Şimdi Ara

İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU) (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
177.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir durak ilerdeyim oradan, Çiçekkent durağındayım. İki jeoloji mühendisi var apartmanda ve girerken raporlara bakmışlar ama işte adalar da balkondan görünüyor.

Edit pardon bir sonraki değil arada bir durak daha var Migrostan az ileride

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 28 Eylül 2019; 21:10:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Aynen oyle herkes Atasehirliyiz diyor. Halbuki adam bulvara 10 km uzakta. Biz oradan tasinirken bati atasehire kopru yoktu zaten bati atasehir yoktu. Palladium taraflarinda cingeneler vardi

Tek sinema vardi o da Trio tarafinda.

Saglamdir korkmaya gerek yok. Bizim oturdugumuz bina da 94-95 yapimi falandi ilk yapilanlardan.

Alıntıları Göster
    Trio evet Deniz private idi sanırım yakın ama arabasız gitmek sorundu , şimdi bile neredeyse boş orası halen.Mozaik çarşıda bir dönem AFM vardı.

Sağlamlığından şüphem pek yok ama yine de resmi olarak bir görmek iyi olurdu diye düşünüyorum su aralar.Bunca zaman sağlam nasılsa dedik durduk bıraz deprem olunca insan acaba mı dıyor.

Emlak konutları binaları eskıdir ama yeniyim diyen çoğu binadan daha iyidir yalıtımı vs..Batı tarafındaki evleri sevmiyorum ama Doğu tarafı bambaşka.

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Anlamadım? Bakmışlar raporlara adalar görünüyor mu demişler ? Ne alaka ki

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Anlamadım? Bakmışlar raporlara adalar görünüyor mu demişler ? Ne alaka ki
    Hayır bina zemin raporlarına bakıp siteden rev aldıklarını söylüyorlar ve güvenli diyorlar ama ben balkondan bakınca adaları görüyorum ve asabım bozuluyor.

Depremde ilk kurtarılacak şey olan playstationlarımı bagaja koydum bile zaten üniversite yıllarında da birkaç ay yazlıktan gelip gitmiştim burada durmak istemiyorum, İstanbul'a 60 km mesafede müstakil ev olup burada apartmanda durmak hiç akıl kârı değil.

Üniversite yıllarında da makara yapan olmuştu ama 3 araç değiştirerek Fatih'ten Anadolu yakasına gelmektense yazlığın önünden otobüs kalkıyor ve üniversitenin 200 metre ilerisindeki son durağa kadar uyuyordum yani çok daha rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 28 Eylül 2019; 21:49:51 >

• Tt enkaz altında okey oynayabilelim diye beleş internet vermiş sağolsun hizmet gibi hizmet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Çünkü bilmiyorlar dünde dillendirildi ciddi bir araştırma için ödenek lazımmış 1.5 2 Milyon € felan.Ayrıldı mı hayır. dillendirildi mi hayır olursa takdiri ilahi der geçerler.Din cehaleti ile kavrulmuş bir halk var sonuçta.Ölen ölür ateş düştüğü yeri yakar ancak yakınları içinde tutar olanları.Bu halk sorgulamıyor uyuyor.

Alıntıları Göster
    İnanan insanlara bağnaz diyerek kültürlü olunmaz, yazarsınız buraya içi dolu şeyler, sağa sola sataşmazsiniz, kimse de sizin ateist vs olduğunuzla ilgilenmez, foruma ve insanlara faydaniz olur.
    Bu gözler su tarihte deprem olacak, 1 yılda kesin deprem olacak, 5 yılda deprem geliyor sözlerini sözde profesörlerden çok duydu.
    Şu andaki teknoloji depremi önceden anlamaya müsait değil zaten, en fazla fay hattını vs vs konuşursun.Varsa bildiğiniz bir şey paylaşın, iki de bir inanan insanlara satasarak kültürel olunmaz, bağnaz olunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 28 Eylül 2019; 23:31:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Hayır bina zemin raporlarına bakıp siteden rev aldıklarını söylüyorlar ve güvenli diyorlar ama ben balkondan bakınca adaları görüyorum ve asabım bozuluyor.

Depremde ilk kurtarılacak şey olan playstationlarımı bagaja koydum bile zaten üniversite yıllarında da birkaç ay yazlıktan gelip gitmiştim burada durmak istemiyorum, İstanbul'a 60 km mesafede müstakil ev olup burada apartmanda durmak hiç akıl kârı değil.

Üniversite yıllarında da makara yapan olmuştu ama 3 araç değiştirerek Fatih'ten Anadolu yakasına gelmektense yazlığın önünden otobüs kalkıyor ve üniversitenin 200 metre ilerisindeki son durağa kadar uyuyordum yani çok daha rahat.

Alıntıları Göster
    Depremde ve yangında son kurtarılmayacak listeme girmeyi başaranlar var.

• Arkadaşlar, bu saatten sonra yapılacak çok bir şey yok, olmasin diye dua edeceğiz.İstanbul depreminin altından ülke olarak kalkamayiz, çok can kaybı olur, milyonlar ölür.İstanbul Türkiyenin kalbi, o kalbi söküp almak gibi bir şey Deprem.
    Deprem beklenmesinin nedeni İstanbulda her yüzyılda büyük deprem olmuş olmasindan kaynaklı, en son şiddetli deprem 1900 lu yıllarda olmuş, üzerinden yüzyıl geçtiği icin de bekleniyor, umarım hiç olmaz ve bu gözler İstanbul depremini ne iştir, ne de görür.
    Bu saatten sonra tedbir almakta imkansıza yakın, çok maliyetli olur, ülke bu maliyetin altından kalkamaz, bireysel olarakta yapılacak çok bir şey yok, yapılacak tek şey dua etmek

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

İnanan insanlara bağnaz diyerek kültürlü olunmaz, yazarsınız buraya içi dolu şeyler, sağa sola sataşmazsiniz, kimse de sizin ateist vs olduğunuzla ilgilenmez, foruma ve insanlara faydaniz olur.
    Bu gözler su tarihte deprem olacak, 1 yılda kesin deprem olacak, 5 yılda deprem geliyor sözlerini sözde profesörlerden çok duydu.
    Şu andaki teknoloji depremi önceden anlamaya müsait değil zaten, en fazla fay hattını vs vs konuşursun.Varsa bildiğiniz bir şey paylaşın, iki de bir inanan insanlara satasarak kültürel olunmaz, bağnaz olunur.

Alıntıları Göster
    Depremin olacağını bilirsin ne zaman olacağını bilemezsin çünkü fay hatları boyunca tetikleyen etken çok güneşin yer kabuğuna etkisi yada magmadan oluşan tepkiler dünyanın dönme hızı etkeni karaların mmlik hareketi levhaların baskısı bunlar düzenli değil sabit şekilde de olmuyor.O yüzden kimse bilmiyor tek bildikleri şuan o bölgede enerji yüksek bu enerji boşalacak ama bu yarın mı olacak akşam mı olacak 2-3 ay sonra mı olacak bilinemez birde boydan boya mı kırılacak yada parçalı mı olacak yani devam eden 2 7 üzeri deprem mi meydana gelecek bilinmez.Bu işle uğraşan bilim adamları varsayımlar yapar en kötü ve en iyi senaryo ihtimalleri sunar o kadar ayrıca şuda var adamlar dillendirdi o kadar söylenmiş ödenek ayrılsın bilim adamları ve uzmanlarca bizzat incelensin denmiş ama ne ödenek ayırmışlar nede izin vermişler.İnan inanma ben o noktada bağlamaz biz burada bilinen bir gerçekten bahsediyoruz seni hiçbir güç kuvvet korumaz sen ancak sana o bulunduğun muhite yada çevresindeki yapıları yapan kişilere olan güvenin seni korur japon örnekleri veriliyor adamlar normal hayat düzenlerine devam ediyorlar deprem anında bile ne yapılacağınıda biliyorlar neden çünkü adamlar yaptıkları yapılara yapanlara güveniyor sen güveniyorum musun hayır o ailenle güzel vakit geçirdiğin gülüp oynadığın o beton bloklar yarın sana mezar olacak e peki kim engelleyecek bak cami minareleri bile çat diye düşüyor seni kim koruyacak savaşta bebekler ölüyor mesela kim koruyor bu mazlumları masum bebekleri neden ölüyor bunlar hiç düşündün mü.Her şey insanın niyetine kalmış insan insan değer vermezse bir şey olmaz insan yapımı yaratıcıya ve oluşturduğu mitolojiler ile kafayı fazla zorlamayın iyi niyetli olun yeter.

• quote:

Depremin olacağını bilirsin ne zaman olacağını bilemezsin çünkü fay hatları boyunca tetikleyen etken çok güneşin yer kabuğuna etkisi yada magmadan oluşan tepkiler dünyanın dönme hızı etkeni karaların mmlik hareketi levhaların baskısı bunlar düzenli değil sabit şekilde de olmuyor.O yüzden kimse bilmiyor tek bildikleri şuan o bölgede enerji yüksek bu enerji boşalacak ama bu yarın mı olacak akşam mı olacak 2-3 ay sonra mı olacak bilinemez birde boydan boya mı kırılacak yada parçalı mı olacak yani devam eden 2 7 üzeri deprem mi meydana gelecek bilinmez.Bu işle uğraşan bilim adamları varsayımlar yapar en kötü ve en iyi senaryo ihtimalleri sunar o kadar ayrıca şuda var adamlar dillendirdi o kadar söylenmiş ödenek ayrılsın bilim adamları ve uzmanlarca bizzat incelensin denmiş ama ne ödenek ayırmışlar nede izin vermişler.İnan inanma ben o noktada bağlamaz biz burada bilinen bir gerçekten bahsediyoruz seni hiçbir güç kuvvet korumaz sen ancak sana o bulunduğun muhite yada çevresindeki yapıları yapan kişilere olan güvenin seni korur japon örnekleri veriliyor adamlar normal hayat düzenlerine devam ediyorlar deprem anında bile ne yapılacağınıda biliyorlar neden çünkü adamlar yaptıkları yapılara yapanlara güveniyor sen güveniyorum musun hayır o ailenle güzel vakit geçirdiğin gülüp oynadığın o beton bloklar yarın sana mezar olacak e peki kim engelleyecek bak cami minareleri bile çat diye düşüyor seni kim koruyacak savaşta bebekler ölüyor mesela kim koruyor bu mazlumları masum bebekleri neden ölüyor bunlar hiç düşündün mü.Her şey insanın niyetine kalmış insan insan değer vermezse bir şey olmaz insan yapımı yaratıcıya ve oluşturduğu mitolojiler ile kafayı fazla zorlamayın iyi niyetli olun yeter.

Alıntıları Göster
    Bak bu mesajın son satırına kadar fena değildi, kimse zaten inkar etmiyor, tedbir alınmadi, hiçbir zaman alınmadı.Depreme tedbir düzenli yapılaşma ile vs vs ile olur, artık İstanbul için çok geç, 20 milyon nüfus var, bir sürü merkez ilçe var, buralarda tekrardan baştan aşağı imar planı yapman lazım, binaları yıkman, yenilerini insa etmen, insanlara geçici konaklama yerleri vs vs bir sürü şey yapman lazım, bunun da bu saatten sonra imkansiza yakın olduğunu aklı selim herkes bilir.
    Bu dünya imtihan dünyası, bunu idrak eder ve önyargısız yaklaşır, sorgulamayi açık arayarak değil, nedenini anlamaya çalışarak yaparsan daha doğru ve samimi olur, bebeklerin neden öldüğü sorusu cevabını kendiliğinden bulur. Bir doğum hadisesine bakın, anne karnından yepyeni bir canlı çıkıyor, 5-7 milyar insan var hayatta, geçmiş dönemlerde bir sürü insan yaşamış, bu kadar çok insan neden var, düşünmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 29 Eylül 2019; 0:2:11 >

• quote:

Bak bu mesajın son satırına kadar fena değildi, kimse zaten inkar etmiyor, tedbir alınmadi, hiçbir zaman alınmadı.Depreme tedbir düzenli yapılaşma ile vs vs ile olur, artık İstanbul için çok geç, 20 milyon nüfus var, bir sürü merkez ilçe var, buralarda tekrardan baştan aşağı imar planı yapman lazım, binaları yıkman, yenilerini insa etmen, insanlara geçici konaklama yerleri vs vs bir sürü şey yapman lazım, bunun da bu saatten sonra imkansiza yakın olduğunu aklı selim herkes bilir.
    Bu dünya imtihan dünyası, bunu idrak eder ve önyargısız yaklaşır, sorgulamayi açık arayarak değil, nedenini anlamaya çalışarak yaparsan daha doğru ve samimi olur, bebeklerin neden öldüğü sorusu cevabını kendiliğinden bulur. Bir doğum hadisesine bakın, anne karnından yepyeni bir canlı çıkıyor, 5-7 milyar insan var hayatta, geçmiş dönemlerde bir sürü insan yaşamış, bu kadar çok insan neden var, düşünmek lazım.

Alıntıları Göster
    Evren ve insanın canlıların bunun içinde yer aldığı konumu irdelersek boyut olarak

1.Önemsisiz

2.İnsanın doğada ve diğer canlılarla olan beşeri ilişkisine baktığımızda ise gereksisiz.

Ayrıca dünyada bir düzen felanda yok kaos var ve bu kaosun seni nerede nasıl bulacağını bilmiyorsun iş tamamen olasılıklara bağlı tıpkı bu depremler gibi ama bilinecek olan ve olacak bir olgu olduğunu biliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 29 Eylül 2019; 0:9:9 >

• Biz Ümraniye merkezdeyiz devlet hastanesinin yanında şimdiye kadar sadece 5.8 olanı hissettik 5katli bina 3. Kattayiz herhangi bir eşya oynamadı. Biraz zor hissettik açıkçası acaba bina sağlamlığından mı yoksa konum itibariylemi pek hissedemedik onu anlayamadım Ümraniye civarı olan varmıdır?

• quote:

Evren ve insanın canlıların bunun içinde yer aldığı konumu irdelersek boyut olarak

1.Önemsisiz

2.İnsanın doğada ve diğer canlılarla olan beşeri ilişkisine baktığımızda ise gereksisiz.

Ayrıca dünyada bir düzen felanda yok kaos var ve bu kaosun seni nerede nasıl bulacağını bilmiyorsun iş tamamen olasılıklara bağlı tıpkı bu depremler gibi ama bilinecek olan ve olacak bir olgu olduğunu biliyorsun.

Alıntıları Göster
    Bir doğum hadisesi, kincisi de ölüm, bunları iyice düşünmeli.
    İnsan zayıf doğar, güçlenir, tekrar zayıf hale gelir ve ölür, doğal ölümden bahsediyorum.
    Ölüm ölmediğine, bugüne kadar ebedî bir yaşam kimse yaşamadığına göre, oturup iyicene düşünmek lazım.İnsan hayatı sağlıklı olarak 60-70 yıl bugün geldiğimiz noktada, bu kadar kısa bir hayat neden var, hadi 130 yıl, 200 yıl olsun, sonu olan bir hayat neden var, iyice düşünmek gerek.

İyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 29 Eylül 2019; 0:19:11 >

• quote:

Bir doğum hadisesi, kincisi de ölüm, bunları iyice düşünmeli.
    İnsan zayıf doğar, güçlenir, tekrar zayıf hale gelir ve ölür, doğal ölümden bahsediyorum.
    Ölüm ölmediğine, bugüne kadar ebedî bir yaşam kimse yaşamadığına göre, oturup iyicene düşünmek lazım.İnsan hayatı sağlıklı olarak 60-70 yıl bugün geldiğimiz noktada, bu kadar kısa bir hayat neden var, hadi 130 yıl, 200 yıl olsun, sonu olan bir hayat neden var, iyice düşünmek gerek.

İyi geceler.

Alıntıları Göster
    İnsan kusurlu bir varlık olduğundan var doğum ölüm her canlı olan varlık için var bitkilerde böyle bir karıncada kelebekte kaza ile ölmezse ve doğal yaşam olarak bakılırsa bedeninde ne varsa o olur yani bedenin senin kontrol mekanizman o sağlamsa sende istediği şekilde yaşar hareket edersin ama o bedende senin kontrolünde gerçekleşmiyor evrim diye bir gerçek var doğduğun yer ırk cinsiyet olarak sana yüklenen vazife yada bakış yada genetik olarak anne babanın durumu onlardan sana aktarılan genler eğerki kronik bir rahatsızlık varsa bir akraba evliliği veya özürlülük durumu varsa bu bilinen bir gerçektir gene üstteki dediğim gibi dünyaya nasıl geleceğini sen seçmiyorsun dişi veya eril engelli veya sağlam veya hayatının ilerleyen safhasında seni bir anda tetikleyecek bir hastalıkla pençeleşmiyorsun çünkü bedenin senin kontrolün ve isteğin noktasında oluşmuyor kimse eşit değil.Bir sınama için herkesin
    eşit olması lazım.Ayrıca dünyada adalet diye bir mekanizma yok direk insanlar ve toplumların insiyatifine kalıyorsun.

Ayrıca uzun zaman yaşamak mümkün ama tıp o kadar gelişmedi yediğine içtiğine dikkat eder kronikte bir rahatsızlığın yoksa stressiz olarak bir insan 120 yıl yaşar hücrelerini yenileme gibi bir mertebeye tıp ulaşırsa hücre yapısı düzeyinde 200 bile olur bu yaşlanmanın nedeni belli bir müddet sonra hücrenin kendini yenileme vasfını kaybetmesinden kaynaklıdır bu kişiye bireye genetik yapısına göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 29 Eylül 2019; 0:26:56 >

• Şu psikolojiyi aşamadım hala kandilli sitesine bakıp dueuyorum ve hala depremler devam ediyor. Korkmamak mümkün değil ki hareketlenme bitmedi gibi

• Dünya'da düzen var, tüm doğa olayları belli bir ölçüde belli bir çizgide ilerliyor, oluşuyor, tüm canlılar bitkiler yine olması gerektiği gibi oluyor bitiyor, eğer Dünya da kaos olsaydı bugün 20 derece olan sıcaklık yarın -100 derecede olabilirdi ve herkes soğuktan donarak ölebilirdi veya tam tersi olup sıcaktan kavrulabilirdi, bunun gibi daha çok örnek var, kaosu çıkaran insanların egosu, bencilliği ve nefsidir.

Evren içinde biz insanlar önemsiz olarak gözükebiliriz ama bizim bir aklımız var bu önemsizlik fikri yine bizden çıkıyor, halbuki biz önemli olmasaydık evrende Dünya diye bir gezegen olmazdı, biz şu koca evrende o kadar önenmliyiz ki evren içindeki nokta kadar bile sayılmaayacak bir gezegenin içinde evrenin farkındayız, biz olmasaydık evreni fark eden bir şey olmayacaktı, Allah bizim için koca evreni yarattı.
  • Strawberry Fields Forever kullanıcısına yanıt
    Bende sürekli o sitedeyim ama önceden de orası öyleydi. 4’ün altında depremler hergün oluyordu. Şu an için olan depremler artçı depremler olabilir. Psikolojik olarak henüz etkisinden çıkamamış olsak da birkaç haftaya kurtulabileceğimizi düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: junis

Dünya'da düzen var, tüm doğa olayları belli bir ölçüde belli bir çizgide ilerliyor, oluşuyor, tüm canlılar bitkiler yine olması gerektiği gibi oluyor bitiyor, eğer Dünya da kaos olsaydı bugün 20 derece olan sıcaklık yarın -100 derecede olabilirdi ve herkes soğuktan donarak ölebilirdi veya tam tersi olup sıcaktan kavrulabilirdi, bunun gibi daha çok örnek var, kaosu çıkaran insanların egosu, bencilliği ve nefsidir.

Evren içinde biz insanlar önemsiz olarak gözükebiliriz ama bizim bir aklımız var bu önemsizlik fikri yine bizden çıkıyor, halbuki biz önemli olmasaydık evrende Dünya diye bir gezegen olmazdı, biz şu koca evrende o kadar önenmliyiz ki evren içindeki nokta kadar bile sayılmaayacak bir gezegenin içinde evrenin farkındayız, biz olmasaydık evreni fark eden bir şey olmayacaktı, Allah bizim için koca evreni yarattı.
    Evrenin farkında olman bir şey ifade etmiyor sonuçta ölüme çare bulamayan et parçası birşeylerin farkında olsa ne yazar insan karmaşık yapıda olduğu kadar basit bir canlıdır her an ölme veya öldürülme ihtimali mevcuttur.Kaos ihtimalinide sıcaklık olarak ele alman saçma olmuş dünyanın güneşe uzaklığı bağlamında dünyada bir sıcaklık skalası var bu ekvatorda 60 derecelere ulaşırken kutuplarda eksi 50 60lara kadar gidebiliyor değişken birşey konumuz olan deprem ise güneşin yer kabuğu etkisi magmanın yani çekirdekteki iç yapının üste etkisi ile oluşuyor kıtalar kara parçaları sabit değil hareket ediyor yerine göre mm eğer bir engelle karşılaşırsa yada bir gerilim zorlama olursa zaten bahsettiğimiz deprem oluyor fay hattı denilende bu karaların birbiri ile sürtünmesi sonucu oluşmuş kayalar birbirine sürtünen kayaçlar tabi bu yerin kmlerce altında olan birşey dünyada devamlı bir kaos var
    fakat belli bir sistematikte oluyor bu olay zaten emin ol sıcaklık değerlerini ele almışsın belli bir değerin üstünde olsa idi insanlar oluşmazdı karada yaşam süregelmezdi canlılık suda olurdu oda bir nebze olasılık olarak ele alındığında insan ve diğer canlı formları için uygun şartlar oluşmuşki sen ve diğer türler var şuan bunları konuşabiliyoruz.

• Güngörende zangır zangır sallandık 20 yıllık bina.Sanki fırtınanın ortasında kalmış bir sandal gibi bir sağa yattı bina bir sola yattı.Hatta çömelmiş modeme reset atacaktım o sırada sallanmaya başlayınca yere düştüm dengemi kaybedip o kadar şiddetliydi ki binadan gacır gucur sesler geldi garip bir gürültü vardı.Biraz daha güçlü olsaydı 6 değil 7 olsaydı hatta 7 bile değil 6.5 olsaydı şuan yorumu yazamıyor olabilirdim.

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.