Şimdi Ara

İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
177.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Moueson

Ekşide dedikleri doğru bir tane deprem ile enerji boşalmaz binlerce olması lazım .

Alıntıları Göster
    Cidden doğruymuş.Enerji boşalmıyormuş beyler :/

'fay hattının enerjisini azaltmak söz konusu değildir çünkü depremler logaritmik olarak değişirler. yani 4.5 şiddetinde bir depremden 31 tane olursa 5.5 şiddetinde bir depremi, bin tane olursa da 6.5 şiddetinde bir depremi engeller. onun enerjisini boşaltır. dolayısıyla olan bir depremi engellemesi ya da onun olmasını engellemesi gibi bir durum söz konusu değil.' ifadesini kullandı okan tüysüz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuraya bakın ya

İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 26 Eylül 2019; 16:29:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• prof. dr. naci görür: "değerli takipcilerim, geçmiş olsun. hatırlarsanız dünkü depremin sıkıntılı olduğunu söylemiş huzursuz olduğumu belirtmiştim. küçük bir deprem de olsa büyük deprem beklediğimiz fay kolunun batı ucunda olması nedeniyle bu koldaki dinamikleri etkiliyebileceğini açıklamıştım. keşke haklı çıkmasaydım. sanıyorum şimdi risk daha da artmış olabilir. hepimiz ve yöneticilerimiz daha da dikkatli olmalıyız. evimizde gerekli önlemleri almalıyız. sizden ricam herkes bu tweeti retweetlesin. daha sonra evde ne yapmamız gerektiğini yazacağım, sağlıcakla kalın"

twitter hesabından paylaşmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -massive- -- 26 Eylül 2019; 16:33:0 >
  • Hocam 5.8 ile 7.7 arasında tam 570 kat fark var hocam.
    99 depremi Bide 45 saniye sürmüştü ama istanbuldan uzaktı kocaeli gölcükte olmuştu.

Silivri deki olası 8 üstü deprem istanbulda nükleer bomba etkisi yaratır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 26 Eylül 2019; 16:33:12 >
  • Turk Telekom Allah kahretsin seni! Saatlerdir sebeke yok... Isyerindeki Uydunet’ten baglaniyorum nete

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Baz istasyon dan kaynaklanan birşey demekki .

14.00 da eşimi aradım sıkıntısız konuştum Mobil internet hiç kesilmedi.

Alıntıları Göster
    isten eve geldim hala yok sebeke

• quote:

Orijinalden alıntı: Violet Evergarden

Doğrudur senin kadar teknik bilgiye sahip değilim bu konuda.
    Peki ben Adana'da yaşıyorum. Tepemde 50 metre direğin üstünde baz istasyonu var ve yaklaşık 2 saattir sebeke olmasına rağmen arayan bana ulaşamamış. Kardeşim farklı oparatörde oda kimseye ulaşamamış.

Bana söyler misin en temel ses iletimini dahi gerçekleştiremiyorsa bu oparatörler niye var? neden bangır bangır reklamlar yapılıyor?
    Nerde afet yönetimi?

İstanbul'daki deprem nasıl Adana'daki iletişimi etkileyebiliyor?

Devlet'in yerinde olsam 3 oparatörede devasa ceza keserdim bu sebeple.
    hala anlamamışsın, etkileyen deprem değil, istanbuldan haber almaya çalışan civarında ki herkes hatta girmeye çalışıyor ve birbirlerini engelliyor.

çalıştığım şirketin karşısında baz istasyonu vardı, şikayet üzerine söktüler, çalışma masam pencereye 5 metre mesafede daha evvelden hiç bir sıkıntı yaşamazken, şimdi konuşmak için pencere kenarına gidiyorum, telefonun sinyal almaya çalıştığı baz istasyonundan gelen dalga binanın o kadar içine işleyemiyor. neticede bunlar çok yüksek frekanslı elektromanyetik dalga, dalga yapısı itibariyle engellerden yansıma yapması daha kolay, bu depremin yaşanmadığı normal bir günde olan durum

• Deprem anında 30 dakika boyunca Türk Telekom Ev Telefonu çöktü. Şimdi kontrol ettim yeniden gelmiş. Türk Telekomlulara ulaşamıyorum (mobil)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • K.chaLi kullanıcısına yanıt
    https://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=794756#summary

• 5.8'lik bir depremde ilk çöken Türk telekom oldu. 2,5 saat geçti hala servis yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Şöyle bir yerdesin misal çıktın sokağa nerede toplanacaksın ilginç betonarme şehrin sonu.

Toplansan toplansan şuralarda toplanırsın.

benim arkadaş çok şanslı, evi karacaahmet mezarlığının karşısında, işyeri zincirlikuyu mezarlığının karşısında

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

5.8'lik bir depremde ilk çöken Türk telekom oldu. 2,5 saat geçti hala servis yok..
    Araplar zaten hortumlayınca ilk çökmüştü o başta.
  • Istanbul da 10 bin tane toplanma alanı varmış

• quote:

Orijinalden alıntı: vexra

Turkcell ne dedi
    Haklısınız efendim, problem yaşayan numaraları topluyoruz ileride böyle şeyler yaşamayacaksınız felan.
    Tırt yani. Bir dahaki depremde umarım turkcell ekibi olarak bu tür şeyler yaşayıp da bizim durumumuza düşmezsiniz dedim. Ne diyelim Allahlarından bulsunlar...
  • Sallanması çok daha iyi. Asıl sallanmasa kötü.
  • Depremde kazanan whatsap oldu herkes iletişimi whatsaptan saglamış

• yaklaşık 50 milyon insan aynı anda telefonlara sarılırsa türkiye yi geçin uluslararası uzay istasyonunda olsanız bile o şebeke çoker. bunun teknik olarak engellenmeside mümkün değildir. bu gibi afet durumlarında en krtik haberleşme yöntemi radyo ve telsizlerdir. afet durumlarında insanları radyo ve telsiz kullanımı konusunda eğitmemiz gerekiyor.

yoksa bu tarz ani meydana gelen afetlerde ortada ne gsm operatorları kalır ne internet servis sağlayıcıları kalır. isterseniz japonyada olun isterseniz abd de istersenizde türkiyede. bunun çözümü yok arkadaşlar. burda boşa duyar kasmayın.
  • Naci Görür biliyorsunuz bu fay hattını iyi tanıyor kendisi malesef bu son depremlerin tedirgin edici olduğunu söyledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaWYeR_2234

Evet her dk mesaj atan operatörlerden 1 saat oldu hala bir mesaj vs yok bir özür bile yok. İş reklama gelince tüm tv kanallarında ama teknolojiye gelince maalesef yine kandırıldık!

Dronecell vardı baz istasyonu nerede o?

Alıntıları Göster
    Depremden 30 dk sonra reklam mesajı geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 5,7 den sonra bu kadar artçı olması acaba normal mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.