Şimdi Ara

İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU) (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
177.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 gün içinde 5 ve üzeri bir deprem olmazsa her şey unutulacak. Kimsenin aklına bile gelmeyecek. Hey gidi hey. Gölcükte yarım km içinde yeni yapılmış biri yatık durmak, 2sinin temeli boş eğimli toprağa 3-5 metre mesafede olmak üzere ittirsem yıkılacak 4-5 bina gördük. Binalar kocatepe ortaokulu civarındaki tepeciklerde. Çok ders alınmış 99 depreminden çooookkk... Hadi adam o binayı yaptı yahu sen ne tip bit salaksın o evi alıyor veya kiralıyorsun. Bu millet ölmeden akıllanmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

3 gün içinde 5 ve üzeri bir deprem olmazsa her şey unutulacak. Kimsenin aklına bile gelmeyecek. Hey gidi hey. Gölcükte yarım km içinde yeni yapılmış biri yatık durmak, 2sinin temeli boş eğimli toprağa 3-5 metre mesafede olmak üzere ittirsem yıkılacak 4-5 bina gördük. Binalar kocatepe ortaokulu civarındaki tepeciklerde. Çok ders alınmış 99 depreminden çooookkk... Hadi adam o binayı yaptı yahu sen ne tip bit salaksın o evi alıyor veya kiralıyorsun. Bu millet ölmeden akıllanmaz.
    Balık hafızalı toplumun sonuçları işte.Anı yaşar yarınını düşünmez.

• Aşağıdaki 2-3 yorumda görüldüğü gibi bazıları kudurmaya devam
  • gene deprem oldu 3.0

Tarih Saat Enlem(N) Boylam(E) Derinlik(km) MD ML Mw Yer Çözüm Niteliği
    ---------- -------- -------- ------- ---------- ------------ -------------- --------------
    2019.09.28 17:28:38 40.8703 28.2270 8.1 -.- 3.0 2.9 SILIVRI ACIKLARI-ISTANBUL (MARMARA DENIZI) İlksel
  • Arkadaşlar dünden beri oturduğum bölgenin binanın/çevrenin ne derece güvenli olduğunu öğrenmeye çalışıyorum ama hep kulaktan dolma bilgiler..

Ataşehir (bölge) zemini sağlam diye biliyoruz ama hangi siteye baksam ileri seviye risk haritasında çıkıyor ? Afad sitesindeki plandan göstergelerden bir şey anlamadım , cok karısık
  • fistoffury kullanıcısına yanıt
    Kimse bir analizde yapmıyor. Mesela eğer büyük bir deprem geliyorsa istanbu’u bir ay gibi bir süre tahliye etsinler. Amerika kasırga ve felaket beklentisinde tahliye ediyor direk. Burda da uygulansa aynı şey. Hiçbişey insan hayatından değerli değildir sonuçta

• Depremden kaçan istanbullularhttps://twitter.com/manliketams/status/1177254030885687302?s=21

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 28 Eylül 2019; 17:54:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: false6

Çekmeköy iyi değil diye duydum. Aşağıya bir makaleden istanbul deprem risk bölgelerini ekliyorum. Madem taşınacaksınız, daha kuzeye bir yerlere geçin derim. Resim eklemede hata veriyor, o yüzden yazının linkini ekliyorum. Aşağılara doğru istanbul deprem risk hatırası var, kuzeye çıktıkça risk azalıyor.

https://evrimagaci.org/beklenen-buyuk-istanbul-depremi-nedir-neden-nasil-nerede-ve-ne-zaman-yasanmasi-beklenmektedir-13

Alıntıları Göster
    Hocam burda Tuzla beyaz alanda mı kalıyor yoksa resimde mi hata var?

• FATİH aksaray veya cerrahpasa semtleri ne derecede etkilenecek bilen varmi ? İlk depremde tavandaki ampul sallandi bayagi ama 5.8 olanda esyalar bile kipirdamadi suresi uzundu bina sallandi ama oyle esyalar vs gidip gelmedi (3.katta en son katta oturuyorum).arkadasim kagithanede oturuyor dedigine gore evde resmen esyalar gitti geldi diyor ( 1 katta yuksek giris tabir edilen katta oturuyor)? Anlamadim gitti bu bina.saglamlihindanmi acaba?

• donjuan444 D kullanıcısına yanıt
    7 ve üstü depremlerde bulunduğun yere yansıması tahmin edilen şiddet 9 olacağı öngörülüyor, geçmiş mesajlarda bir arkadaş ciddi bir araştırma kaynağı paylaşmıştı.

Eğer bu şekilde bir güç olursa çok büyük sıkıntılar olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İos ta ki earthquake uygulaması ilginç bi şekilde nerdeyse aynı dakika uyarı veriyor ama ücretli app. perşembe günü 3-4 saat çalışmadı,ilk aldığımda baya sövdüm ama şimdi çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 28 Eylül 2019; 18:20:56 >
  • Sanki Türkiyenin batısında topyekûn bir hareket var. Akdenizde ve Egede aynen art arda depremler var. Sanki büyük bir deprem olmayacak gibi .

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 28 Eylül 2019; 19:22:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Arkadaşlar dünden beri oturduğum bölgenin binanın/çevrenin ne derece güvenli olduğunu öğrenmeye çalışıyorum ama hep kulaktan dolma bilgiler..

Ataşehir (bölge) zemini sağlam diye biliyoruz ama hangi siteye baksam ileri seviye risk haritasında çıkıyor ? Afad sitesindeki plandan göstergelerden bir şey anlamadım , cok karısık
    Site ölçeğinde gösteren bir risk haritası görmedim ben varsa paylaşır mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Sanki Türkiyenin batısında topyekûn bir hareket var. Akdenizde ve Egede aynen art arda depremler var. Sanki büyük bir deprem olmayacak gibi .
    İstanbuldaki depremden sonra uzunca bir süre orta ve doğuda hiç deprem olmadı o çok ilginçti halbuki hiç eksik olmazdı o noktalar.
    İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU)

Ardından yavaşca karadenizden doğru yine yayılmaya başladı depremler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Eylül 2019; 20:44:36 >

• quote:

Arkadaşlar dünden beri oturduğum bölgenin binanın/çevrenin ne derece güvenli olduğunu öğrenmeye çalışıyorum ama hep kulaktan dolma bilgiler..

Orijinal Atasehir yani Mcdonalds in oldugu Atasehir bulvari civari saglam cunku babam da insaat isinden anlar daha yapilirken oradan ev aldik ve zemini saglam diyordu babam. Hatta 99 depremini o evde yasamistik.

Ancak su an her yere Atasehir diyorlar. Gercek Atasehir, Mcdonalds i pergelin ucuna koydugunda ortaya cikan 1 km yari capli bolgedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 28 Eylül 2019; 20:44:33 >
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Afad sitesinden bakabılırsın e devlet sıfresi ile

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Bizimkiler yine alırken zemın sağlam dendi.99 depremi evet sağlam kalmış..Ataşehir merkez zaten oturduğumuz yer.Yoksa artık Atasehır denilince Kayışdağı Küçükbakkalköy bile giriyor o taraflara ben sahsen Atasehır olarak bakmıyorum.
    Ama harita içinde riskli bölge olarak gösteriliyor artık bu şaşırtıcı .
    5.8’i Avrupa yakası ve Üsküdar Ümraniye evlerınde yaşayanlar bayagı hissederken biz o kadar sallanmadık.Avizelere bakarak bile durumu karşılaştıdık yani.
    Eski bina 1997 yapımı falan ama sağlam binalar var burada.Gerçi 99 merkez üssü İstanbul değildi orası ayrı konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 28 Eylül 2019; 20:53:29 >
  • quote:

Bizimkiler yine alırken zemın sağlam dendi.99 depremi evet sağlam kalmış..Ataşehir merkez zaten oturduğumuz yer.Yoksa artık Atasehır denilince Kayışdağı Küçükbakkalköy bile giriyor o taraflara ben sahsen Atasehır olarak bakmıyorum.
    Ama harita içinde riskli bölge olarak gösteriliyor artık bu şaşırtıcı .
    5.8’i Avrupa yakası ve Üsküdar Ümraniye evlerınde yaşayanlar bayagı hissederken biz o kadar sallanmadık.Avizelere bakarak bile durumu karşılaştıdık yani.
    Eski bina 1997 yapımı falan ama sağlam binalar var burada.Gerçi 99 merkez üssü İstanbul değildi orası ayrı konu
    Aynen oyle herkes Atasehirliyiz diyor. Halbuki adam bulvara 10 km uzakta. Biz oradan tasinirken bati atasehire kopru yoktu zaten bati atasehir yoktu. Palladium taraflarinda cingeneler vardi

Tek sinema vardi o da Trio tarafinda.

Saglamdir korkmaya gerek yok. Bizim oturdugumuz bina da 94-95 yapimi falandi ilk yapilanlardan.

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.