Şimdi Ara

İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU) (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
177.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 80-90 bir sigorta bedeli anca 50-60 Bin TLlik bir sigorta bedeli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y@KI$IKLII

Bu mesaj silindi.
    Tevekkul nedir? Once isini yapmak sonra dua etmek

Biz istanbulu yillardir saglam yaptik mi? Hayir. Allah insana akil ve vicdan vermis mi? Vermis. Bunu kullanmayan kim? Insan. Sakat bina yapip denetlemeyen kim? Insan.

Doga malesef gerekeni yapacak. Japonyada da yapiyor. Orada zarari görüyoruz. Turkiyede de yapıyor. Burada da zarari goruyoruz.

Muslumanim ama dua etmeden once dua etmek icin yuzumuz olmali.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackprague

Bir uzman neden şu marmara ve silivrideki küçük depremler hakkında bi şey demiyor bir haftadır her 20 dakikada bir deprem oluyor küçük küçük aradaki 4.7 5.8 de büyüktü
    Çünkü bilmiyorlar dünde dillendirildi ciddi bir araştırma için ödenek lazımmış 1.5 2 Milyon € felan.Ayrıldı mı hayır. dillendirildi mi hayır olursa takdiri ilahi der geçerler.Din cehaleti ile kavrulmuş bir halk var sonuçta.Ölen ölür ateş düştüğü yeri yakar ancak yakınları içinde tutar olanları.Bu halk sorgulamıyor uyuyor.
  • FireFighter1870 F kullanıcısına yanıt
    Hocam orda Konya demek istedim de noktalama isareti koymayinca Konya Karaman diye anladiniz
    Karaman ve Konya demek istediydim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benim oturduğum yer yıkılsa %99 ölürüm
    neyse en azından enkazda kalmam direkt acısız ölürüm
  • İstanbul yakınında öyle iddia edildiği gibi yekpara uzunlukta bir fay hattı yok. Yok boydan boya kırılacakmış yok bilmem ne olacakmış. 3 parça fay hattı var. Bunlarında zaten zamanında (çok çok öncesinde) başı ve kıçı kırılmış. Şimdi beklenen orta yeri.

Ama en iyimser tahmin bile 6.5 diyor ki bu da az değil. Bunun birde hissedilecek olanı var. Birde Prof. Celal Şengör biz ölçtük biçtik elimizde bilimsel veriler var diyor. Eğer dedikleri doğru ise bu rakam 7 ve bi ihtimal bir tık üzerine de çıkabilir.

Önemli olan fayın uzunluğu çünkü. Prof. Şener Üşümezsoy da marmara da tek parça halinde o kadar uzun bir fay olmadığını taş çatlasın top patlasın max. şiddetin 6.5 olacağını bilimsel veriler ve nedenleri ile söylüyor ki en aklı başında yorumlardan biri olarak görüyorum.

Benim şahsi fikrim her iki görüşü sentezleyip sonuçlarından şunu çıkarıyorum.

Fay iddia edildiği gibi uzun bir fay değil, öyle 7 medi şiddetinde bir deprem beklemiyorum. Çünkü depremin şiddeti fayın uzunluğu ve derinliği ile ilgili. Derinlik konusunda zaten hemfikirler. Fakat uzunluk konusunda ben nedense Prof. Şener Üşümezsoy'a katılıyorum (ya da katılmak istiyorum ;))

Oluşan depremler ne artçı ne öncü. Zaten bilimsel olarak artçı veya öncü deprem diye bir şey olamaz. Deprem depremdir. Yerin kırık yerinden kayması olayıdır. Bunun öncüsü artçısı olmaz.

Prof. Şener üşümezsoy'un dediği gibi bu depremler aslında çatalcaya uzanan fay hattı üzerinde olmaktadır. Ama olması olağan değildir. Beklenen değildir ben bu görüşüne katılmıyorum.

Kemerburgaz fay segmenti kitlenip kırılamadığı için doğu-batı yönünde hareket edemiyor ve yanal olarak kavis çizerek güneyden kuzeye doğru kayıyor olabilir. Dönme noktasında da biz bunu ufak çaplı depremler olarak algılıyor olabiliriz. T veya yine kırılamadığı için uc taraftan çatalca fayını baskılıyor olabilir.

Atıyorum tabi ki benim ki tamamen tahmin. Ama ben bu depremlerin artçı veya öncü olmadığı, sadece sıkışıp kalan kemerburgaz fay segmentinin artık fullendiği için dolup taştığını ve taşma noktasında daha zayıf ve kırılgan olan çatalca fayını kırdığını düşünüyorum. Bu iyi de olabilir, kemerburgaz fay segmenti bir yerde takılıp kaldığında kısa sürede yeterli enerjiyi depolayabileceği için beklenen kırılmayı da tetikleyebileceğini düşünüyorum.

Çünkü kandilli den depremleri takip ederseniz, iki deprem arasında ne kadar süre artarsa bir sonraki depremin şiddetinin biraz daha arttığını görebilirsiniz.

Demek ki beya bi güçlü kuvvet levhaları zorlamaya başlamış.

Bu güç sönümlenecek mi? yoksa patlamaya mı? neden olacak orasını bilemem tabi.

Benim atmasyonlarım bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinata -- 28 Eylül 2019; 15:24:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Spinata

İstanbul yakınında öyle iddia edildiği gibi yekpara uzunlukta bir fay hattı yok. Yok boydan boya kırılacakmış yok bilmem ne olacakmış. 3 parça fay hattı var. Bunlarında zaten zamanında (çok çok öncesinde) başı ve kıçı kırılmış. Şimdi beklenen orta yeri.

Ama en iyimser tahmin bile 6.5 diyor ki bu da az değil. Bunun birde hissedilecek olanı var. Birde Prof. Celal Şengör biz ölçtük biçtik elimizde bilimsel veriler var diyor. Eğer dedikleri doğru ise bu rakam 7 ve bi ihtimal bir tık üzerine de çıkabilir.

Önemli olan fayın uzunluğu çünkü. Prof. Şener Üşümezsoy da marmara da tek parça halinde o kadar uzun bir fay olmadığını taş çatlasın top patlasın max. şiddetin 6.5 olacağını bilimsel veriler ve nedenleri ile söylüyor ki en aklı başında yorumlardan biri olarak görüyorum.

Benim şahsi fikrim her iki görüşü sentezleyip sonuçlarından şunu çıkarıyorum.

Fay iddia edildiği gibi uzun bir fay değil, öyle 7 medi şiddetinde bir deprem beklemiyorum. Çünkü depremin şiddeti fayın uzunluğu ve derinliği ile ilgili. Derinlik konusunda zaten hemfikirler. Fakat uzunluk konusunda ben nedense Prof. Şener Üşümezsoy'a katılıyorum (ya da katılmak istiyorum ;))

Oluşan depremler ne artçı ne öncü. Zaten bilimsel olarak artçı veya öncü deprem diye bir şey olamaz. Deprem depremdir. Yerin kırık yerinden kayması olayıdır. Bunun öncüsü artçısı olmaz.

Prof. Şener üşümezsoy'un dediği gibi bu depremler aslında çatalcaya uzanan fay hattı üzerinde olmaktadır. Ama olması olağan değildir. Beklenen değildir ben bu görüşüne katılmıyorum.

Kemerburgaz fay segmenti kitlenip kırılamadığı için doğu-batı yönünde hareket edemiyor ve yanal olarak kavis çizerek güneyden kuzeye doğru kayıyor olabilir. Dönme noktasında da biz bunu ufak çaplı depremler olarak algılıyor olabiliriz. T veya yine kırılamadığı için uc taraftan çatalca fayını baskılıyor olabilir.

Atıyorum tabi ki benim ki tamamen tahmin. Ama ben bu depremlerin artçı veya öncü olmadığı, sadece sıkışıp kalan kemerburgaz fay segmentinin artık fullendiği için dolup taştığını ve taşma noktasında daha zayıf ve kırılgan olan çatalca fayını kırdığını düşünüyorum. Bu iyi de olabilir, kemerburgaz fay segmenti bir yerde takılıp kaldığında kısa sürede yeterli enerjiyi depolayabileceği için beklenen kırılmayı da tetikleyebileceğini düşünüyorum.

Çünkü kandilli den depremleri takip ederseniz, iki deprem arasında ne kadar süre artarsa bir sonraki depremin şiddetinin biraz daha arttığını görebilirsiniz.

Demek ki beya bi güçlü kuvvet levhaları zorlamaya başlamış.

Bu güç sönümlenecek mi? yoksa patlamaya mı? neden olacak orasını bilemem tabi.

Benim atmasyonlarım bu kadar.
    Düzce'de 40 kmlik fayda 7.1 şiddetinde deprem oldu birde istanbuldaki adalarda deniz altında birde belirlenemeyen deniz etkeni var altta olan magnitud 7.1 max 7.6 deniyor ama yüzeye vuracak olan şiddet denilen kavram 9 a ulaşıyor.Fayda meydana gelen magnitud 7.1 ama yüzeye nasıl etkir bilemiyoruz bilende yok.İstanbuldaki deprem etkeni kıyıdaki yapay dolgu ile yapılmış alanlar avcılar misal tehlike arz ediyor önlem alınmış mı yok.Bir insan 250 yılda bir olabilen bir depremin olma ihtimali olduğu bir dönemde neden ülkedeki tüm üretim gücünü ve nüfusu istanbula toplar amacı sanırım ülkeyi yok etmek ekonomik olarak tamamen göçertmek.Birde bu zat demiştir ki zamanında istanbulu rahatlatacağız istanbulun yükünü hafifleteceğiz hadi oradan.Ne derse o günden bu güne tersini yaptı.

• Şu an adalar da bir hareketlilik bile söz konusu değilken adaları madaları karıştırmak çok saçma. Hareketlilik silivri hattında. Adalar ne alaka. Orası kırılmış olmuş bitmiş. Anormal bi durumda yok. Farazya yani. Yıllardan beri atılan boş bi iddia yok adalar yok olacak yok bilmem ne? aldanmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spinata

Şu an adalar da bir hareketlilik bile söz konusu değilken adaları madaları karıştırmak çok saçma. Hareketlilik silivri hattında. Adalar ne alaka. Orası kırılmış olmuş bitmiş. Anormal bi durumda yok. Farazya yani. Yıllardan beri atılan boş bi iddia yok adalar yok olacak yok bilmem ne? aldanmayın.
    Bellide olmaz kemerburgaz deniliyor fakat şuada var bölgedeki hareketlilik soroz körfezi ve yalovadaki olası etkenide tetikleyebilir.
  • 4ntikor 4 kullanıcısına yanıt
    90 bin veriyor bizim eve hocam.
    Hadımköyde

• Elektriğe %10 ile 15 arası zam gelecekmiş 1 Ekimde aferin.
  • doğuda kaçak kullananları komple buraya getirip çalıştırıp zamlı tarifeye mahkum edeceksin bizde oraya gidip yaşayalım ne güzel hayat.

ülke tam bir asalak besleme diyarı.

80 milyon boş niteliksiz insan olacağına 10 milyon bilinçli nitelikli insan olsa bu ülke her anlamda cennet olur ne depremden ne ekonomik kaygılardan korkardık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence gelecek için en güzel yatırım elektrik. Yok mu? gramla kiloyla satılan bi yer? düğünlerde de artık cumhuriyet elektriği takarız. rezillik.
  • Geçmiş olsun herkese İstanbul da İstanbul'lular da bu ülkeye lazım. Lütfen yetkisi olanlar ne gerekiyorsa onu yapdin.Gerekli tetbirler alinsin

• artik o sevimsiz ic karartici siteye bakmaktan midemiz bulandi (son depremleri gosteren) niye baktigimizida bilmiyoruz bakinca birseyde anlamiyoruz sadece olmusmu olmamismi ona bakiyoruz. Biride cikip demiyorki artcilarin cok olmasi iyidir yada sakin olmasi kotudur diye... 3 gundur buna ait bir bilgi ariyorum proflarin yazilarini okuyorum ama ikilemde kaliyor insan. Artcilarin durumu ile ilgili Varsa iyi bir kaynak biri bilgilendirirse sevinirim.

Sosyal medyadanda nefret ettim (twitter) igrenc capsiz yorumlar asilsiz ihbarlarla dolu net bilgi yok sadece bilgi kirliligi.. Deprem olmus sallanmisiz yurek agizda hala siyaset pesinde kosan siyasiler.. bekle arkadas kendimize gelelim bilgi sahibi olalim sonra sor bilmem ne vergisine ne oldu diye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuvo' -- 28 Eylül 2019; 17:20:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç gündür naptığımı ne ettiğimi bilmiyorum neye bakacağımı neye bakmayacağımı şaşırdım psikoloji falan kalmadı

• Marmara denizi yapısı şu graben denilen çöküntüler nedeni ile oluyor tam terside yükseltiler yani tepeler dağlık alanlar oluyor bunların iki türüde var istanbul ve çevresinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 28 Eylül 2019; 17:26:42 >
  • Şuan silivri açıkları denen yer en son 1766 da deprem meydana gelen fay hattının üzerindeki hat kare ile gösterdim.3 Fay hattı varmış genel bağlamda şuanki depremin meydana geldiği hat anadoluya bağlanan kuzey anadolu fay hattı ile bağlantılı ardından soros körfezi ve çanakkale üzerinden egeye giden bir hat var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 28 Eylül 2019; 17:28:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackprague

Üç gündür naptığımı ne ettiğimi bilmiyorum neye bakacağımı neye bakmayacağımı şaşırdım psikoloji falan kalmadı
    Sorma kardesim rezil olduk resmen. Dun site yonetimi genel kontrol yapmis kolonlar vs saglam bir sorun yok yapilan aciklamalara gore tamam guvendeyiz diyoruz ama tv yi bir aciyoruz yok bilmem kac atom bombasi gucunde olacak yok sona geldik yok bilmem ne fay hatti hareketli orasi kaya burasi toprak hic biri ic acici konusmuyor tamam bunu tahmin etmek imkansiz anladik ama en azindan tam bilgilendir yada bizmi cok sey bekliyoruz valla bilemedim.. Ama sunu biliyorum 1 haftaya bu deprem konusu kapanacak olan bilgilendirmelerde kesilecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.