300 civari olsa cok iyi fiyat olacak yerine ve diger projelere gore ama 350 cok yaa
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Projenin hergü feyste reklamı var...CB'nın damadıda projeye ortak olmuş....Hala alınabilecek daire vardır...Fiyatlar maalesef uçuk..
  • quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

Projenin hergü feyste reklamı var...CB'nın damadıda projeye ortak olmuş....Hala alınabilecek daire vardır...Fiyatlar maalesef uçuk..
    Yani ben anlamıyorum bu fiyatları neden böyle yapıyorlar ? Elbet alacak kişiler oluyor boş kalmıyor ama zaten Ataşehir 'in yarısının fiyatları böyle ..
    Bir tarafı da uygun fiyatlı olsun ne çıkar ki ?

Barbaros Mahallesi yeniden yapılıyor.Oraya yapılacak konutlar da %99 uçuk olacak çünkü çevresi iyi ,merkezi yer falan filan.Uygun olmasını beklmek hayalcilik.

Yalnız umarım Doğu Ataşehir tarafına yapılacak olanlar uygun olur..Uygun dediysem 1+1 200 falan da değil elbet . 200-250 civarından başlasın fiyatlar yeterli.Studyo'lar 290-350 yerine 220-250 olsun mesela ? Ona göre de 1+1, 2+1 vsss..
  • quote:

Yani ben anlamıyorum bu fiyatları neden böyle yapıyorlar ? Elbet alacak kişiler oluyor boş kalmıyor ama zaten Ataşehir 'in yarısının fiyatları böyle ..
    Bir tarafı da uygun fiyatlı olsun ne çıkar ki ?

Barbaros Mahallesi yeniden yapılıyor.Oraya yapılacak konutlar da %99 uçuk olacak çünkü çevresi iyi ,merkezi yer falan filan.Uygun olmasını beklmek hayalcilik.

Yalnız umarım Doğu Ataşehir tarafına yapılacak olanlar uygun olur..Uygun dediysem 1+1 200 falan da değil elbet . 200-250 civarından başlasın fiyatlar yeterli.Studyo'lar 290-350 yerine 220-250 olsun mesela ? Ona göre de 1+1, 2+1 vsss..

Alıntıları Göster
    Feysteki bugün ilanlarında % 55'i satıldı ibaresi var....Mayısta gidip görelim lokasyonu

• quote:

Feysteki bugün ilanlarında % 55'i satıldı ibaresi var....Mayısta gidip görelim lokasyonu

Alıntıları Göster
    Trendist mi ? Fiyatları merak ediyorum aslında..Keşke 300 gibi bir rakama şans olsa 1+1 için.Yeri oldukça iyi çünkü.
  • Heryer beton yığını yasanmaz bu şehirde onune engel olunamaz bir büyüklükte heryer satilip kesilip betonlastiriliyor. Yakinda orman alanlarinada girilicegini düşünüyorum. Çünkü bu şehir bu kadar insani kaldiramiyor artik
  • quote:

Orijinalden alıntı: dersimli62f

Heryer beton yığını yasanmaz bu şehirde onune engel olunamaz bir büyüklükte heryer satilip kesilip betonlastiriliyor. Yakinda orman alanlarinada girilicegini düşünüyorum. Çünkü bu şehir bu kadar insani kaldiramiyor artik
    Orman alanlarına girileli yıllar oldu...3. Köprü ile onlarda biter...
  • quote:

Orman alanlarına girileli yıllar oldu...3. Köprü ile onlarda biter...

Alıntıları Göster
    Artık iyice haberlere çıkmaya başladı emlak fiyatlarındaki artışlar ve boş kalan daireler.
    Umutla bekliyorum fiyatların düşmesii
  • Yazı çok uzun olunca okumadım ama başlığa göre cevap vereyim.

İş gereği mecburen İstanbul'da yaşıyorum. 1000 liranın altında kiralık daire bulmak imkansız, hele işe ulaşımı da düşününce seçenekler daha da azalıyor kiralar 2000 liraları buluyor. Ayda 1000 lira verdiğinizde bir araba kiralayabiliyorsunuz, fazladan ödediğiniz kirayı da benzin parası yaparsınız. Yani kiralar için havaya üfürdüğüm paralar hayat standartlarımı değiştirebilecek düzeyde yüksek. Durum böyle olunca birkaç sene sıkıntı çekip ev almak mantıklı görünüyor. Tabi bahsettiğim üst limit 200 bin TL olan evler.

Daha yüksekleri parayı kolay kazanan arkadaşlar alıp satıyor, herhangi bir çalışmayla-maaşla ulaşmak imkansız. Kaynağı belirsiz o paralar da kolay geldiği için 500 binmiş 1 milyonmuş adam umursamıyor, matematikle zekayla ilgisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Yazı çok uzun olunca okumadım ama başlığa göre cevap vereyim.

İş gereği mecburen İstanbul'da yaşıyorum. 1000 liranın altında kiralık daire bulmak imkansız, hele işe ulaşımı da düşününce seçenekler daha da azalıyor kiralar 2000 liraları buluyor. Ayda 1000 lira verdiğinizde bir araba kiralayabiliyorsunuz, fazladan ödediğiniz kirayı da benzin parası yaparsınız. Yani kiralar için havaya üfürdüğüm paralar hayat standartlarımı değiştirebilecek düzeyde yüksek. Durum böyle olunca birkaç sene sıkıntı çekip ev almak mantıklı görünüyor. Tabi bahsettiğim üst limit 200 bin TL olan evler.

Daha yüksekleri parayı kolay kazanan arkadaşlar alıp satıyor, herhangi bir çalışmayla-maaşla ulaşmak imkansız. Kaynağı belirsiz o paralar da kolay geldiği için 500 binmiş 1 milyonmuş adam umursamıyor, matematikle zekayla ilgisi yok.
    Geçen hafta Ataşehir'de idim...Trendiste uğrayıp katalog aldım....İnşaat kabaca %30-35 seviyesinde...Fazla bir faaliyette gözlemedim....m2 6.ooo TL ayarlamışlar..

• O trendist cok hosuma gidiyor.
    Fiyatlar kac liradan basliyor acaba ? Aidat alan ne olcak ? Agaoglu varyap evlerinden daha uygun ama yine de o kadat para 1-1 verilir mi ? Gerci serifali de bile o kadat ediykr fiyatlar bence atasehir merkezde bence verilir
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    En ucuz 1+1 295 bin TL..İstanbul'da iseniz uğrayın biara satış ofisine..
  • quote:

En ucuz 1+1 295 bin TL..İstanbul'da iseniz uğrayın biara satış ofisine..
    Zaten Ataşehir'deyim..
    2.bir ev alma durumu var.Onun için araştırıyorum.Trendist hemen hemen görüyorum ama hiç içine kadar girmedim çünkü şu anda hemen alma durumum yok,öyle boş boş gidip konuşmak da istemiyorum açıkcası.Ama konuşsam hiç değilse merakım gider diye düşünüyorum

Peki sizce nasıl ? Verilir mi ?

2+1 350 civarı falan olsa mesela hiç düşünmem ama işte...1+1 olunca sıkıntı ilerisi için
  • quote:

Zaten Ataşehir'deyim..
    2.bir ev alma durumu var.Onun için araştırıyorum.Trendist hemen hemen görüyorum ama hiç içine kadar girmedim çünkü şu anda hemen alma durumum yok,öyle boş boş gidip konuşmak da istemiyorum açıkcası.Ama konuşsam hiç değilse merakım gider diye düşünüyorum

2+1 350 civarı falan olsa mesela hiç düşünmem ama işte...1+1 olunca sıkıntı ilerisi için

Alıntıları Göster
    Slm...
    295 bine aylık 2.5oo faiz alınır..46 m2 1+1 den o kira alınabilirmi,bence zor......

• quote:

Zaten Ataşehir'deyim..

Ataşehirdeki yeni yapılıcak projeleri çok iyi analiz etmek gerekir.Bana kalırsa Finans Merkezin sağ kısmı çok sükse yapacak.Sanırım 2017'de bitirilip banka merkezleri taşınmaya başlayacak.Ayrıca Şerifali taraflarında bir hayvan barınağı var Ataşehirde yaşıyorsanız mutlaka görmüşsünüzdür.Tamane boş alan ve Kadıköy ile İstanbul belediyesi o arazi için davalık.

2-3 senelik bir zaman diliminde hayvan barınağının kaldırılmasına kesin gözü ile bakılıyor.Bir kaç emlakçı ile konuştum ki o barınağın yerine bir Metro istasyonu yapılabileceğinden bahsettiler.Onlara göre kesin ama bizim ülkemiz 1 yıllık bile plan ortaya çıkaramıyor.Tabi Finans Merkezinin bir metroya ihtiyacı olacağı aşikar, çok büyük bir konutlanmadan bahsediyoruz.

Sonuç olarak uzun vadeden bahsediyoruz, ilk 2-3 yıl o evi elinizden çıkartmayacaksanız ileride inanılmaz bir kar ile satarsınız.Ama kısa vadede pek kar getireceğini zannetmiyorum.Ancak alıp kiralayabilirsiniz, en azından aidat gibi kıl püsür harcamalardan kurtulup üstüne de biraz para almış olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fluox

quote:

Zaten Ataşehir'deyim..

Ataşehirdeki yeni yapılıcak projeleri çok iyi analiz etmek gerekir.Bana kalırsa Finans Merkezin sağ kısmı çok sükse yapacak.Sanırım 2017'de bitirilip banka merkezleri taşınmaya başlayacak.Ayrıca Şerifali taraflarında bir hayvan barınağı var Ataşehirde yaşıyorsanız mutlaka görmüşsünüzdür.Tamane boş alan ve Kadıköy ile İstanbul belediyesi o arazi için davalık.

2-3 senelik bir zaman diliminde hayvan barınağının kaldırılmasına kesin gözü ile bakılıyor.Bir kaç emlakçı ile konuştum ki o barınağın yerine bir Metro istasyonu yapılabileceğinden bahsettiler.Onlara göre kesin ama bizim ülkemiz 1 yıllık bile plan ortaya çıkaramıyor.Tabi Finans Merkezinin bir metroya ihtiyacı olacağı aşikar, çok büyük bir konutlanmadan bahsediyoruz.

Sonuç olarak uzun vadeden bahsediyoruz, ilk 2-3 yıl o evi elinizden çıkartmayacaksanız ileride inanılmaz bir kar ile satarsınız.Ama kısa vadede pek kar getireceğini zannetmiyorum.Ancak alıp kiralayabilirsiniz, en azından aidat gibi kıl püsür harcamalardan kurtulup üstüne de biraz para almış olursunuz.

Alıntıları Göster
    Uzun zamanlı düşünmktyim zaten.Finans Merkezi sağ tarafı Şerifali mi oluyor yoksa Ataşehir Aşık Veysl Mahallesi mi ?
    Şerifali fiyatları zaten yüksek sonra Ataşehir ile arasında 10 dk yürüme mesafesi olmasına rağmen aralarında sadece Tem yolu var ulaşım sıkıntı "arabanız yoksa" ve dahası cevresi kötü.Hep gece kondu hep eski yerleşim yerleri..O yüzden 300-400 arası para verip orada oturmak kim ister soru işareti ?
    Finans Merkezi çevresi önünden hiç geçmedim boş yer kaldıysa mutlaka ki dolacaktır malesef.
    Daha Ataşehir yukarı tarafları Türkiş bloklarına kadar olan kısım boş.Oralarda dolacak mesela.3-5 yıl daha beklemek lazım belki de.

Trendist için o kira payı ile dengelemek zor.Ama zaten alırsam oturmak için alırım.

Bakalım keşke fiyatlar şöyle bir düşse de önümüzü görsek ..

• quote:

Uzun zamanlı düşünmktyim zaten.Finans Merkezi sağ tarafı Şerifali mi oluyor yoksa Ataşehir Aşık Veysl Mahallesi mi ?
    Şerifali fiyatları zaten yüksek sonra Ataşehir ile arasında 10 dk yürüme mesafesi olmasına rağmen aralarında sadece Tem yolu var ulaşım sıkıntı "arabanız yoksa" ve dahası cevresi kötü.Hep gece kondu hep eski yerleşim yerleri..O yüzden 300-400 arası para verip orada oturmak kim ister soru işareti ?
    Finans Merkezi çevresi önünden hiç geçmedim boş yer kaldıysa mutlaka ki dolacaktır malesef.
    Daha Ataşehir yukarı tarafları Türkiş bloklarına kadar olan kısım boş.Oralarda dolacak mesela.3-5 yıl daha beklemek lazım belki de.

Trendist için o kira payı ile dengelemek zor.Ama zaten alırsam oturmak için alırım.

Bakalım keşke fiyatlar şöyle bir düşse de önümüzü görsek ..

Alıntıları Göster
    2.bir yer buldum gibi.Onu da araştıracağım :ATAŞEHİR Şehir İşıkları evleri.

• Orijinalden alıntı: eyoruk

[/quoBatı ataşehirinde batısında görünüyo...Uğrayabildinizmi?
  • quote:

[/quoBatı ataşehirinde batısında görünüyo...Uğrayabildinizmi?

Alıntıları Göster
    Hayır daha değil
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.