Şimdi Ara

İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU) (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
177.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben demiyorum zaten ki illaki olacak. Ben sadece artçı depremleri paylaştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • donjuan444 D kullanıcısına yanıt
    Dask’ın kiracıya faydası var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackprague kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar hiç mi bugüne dek o son depremler sayfasına bakmadınız?
    5-6 civarı olan her büyük depremden sonra günlerce haftalarca küçük deprem olur.
    Misal en son denizli depreminden sonra 2 hafta 3-4 depremler olmuştu..

Bu küçük depremler silivri depremine özel değil yani.

• Shafter kullanıcısına yanıt
    5-6 civarından önce de sürekli öyleydi orası 2-3 haftdır

• dark dragon kullanıcısına yanıt
    Hayır yok. Sadece yıkım ve bina zararı esnasında devletin cüzi bir inşaat yardımıdır dask.
    Tabi öyle bir durumda devletin kaynakları bunu karşılamaya yeter mi onu da düşünmek laZım..

• Dask yaptırmayını anlamıyorım.Senelik 80-90 lira bişey.

• quote:

Orijinalden alıntı: AFV

En çok etkilenecek yerler istanbulun güney kıyıları diyorlar. Yazık Ataköyde satılan 40 yaşında milyonluk binalara. Çok sağlam olduğunu söylüyorlar gerçi. Tüm akrabalar ataköyde oturuyor. Eskiden bizde ordaydık. Sizce güvenlimi ?
    Yeşilköy Florya'daki villaların hali 99'da berbat idi, bazı binalarda elimi rahatça sokabileceğim çatlak vardı insanlar buralara ne cesaret girip oturuyorlar diye konuşmuştuk.

• Ben Avcılar’dayım kendi evim var ama Çekmeköy Ümraniye tarafına kiraya çıkmayı düşünüyorum, Sarıyer falan kiralar uçmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RavenoLL R kullanıcısına yanıt
    2014-2015 gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: dark dragon

Ben Avcılar’dayım kendi evim var ama Çekmeköy Ümraniye tarafına kiraya çıkmayı düşünüyorum, Sarıyer falan kiralar uçmuş.
    Avcılar aşırı tehlike hocam, depremin hissedilen şiddeti 9 lara çıkacak diyorlar. Bu semtte birde 450.000 insan yaşıyor, avcılar iyidir güzel yerdir ama çok tehlikeli. Biraz daha kuzeylere çıkmaya bakın. İstanbul çöp kutusu gerçi heryerde risk.
  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    Avcılardan acilen uzaklaşın hocam zaman kaybetmeyin şuan bildiğin denizin üstünde iskelede oturuyor gibisin.

• Arkadaşlar Dask zorunlu, bir de yanına araba kaskosu gibi ev sigortası ekletin. Senelik 300, 400 lira birşey. Gerçi sağ salim atlatmak önemli ama bu sigorta yangın, deprem, su akıntısı vs herşeyi kapsıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dark dragon

Ben Avcılar’dayım kendi evim var ama Çekmeköy Ümraniye tarafına kiraya çıkmayı düşünüyorum, Sarıyer falan kiralar uçmuş.
    Çekmeköy iyi değil diye duydum. Aşağıya bir makaleden istanbul deprem risk bölgelerini ekliyorum. Madem taşınacaksınız, daha kuzeye bir yerlere geçin derim. Resim eklemede hata veriyor, o yüzden yazının linkini ekliyorum. Aşağılara doğru istanbul deprem risk hatırası var, kuzeye çıktıkça risk azalıyor.

Evrim Ağacı
    Beklenen Büyük İstanbul Depremi Nedir? Neden, Nasıl, Nerede ve Ne Zaman Yaşanması Beklenmektedir? - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/beklenen-buyuk-istanbul-depremi-nedir-neden-nasil-nerede-ve-ne-zaman-yasanmasi-beklenmektedir-13

• quote:

Orijinalden alıntı: false6

Çekmeköy iyi değil diye duydum. Aşağıya bir makaleden istanbul deprem risk bölgelerini ekliyorum. Madem taşınacaksınız, daha kuzeye bir yerlere geçin derim. Resim eklemede hata veriyor, o yüzden yazının linkini ekliyorum. Aşağılara doğru istanbul deprem risk hatırası var, kuzeye çıktıkça risk azalıyor.

https://evrimagaci.org/beklenen-buyuk-istanbul-depremi-nedir-neden-nasil-nerede-ve-ne-zaman-yasanmasi-beklenmektedir-13

Alıntıları Göster
    Gördüğüm kadarıyla Anadolu yakası daha sağlam diyorlar, evet mümkün oldukça kuzeye gitmek lazım ama işyerim Avrupa yakasında olduğum için mecburen metroya yakın bakıyorum işte. İyice araştırmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Avcılardan acilen uzaklaşın hocam zaman kaybetmeyin şuan bildiğin denizin üstünde iskelede oturuyor gibisin.
    Saçmalık. Jeolojik riskli alan dedikleri yer zaten dr. Sadık ahmet caddesinin denize bakan kısmı. Diğer yerler sahil şeridi işte. Kayan toprak olsa sondaj çalışmalarında belli olur. Beylikdüzü sahil tarafı da böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Yeşilköy Florya'daki villaların hali 99'da berbat idi, bazı binalarda elimi rahatça sokabileceğim çatlak vardı insanlar buralara ne cesaret girip oturuyorlar diye konuşmuştuk.

Alıntıları Göster
    Çatlak ne çatlağı? Sıva mı taşıyıcı sistem mi? Dolgu duvarı çatlaması yığma binalarda sorun oluşturur. Yeşilköy dedikleri şenlik bölgesinde taks:0.25 hmaks:6.5 imar olmasına karşın adamlar 6 katlı taks:0.80 yapı yapmışlar. Projesine uygun olmayan yapılaşma statik olarak risktir zati.

• O zaman Fay tek parça halinde kırılırsa İstanbul diye bir şehir kalmaz, dümdüz olur, bu ülkedeki binalar 7 şiddetindeki depremleri kaldıramıyor 8 şiddetinde olursa ki depremin süresi de uzayacaktır tam bir felaket.
  • Az önce yine sallandik.

• Fay hattı geçmeyen bir bölge var mı Türkiye de ? Eğer varsa oraya göç edelim, bu İstanbul da yaşanmaz.

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.