Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
177.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-AAD4AAA61

Okulda 1. Kattaydim hiçbir şey hissetmedim. Telefon ise Turkcell sıkıntı yok ancak arama geç bağlanıyor hiç yoktan iyidir. Türk Telekom 2G 1 diş çekiyor. Vodafone hiç. Yıl olmuş 2019...
    Devlet mi kaldı hocam? Herşey bir kişinin iradesine bağlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pantherus IV

Kesinlikle katılıyorum.

Alıntıları Göster
    Üstelik 45 saniye..
  • Arkadaslar binalarin sallanması gayet normal , bina gorevini yapıyor daha ne istiyorsunuz. Boyle buyuk bir deprem de Sallanmaması daha buyuk problem .

• Kardeşim boş arazi. Ot falan çalı çırpıdan gürüzlük olmuş. Şimdi keçi vs de olamadığı için öyle yoksa birşey yapılmadı olayı çarpıtmayalım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • onboardx O kullanıcısına yanıt
    15 TL daha fazla verir acil durumda kullanırım. İnsanın canından önemli değil para. Pahalı gelen 6 ayda bir yükler hattın kapanmaması için. Turkcell i boşuna savunmuyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Violet Evergarden

Anasını satayım yok 4.5G , yok 5 GB yok ışık hızında internet diye gün boyu kafa ütüleyen oparatörler, ortabüyüklükteki bir depremde bile nasıl sıçtıklarını gördük.

Arkadaş , bu cep telefonu çıkalı 40 yıl, memlekete geleli 25 yıl oldu, hala kriz durumlarında devreye sokulacak altarnatif iletişim aygıtları yok oparatörlerin. Alayı iptal oldu yine.
    1998 yılında tanıtılan bir Ericcson telefon vardı, GSM oparatörlerinden bağımsız ,ikincil anteni takınca direk uydudan iletişim sağlıyordu. Bundan birtane edinmek lazım anlaşıldı.
    Ayrıca bu afet birkez daha gösterdiki ayak ucundan saç teline hiçbir şekilde depreme hazır değiliz. Deprem anında ne yapılır, hemen sornasında ne yapılır zerre bilgimiz yok
    tüm üniversite bölümlerine "kriz yönetimi" dersi koymak şart.

Edit: Deprem 6.0 olarak revize edilmiş.
    Edit 2 :19: 57 itibariyle ADANA'da TT hala kaput. şarteli inidirp kaçtınız mı arkadaş aloo

Edit3: Soran olmuş bahsettiğim telefon, ERICSSON R290. Pek tabi milyar altarnatifi vardır artık
    "Ericsson R290, Globalstar uydu şebekesini kullanan kombine bir GSM ve uydu telefonu. R290, Haziran 1999'da tanıtıldı ve Birleşik Krallık'ta Ericsson Mobile Communications tarafından üretildi. Globalstar, telefonun gövdesiyle aynı uzunlukta olan katlanabilir bir anten kullanır."(Vikipedi)

Daha fazla bilgi için "UYDU TELEFONU" diye aratın

gsm teknolojisi hakkında yeterli bilgiye sahip değilsin her halde, bir baz istasyonunda ki her hücre 8 telefona hizmet verir, o anda herkes hatta girmeye kalkarsa en yakındakine bağlanmaya çalışacak ve boş kapasite bulamayacak, düşük güçte çalışan ne kadar çok baz istasyonu kurulursa insan sağlığına zarar vermeden kapsama alanı genişletilmiş olacaktır.

cahil halk baz istasyonu kanser yapıyor şikayeti ile mevcutları kaldırtıyor, operatör şirketler bu sefer meskun olmayan yerlere çok kuvvetli istasyon kurmak zorunda kalıyorlar, sistemin mantığı baz istasyonlarının ağ şeklinde bir birleriyle iletişim kurmasına dayandığından bir yerde ağda çökme yaşanıyor.

internet ve sabit hatlarda bu sıkıntı yaşanmadığından iletişim kesintisiz sürmektedir.

internetin asıl çıkış amacı, amerikan ordusunun 60 lı yıllarda topyekün bir savaş halinde birlikler arasında kesintisiz iletişim sağlaması amacıyla bir arayışa girmesi neticesinde dünya üzerinde bir omurga hattı kurularak bu hat üzerinden irtibat sağlanması altyapısının oluşturulmasına dayanır.

sabit telefonlar da enerjisini kendi hattında ki 48 volt gerilimden sağlayarak devre dışı kalan gsm hattına alternatif uygulama sunarlar.

• İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU)

İşte size haarp.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cerade

Şimdi bu depremde enerji boşalıyor mu boşalmıyor mu bilen biri yok mu ? Ekşi de enerjinin boşalması için bunun gibi binlerce deprem olması lazım yazmışlar.Hatların kesilmesi ise tek kelimeyle rezalet.
    Ekşide dedikleri doğru bir tane deprem ile enerji boşalmaz binlerce olması lazım .

• Öncelikle bazı şeyleri açıklığa kavuşturalım.
    1)Büyük İstanbul Depremi diye bir şey yoktur Marmara Depremi vardır çünkü İstanbul'un altında 7.0 dan fazla etki yaratacak fay yoktur.
    2)Artçı depremler (3 ve 5 civarı büyüklükteki depremler) bir süre daha devam edecek ama bu kötüye işaret değil o yüzden paniğe gerek yok.
    3)Marmara Denizi'nin hiç bir yerinde 8lik deprem üretecek bir fay yok o yüzden felaket tellallarına prim vermeyin
    4)Her türlü ihtimale karşı ''hayat üçgeni'' pozisyonunu öğrenin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrHamilton -- 26 Eylül 2019; 16:6:53 >
  • ekşideki bir yorum.katılıyorum yoruma

bu 5.7lik deprem, insanları binalardan hatta istanbul'dan tahliye etmek için büyük bir lütuf gibi geliyor bana. eğer hala insanları güvenli alanlara toplamazlarsa ve daha büyük bir deprem felaketi olursa, bütün dünya yıllar boyu bu fırsatın nasıl değerlendirilemediğini konuşur.
  • odatv.com
    Haarp silahı ile deprem yaratıyor, insan beynini kontrol ediyor vs...
    https://odatv.com/deprem-yaratiyor-insan-beynini-kontrol-ediyor-vs...-2012121200.html
    Hayret biri de çıkıp Abd'nin gizli projesi Haarp silahı. Fay hattını nükleer silah ile vurup tetikliyorlar falan yazmamış. Komplo teorisi ama ilgi çekici. Olabilir mi böyle bir şey. Neler olmuyor ki. Zamanında bilim kurgu filmlerinde gördüklerimiz şimdi bir bir gerçekleşiyor. Böyle bir silah varsa, ülkeleri dize getirir, diz çöktürür. Tam da Bm toplantıları sırasında.
    Ama depreme hazırlıksızız orası kesin. Yıllar önce Japon deprem uzmanına sormuşlar. Olası bir İstanbul depremine nasıl hazırlanabiliriz, neler yapabiliriz diye. Demiş ki kireç ve ceset torbası stoklayın. Durum bu kadar vahim yani. Bizim idareciler işin havasında. Lafta varlar icraat yok.
    VIIGiLtHoNieLyoutube
    H.A.A.R.P Projesi
    https://www.youtube.com/watch?v=yVXA_cnn6JQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05BCBF09E -- 26 Eylül 2019; 16:46:22 >

• herkese geçmiş olsun.samatya ssk hastanesindneydim bina gitti geldi ama yıkılmadı şükür.

deprem sıkıntı.inşallah byük deprem olmaz yoksa çok bina yıkılır sanırım istanbulda :(

üzücü işler.
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Doğrudur senin kadar teknik bilgiye sahip değilim bu konuda.
    Peki ben Adana'da yaşıyorum. Tepemde 50 metre direğin üstünde baz istasyonu var ve yaklaşık 2 saattir sebeke olmasına rağmen arayan bana ulaşamamış. Kardeşim farklı oparatörde oda kimseye ulaşamamış.

Bana söyler misin en temel ses iletimini dahi gerçekleştiremiyorsa bu oparatörler niye var? neden bangır bangır reklamlar yapılıyor?
    Nerde afet yönetimi?

İstanbul'daki deprem nasıl Adana'daki iletişimi etkileyebiliyor?

Devlet'in yerinde olsam 3 oparatörede devasa ceza keserdim bu sebeple.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 26 Eylül 2019; 16:15:40 >
  • Türktelekom sınıfta kaldı. Halen hat yok. Bi dünya fatura ödüyoruz en önemli zamanda iletişim sıfır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 26 Eylül 2019; 16:13:16 >
  • Az once reyiz cikti aciklama yapti binlerce toplanma alani var diye.

Adam canli yayinda milyonlarin gozu onunde catir catir yalan soyluyor, daha onceki yuzlerce yalaninda oldugu gibi kimse de cikip ne diyosun sen demiyor.

Devlet, acikca vatandasini gozden cikarmis durumda. Istanbul'da yasayan herkes kendi basinin caresine bakmali.

• Arkadaşlar geçmiş olsun. Aynı depremi biz Denizli’de yaşadık Mart ayında. Emin olun sizin hissettiğinizin fazlasını hissettik , merkez üssü direkt altımızdaydı. Bizim burda hasar gören köylü evleri hala yardım bekliyor aylar geçti üstünden. Umarım bu vesile ile buralarda yardım bekleyen insanlar hatırlanır.

• Olası büyük istanbul depremi 8 den aşağa olmayacaktır, yavaş yavaş yaklaşıyor 3 gün önceki habercidir.

• ....................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -massive- -- 26 Eylül 2019; 16:34:2 >
  • Depremin bile ana konusu var

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.